Cumartesi çalışmak istememek lüks mü?

Bu devirde biraz lüks ama bulursun illa ki.
İlerisi için bir hedefin var mı ?
Kariyer planı yaptın mı yoksa rahat bir işim olsun evime yakın olsun belli bir saate kadar çalışayım kariyer önemli değil diyenlerden misin ?
ön muhasebede nasıl bi kariyer hedefi olabilir ki :) gazi maliye mezunuyum ama diplomayı al çöpe at öyle bir iş hayatım oldu. açıkçası hırsım da yok azmim de yok gücüm de yok.

bir devlet çalışanı olarak yazıyorum bu kadar çok cumartesi çalışan olduğunu bilmiyordum. sülalem de hep memur yada kendi işini yapan insanlar. neden devlet dairesine iş başvurusu yapmıyorsunuz işkur sözleşmeli olarak alıyor. hem 8-5 hemde hafta sonun sana kalıyor. tabi maaş 2300 yeterse size. özel daha çok veriyor sanırım
ilan var mı yani ben bakıyorum iş kur sitesine hep beden işçisi vs alınıyor. devlet dairesine sözleşmeli personel nereden alınıyor hiç ilan vs görmüyorum.

ön muhasebede nasıl bi kariyer hedefi olabilir ki :) gazi maliye mezunuyum ama diplomayı al çöpe at öyle bir iş hayatım oldu. açıkçası hırsım da yok azmim de yok gücüm de yok.

ilan var mı yani ben bakıyorum iş kur sitesine hep beden işçisi vs alınıyor. devlet dairesine sözleşmeli personel nereden alınıyor hiç ilan vs görmüyorum.
işkurdan kamu ilanları olarak ilana çıkıyor takip edin bence

İki sene kadar cumartesi dahil günde 12 saat çalıştım bir yerde. Şuan hafta sonu tatil olan bir işte çalısıyorum ve o kadar güzel bir şeymiş ki bu... Resmen diğer işimde sömürmüş patron, erken çıkmama izin kullanmama bile surat yapardı. Madem şu an çalışma zorunluluğunuz yok acele etmeyin. Bebek falan olur belki ilerde rahat edersiniz.

bir yildan fazla onun suresi. arkadaslarimin basina geldi 4 yil oncrki icerde kalan issizlik masslarini aldilsr
Yeni işe girerse 1yıl sonra eskisi düşüyor artık yeni işten hak ettiğini alıyor farklı bir şey olabilir yanlış anlaşılma olabilir

Ben olsam 1 sene dahi beklerdim sanirim. 🙄
Eşim cumartesi, pazar calismiyor hic calistigi olmadi simdiye kadar ama keske 3 gun olsa diyorum. Bir pazar neye yeter, insan dinlenecek mi gezecek mi ne yapacak?

özel sektör için konuşuyorum.

eşim cumartesi çalışmıyor. ben de evlendikten sonra cumartesileri çalışmadım. (6 ay kadar, öncesinde 4 sene cumartesileri çalıştım) 21 şubattan beri de işsizim. iş bakıyorum ama cumartesi çalışmayan bir yere denk gelmedim. yine de görüşme tecrübesi olması açısından başvuruyorum gördüğüm her yere.

eşimin maaşı iyi, ben de hem işsizlik maaşı alıyorum hem de birikmişim var zaten bu günler için. yani maddi olarak bir problemimiz yok. çocuk yok, kedi var :) eşim de şu an durum rahat iken şartlarını zorla, cumartesi çalışmayacağın, iyi bir firmada işe gir diyor.

öncelikle kocam bana bakmak zorunda diyen bir kadın da değilim, ay ben kocamdan harçlık alamam diyen bir kadın da değilim. maddi konularda bir çekincem yok. ilerisi için tabi ki çalışmak istiyorum ama patronu zengin etmek için kendimi köle yapmak istemiyorum. bilim insanı değilim nihayetinde, ön muhasebe yapacağım sadece. zaten çok yüksek maaş beklentim yok, beklenti hakkımı cumartesiden yana kullanmak istiyorum. çünkü gerçekten hayat kalitesini inanılmaz artırdığını gördüm.

ne diyorsunuz? henüz bir ay bile olmadı işsizliğe adım atalı. ama baktım gerçekten olmuyor, hangi ayda pes edip cumartesiye tamam demeliyim?
Ben öğretmenim devlette. Haftaosnu da kurs veriyordum. Yani haftada 6 gün çalıştım 4 sene. Sonra ders sayımı azaltınca gördüm ki hayat böyle güzelmiş. Cumartsi evde oturmak kadar güzel bir şey yokmuş. O yüzden düşünceniz güzel ama özel sektörde olup cumartesi çalışmayan da duymadım malesef. Hatta bazı arkadaşlarım 1 Mayıs 19 Mayıs gibi resmî tatillerde bile işe çağrılıyor. Bu özel sektörün sömüren yönü sanırım

Neden diplomanı kullanmadın hiç ?
Bunu anlatmaya çalıştım azimli misin vs vs diye
Okulun ve bölümün güzel kendimi geliştirip iyi yerlere taşıyayım yüksek maaş alayım hedefin olmadı mı ?

Yeni işe girerse 1yıl sonra eskisi düşüyor artık yeni işten hak ettiğini alıyor farklı bir şey olabilir yanlış anlaşılma olabilir
calistigim kurum yillarca personeli 30 haziranda cikarip 1 eylul de geri alarak calistirdi, arada kalan 2 ay boslukta issizlik maasi aliyorduk. sonra kurum sozlesmeyi 3 yillik olarak imzaladi, yani 2 ay maas aldiktan sonra 3 yil boyunca cikis yapmadik. 3 yil sonunda sozlesme bitiminde toplu olarak sozlesme yenilenmedi. ancak 3 yil icerisinde part time olarak calistirildigimiz icin issizlik maasi kriterlerini tasimiyorduk (mim 600 gun son 3 yilda) dolayisiyla issizlik maasindan faydalanamiyorduk ancak gecmis hakedisimiz 6 aydi ve 2 ay alip ise geri dondugumuzden kalan 4 aylik issizlik maasi baglandi. mebla daha dusuk (3 yil onceki mebla kadar) ama sonuc olarak

calistigim kurum yillarca personeli 30 haziranda cikarip 1 eylul de geri alarak calistirdi, arada kalan 2 ay boslukta issizlik maasi aliyorduk. sonra kurum sozlesmeyi 3 yillik olarak imzaladi, yani 2 ay maas aldiktan sonra 3 yil boyunca cikis yapmadik. 3 yil sonunda sozlesme bitiminde toplu olarak sozlesme yenilenmedi. ancak 3 yil icerisinde part time olarak calistirildigimiz icin issizlik maasi kriterlerini tasimiyorduk (mim 600 gun son 3 yilda) dolayisiyla issizlik maasindan faydalanamiyorduk ancak gecmis hakedisimiz 6 aydi ve 2 ay alip ise geri dondugumuzden kalan 4 aylik issizlik maasi baglandi. mebla daha dusuk (3 yil onceki mebla kadar) ama sonuc olarak
Evet bu değerlere göre haklısın ama kanunda öyle değil diye biliyorum 🤔🤔

bende yıllarca cumartesi çalıştım evlenince inat ettim buldum cumartesi çalışmayacağım bir iş. umarım sende bulursun şuan ihtiyacın olmadığı için pes etme derim ben.

bu arada konu sahibine cevap verecek olursam yerinde olsam bende cumartesi calismayacagim bir is arardim bulana kadar da girmezdim. keske calisma bakanligi bu ise bir el atsa... cumartesi calismak kadar kotu bisey yok....

Türkiye de lüks ne yazikki. Ve sinir bozucu.
Yinede rahatsin. Maddi durumunuz yerindeymis..ona göre uygun bir is bulursun. Part time calis en azindan.

Neden diplomanı kullanmadın hiç ?
Bunu anlatmaya çalıştım azimli misin vs vs diye
Okulun ve bölümün güzel kendimi geliştirip iyi yerlere taşıyayım yüksek maaş alayım hedefin olmadı mı ?
kamuya girebilmek için çalıştım yaklasık 2 sene. ama mülakatlardan elendim. sonra özel sektöre başladım, aynı işyerinde de çakıldım kaldım. diplomamı kullanacağım bir durum olmadı. smm düşündüm bir ara ama istemedim.

kamuya girebilmek için çalıştım yaklasık 2 sene. ama mülakatlardan elendim. sonra özel sektöre başladım, aynı işyerinde de çakıldım kaldım. diplomamı kullanacağım bir durum olmadı. smm düşündüm bir ara ama istemedim.
Aynısı bende de var aynı işyerinde çalışmak ama piyasada da doğru düzgün iş yok sanırım :(
Okullara falan başvur eğitim danışmanlığı düşün onlar nisbete. Daha rahat çalışıyorlar.
Okulların önmuhasebesi olabilir vs

Lüks değil ihtiyaç.. Özellikle evli kadın için.

Ben özel sektördeyim; bizim burada cumartesi günleri mesai yok.

Tabi özel sektör de biraz zor ama iyi bir firma kurumsal bir şirket ise geneli çalışmıyor zaten.

Öğlene kadar bile olsa sabah uyandıktan sonra o günün hiç bir anlamı kalmıyor. İhtiyacınız yok ise bence biraz daha araştırmakta fayda var..

Back
X