Covid -19 pozitif ve 4 aylık bebeğim

Benimde kuzenim emziriyordu ilaç kullanmadı emzirmeye devam etti. Bir arkadaşıma da gelen ekip emzirdiği için ilaç vermemişler. Ben hiç duymadım emzirme diyenleri. İlaç kullanacaksınız geçerli o

Milletin derdi ne sizin derdiniz ne? 9 aylık hamilesin kocan yanında yatsa ne olacak Allahaskina

Benimde kuzenim emziriyordu ilaç kullanmadı emzirmeye devam etti. Bir arkadaşıma da gelen ekip emzirdiği için ilaç vermemişler. Ben hiç duymadım emzirme diyenleri. İlaç kullanacaksınız geçerli o
Ben de şaşırdım. Hem ilaç kullanamazsın hem emziremezsin dediler. Bebeğimde gündüz emerek uyuyor bırakmam mümkün değildi.

soğukluk mu girecek ne alaka ki ?
biz pandemi basindan beri ayri yatiyoruz bu konudan dolayi kimse kimseden sogumadi
cocugu olan ve hamile olan bir cok insan bu surecte ayri yatiyor zaten herkes bir sekilde kendini izole etmeye calisiyor birimize bisey olursa oteki belki saglam kalirda cocuga bakacak biri olur ortada kalmaz diye.
yada birimiz covitten dolayi vefat edersek cocugumuz temelli ortada kalmasin diye.
araniza girecek soguklugu dusunmek yerine bunlari dusunun bence
bu sebepten soguklukta giriyorsa o evlilikten bir cacik olmaz zaten

Emzirmeyi kes diyen saglik personeli mi ?
Sizi kesinlikle yanlış yönlendirmiş. Bir defa şunu kabul edin. Anne pozitifse bebeğe geçme olasılığı çok yüksek. Anne sütündeki antikorlardan bebeği mahrum mu bırakacaksınız. Emzirmeyi asla kesmeyin. Bulaşsa da ona hiçbsey olmaz korkmayin anne sütü alıyor o. Mucize bir sıvı bu. Iciniz rahat olsun

Bu işin bilimsel boyutu nedir bende bilmiyorum çünkü herkes farklı bir iddiada bulunuyor malesef. 9 aylık bir kizim ve 3 yaşında bir oğlum var. Kısa bir süre önce benimde testim pozitif cıktı ve kızımı emzirmeye devam ettim. Emzirmeyi bıraksam bile sürekli temas halindeyim kucakla doyur alt değiştir banyosunu yaptır vs derken sürekli iç içeyiz zaten bebeğimi kendimden ne kadar koruyabilirimki diye düşündüm. Sonuç olarak kızımda hastalandı 3 gün ağır ateşi çıkıyordu grip belirtileri belirledi halbuki oğlumda hic bir sıkıntı olmadi. Şimdi bu emzirmeden kaynaklı mi degilmi bilmiyorum belki kizim henüz bir yaşını doldurmadığı için bağışıklığı oglumunki kadar kuvvetli değil belki oğlumada bulaşmıştır ama sadece taşıyıcı olarak geçirmiştir bir suru şey olabilir. Henuz yeni bir durum olduğu için çok belirsizlik var malesef allah yardımcınız olsun inşallah sıkıntısız atlatırsınız bu süreci bebeginizde hic etkilenmez.

Hamileyim ve duygusalım böyle şeyler hissediyor olabilirim.Size ne oluyor da azarlar gibi konuşuyorsunuz anlamadım.Soğukluk girer diye korkuyorum bu benimle alakalı bir şey sizi niye böyle iğneleyici şekilde konuşacak konuma getirdi benim korkum anlayamadım.Aramıza girecek soğukluk yerine bunları düşünmesem önlem almazdım herhalde.

Ayrı yatınca evlilik mi sarsılıyor

Sadece siz ve kendi evhamlarinizdan bahsetmissiniz konuyla alakalı bişey yazmayip üstüne de panik havası çıkarmışsiniz.
Anlamadım kimi hangi cümlem panik etmiş?Evet kendi evhamımdan bahsettim ve aldığımız önlemlerden.Herkes aynı önlemi alırsa sıkıntı olmaz zaten.

Ayrı yatınca evlilik mi sarsılıyor
Evliliğimi sarsmadı yanlış kelime kullanmışım düzenimizi bozdu anlamında yazdım.Ayrıca sadece ayrı yatmak değil mesele sarılamıyoruz öpemiyoruz sevgi paylaşımı olmuyor gibi hissediyorum belki de hormonlardan böyleyim.Ama sonuç olarak herkes bu önlemleri alsa böyle şeyler yaşanmaz

Evet bu sarılmama öpmeme kısmına katılıyorum ve ne yazık ki hamile iken insan daha çok istiyor temas etmeyi.. Korona mahvetti hepimizi bşr an önce def olsa da gitse

Aslında hepimizin durumu aynı gibi bir şey demek istedim konu sahibiyle dertleşir gibi yazdım kötü niyetim yoktu.Konu sahibi de alınmadı zaten o da bana dert yandı tekrardan.Aynı şeyi eşim korona olduğunda ben de yaşamıştım ama bana bulaşmamış o yüzden onu anlıyorum.Ama bizim gibi mesafeli olsalardı yaşamazdı bunu o da var.
Yani evhamlı oldum evet hormonlardan mı bilmiyorum böyle 3-5 ayla kalmayacak korona bitene kadar böyle.Aynı yatakta yatmamak değil sorun mesafeliyiz sarılamıyoruz sevgi paylaşımı olmuyor gibi hissediyorum uzaktan uzağa sohbet sadece.Dediğim gibi belki hamileliğimin son günlerinde fazla duygusal da olabilirim.Aslında hata bende kendimi bi an ekim anneleri sayfasında sandım dert yandım oraya yazsaydım kızlar beni anlardı burada daha da dert sahibi oldum insanlar çok acımasız.

Bebeğin doğacak ama sen kocam soğuyacak derdindesin be ablam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…