Cumartesi çalışmak istememek lüks mü?

captain price

erkek değilim ben
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2015
26.564
91.296
598
özel sektör için konuşuyorum.

eşim cumartesi çalışmıyor. ben de evlendikten sonra cumartesileri çalışmadım. (6 ay kadar, öncesinde 4 sene cumartesileri çalıştım) 21 şubattan beri de işsizim. iş bakıyorum ama cumartesi çalışmayan bir yere denk gelmedim. yine de görüşme tecrübesi olması açısından başvuruyorum gördüğüm her yere.

eşimin maaşı iyi, ben de hem işsizlik maaşı alıyorum hem de birikmişim var zaten bu günler için. yani maddi olarak bir problemimiz yok. çocuk yok, kedi var :) eşim de şu an durum rahat iken şartlarını zorla, cumartesi çalışmayacağın, iyi bir firmada işe gir diyor.

öncelikle kocam bana bakmak zorunda diyen bir kadın da değilim, ay ben kocamdan harçlık alamam diyen bir kadın da değilim. maddi konularda bir çekincem yok. ilerisi için tabi ki çalışmak istiyorum ama patronu zengin etmek için kendimi köle yapmak istemiyorum. bilim insanı değilim nihayetinde, ön muhasebe yapacağım sadece. zaten çok yüksek maaş beklentim yok, beklenti hakkımı cumartesiden yana kullanmak istiyorum. çünkü gerçekten hayat kalitesini inanılmaz artırdığını gördüm.

ne diyorsunuz? henüz bir ay bile olmadı işsizliğe adım atalı. ama baktım gerçekten olmuyor, hangi ayda pes edip cumartesiye tamam demeliyim?

eşim cumartesi çalışmıyor. ben de evlendikten sonra cumartesileri çalışmadım. (6 ay kadar, öncesinde 4 sene cumartesileri çalıştım) 21 şubattan beri de işsizim. iş bakıyorum ama cumartesi çalışmayan bir yere denk gelmedim. yine de görüşme tecrübesi olması açısından başvuruyorum gördüğüm her yere.

eşimin maaşı iyi, ben de hem işsizlik maaşı alıyorum hem de birikmişim var zaten bu günler için. yani maddi olarak bir problemimiz yok. çocuk yok, kedi var :) eşim de şu an durum rahat iken şartlarını zorla, cumartesi çalışmayacağın, iyi bir firmada işe gir diyor.

öncelikle kocam bana bakmak zorunda diyen bir kadın da değilim, ay ben kocamdan harçlık alamam diyen bir kadın da değilim. maddi konularda bir çekincem yok. ilerisi için tabi ki çalışmak istiyorum ama patronu zengin etmek için kendimi köle yapmak istemiyorum. bilim insanı değilim nihayetinde, ön muhasebe yapacağım sadece. zaten çok yüksek maaş beklentim yok, beklenti hakkımı cumartesiden yana kullanmak istiyorum. çünkü gerçekten hayat kalitesini inanılmaz artırdığını gördüm.

ne diyorsunuz? henüz bir ay bile olmadı işsizliğe adım atalı. ama baktım gerçekten olmuyor, hangi ayda pes edip cumartesiye tamam demeliyim?
Cumartesi çalıştırmayan yer neredeyse yok ama cumartesi yarım gün olanlar var.Onlara bakın.Malesef özel sektör böyle bende on muhasebe alanında senelerce çalıştım hiç cumartesileri izin yapmadım 🤦Esim memur emniyet personeli ve bir emir üzerine 3 buçuk ay haftada 66 saat çalıştı.Yani artık memurlara bile bu lüks yok malesef 😔

Zorunda değilseniz, ki değilsiniz
İstediğiniz gibi bir iş bulana kadar bekleyin bence.
Bana da çok sinir bozucu geliyor cumartesi çalışmak, ama ön muhasebe işinde genelde cumartesi çalışma da oluyor. Belki çok kurumsal iyi bir şirkete girerseniz olmaz.

Yani bence o kadar takılmamalısın. Cumartesi yarım gün olursa değerlendirebilirsin mesela. Yada atıyorum işten 4-5 gibi çıkabiliyorsundur,cumartesi çalışman gerekir bu da kabul edilebilir bence.
Ha sabah 8 akşam 7 birde üstüne cumartesi çalışıyoruz derler tabi ki kabul etme şu anki şartlarınla ama bence bu kadar katı düşünme.

Cumartesi çalışmamak gerçekten bir lüks.
Ama gereklilik de.
Ne kadar sürerse sürsün, bu şartı sağlayan bir firma ile el sıkışın.
Ki genelde kurumsal firmalar cts çalışmaz, diğerleri köle psikolojisinde olduğundan, iş olmasa bile zulüm için yarım gün de olsa çalışana eziyeti hak görürler.

Cumartesi çalışmamak gerçekten bir lüks.
Ama gereklilik de.
Ne kadar sürerse sürsün, bu şartı sağlayan bir firma ile el sıkışın.
Ki genelde kurumsal firmalar cts çalışmaz, diğerleri köle psikolojisinde olduğundan, iş olmasa bile zulüm için yarım gün de olsa çalışana eziyeti hak görürler.

Yani gerçekten o öğlene kadar çalışma prensibini hiçbir zaman anlamadım, anlamayacağım. Genelde o cumartesi günü boş boş sıkıntıyla geçer. Sabah işe git, kahvaltı yap, işleri toparla derken öğlen oluyor. Ama insanların cuma akşamını da yiyorlar, cumartesi günü istediği saatte uyanma keyfini de. Tamamen saçmalık kesinlikle verimli değil cumartesi öğlene kadar çalışma.

Her hangi bir işe girdin sen n çıktın yada çıkarıldın bir yıl içinde tekrar işsizlik maaşın kaldığı yerden devam eder
normalde istifa edersek alamıyoruz.
şu an işsizlik maaşı alıyorum. bi işe girip kendim istifa etsem almaya devam edebilir miyim yoksa yine istifa etmemiş olma şartını ararlar mı?

Ben mi yazdım acaba dedim.
Ben de iş bakıyorum. Ama hafta sonu çalışmayan yer yok, ben bulamadım. Haftada 2 gün bana evime yetemezken 1 gün tatil bana göre değil. İş bakarken tek koşulum hafta sonu olmaması. Maaş daha sonra geliyor benim için.

Aynı şeyleri düşünüyorum. o yüzden mecbur olmadığınız sürece bekleyin. Elbet bulursunuz.

Yani gerçekten o öğlene kadar çalışma prensibini hiçbir zaman anlamadım, anlamayacağım. Genelde o cumartesi günü boş boş sıkıntıyla geçer. Sabah işe git, kahvaltı yap, işleri toparla derken öğlen oluyor. Ama insanların cuma akşamını da yiyorlar, cumartesi günü istediği saatte uyanma keyfini de. Tamamen saçmalık kesinlikle verimli değil cumartesi öğlene kadar çalışma.
Gerçekten öyle.
Haftasonu program yapamazsın şehir dışına çıkamazsın, uykunu alamazsın, evdeki işlerini yönetemezsin, iş yerinde bir halt yapasın zaten gelmez savsaklarsın vs.
Ben çalıştığım dönemde cts de işe gidiyordum, sabah 10 ve 3 arası.
Ve bir prodüksiyon ajansıydı zaten, ekip çekimde şehir dışında.
Bir ben gidiyorum ofisi açıyorum bir başıma, hafta içi yaptığım şeylere mal gibi bakıp, içeriklerin üzerinden geçip, geri kapatıp kendi başıma çay falan takılıyordum.
Gelirse binde bir müdür uğruyordu.
Yazık ya gerçekten yazık cts çalışmak eziyet.
Sırf bu sebeple zaten ayrıldım ve daha seneler oldu ve başlayamadım :KK70:

Gerçekten öyle.
Haftasonu program yapamazsın şehir dışına çıkamazsın, uykunu alamazsın, evdeki işlerini yönetemezsin, iş yerinde bir halt yapasın zaten gelmez savsaklarsın vs.
Ben çalıştığım dönemde cts de işe gidiyordum, sabah 10 ve 3 arası.
Ve bir prodüksiyon ajansıydı zaten, ekip çekimde şehir dışında.
Bir ben gidiyorum ofisi açıyorum bir başıma, hafta içi yaptığım şeylere mal gibi bakıp, içeriklerin üzerinden geçip, geri kapatıp kendi başıma çay falan takılıyordum.
Gelirse binde bir müdür uğruyordu.
Yazık ya gerçekten yazık cts çalışmak eziyet.
Sırf bu sebeple zaten ayrıldım ve daha seneler oldu ve başlayamadım :KK70:

Yani cidden şurada bir işveren olsa da açıklasa. Amaç ne, niye cumartesi çalışma var, gerçekten verimli mi diye. Ben zaten genelde vardiyalı çalıştım, normal sistemde de cumartesi çalışmayı kabul etmedim ve çalışmadım, hafta içi 1'er saat fazla çalışmayı dahi kabul ettik ben ve ekip arkadaşlarım mecburen. Vardiyalı çalışıp haftada 1 gün izin yapmak bile daha güzeldi cumartesi öğlene kadar çalışmaktan :)
Şimdi kamudayım çalışma saatlerim güzel şükür. Yoksa çok zorlanırdım çocukla.

Yani cidden şurada bir işveren olsa da açıklasa. Amaç ne, niye cumartesi çalışma var, gerçekten verimli mi diye. Ben zaten genelde vardiyalı çalıştım, normal sistemde de cumartesi çalışmayı kabul etmedim ve çalışmadım, hafta içi 1'er saat fazla çalışmayı dahi kabul ettik ben ve ekip arkadaşlarım mecburen. Vardiyalı çalışıp haftada 1 gün izin yapmak bile daha güzeldi cumartesi öğlene kadar çalışmaktan :)
Şimdi kamudayım çalışma saatlerim güzel şükür. Yoksa çok zorlanırdım çocukla.
Verilen maaşı 5 buçuk, 6 gün üzerinden hesaplıyorlar.
5 tam gün çalışma durumunda maaş düşürümü yaşanıyor.
İnsanın kanını emerler gerçekten.
Eşim ticaret yapıyordu, esnafı, mağazacılık sektörünü anlayabiliyorum gerçekten en yoğun dönemleri haftasonu ama onun dışında hiçbir iş yerini anlayamayacağım.

Önmuhasebede cumartesi çalışılmayan iş bulmak çok zor, kurumsal firma denmiş ancak çoğu kurumsal firma vardiya usulü bazen cumartesi bazen pazar çalışıyor. Siz de bu şekilde bakabilirsiniz yani her cumartesi değil de ayda bir cumartesi ya da bir hafta tatil bir hafta çalışma gibi, yarım gün olan yerler de çok fazla var, eğer mesai 12'de bitiyorsa yarım gün de gayet makul. İnşallah bulursunuz istediğiniz gibi bir yer.

Back
X