- 18 Ağustos 2016
- 5.209
- 21.733
- 348
- Konu Sahibi Kitapgurusu
-
Bir de olsak da kurtulsak diyen kesim var,sanki bagisiklik kazanacakmis gibi. Bir defa geciren bir daha hasta olmayacak saniyorlar. Evde izole yasayana bile bulasiyor gordugum orneklerde en sonunda kafayi yiyecek kurtulacagiz galibaÇoğu normal atlatıyor , olan kronik hastalara oluyor.
Bu yüzden sağlığı yerinde insanlar olabildiğince korunaklı gezmeli.
Bulaştırma endisise taşımalı.
Biri çalışmak için evden çıksa biraz daha kolay olacak adapte olmak sanki.Zor görünüyor olsa da umarım kimseyi riske sokmayacak bir formül bulurlar ve açılır okullar.Ben de öğretmenim ve işe başlayan arkadaşlarımın yerinde olmak istiyorum. En azından evden çıkıp farklı ortama giriyorlar kafa oyalaniyor. Bu şekilde çok ama çok zor umarım okullara ciddi önlem bulur da açarlar. Bazı bölgeler için çok zor ama bir umut işte
ama bu virüse bağışıklık kazanılmıyormuş. geçirseniz de yine yakalanabilirmişsiniz, hatta eğer ilki vücudunuzda hasar bırakırsa ikinci yakalanışta daha zor atlatabilirmişsiniz.
Bir sekilde adapte olduk mecburen. Maskeli ve sosyal mesafeli olarak hayatimiza devam ediyoruz. Esim calisiyor,ben Yeni basladigim isimden mecburen ayrildim evde oglumuzla ilgileniyorum. Anneme gidiyorum bir de esimin izole sekilde koyde dagda yasayan akrabalariyla gorusuyorum. O kadar. Herkesle gorusenle gorusmuyorum,kendimce bu kadar onlem alabilirim. Esimin isyerinde her gun birilerinde covid cikiyor,test sonuclari bekliyoruz hep beraberbir kiside varsa herkese de gecmis olabilir,belki bende de vardir hatta bilemiyorsunuz ki bazilari normal sekilde atlatiyor bu sureci.
Burada kac kiside okuduk bir evde pozitif cikinca diger kisilere test yapmiyorlarmis. Yani siz o gunluk rakami minimum 3 ya da 4 ile carpin.Bunca ihmalsizliğe karşı hergün açıklanan sayısal veriler insanlarda demek ki abartmamak lazımmış diye düşündürüyor iyice rehavete sebep oluyor. O yüzden bende demek ki panikleyecek durum yokmuş moduna girdim :/
Ben de olsak da kurtulsak diyenlerdenim, bunun bir daha geçirmeme anlamına geldiğini tabi ki biliyoruz. Yaz mevsiminde grip geçirmek kıştansa daha iyi diyoruz. Bu virüsün bu yıl da seneye de 10 yıl sonra da var olacağını bildiğimiz için böyle söylüyoruz. Hadi geçirelim diye kalabalığa atladığımız yok yani.Bir de olsak da kurtulsak diyen kesim var,sanki bagisiklik kazanacakmis gibi. Bir defa geciren bir daha hasta olmayacak saniyorlar. Evde izole yasayana bile bulasiyor gordugum orneklerde en sonunda kafayi yiyecek kurtulacagiz galiba
Oraya gittigimizde yaklasmiyoruz kimseye,ayni bahceye acilan 4 ayri ev var birinde kaliyoruz,ayni mutfak ve tuvaleti kullanmiyoruz o yuzden gidiyoruz zaten. Ayni evde kalsak asla gitmem. Uzaktan gorusup konusmus oluyoruz acik havada.Öyle bir ihtimal varsa sizde köye gidip izole olarak yaşayan insanları tehlikeye atmasanız daha iyi olmaz mı? Bazıları normal sekilde atlatıyor ama bulaştırdıkları insanlar onlar kadar kolay atlatamıyor hatta atlatamıyor
Cok grip gibi degil gerci herkeste belirtisi baska,kiminde ishal oluyor sadece,kiminde de oksuruk veya ates. Olunca kurtulamiyoruz ki keske kurtulsak kizamik gibi kabakulak gibi bir sey olsaBen de olsak da kurtulsak diyenlerdenim, bunun bir daha geçirmeme anlamına geldiğini tabi ki biliyoruz. Yaz mevsiminde grip geçirmek kıştansa daha iyi diyoruz. Bu virüsün bu yıl da seneye de 10 yıl sonra da var olacağını bildiğimiz için böyle söylüyoruz. Hadi geçirelim diye kalabalığa atladığımız yok yani.
Ben ocak ayinda yurt disindan Turkiye'ye geldikten sonra cok hastalandim. Normal bir grip gibi degildi. Kac ay gecti hala oksuruk ve hirilti problemi yasiyorum.
Gectigimiz haftalarda antikor testi yaptirdim ve sonuc negatif cikti.
Ama aklimi karistiran sey gelen degerin tamamen 0 olmamasi. Kanimdaki antikor 0.08 olarak cikti. 1.00 uzeri olursa bagisiklik var diye kabul ediliyormus. Tamam cok dusuk bir deger 0.08 ama vucudum bu virusle hic karsilasmamis olsaydi 0 gelmesi gerekmez miydi diye aklima takiliyor. Belki de gecirdigim coronaydi ve aradan gecen 4-5 aylik sure icerisinde kanimdaki antikor orani dustu. Eger boyleyse asi da bir ise yaramaz.. Kimse 6 ayda bir asi olmak istemez bence.
Ben normallestim mi bilmiyorumDisaridan yiyip icmiyoruz. Sunu soyleyebilrim ki hijyen konusunda hic gevsemedik...Mesela maskeyi bile elimizi dezenfekte etmeden takip, cikartmayiz.. Aldigimiz paketli gidalari mumkun oldugunca alkol ile dezenfekte etmeye calisiyoruz. Disariya cikma konusunda biraz daha rahatiz eskiye gore.. Alisverise yuruyuse falan rahatlikla gidiyoruz. Eskiden minimumdaydi bu.
2 gun sonra Turkiye'ye gelecegim ve hafif bir tedirginlik var. Bakalim ne olacak
Normalleşme süreci ile birlikte bizde kendimizi gevşettik dışarı çıkma konusunda. Fakat hâlâ kalabalık ortamlara girmiyoruz maske ve sosyal mesafe kuralını zaten söylememe bile gerek yok. Ayrıca esnafız ne kadar dışarı çıkmasam da iş yerinde oluyorum ve insanlar girip çıkıyor. En önemli ayrıntıyı vereyim virüsten inanılmaz korkuyorum çünkü babam 3 ay önce yakalandı 21 gün uyutulup entübe edildi ölümden döndü zor bir vaka gözüyle baktı doktorlar ama kurtuldu çok şükür. O zamanlar gözümün önünden gitmiyor babam uyuduğu için mi farkında degil durumun anlamıyorum iş yerine geliyor ve bazen maske takmıyor kızıyoruz evde dur diyoruz otobüse binme diyoruz yok yürüyerek gelmiş işe. Hastalıktan sonra kasları yerine gelmedi babamın yani biryere otursa veya düşse kendi başına kalkamaz başına bir iş gelecek anlamıyor. Aslında şey demek istedim bu hastalığı yaşayan biri olarak babam bile bizden daha gevşek bu konuda. Biz ondan daha temkinli ve tedbirliyizMerhaba hanımlar,
Covid-19 vakaları hâlâ bitmiş değil biliyorsunuz, malum yeni normal diye bir sürece de girdik. Fakat ben, eşim ve 2 çocuğum bu sürece adapte olamıyoruz.
Çevremdeki herkes sanki hiç böyle bir salgın olmamışcasına hayatına devam ediyor, tatillere, pikniklere gidiyorlar, şehir şehir geziyorlar, düğünler yapılıyor vs.
Biz 4 aydır market ve zorunlu haller dışında nadiren evden çıktık, o durumlarda da korka korka hallettik işimizi. Birkaç kez de kimsenin olmadığı yerlerde yürüyüş yaptık tüm kurallara riayet ederek.
Herkesin eski hayatına devam ettiğini gördükçe bu Corona bir bize mi var diye üzülüyorum çocuklarım için, çünkü bütün yazı parka bile çıkamadan evde geçiyorlar. Evde kaliteli zaman geçiriyoruz elimden geldiğince ama işte sosyalleşmenin yeri de ayrı.
Şimdi sizlere sormak istediğim ben yanlış mı yapıyorum? Sizler salgın yokmuş gibi eski hayatınıza dönebildiniz mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?