- 12 Eylül 2018
- 1.022
- 1.730
- 133
- Konu Sahibi Kitapgurusu
-
Kesinlikle mahvediyor insanı psikolojik olarak,başta kitap okurum, film izlerim, yapılması gerekenleri halleder, ailecek vakit geçiririz diye olumlu düşündüm ama artık tıkandı, karamsar, negatif bunalımlı bir hale geldik. Evde işe giden biri olsa çoktan kabullenmiş, duruma ayak uydurmuştuk belki de. Sizin için inanın sevindim, sağlık önemli ama psikoloji iyi olmalı.İş yerinde bir arkadaşımız idari izinliydi, bu süreçte market harici dışarı çıkmadı. İşe geri döndüğünde uzun süre kapalı kalmaktan psikolojisi bozulmuş. Emin olun bizim kafamız daha rahat kabullendik durumu bir nevi
Peki eve gelince eşiniz sizden izole oluyor mu yoksa temizlenip,paklanıp standart devam mı ediyorsunuz?Bir sekilde adapte olduk mecburen. Maskeli ve sosyal mesafeli olarak hayatimiza devam ediyoruz. Esim calisiyor,ben Yeni basladigim isimden mecburen ayrildim evde oglumuzla ilgileniyorum. Anneme gidiyorum bir de esimin izole sekilde koyde dagda yasayan akrabalariyla gorusuyorum. O kadar. Herkesle gorusenle gorusmuyorum,kendimce bu kadar onlem alabilirim. Esimin isyerinde her gun birilerinde covid cikiyor,test sonuclari bekliyoruz hep beraberbir kiside varsa herkese de gecmis olabilir,belki bende de vardir hatta bilemiyorsunuz ki bazilari normal sekilde atlatiyor bu sureci.
İlçemizde 5 gün öncesine kadar hiç vaka yoktu. Sonra bir cenaze oldu. Dışarıdan gelenlerin otobüsünde Corona vakası varmış. su an mahalle olarak karantinaya alındık. Yok dememek lazım her an her yerden çıkabiliyorMerhaba hanımlar,
Covid-19 vakaları hâlâ bitmiş değil biliyorsunuz, malum yeni normal diye bir sürece de girdik. Fakat ben, eşim ve 2 çocuğum bu sürece adapte olamıyoruz.
Çevremdeki herkes sanki hiç böyle bir salgın olmamışcasına hayatına devam ediyor, tatillere, pikniklere gidiyorlar, şehir şehir geziyorlar, düğünler yapılıyor vs.
Biz 4 aydır market ve zorunlu haller dışında nadiren evden çıktık, o durumlarda da korka korka hallettik işimizi. Birkaç kez de kimsenin olmadığı yerlerde yürüyüş yaptık tüm kurallara riayet ederek.
Herkesin eski hayatına devam ettiğini gördükçe bu Corona bir bize mi var diye üzülüyorum çocuklarım için, çünkü bütün yazı parka bile çıkamadan evde geçiyorlar. Evde kaliteli zaman geçiriyoruz elimden geldiğince ama işte sosyalleşmenin yeri de ayrı.
Şimdi sizlere sormak istediğim ben yanlış mı yapıyorum? Sizler salgın yokmuş gibi eski hayatınıza dönebildiniz mi?
Corona olacağım psikolojisi Corona olmaktan daha mı zor diye düşünüyorum bazen, Allah korusun olmayalım, hastalık daha zor tâbi de, bu ruh hali de hiç kolay değil.Ben de normalleştim valla, normalleşmek zorundayız çünkü aylarca evimizde kalmaya hayat koşulları izin vermez ki. Sadece düğünlere cenazelere gitmiyoruz ki çok yakınsa ona da giderim bu saatten sonra. Eskiden tek farkım artık her ne yaparsam yapayım insanlardan uzak durmaya ve kalabalığa mümkün mertebe girmemeye çalışıyorum, maskeyle geziyoruz zaten hep.
Aslında yaz bitmeden geçirsek de kurtulsak diye düşünüyorum ben, hazır vaka az, mevsimden dolayı bağışıklığımız güçlü, hastaneler boş. Kısmet artık :)))
Siz de çok insanlarla temas etmeden çıkın gezin, pikniğe de gidin hatta kırsal yerlerde gezmeniz daha iyi. Havanız değişir iyi gelir.
Merhaba hanımlar,
Covid-19 vakaları hâlâ bitmiş değil biliyorsunuz, malum yeni normal diye bir sürece de girdik. Fakat ben, eşim ve 2 çocuğum bu sürece adapte olamıyoruz.
Çevremdeki herkes sanki hiç böyle bir salgın olmamışcasına hayatına devam ediyor, tatillere, pikniklere gidiyorlar, şehir şehir geziyorlar, düğünler yapılıyor vs.
Biz 4 aydır market ve zorunlu haller dışında nadiren evden çıktık, o durumlarda da korka korka hallettik işimizi. Birkaç kez de kimsenin olmadığı yerlerde yürüyüş yaptık tüm kurallara riayet ederek.
Herkesin eski hayatına devam ettiğini gördükçe bu Corona bir bize mi var diye üzülüyorum çocuklarım için, çünkü bütün yazı parka bile çıkamadan evde geçiyorlar. Evde kaliteli zaman geçiriyoruz elimden geldiğince ama işte sosyalleşmenin yeri de ayrı.
Şimdi sizlere sormak istediğim ben yanlış mı yapıyorum? Sizler salgın yokmuş gibi eski hayatınıza dönebildiniz mi?
Ben hâlâ yıkıyorum, sanırım bir tık daha iyisiniz benden.Manavdan aldığımız sebze meyveleri sabunla yıkamayı bıraktım sayılır mı?
Esim de ben de eve geldigimizde kiyafet degistiriyoruz banyo yapiyoruz o kadar. Eskiden de boyleydik cok bir sey degismedi. Bulasacagi varsa her turlu bulasacak zatenPeki eve gelince eşiniz sizden izole oluyor mu yoksa temizlenip,paklanıp standart devam mı ediyorsunuz?
Hassasiyet gösteren insanları okudukça rahatlıyorum.Tek degilsiniz bizde donmedik
Cok mecburi (hastane,devlet dairesi vs) olmadikca kalabaliga girmiyor,toplu tasima kullanmiyoruz
Maske dezenfektan mesafe kuralli disari cikislarimiz
Tatile falan gitmiycez bu yil ,hala alinanlar yikanip yerlesiyor temizlik en dikkatimizde olan konu
Acik alanlarda sahil vs vakit geciriyoruz erken saatlerde gidip kalabaliklasmadan donuyoruz yuruyus yapiyoruz disarda gida tuketmiyoruz Sirt cantasina su atistirmalik falan atip cikiyoruz
Diger turlusunu diken ustunde yasayip birsey anlayamayacagimizdan zaten yapmiyoruz avm ye hic gitmedik cok mecburi bir durum disindada dusunmuyoruz
Kalabalik dugun vs katilmiyacagoz telefonla tebrik kalabalik cekilincede hediyesini ulastirmak seklinde olacak
Veya taziyelerde o sekilde
Herkes kendi cevresine gore adepte etti bu durumu mesela kronik hasta yaslisi olan onlardan korkup daha dikkatli
Genc kesim biraz daha cevval
Bu yil boyle napalim saglik olsunda az daralmaktan zarar gelmez.
Ben bu bayramdan endiseliyim biraz Allah yardimcimiz olur insallh
Haklısınız, sağlıkla alırsınız inşallah kucağınıza bebeğinizi.Biz yaklaşık 1 aydır normale dönüyoruz. Doğumuma az kaldığı için dikkatli davranıyorum ama gerekirse avmye de gidiyorum sakin zamanlarda, markete de gidiyorum. Dışarda yürüyüş de yapıyorum. Ama henüz ailelerimizle evlerde toplanmaya başlamadık. Ailemizle dışarda açık havada görüşüyoruz piknik gibi dışarda kahvaltı vs yapıyoruz. İşe 4 aydır gitmiyorum doğum izniyle birleşti home office, toplu taşıma da hiç kullanmadım özel aracımla çıkıyorum. Bir şekilde bir yerden tutunmak zorundayız yapacak bir şey yok
Teşekkür ederim, sizi de duyarlılığınız için tebrik ederim ayrıca, en baştan duyarsız kalan birçok insan oldu. Bir süre izole kalmak hem kendimiz hem toplum için uymamız gereken bir kuraldı.Corona olacağım psikolojisi Corona olmaktan daha mı zor diye düşünüyorum bazen, Allah korusun olmayalım, hastalık daha zor tâbi de, bu ruh hali de hiç kolay değil.
Köye gidelim diyoruz ama köydeki yakınlarımızın gezmediği yer, içli dışlı olmadığı insan kalmadı. Haliyle korkup gidemiyoruz. Ama haklısınız en azından kırsalda, tenhada yürüyüş sayısını arttırabiliriz şimdilik. Çok sağ olun yorumunuz için, umarım hastalanmadan sağlıkla atlatırsınız bu süreci.
Hayır, dönemedim. Ancak kime sorsam böyle diyor, ben de bu durumda Akdeniz Ege'de beachleri clubları dolduranlar kimler diye merak ediyorum.Merhaba hanımlar,
Amin insallah mesela benim de cevremde e artik normallestik cafeye niye gitmiyorsun diyen varHassasiyet gösteren insanları okudukça rahatlıyorum.Umarım Kurban Bayramı sorunsuz geçer, vakalar artmaz. Sağlıkla atlatalım inşallah bu süreci.
ama bu virüse bağışıklık kazanılmıyormuş. geçirseniz de yine yakalanabilirmişsiniz, hatta eğer ilki vücudunuzda hasar bırakırsa ikinci yakalanışta daha zor atlatabilirmişsiniz.Ben o yüzden geçirsem de kurtulsam diyorum çünkü bu virüs yok olmayacak sonuçta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?