Covid-19 Nedeniyle Ayrılıyoruz

İyi ki cocuk yokmus bari bence ona sevinin. Gidin ailenizin yanina,eger risk grubunda degillerse tabii. Sonrasinda bosanirsiniz. En guzeli
 
Haklısınız ben sizi anladım an

Hala meslek grubu hakkında yanlış bilinen bir durum bildirmişim,öğretmenler çalışmıyor bir işe yaramıyor gibi bir şey söylemişim gibi konuyu çarpıtıyorsunuz. Çalışmıyorlar net dediğim işe gitmiyorlar anlamında olduğu açık ve net. Konuyu okuyan herkes anlar da bir siz anlayamazsınız malesef. Burada çoğu kişi çocuklu, okul sürecini biliyorlar,benim de kızımın okulu tatil, öğretmenlerin de öğrencilerin de nasıl bir süreçte olduğunu sizden daha iyi bildiğime eminim. İnce bilgeliğinizi kendinize saklayın.
Home office çalışanlara sorsanız çalışmıyorum demezler işe gitmiyorum derler.Çalışmamak işsiz olmak demektir.İşe gitmemek daha farklı bir durumdur.Tutarlı tartışmaları severim ama Cevap yazmayacağım diyip cevap yazmak,Çalışmıyorlar diyip sonra işe gitmiyorlar olarak yazmak."Ben sizden daha iyi bildiğime eminim""Herkes anlarda bir siz anlayamazsınız" gerçekten şu iki cümleyi Kuran kişiye daha fazla yazacak birşeyim yok.Şimdi ben sizin yazmayacağım diyipte yazmanızın aksinize gerçekten size bir daha mesaj yazmayacağım.
 
Kendi arabayla gidecek, siz ucakla giderken havaalaninda virus kaparsiniz falan diye dusunmuyor mu?
Onceki konunuzu da hatirliyorum, adamin altina luks arabayi cekmis oduyordunuz ve zar zor geciniyordunuz. Gordunuz mu ugruna fedakarlik yaptiginiz insani?
 
Covid-19'un adı çıkmış dokuza,
napsan inmez sekize.
Bu olayda virüsün bir kabahati yok bilesiniz.
 
Eşimle ikimiz de öğretmeniz. Uzaktan eğitim uzatıldığı için 1 ay evde kalmamız gerekiyor. Bu durumdan öğretmenler çok memnun sanan varsa yanlış düşünüyor. Eşim bana ailemin yanına gidicem ben bekarken öyle alıştım tatillerde gitmeye dedi. Sen de uçağa bin annenin yanına git dedi. Arabayla gitmeye maddi durumumuz elverişli değil. Buradan git gel 2 kere 4 bine yakın para yapiyor.

Eşim benim sağlığımı düşünmüyor. Orada da evde oturacak burada da ve bunun bir tatil değil mecburiyet olduğunu görmüyor. Evli olduğunu artık eşiyle kalması gerektiğini görmüyor.
Araba borcu ödüyorum ben o borcu ödemek istemiyorum çocuğumuz olmasını erteledik bu araba yüzünden. Arabayı sat diyorum ben o arabayla memlekete gidicem diyor. Tek derdi ailesi. Gidicem dedi ve evden çıktığı an arabam çalındı diye şikayet edeceğim beni terk eden adamla da evli kalmayacağım. Beni gitmeye zorladı ve hırpaladı ayrıca.
Ya sizin eşiniz şaka mı? Gitsin de ... seviyemi cidden bozmak istemiyorum. Gitsin hanımefendi, ama onun gibi ana kuzusu bir erkekle yaşamak zorunda olmadığınızı da idrak etmeli. Gerçekten de o herif kötü günde de evliliği ayakta tutmak ve size destek olmaktan yana değilse bırakın gitsin! Ona gerekirse boşanma davası açar, araba borcunuzu da kapsayan bir tazminat talep edersiniz. Zaten çocuğunuz da yok, kaçın kurtarın kendinizi. Bir de size şiddet uygulamış, vallahi sinirlendim.
 
Eşimle ikimiz de öğretmeniz. Uzaktan eğitim uzatıldığı için 1 ay evde kalmamız gerekiyor. Bu durumdan öğretmenler çok memnun sanan varsa yanlış düşünüyor. Eşim bana ailemin yanına gidicem ben bekarken öyle alıştım tatillerde gitmeye dedi. Sen de uçağa bin annenin yanına git dedi. Arabayla gitmeye maddi durumumuz elverişli değil. Buradan git gel 2 kere 4 bine yakın para yapiyor.

Eşim benim sağlığımı düşünmüyor. Orada da evde oturacak burada da ve bunun bir tatil değil mecburiyet olduğunu görmüyor. Evli olduğunu artık eşiyle kalması gerektiğini görmüyor.
Araba borcu ödüyorum ben o borcu ödemek istemiyorum çocuğumuz olmasını erteledik bu araba yüzünden. Arabayı sat diyorum ben o arabayla memlekete gidicem diyor. Tek derdi ailesi. Gidicem dedi ve evden çıktığı an arabam çalındı diye şikayet edeceğim beni terk eden adamla da evli kalmayacağım. Beni gitmeye zorladı ve hırpaladı ayrıca.
Bu ne zorunlu olan bir durumda tatil olarak görmek nedir bide evlisiniz ayrı ayrı tatile çıkalım demiş resmen adam nasıl bir öğretmendir bu bekarlıktan çıkamamış daha belli evli olduğunu hatırlamak gerek kayınvalideniz uyarmıyormu böyle bişey olur mu ya
 
Benimkide öğretmen gorumcemde öğretmen aynı yerde oturuyoruz görümcem anasının evine gitti ikinci hafta (ilk buldugu firsatta gider evli bu arada eside farkli memleketten )eşimde gitmek istedi bende kendi annemin yanına giderim o zaman dedim eşim ben tek gitmek istemiyorum dedi bende seninle gelmek istemiyorum dedim aslına bakarsanız ben hiç bir yere gitmek istemiyorum ben evimde oturmak istiyorum böylede söyledim eşime ısrar etmedi sağolsun o zaman gitseymisiz 1 ay tatil daha geldi ayrı ayrı çocukta var çok zor oluyor yaz tatillerinden biliyorum bir gitseydik dayanamazdım o kadar orada.
 
Arabayi vermeyin. Bir avukata danisin anlasmali bosanma kagidi imzalatin. Arabayi zorla alirsa sikayet edin calindi diye.
 
Kardeşim biz niye görelim, siz görün.
Sizi maaş kartı olarak görüyor, kusura bakmayın ağır olacak ama, hem gönlünü eden hem hizmet eden üstüne de para veren sizsiniz. Evlenmeden önce hiç mi konuşmadiniz bu konuları, köyünden alsaymiş paşa kızı var mı köyünde her ay eline tıkır tıkır beşbin sayacak hatun.
Siz içinde yaşadığıniz evde evlilikte mutlu değilsiniz çünkü çok afedersiniz ama sırtınıza vurdurmuşsunuz semeri çekip duruyorsunuz, anne olmayı bile eşinize aldığınız lüks araç için erteliyorsunuz bir silkelenip kendinize gelin
Hepsini konustum ama işte. arabayı ben almak istedim ama pişman oldum
 
ben eski konularinizi hatirliyorum, eve 10000 girerken gecinemiyoruz dediniz diye baya bir tepki almistiniz ama aslinda 7000 lira krediniz vardi ve cogu da esinizin ise servisle gidiyorken aldigi luks arabanin kredisiydi ve siz bu durumdan asiri bunalmaniza ragmen esinize durumu acamiyordunuz zaten satmaya niyeti yokmus sanirim. Ayrilin ayrilmayin diyemem ama insallah hakkinizi alirsiniz gercekten ben sizi hakli buldum.
 
Bi dakika arabanin kredisini siz oduyorsunuz cocuk ertelendi araba yuzunden.arabanin kredisini size kitleyip o bir ayi sen basinin caresine bak ben aileme gidyorum mu dedi? Insan bir kere enayi yerine konulusunu unutamaz.vallahi para benim icin kocadan daha kiymetli hele boyle kocadan. Arabanizi alin.guvenli yere parkedin.onu anasinin evine gonderin.sizde evde keyfinizie bakin hicc karalar baglamayin.bu virus bitersede dava acin.
 
Siz hangi ülkede yasiyorsunuz? Fabrikalar tika basa dolu tam gaz calisiyorlar. Binlerce isci ayni yemekhanede yemek yiyip, sayisi bir elin parmaklari kadar olan tuvaletleri kullaniyorlar. Kimse de evinde oturamiyor. Herkes ekmek kazanmak icin cikmak zorunda.

etrafinizda bir iki fabrika inisiyatif kullanip kapattiysa, bir iki arkadasiniz evde kalabildiyse turkiye geneli boyle sanmayin.

haberiniz yok herhalde insanlar gunlerdir sokaga cikma yasagi talep ediyor.

hangi kapitalist sistem uyesi hukumet yasaklamadan kendi istegiyle fabrikayi kapatir? Hepsi para kazanma derdinde suan.

konu sahibinin ogretmen oldugunu belirtmesi gayet yerinde. belli ki yaz tatilinde de ayni seyi yasatiyor kadina.
Bu arada sokağa çıkma yasaklarında dahi bazı ülkelerde ‘işe gitme’ mevzusu dahil değil. Bknz. İngiltere, Polonya vs. İşe gitmeniz mecbur ise gidiyorsunuz. Bizimkiler de sanıyor ki sokağa çıkma yasağı ilan edilince insanlar işlere gitmiyor.
 
Back
X