Cüzdanı annesinde, bir garip koca meselesi...

Ailesinin desteği olmayacaksa ne ki, ailesinin yükü olacak aksine. Valla vazgeçesim var, bakalım akşam annemi de yanına alıp tin tin gider ev bakmaya. Annem de ayrı deli, öz kızına yapılana bak, hâlâ olsun'cu. Seneye eviniz olacak (verirler mi güvenmiyorum) olsun. takılar ailesine kalsın olsun, kenar mahalle dükkanından aldırsınlar gelinliğini ve mobilyalarını, olsun. Hep annem yüzünden galiba ya...
Bence mantiginla hareket edebildigine gore cokta aşık degilsin. Bu sebeple kabul etmedigini belirtirsen zaten kendi vazgececek belki

Ailesinin desteği olmayacaksa ne ki, ailesinin yükü olacak aksine. Valla vazgeçesim var, bakalım akşam annemi de yanına alıp tin tin gider ev bakmaya. Annem de ayrı deli, öz kızına yapılana bak, hâlâ olsun'cu. Seneye eviniz olacak (verirler mi güvenmiyorum) olsun. takılar ailesine kalsın olsun, kenar mahalle dükkanından aldırsınlar gelinliğini ve mobilyalarını, olsun. Hep annem yüzünden galiba ya...
ipleri siz ele alin. siz razi olsaniz bile maddi olarak gecinemezsiniz. hadi cocuk dusunmediniz diyelim. ya olursa. her yontem kesin koruyucu degil. cocukla hic gecinemezsiniz. o bir yil sonra verilecek evi bekleyin..neden acele ediyorsunuz. kiradan kurtulmus olursunuz. hem verecekler mi onu gorursunuz. hem de her ev degisiminde ihtiyaclsr degisiyor. o eve gore esya alirsiniz. yıpranmamış olur ve perde hali tekrar masraf cikmamis olur. iki tarafta biraz daha birikim yapar. yaslar kac. bekleyin valla. erkrn evlenince hicbirsey olmuyor. gec evlenebler bekleyenler daha oturakli bir evlilik yapiyor. kostur kostur huzursuzluga kosuyor insan

Nişanlın kendi maaşıyla yatırım yapsın (ev almayı kastediyorum) senin maaşın da ev geçindirmeye gitsin.Senin paran hava olsun onların parası ev olsun.Nişanlın ve ailesi çok cingöz , düğünden önce verilen söz ve vaatlere kanma ek iş yaparım falan diye , yapmaz.

Senin paran pul onların parası yatırımlık para mı? Başlarım böyle işe (ben olsam).

2 kız kardeşim var, ikisi de üniversiteye başlayacak bu sene. Ben çalışıp, onlara harçlık göndermeyi isterdim, ev geçindirmeyi değil. Sevmek yetmiyormuş, babamla konuşacağım artık bu konuyu. Haberi bile yok, duysa çoktan bitmişti...

Sende bir nabız yokla ben evlenince çalışmamaya karar verdim oturup evimin hanımı olmak istiyorum de bakalım ne yapacak beyimiz.

Hemen hemen herkes benle aynı fikirde olduğuna göre doğru yoldayım, fevri davranmıyorum, haklıyım demektir. Bu akşam ailemle de konuşayım, ya verilecek evin bitmesini bekler oraya geçeriz ya da bu iş olmaz demeyi planlıyorum...
Mantıklı olan.
Bir de tavsiyem ne evlilik masrafı ödedin, ne takınızı verin.

Size eğer gerçekten 1 sene sonunda ev vereceklerse bence düğünü erteleyin, direk kendi evinize geçin kira ödemeyin. Eşin de ayda 1,500 versin ailesine. Kira derdiniz olmazsa senin maaşla gayet güzel geçinirsiniz

Düğün dediğiniz sizin düğün değil mi

Onu siz yapın krediyi aile ödesin

Düğün yapmayın ya da

Beklentiyi sıfırlayın aile de kredisini ödesin size evi de vermesin

4500 gelir ile 1000 kira artı düğün masrafları 2000 desek geçinirsiniz

Yalnız hesabı onun maaşı benim maaşım diye değil bizim gelirimiz diye yapmıyorsanız evliliği tekrar değerlendirin

Evlilikte sen ben yok biz vardır

Dugunu erteleyin. 1 senenin sonunda size ev verecekleri ne malum? Verdiler diyelim, tapusu esinin uzerine olmadiktan sonra o evde hicbir hakkin olmaz.
Oturun diye verirler anca evi, tapu vereceklerini sanmiyorum. Siz 1 sene ev gecindirdiginizle kalirsiniz. Oyle ayy 1 seneye sifir evim olacak diye sevinmeyin yani bu detaylari bilmeden.

En iyisi herkes kendi borcunu harcini bilsin ödesin.

Düğün dediğiniz sizin düğün değil mi

Onu siz yapın krediyi aile ödesin

Düğün yapmayın ya da

Beklentiyi sıfırlayın aile de kredisini ödesin size evi de vermesin

4500 gelir ile 1000 kira artı düğün masrafları 2000 desek geçinirsiniz

Yalnız hesabı onun maaşı benim maaşım diye değil bizim gelirimiz diye yapmıyorsanız evliliği tekrar değerlendirin

Evlilikte sen ben yok biz vardır

Ama hesabı o kendisi yapıyor zaten. 1000 kira + 1000 kredi +500 düğün masrafı. 2500. kalan 2200 ikimizin toplam. Gel de geçin bu parayla...

Back
X