Corona testi yaptıramamak..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla bizim burada öyle birşey yok. Test için giden sadece ishali veya halsizliği olan tanış vi akrabalarıma hemen test yapıldı.. Demek ben heryeri aynı zannediyorum..
Sadece kaynvalidem ve babama test yaplmadı temaslı olduğu içen sistemde 14 gün karantinalı görünayordular hastanedin gelmeniz yasak diye göndendiler. Polizlerde gelip imza aldı çat kapı

Koronalılara sadece hastane veriyor ilacı eczane karışmıyor zaten hastanede de sadece parol vermişler yatan hastalardan öğrendiğime göre
Ben de onu sormaya çalıştım aslımda.. siz stlatmıssınız ya parolle mi atlattınız?

Ben de onu sormaya çalıştım aslımda.. siz stlatmıssınız ya parolle mi atlattınız?
Hayır annem başka ilaçlarda verdiler ama hep hastaneden verdiler sadece parol değil başka 3 ilaç verdiler biri zatüre ilacı biri kan sıvılaştırıcı diğerini bilmiyorum hastanede yatan bir komşumda ateşlendikçe parol verdiler dedi başka etken maddeli ağrı kesiciler yan etki yapıyormuş bunu da aile hekimi söyledi

Annemgilin de telefonlarını sisteme kaydetmişler oldukları konumdan çıkarlarsa sistemden göreceklerini söylemişler ilk gün daha da gelen olmadı
Heryer farklı demekki burda günde 500+vaka çıkınca böyledir belkide

Olabilir.. Rabbim.şifa versin
.

Merhaba 112 yi arayıp nefes alamıyorum coronayım diyin eve gelsinler test yapsınlar

Bende halk sağlığına gittim.hemen on dk da geldi sıra kesin oraya gidin

Inşallah düşündüğünüz gibi değildir. Geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.
Ben de hasta hissediyordum aile sağlık merkezine gittim oradan korona için sevk yazısı verdiler bu yazıyla acile gittik eşim de ben de. Acilde bizi izolasyon odası diye bir yerde tuttular ilk önce kan tahlili ve tomografi aldılar burada enfeksiyon belirtisi görselerdi korona testi yapacaklardı. Çok şükür Bir belirti çıkmadı o sebeple korona testi yapmadı doktor çünkü o test yapılırsa 3 gün hastanede kalmanız gerek ardından test negatif bile çıksa karantina sureci oluyormuş, bunlara gerek görmedi.
Siz de önce aile hekiminden sevk yazısı alsanız bU yazıyla acile gitseniz daha iyi olur. Ya da ambulans cagirin daha once pozitif bir hastayla temasiniz olduysa şüpheli durumda olduğunuzu söyleyin. Ambulansla hastaneye girişiniz daha kolay olur. Acilden giriş yapılır.

Kimse beni taşlamasın ama bu pandemi sürecinde doktorlara olan tüm sempatimi kaybettim. Devlette çalışanlara tabi.yoksa özelde her şey sıkıntısız ilerliyor. özelde her zaman yerin hazır. Özel hastanede hiçbir şey sekteye uğramıyor Zaten.
Birçok olaya şahit oldum çünkü. Bir arkadaşım aylardır dişçilerin açılmasını bekliyor.özelde kanal yaptıracak parası yok. Bir komşum aylardır cildiyeciden sıra almaya çalışıyordu. Yok yok yok. Baktım çok kötü oluyor. Muayene ücretini verdim özele gitsin diye. Valla bu sürecin artık işten kaçmak için kullanıldığını düşünmeye başladım

Telefonla arayinca gelmiyorlar miydi?
Covid pozitif olduğunuz ihtimalini düşünürsek bir suru kisiye bulaştırmis da olabilirsiniz
Es çocuk yaninda belki toplu taşımada bulastiirdiniz, yolda orada burada.
Böyle durumlarda saglik.ekipleri gelip test yapmıyorlar miydi?

Bol su ıcın, bol bol bıtkı cayı tuketın, parol dısında baska ılac kullanmayın cunku agırlastırabılıyormus bır de sureklı dınlenın. Test yapma ımkanı olmayan bır arkadasıma doktoru boyle soylemıs ızole bır yerde kaldıgı ıcın tedavı gorene kadar.

Yok canım gelmıyorlar, artık hasta sayısı o kadar cok kı hatta acıllerde bıle pozıtıf olma ıhtımalı olanlara test yapılmıyor durumu agır ıse cıgerlere bakılıyo

Eczane direk ilaç veriyor mu eğer kişi corona süphelisiyse?
Eczaneden aldığınız ilaç neydi?? Korınayı rahatlabilmesine sevindim

Tamol, panadol klasik ateş düşürücü ve avr

Tamol ya da panadol klasik ateş düşürücü arveles ağrı kesici
Eğer test yaptırabilirseniz hastane size 5 günlük kullanacağız bir ilaç verecek
Ama semptomları rahat atlatmak için yardımcı ilaç kullanmak şart olmuştu ben de
Bir de c vitamini takviyesi tavsiye ediyor doktorlar

Doktor da ateş düşürücü ağrı kesici kullanabilirsin dedi, doktor tavsiyesi ile Bilgi veriyorum yani.. hatta babam ağır geçirdi biraz ona da antibiyotik verdiler ekstra ..

Tesekkür ederim bilgilendirme için ama konu sahibi ben değilim
ben sadece bu kadar illet bir hastalık sadece eczaneden alınan ilaçlarla nası gçer diye sormak istedim benim öğrendiklerim sadece hastanede verilebilen ilaçları hastalara veriyorlarmış şeklindeydi mesela şu serum şeklinde alınan beyaz sıvılar vs gibi

Eğer ateş ve ağrı şikayetiniz varsa eczaneye ateş düşürücü ve ağrı kesici isteğinizi söylerseniz sorgusuz veriyorlar
Reçetesiz olduğu için ücretli alacaksınız zaten herhangi bir Bilgi girişi olmayacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…