Cumartesi çalışmak istememek lüks mü?

Özel sektörde çalışmış bir öğretmen olarak hiçbir zaman hafta sonu iki gün tatil yapamadım.Cumartesi pazar hep çalıştım.En iyi ihtimalle pazar çalışmadım bir yerde.

Özel okullarda da yüzde seksen cumartesi ikiye kadar oluyor.Keşke cumartesi pazar izni zorunlu olsa.Emek sömürüsü başka bir şey değil.

özel sektör için konuşuyorum.

eşim cumartesi çalışmıyor. ben de evlendikten sonra cumartesileri çalışmadım. (6 ay kadar, öncesinde 4 sene cumartesileri çalıştım) 21 şubattan beri de işsizim. iş bakıyorum ama cumartesi çalışmayan bir yere denk gelmedim. yine de görüşme tecrübesi olması açısından başvuruyorum gördüğüm her yere.

eşimin maaşı iyi, ben de hem işsizlik maaşı alıyorum hem de birikmişim var zaten bu günler için. yani maddi olarak bir problemimiz yok. çocuk yok, kedi var :) eşim de şu an durum rahat iken şartlarını zorla, cumartesi çalışmayacağın, iyi bir firmada işe gir diyor.

öncelikle kocam bana bakmak zorunda diyen bir kadın da değilim, ay ben kocamdan harçlık alamam diyen bir kadın da değilim. maddi konularda bir çekincem yok. ilerisi için tabi ki çalışmak istiyorum ama patronu zengin etmek için kendimi köle yapmak istemiyorum. bilim insanı değilim nihayetinde, ön muhasebe yapacağım sadece. zaten çok yüksek maaş beklentim yok, beklenti hakkımı cumartesiden yana kullanmak istiyorum. çünkü gerçekten hayat kalitesini inanılmaz artırdığını gördüm.

ne diyorsunuz? henüz bir ay bile olmadı işsizliğe adım atalı. ama baktım gerçekten olmuyor, hangi ayda pes edip cumartesiye tamam demeliyim?
Aceleci davranmayin, is bulamam gibi motivasyon dusurucu dusuncelere de kapilmayin. Cumartesi calismak istememenizi anliyorum. Insallah gonlunuze gore bir ise girersiniz

''patronu zengin etmek için kendimi köle yapmak istemiyorum'' bence cevap zaten bu cümlenin içinde. ben pazar sabit izinliyim eşimin ise sürekli değişken. ve bir hafta gece 1 hafta gündüz çalışıyor. gündüzcüyken 3 saat. gececiyken 1 saat görüşebiliyoruz ve denk gelirse izinlerde görüşüyoruz ama çok zor inanın evleneli 1,5 yıl oldu ve artık ben kendiimi evli bi insan değilde sevgiliymişizde aynı evde yaşıyomuşuz gibi hissediyorum. çok özlem oluyor zamanlar yetmiyor. aile ziyaretlerine gidip vakit öldürmek istemiyorum herkes boş zamanında gitsin görsün kafasına girdim. ve beni bağlayan şey krediler onlarda çok az kaldı 2 aya çıkmayı planlıyorum. günlerim saatlerim boşa gidiyor ve ben npıyorum dedim. sizde öyle olmayın nacizane fikrim....

2 işimdede cumartesileri çalışmamıştım. Bence durumun varmış , iyi şartlarda bir iş bulana kadar aramaya devam et.
Kurumsal şirketlerde c.tesi çalışması yok. Büyük yerlere de cv ni ver. Kendi bünyelerine eleman almasalar dahi taşeron olarak dönemlik işçi alımı çok oluyor büyük şirketlerde ve aranan kriterleri düşük oluyor.
Çalışma şartları da kendi elamanları ile aynı oluyor. Sadece maaşın haliyle daha düşük ama genede kurumsal şirketin taşeron elemanının bile normal bir yere göre yüksek maaşı.

Kimi insan vardır yoktur muhtaçtır iş seçme lüksü yoktur.
Kimi insan vardır evet çalışmalıdır ama kriterleri vardır aciliyeti yoktur O kişi için lüks değildir.

Back
X