Cumartesi çalışmak istememek lüks mü?

Bence de cumartesileri çalışmak çok kötü, madem şimdilik koşullarınız iyi denk gelene kadar bakın eğer zor da kalmaya başlarsanız o zaman fikrinizi değiştirirsiniz
Bende cumartesi çalışanlardanım ve etrafımda çalışmayan o kadar çok insan var ki her hafta sonu onlara özeniyorum, 1 güncük tatilde işlerimizi mi halledelim, dinlenelim mi? Hiçbir şeye yetmiyor

normalde istifa edersek alamıyoruz.
şu an işsizlik maaşı alıyorum. bi işe girip kendim istifa etsem almaya devam edebilir miyim yoksa yine istifa etmemiş olma şartını ararlar mı?
Hakkın yoksa Normalde vermiyorlar ama sen hangi olursa olsun istifa da etsen onlarda çıkarsa aynı işsizlik maaşı devam ediyor kaldığı yerden. Hakkın olanı bitiriyorsun 1yıl içinde

Hakkın yoksa Normalde vermiyorlar ama sen hangi olursa olsun istifa da etsen onlarda çıkarsa aynı işsizlik maaşı devam ediyor kaldığı yerden. Hakkın olanı bitiriyorsun 1yıl içinde
anladım yani ilk başvurudaki durum önemli. sonrasında hakkın korunmuş oluyor. teşekkür ederim, bilgilendim :)

Bence cumartesileri çalışmak istememek çok normal
Ben devlet kurumunda çalışıyorum eşim özel şirkette, bazı zamanlar işleri çok yoğun olunca cumartesileri gidiyor ve tüm planlarımız alt üst oluyor gerçekten.. Keşke onunda tamamen cumartesileri boş olsa.. Haklısınız madem maddi bir sıkıntı şu anlık yok bence bulunabilir iyi bir şirkette iyi bir iş ve rahat çalışma şartları

anladım yani ilk başvurudaki durum önemli. sonrasında hakkın korunmuş oluyor. teşekkür ederim, bilgilendim :)
Rica ederim bu kafa karışıklığın sebep oluyo eğer işsizlik maaşı alıyorsan işe başladın üç ay çalıştın sen çıktın onlar çıkardı sıkıntı değil tekrar hakkını alırsın. O yüzden denemekten korkma. İş çıkarsa karşına dene derim

Maddi problemimiz yok diyorsunuz, kesinlikle bekleyin biraz daha. Kurumsal şirketlere başvurun. 3-4 ay bile beklenir bence, hatta daha fazla.

özel sektör için konuşuyorum.

eşim cumartesi çalışmıyor. ben de evlendikten sonra cumartesileri çalışmadım. (6 ay kadar, öncesinde 4 sene cumartesileri çalıştım) 21 şubattan beri de işsizim. iş bakıyorum ama cumartesi çalışmayan bir yere denk gelmedim. yine de görüşme tecrübesi olması açısından başvuruyorum gördüğüm her yere.

eşimin maaşı iyi, ben de hem işsizlik maaşı alıyorum hem de birikmişim var zaten bu günler için. yani maddi olarak bir problemimiz yok. çocuk yok, kedi var :) eşim de şu an durum rahat iken şartlarını zorla, cumartesi çalışmayacağın, iyi bir firmada işe gir diyor.

öncelikle kocam bana bakmak zorunda diyen bir kadın da değilim, ay ben kocamdan harçlık alamam diyen bir kadın da değilim. maddi konularda bir çekincem yok. ilerisi için tabi ki çalışmak istiyorum ama patronu zengin etmek için kendimi köle yapmak istemiyorum. bilim insanı değilim nihayetinde, ön muhasebe yapacağım sadece. zaten çok yüksek maaş beklentim yok, beklenti hakkımı cumartesiden yana kullanmak istiyorum. çünkü gerçekten hayat kalitesini inanılmaz artırdığını gördüm.

ne diyorsunuz? henüz bir ay bile olmadı işsizliğe adım atalı. ama baktım gerçekten olmuyor, hangi ayda pes edip cumartesiye tamam demeliyim?
sizin işte cumartesi çalışmayan yer bulmanız %10 ihtimal özel şirketlerin çoğu en azından yarım gün çalıştırır..

Ülkemde ne yazık ki insana verilen değer bu kadar. Çalışma saatlerinin kat kat üstünde çalışıp kat kat altında aldığımız ücretlerle malesef burası Türkiye. 13 sene çalıştım çalışmaya başladığım ilk sene sigortamı bile yapmadılar yani resmiyette 12 sene filiyatta 13 sene olan bir tecrübemle hiç bir zaman cumartesi tatil olan yerde çalışmadım. En iyisi cumartesileri saat 3'te çıkabildiğim işti o bile insanı zorluyor. Bulabilirseniz ki o bile zor en azından yarım gün olanı bulmayı bekleyin. Gazanız mübarek olsun 🤣

Gayet haklısınız haftasonu çalışmak kadar mantıksız birsey yok. Hayat çalışarak da geçmemeli. Maddi olarak imkan da varmış daha istende yeni cikmissiniz gonlunuze göre seçici davranmaniz tabiki hakkınız.
Neticede en çok zaman geçirdiğiniz yer olucak ..
Eşim de cumartesi çalışıyordu seneler öncesi o gün dinlensinmi, öz bakımını mi yapsın ,sosyal çevresi ile mi vakit geçirsin,banami zaman ayirsin. Hele ki kadın için extra daha zor olur eminim.
İnşallah sevebileceğiniz, hakettiğiniz ücreti aldığınız ,hafta sonu is olmayan bir yer bulursunuz. Nasip kısmet bu işler neden olmasın.

6 yıldır çalışıyorum bi fiil.
Eskiden c.tesi günleri yarım gündü.
3 sene böyle çalıştım.
İnanılmaz günümü çalıyordu.
Pazar günleri artık pazartesi sendromunu iliklerime kadar hissediyordum.
3 senedir de c.tesi günleri çalışmayı bıraktı firmamız ve rahat bir nefes aldık.
Siz yine bence işsizlik maaşı sürenizi baz alarak istediginiz kriterde iş bakının.
Olmazsa o zaman artık gidişata karar verirsiniz.

genelde devlet kurumları ile çalışan yerler ctesi günleri çalışmıyor. benim şu an çalıştığım işyeri özel sektör ve ctesi çalışmıyoruz. maaş alma durumumuz çok sıkıntılı ama işte arıyorum bulamıyorum. iş bulursam da ctesi olmazsa benim için daha güzel olur tabi.. çocukta olunca 1 gün asla yetmiyor çünkü. siz lüks istemiyorsunuz, insan gibi çalışmak istiyorsunuz ve haklsınız

Bende nefret ediyorum hele ki bayanlar için cumartesi çalışmak gerçekten yorucu. Gün bitiyor pazar günü temizlik ütü yemek banyo bir kahve elime alıp içemiyorum. Keşke yasa falan çıksa kadınların cumartesi resmi olarak izinli günü sayılsa ne güzel olurdu ...

Valla ayaklarımın şişi inmeden pazartesi sabahın köründe fok baliği gibi sürünerek işe gidiyorum çok mutsuzum
Bence de cumartesileri çalışmak çok kötü, madem şimdilik koşullarınız iyi denk gelene kadar bakın eğer zor da kalmaya başlarsanız o zaman fikrinizi değiştirirsiniz
Bende cumartesi çalışanlardanım ve etrafımda çalışmayan o kadar çok insan var ki her hafta sonu onlara özeniyorum, 1 güncük tatilde işlerimizi mi halledelim, dinlenelim mi? Hiçbir şeye yetmiyor

özel sektör için konuşuyorum.

eşim cumartesi çalışmıyor. ben de evlendikten sonra cumartesileri çalışmadım. (6 ay kadar, öncesinde 4 sene cumartesileri çalıştım) 21 şubattan beri de işsizim. iş bakıyorum ama cumartesi çalışmayan bir yere denk gelmedim. yine de görüşme tecrübesi olması açısından başvuruyorum gördüğüm her yere.

eşimin maaşı iyi, ben de hem işsizlik maaşı alıyorum hem de birikmişim var zaten bu günler için. yani maddi olarak bir problemimiz yok. çocuk yok, kedi var :) eşim de şu an durum rahat iken şartlarını zorla, cumartesi çalışmayacağın, iyi bir firmada işe gir diyor.

öncelikle kocam bana bakmak zorunda diyen bir kadın da değilim, ay ben kocamdan harçlık alamam diyen bir kadın da değilim. maddi konularda bir çekincem yok. ilerisi için tabi ki çalışmak istiyorum ama patronu zengin etmek için kendimi köle yapmak istemiyorum. bilim insanı değilim nihayetinde, ön muhasebe yapacağım sadece. zaten çok yüksek maaş beklentim yok, beklenti hakkımı cumartesiden yana kullanmak istiyorum. çünkü gerçekten hayat kalitesini inanılmaz artırdığını gördüm.

ne diyorsunuz? henüz bir ay bile olmadı işsizliğe adım atalı. ama baktım gerçekten olmuyor, hangi ayda pes edip cumartesiye tamam demeliyim?
Ben bu cumartesi olayına çok karşıyım.taşeron firma üzerinden de çalıştığım dönemler oldu fuarlar hariç cumartesi çalışmadım . Cumartesi çalışmayacağınız iş arayın bence imkansız değil.

Yıllarca cumartesi çalıştım

Çalışmayalım dedikçe olmaz dedi patron

Neyse ben işten ayrıldım bir süre sonra eski arkadaşlardan biriyle karşılaştım

Nerede çalışıyorsun vs dedi

Ben de işte cumartesi çalışmayan yer mi var bizim sektörde olsa çalışacağım dedim Bizim ofis dedi

Ben çilesini çektim özetle

Çoluk çocuk olunca daha zor

Bakıcı da istemiyor cumartesi çalışmak da o idare ediyor ama kreş çağında işsiz kalınıyor cumartesi çalışma nedeni ile

Biz cumartesi çalışmıyoruz mesela bulabilirsin aramaya devam

Bir de bazı fabrikalar vs çalışmıyor burda ama onlarda da haftasını giriş erken beyaz yaka 7.30 da işte 17.30 paydos

Son düzenleme:
Valla ayaklarımın şişi inmeden pazartesi sabahın köründe fok baliği gibi sürünerek işe gidiyorum çok mutsuzum
Aynen öyle hiç dinlenemeden verimsizce gidiyoruz işte, zaten 10 da ancak uyanıyoruz etrafı toparla, kahvaltı, kuaför işleri,temizlik diyene kadar akşam oluyor
Çoğu zaman hiç dışarı çıkamadan günü bitirmiş oluyoruz :KK14: Ahhh gidiyor gençliğimin, bekarlığımın en güzel günleri

Eşim özel sektörde ama bankalarla ortaklaşa çalışan kurumsal bir yer ,cumartesi çalışmıyor. Ben memurum zaten benim izin günlerime uygun diye burayı tercih etmişti,8 yıldır da aynı yerde çalışıyor, ama ön muhasebe yapıp cumartesi çalışmayan hiç duymadın. Daha spesifik bi pozisyonunuz olsaydı belki şansınız daha yüksek olurdu ama bu alanla biraz zor sanki

Back
X