- 19 Ağustos 2019
- 1.466
- 2.476
- 133
- 32
- Konu Sahibi Pembe Unal
-
Ben size ve sizin gibilere hakkımı helal etmiyorum. Öteki dünyada elim siz ve sizin gibilerin yakasından düşmeyecek.Ev ile ofisin pek farkı yok.. Daha öncede dedim ofisin ortamıda fiziki olarak önemli ki biz zaten birbirimize çok muhatap olan insanlar değiliz, öyle sosyal muhabbet falan yok zorunlu iş konuşmaları harici. Masalar 2 metre kadar yandan ve önden mesafeli ben zaten cam kenarındayım ve cam sürekli açık 8 saat maske ile durabilene bravo lafım yok ama ben duramıyorum..
Bozulan bozulsun, küsen buyursun küssün. Siz doğru olanı yapıyorsunuz he he deyip geçin , koronadan bacak atarken bende size güleceğim deyin.Kisacasi dalga geçenle siz de dalga geçin,sonra onlar sıkılıp susacak siz onlarla dalga geçmeyin diyeŞu yazdığınız ilk paragrafa benzer cümleler kurunca da pimpirikli ve paranoyak damgası yiyorum
Hatta bozulan küsen oluyor.
Arkadaş değilmiş onlarBu dönemde kaybettiğim arkadaşlarım oldu. Sosyal olarak benle iletişimi kestiler. Yalnızlaştım ama umrumda değil. Eşim ailem yanımda olsun
bizim çevredede var.. kayınvalidem çocuğa bakıyor ben çalışıyorum. tutturdu memlekete düğüne gidecekmiş. zorunlulukmuş ayıp olurmuş. bizim düğüne gelmişler vs... ile allem etti kallem etti dün otobüse bindi gitti. 2 hafta sonra dönecek. işin kötüsü çocuğuma bakıyor. ben şimdi izin aldım evdeyim çocukla. ama dönünce 2 hafta da git karantina yap diyemeyeceğim o kadar iznim yok. çocuğu bırakmak zorundayım =( aynı şekilde bi akrabamız da 8 saatlik mesafeye kız almaya gidecekmiş.. anlatamıyorsun bi türlü... biz kendi aracımızla gidicez diyor... şimdi diyeceksin ki herkes kendinden sorumlu.. öyle değil işte...o akrabamız benimle görüşmese de ailemle temas halinde.. kv çocuğa bakıyor temas halinde...yine sokağa çıkma kısıtlaması, şehirler arası yolculuk kısıtlaması gelmeli! bir an önce!
Bravyoo ne de güzel yapıyorsunuz hatta yapmakla kalmıyor nerdeyse övünerek anlatıyorsunuz . Maske takarak sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden , doğruyu uygulayan arkadaş hata yapıyor korunmakla. Birlik olup uyarın düzelsin olmaz böyle!Valla siz bizimkinden bir adım öteye geçmişiniz. Odada 4 kişiyiz masalar arası sosyal mesafe sınırında mesafemiz var ve cam sürekli açık bahsettiğim kişi hariç hiç birimiz maske takmıyoruz masada çalışırken ve iş yerinde herkes aynı durumda etrafta işi olan, kullanıcı ile teması olan ya da sohbet moduna geçen takıyor ama masada işle meşgul iken takmıyoruz.
Maskenin bence de koruyuculuğu yok. Bir düğünde herkes maskeliydi ve her türlü önlem alınmasına ragmen korona oldu pek çok kişi. Ben bu hastalığın sadece nefes ile yayıldığını da düşünmüyorum. Maske korumuyor kesinlikle. Ben heryerde takıyorum tabi o ayrı. Takılması lazımBen kendimce risksiz gördüğüm yerlerde takmıyorum açık alanlar (insansız sahalar) ve masamda iş başı halinde iken takmıyorum. Açıkcası zorunluluk olmasa takar mıydım hiç sanmıyorum.. Bu doğru ya da yanlış diye savunmuyorum ama maskenin tam koruyuculuğu olduğunu da düşünmüyorum.. Hasta isem yayılımı önlüyor ama sağlıklı isem beni çokta koruduğunu düşünmüyorum N95 tarzı bir maske değilse her şekilde hava girişi oluyor çünkü..
Maske takmamayı normalleştirmek için bir ton bahane sıralıyorsunuz kaç yorumdur. Ve ben bir şey dememek icin zor tuttum kendimi. Ofis kapalı alan siz bunun farkında mısınız masada mesafe var yok kalkınca takiyorumla olacak iş değil o. Ben sizin gibi yapamıyorum edemiyorumcular dan bıktım. Biz de zaten keyfine takıyoruz çok mutlu oluyoruz takınca. Bunca ay max dikkatle enfekte olmadım ama sizin gibiler yüzünden kaparsam bu virüsü hakkımı hicbir şekilde helal etmiyorumEv ile ofisin pek farkı yok.. Daha öncede dedim ofisin ortamıda fiziki olarak önemli ki biz zaten birbirimize çok muhatap olan insanlar değiliz, öyle sosyal muhabbet falan yok zorunlu iş konuşmaları harici. Masalar 2 metre kadar yandan ve önden mesafeli ben zaten cam kenarındayım ve cam sürekli açık 8 saat maske ile durabilene bravo lafım yok ama ben duramıyorum..
Maskenin bence de koruyuculuğu yok. Bir düğünde herkes maskeliydi ve her türlü önlem alınmasına ragmen korona oldu pek çok kişi. Ben bu hastalığın sadece nefes ile yayıldığını da düşünmüyorum. Maske korumuyor kesinlikle. Ben heryerde takıyorum tabi o ayrı. Takılması lazım
Yanlız değilsiniz...Mahallemiz de 1 ev karantinada ve 2 gün arayla 2 tane düğün oldu.Sevgili eltim düğüne giderken beni de çağırdı ben de virüs den dolayı gitmeyecegimi onun da gitmemesi gerektiğini söyledim.Bana gülerek dedi ki; sende hiç bir yere gitmiyorsun virus bulaşıcak olsa bizden gene bulaşır! !! O günden beri kendinizi izole edin gelmeyin bir süre dedim milletin umrunda bile değil malesef anlamiyorlar
Ayyy iğrenç yaaa sinirlerim bozuldu valla gülüyorumMaske koruyor ama biz takmasını bilmiyoruz. Bakın bir anımı anlatayım. Metroda karşımda bir amca oturuyordu maskeli. Eli ile koltuğa dokundu, kim bilir başka nerelere dokundu. Sonra burnu kaşındı, tuttu maskeyi indirdi, burnunu kaşıdı ve geri taktı. Bu adam korona olsa diyecek ki maskenin koruyuculuğu yok, takmama rağmen korona oldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?