Cüzdanı annesinde, bir garip koca meselesi...

Merhaba kızlar, yardımınıza ihtiyacım var, işin içinden çıkamıyorum...
Hızla özet geçeyim; nişanlıyım, 1 ay sonra düğün var (olursa).
Gelin görün ki 1 ay kala eteğindeki taşları dökmeye başladı nişanlımın ailesi. Ve tabii kendisi de... Kendisi 3-4 yıl boyunca her ay 1000 lira ailesinin oturduğu evin kredisini ödeyecekmiş. Buna tamam, çünkü nişandan da önce verdiği bir sözdü bu ailesine. ve 1 yıl sonunda şuan inşa ediliyor olan başka bir evi ona verecek ailesi. Tamam bunu öde, onun dışında sıfır borçla gireriz o zaman bu yola dedim, ağzındaki baklanın öteki düşüverdi ; düğün masraflarını bölüşecekler ve payına düşeni ödeyecekmiş...

Şimdi size sorum, bu işten vazgeçsem haksız mıyım? Benim 2 bin lira maaşıma güvenerek mi evlendiriyorlar oğullarını? bin lira kredi + bin lira tutacağımız evin kirası, 500 falan da payına düşen düğün masrafı ödemesi olsa, kendi maaşı bitiyor gibi bir şey zaten. Ki özel sektör, asgari ücret benimki de. Bugün var, yarın yok gibi bir şey yani... Fevri mi davranıyorum, ev geçindirmek bana mı kalıyor, ne dersiniz... Hiç hevesim kalmadı evliliğe dair... :KK51:
Nişanlınız ne kadar maaş alıyor?

Konuyu balla bölüyorum ama merak ettim o kadar maaşı nasıl yetiremiyorsunuz? :KK51:
Nur topu gibi krediler ellerinden öper 😂😂 ayda 5 bin araba araba kredisi var ve yaşadığımız yerde hayat çok pahalı, hakkarideyiz mesela bin lira veriyoruz şuan kafadan gitti 6 lira off sormasaydin keşke daraldım yine :KK51:

Dugunu erteleyin. 1 senenin sonunda size ev verecekleri ne malum? Verdiler diyelim, tapusu esinin uzerine olmadiktan sonra o evde hicbir hakkin olmaz.
Oturun diye verirler anca evi, tapu vereceklerini sanmiyorum. Siz 1 sene ev gecindirdiginizle kalirsiniz. Oyle ayy 1 seneye sifir evim olacak diye sevinmeyin yani bu detaylari bilmeden.

En iyisi herkes kendi borcunu harcini bilsin ödesin.
Ona hiç değinmedim zaten aynen. Evet tapu falan olmayacak bize ait. Sığıntı modda yaşayacağız ne kadar süreceği bilinmez...

Ona hiç değinmedim zaten aynen. Evet tapu falan olmayacak bize ait. Sığıntı modda yaşayacağız ne kadar süreceği bilinmez...

Tapu yoksa ben kredi işini asla kabul etmezdim acikcasi. Hem kira odeyip hem kredi odeyebiliyorsunuz madem birikim yapip kendiniz ev almaya girişin bir işe yarasin.

Eşin olacak kişi icin sorun yok ev mülk anasinin babasinin malı nasil olsa ama siz icin enayilik olacak. Bosanma durumunda aynen ödediklerinizle kalirsiniz.

Bir de ev olsun, iş olsun bu tarz seyler aileye ait olunca veya aileye bagli olunca hayatiniza mudahale hakki dogabilir. Yeri gelir baska paralar da istenebilir ne de olsa kira odemiyorsunuz onlarin evinde oturuyorsunuz.
Bunlari da goz onunde bulundur yasanmis seyler

Düğün yapmayın bence. Çiftlerin düğün yapacak durumda olmamalarına rağmen düğün yapmaları bana çok saçma geliyor. Eğer düğün isteyen taraf sizseniz kendi düğününüzü kendiniz ödemelisiniz o yüzden yarısını ödüyor olmanız bana garip gelmedi ama yok eğer ailesi illa düğün diye tutturuyorsa onlar ödemeli.

Sinir oluyorum boyle tiplere:sinirli:
Sen de yemle bakalim deki is yerinde hersey sorun olmaya basladi dayanamıyorum evlenince ayrilicam boyle olmaz vs ama kac yildir calisiyorsun bu kezde tazminatina goz koyarlar ona gore mi hesap yaparlar bence dene gercek yuzunu gor
Bu durumda seninde ailene gondermen gerekcek masraflar icin hep bu oglan analari zeki sanki

20 yaşında bebelerle askerde, kafayı yemesin diye bekledim... Beklerken kafayı yedim :dua:
Yine de herşeye rağmen bir düşünüp ben ne yapıyorum diyebiliyorsunuz. Ben görüyorum bazıları herşeyi kabul edip her sıkıntıya rağmen evleniyor sonra pişman oluyor. Ama geleceğinizi sorguladığınıza göre gayet mantıklı bir genç kızsınız. Her kızımız sizin gibi olsa

Evi 2 gün önce bulduk, bugün bakacaktık. Eşya da alındı büyük kısmı...

İki koltuk bir yatak için ömrünü heba etmeye değmez.
Eğer ayrılık kararı verirsen sakın elalemi veya alınan monilyaları düşünme.
Kayınailene ev alacağına, oturmayacağın evin mobilya taksidini ödersin daha iyi.

Yine de herşeye rağmen bir düşünüp ben ne yapıyorum diyebiliyorsunuz. Ben görüyorum bazıları herşeyi kabul edip her sıkıntıya rağmen evleniyor sonra pişman oluyor. Ama geleceğinizi sorguladığınıza göre gayet mantıklı bir genç kızsınız. Her kızımız sizin gibi olsa
kaç arkadaşım bi hevesle evlenip 3-5 ay sonra boşandı bilseniz... 26 yaşındayım, çok şükür pembe bulutlar üzerinde gezinmiyorum, inşallah en doğru kararı veririm, çok sağolun Hoppa

Gerekirse dugun dernek masrafindan kısın ama sana abla tavsiyem, borclu evlenmeyin. En az 2-3 sene o taksitler odenene kadar afedersin iflahiniz kesilecek huzur kalmayacak. Borç büyük yük insanin sirtina. Maas yetmeyecek yine borca girilecek, eksi bakiyelerde gezilecek ömür tukenecek. Kavgalar baslayacak. Cok ama cok iyi hesap kitap yapin. Aileler de bize mi guvenip evlendiniz derse tam tuz biber olur bunlarin uzerine. Burada cok okuduk bu konulari. Cok iyi dusun bacim.

Back
X