Covid

Pardon hanımefendi nedir bu ithamlar ? Ne samimi bulmaması demek istemiyorum karalamak gibi olmasın diye ama insanı zorlayıp tahrik edici şeyler diyorsunuz . Bu kişiler jandarmanın yapmış olduğu uygulamaya denk gelip evlerine gönderilmiş insanlar neden bahsediyorsunuz ? Şimdi kimi kime şikayet etmeli ?

Tedbirli davranıyorduk.
Ne oldu iş güç bir şekilde eşime bulaştı işte bu zihniyetteki insanlar yüzünden.
Hamile halimle şu öksürük krizleri ile uyandım oturuyorum.
Çok geçmiş olsun . Cahil insanların tedbirsiz davranması böyle sonuçlar doğuruyor maalesef.

Korona geçirdim geçen hafta test sonucum negatif çıktığı halde yinede kendimi bi süre daha izole ediyorum yaşadığım hastalıpın ne kadar ağır ve zor olduğunu bildiğim için insanlara bulaştırırım diye korku kaldı içimde. Nasıl bi vicdan taşıyor kayınvalideniz Allah akıl fikir versin

İşimiz o kadar zor ki...
Bır yerde sıra olsun mesela, asla mesafe yok.
"Mesafe "dedıgınız zaman da tartısan bir mıllet var
Haklısınız markete gidiyoruz kasa sırasında dibimize dibimize sokulan insanlar var . Yaklaşma desen kavga çıkaracaklar .

Sonuç negatif çıktıktan sonra aşı oldunuz mu peki ?

Bizim komşular da saklıyormuş kovid olduklarını , ben sonradan ögrendim,kocası halı yıkamacı hatta, baya karantınada işe gitti geldi .içimdeki küfretme isteği... Bencillik ve vicdansızlık. Bu kul hakkı degıl de ne, bir de dindarlıl taslarlar tövbe yarabbim

Bugün bunu düşündüm meselâ . Demek ki dedim bir çok covid hastası böyle çıkıyor insan içine karışıyor . Hastalık değil cehalet öldürüyor .
Cehalet de var ama maalesef benciliz de.
Sağlık Bakanlığı 2 yıldır maske, mesafe, hijyen gibi konularda halkı bilinçlendirmek için bence gayet güzel çalıştı, sürekli kamu spotu yapıldı, 2 yıl boyunca taşı tv karşısına oturtup sağlık bakanlığı kamu spotlarını seyrettirseniz maske takardı ama ne yazık ki bizim toplumumuzdaki bazı bencil insanlar sıkıldım, bunaldım, unuttum, daraldım diye diye maskesiz gezmeyi marifet saydı.
Bu insanlar çevrelerindekileri önemsemedi, girip çıktığı markettekileri, toplu taşımadakileri, fellik fellik gezdiği şehirlerdeki insanları umursamadı, yetmedi hastalandıklarında koştura koştura gittikleri sağlık çalışanlarını da önemsemediler.
Hadi bizlere acımıyorlar, 2 yıldır hastanede saatlerce koronalı hastalarla uğraşan, evlerinin yolunu unutan sağlık çalışanlarının canına kasıtları nedir anlamak mümkün değil.

Bunu yalnızca cehaletle açıklayamıyorum, bencil, düşüncesiz, umursamazlar, kendileri çoğunlukla şanslı azıcık yatıp iyileşiyorlar ama çevrelerini öldürüyorlar sonra bir de vah vah tüh tüh demiyorlar mı insan çileden çıkıyor.

Bu kış bu bencil insanlar yüzünden daha da çetin geçecek gibi, o yüzden galiba çift maskeden 3 maskeye geçeceğim zira karantinada olması gerekenler dahi sokaklarda, bizlerse ancak market alışverişine çıkarsak gün yüzü görüyoruz.

Herkes evinde buhran geçiriyor mune hanım .Bende 15 gündür eve hapsoldum ailemi göremedim. İnsanın başına ne gelirse bir şey olmaz lafından geliyor . Marketten alınan ürünleri bile dezenfekte edip yerleştirmek gerek malûm covid olanlar dışarda . Aşımızı mutlaka olmamız gerek . Benim inancım kalmadı salgın bitmeyecek . Biz ne kadar dikkat etsekte dikkat etmeyenlerin çilesini biz çekeceğiz .

Dindarlık taslayanlardan korkarım ben . Hangi kitapta yazar ki böyle bir şey . İnsanları tehlikeye atıp hakkına girmek . Yazıklar olsun gerçekten başka bir şey demiyorum

Valla ara ara isyan eder oldum bu aralar korona topiklerinde isyanımı yazıp duruyorum :)) normalde de çok aktif bir yaşantımız yoktu ama salgınla birlikte çok daha izole bir yaşam sürmeye başladık, eskiden her çıktığımda bir cafeye otururdum, yaz mevsimi deniz keyfim vardı hepsini askıya aldım, eve 2 yıldır kırılsalar bile misafir dahi kabul etmedik düşünün ki o kadar izole olduk.
Alışveriş için dışarıya bir çıkıyorum sanki her gün yüzlerce insan ölmüyormuş gibi bir yaşam var, cafeler, restaurantlar, kebapçılar, plajlar tıklım tıklım, marketlere maskesiz girenler de cabası.

Ben mi safım diyorum bazen, 2 yıldır aman toplum sağlığı, aman korona olursam başkasına bulaştırmayayım telaşı içinde suratımda 45 derece sıcaklıkta dahi çift maske, çantamda dezenfektan, ıslak mendil, kimseyle yakın temas olmadan alışverişti işi gücü halletmekti derken haldır huldur eve dönüyorum.

Kendi keyfimden, keyif aldığım şeylerden ödün verdim çünkü halk sağlığı keyfimden önce gelir dedim ama demek ki herkes için öyle değilmiş.
Hele bu yaz sorumsuzlar iyice coştu, her yer üst üste insan kaynıyor resmen, çevremizde vakalar azaldı derken her yer yine kıpkırmızı oldu ki bizim yakınımızda hastane şansımızda yok, yoğun bakımlık olsak şehre götürülmek zorundayız.

Neyse kendinden başka kimseyi düşünmeyen ve virüsü yayanlara akıl fikir diliyorum, bizlere de sağlık.

Ben marketten gelenlrri dezenfekte etmeyi son 1 aydır bırakabılmıstım, yenıden baslamalıyım bılemedım , ciddi iş yuku ama risk varmı ordan, yokmu hala emın degılım, uzmanlar yok dıyor ama için rahat etmıyor

Ben dezenfektanla silip yerleştiriyorum . İçim rahat etmiyor çünkü . Teker teker silmek yerine spreyli şişeye dezenfektanı doldurun aldıklarınızın üstüne püskürtün.

Ya fıldır fıldır gezen ,herbalife denen ürünü satabılmek için kapalı ortamlarda sayısız ınsanla gorusen tanıdıklarım var, ınstagramda hikayelerını gordukce cıldırıyorum ve işin ilginc tarafı kovid olmadılar
14 aydır da bebek gormeye almıyoruz kımseyi , gecen eşimin bi akrabası artık gelebılır mıyız dedi, kovid bitti mi ki ,bitince inş dedim. Normalleşmeyi herkes farklı yaşıyor...

Aman gelmesinler kimde ne olduğu belirsiz . Bir de bebek daha hayır görme yani şu zamanda hele

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…