Cüzdanı annesinde, bir garip koca meselesi...

Aynen, tut ki işten çıktım, n'apcaz dedim, ek iş de yaparım sen dert etme diyo. Salaktım ben de:KK51: Ay doktor falan olsam içim yanmıycak, aldığım hepi topu asgari ücret. Ben de eskiden diyordum ki sosyalllik namına birşeyler için harcarım maaşımı evlenince :KK48: Meğer ev geçindirecekmişim de haberim yokmuş...
Bu şartlarda ailesine yapacağı kredi yardımı bitene kadar evlenmeyin, düğün masrafını da asgari düzeyde tutun, gereksiz harcamalardan kaçının. Size güveniyorlar resmen

Dugune 1 ay kala soylemeleri buyuk ihtimal az zaman kalinca ayrilamaz kabullenir sacmalik ya yardim etmedikleri gibi bide borc birakiyorlar sen ev gecindir 4 yil o arada bi siknti olsa ayrilsaniz sen onu beslemis olacaksin oda ailesini yapabiliyorsan bnce dugunu erteleyelim ben bu sartlarda evlenemem deyin size guvenip evleniyor resmen siz calismasaniz nolacak acmi kalacaksiniz. Bence bu sekilde evlenip kendini yakma

4 yıllık tazminatımı hesaplarlar Hoppa ay sanırım soğudum ben iyice...
Ben geri kafalıyım kimse kusura bakmasın. Evi erkek geçindirir. Şimdiki erkekler yolunu bulmuş. Kendi maaşlarıyla ebeveynlerine bakıyorlar eşlerinin maaşıyla ev gecindiriyorlar bir de eşlerine harçlık veriyorlar. Bu evlilik değil maaşlı kölelik oluyor bence.

Hemen hemen herkes benle aynı fikirde olduğuna göre doğru yoldayım, fevri davranmıyorum, haklıyım demektir. Bu akşam ailemle de konuşayım, ya verilecek evin bitmesini bekler oraya geçeriz ya da bu iş olmaz demeyi planlıyorum...
Aynen kesinlikle o evi bekleyin tabi evi eşinizin üstüne yapacaklarsa, yoksa onu da kabul etmeyin.

Merhaba kızlar, yardımınıza ihtiyacım var, işin içinden çıkamıyorum...
Hızla özet geçeyim; nişanlıyım, 1 ay sonra düğün var (olursa).
Gelin görün ki 1 ay kala eteğindeki taşları dökmeye başladı nişanlımın ailesi. Ve tabii kendisi de... Kendisi 3-4 yıl boyunca her ay 1000 lira ailesinin oturduğu evin kredisini ödeyecekmiş. Buna tamam, çünkü nişandan da önce verdiği bir sözdü bu ailesine. ve 1 yıl sonunda şuan inşa ediliyor olan başka bir evi ona verecek ailesi. Tamam bunu öde, onun dışında sıfır borçla gireriz o zaman bu yola dedim, ağzındaki baklanın öteki düşüverdi ; düğün masraflarını bölüşecekler ve payına düşeni ödeyecekmiş...

Şimdi size sorum, bu işten vazgeçsem haksız mıyım? Benim 2 bin lira maaşıma güvenerek mi evlendiriyorlar oğullarını? bin lira kredi + bin lira tutacağımız evin kirası, 500 falan da payına düşen düğün masrafı ödemesi olsa, kendi maaşı bitiyor gibi bir şey zaten. Ki özel sektör, asgari ücret benimki de. Bugün var, yarın yok gibi bir şey yani... Fevri mi davranıyorum, ev geçindirmek bana mı kalıyor, ne dersiniz... Hiç hevesim kalmadı evliliğe dair... :KK51:
Düğüne 1 ay kala söylenmez bu .oldu bittiye getirmisler. Paraları yoksa düğun yapmasinlar. Burda sizin maaşiniza güvenmek var. Onu da gectim Dış kapinin mandali yapmislar resmen. Bu kararlari sana sormadan almamasi lazimdi.En son konusun ama kafanizda netlessin hersey

is den cikmak istedigini ve evinin hanimi olmak istedigini söyle asil ozamanlar anlasilir niyetleri bi düsünsünler ne yaptiklarini , Nisanlinda bi ampül yanar belki ciddiyim bak ama sakin isden cikiyim deme :D

Ben geri kafalıyım kimse kusura bakmasın. Evi erkek geçindirir. Şimdiki erkekler yolunu bulmuş. Kendi maaşlarıyla ebeveynlerine bakıyorlar eşlerinin maaşıyla ev gecindiriyorlar bir de eşlerine harçlık veriyorlar. Bu evlilik değil maaşlı kölelik oluyor bence.
Size katiliyorum burda cogu bayan kendin yap kendin yap modunda erkek dedigin evi gecindirir nasil cocugu kadin dogurup buyutuyorsa oda erkegin gorevi. Kadin yardim etmek isterse eder simdiki erkekler gercekten uyanik ailesine yatirim yapiyorki bosanma dururmunda hicbirsey yedirmemis olacak bunu bir cok erkekten duydum

2 kız kardeşim var, ikisi de üniversiteye başlayacak bu sene. Ben çalışıp, onlara harçlık göndermeyi isterdim, ev geçindirmeyi değil. Sevmek yetmiyormuş, babamla konuşacağım artık bu konuyu. Haberi bile yok, duysa çoktan bitmişti...

Kendi eviniz yerine kız kardeşlerinize para harcamak istiyorsunuz. Adam ev verecek olan ailesine 50 bin verince sorun oluyor. Kendi düğününüzün parası sizden çıksın istemiyorsunuz. Bence de bitirin sizden eş olmaz. Evlilik ne bilmiyorsunuz.

Kendi eviniz yerine kız kardeşlerinize para harcamak istiyorsunuz. Adam ev verecek olan ailesine 50 bin verince sorun oluyor. Kendi düğününüzün parası sizden çıksın istemiyorsunuz. Bence de bitirin sizden eş olmaz. Evlilik ne bilmiyorsunuz.
Allahaşkına benim vereceğim 200 tl harçlıkla onun 5 yıl ödeyeceği 50 bin lira + düğün masraf ödemesini nasıl bir tutuyorsunuz... Kaldı ki ev bitince sizindir denmiyor, tapu annesinde, emrettiği süre kadar oturulacak.

Karşınıza alın nişanlınızı
Deyin ki; kusura bakma çekindim söyleyemedim, şimdi söylemem lazım. Ben her ay her bir kardeşime aylık 500₺ göndereceğim, aileme söz verdim çünkü.

Ayrıca çeyizim için de aileme yardım etmem lazım, ayda 500₺ de o tutuyor.

Benim bu evliliğe getirebileceğim para sadece 500₺.
Sen ek işe başla bir, bakalım ne kadar kazanacaksın. Ona göre ya evleniriz ya düğünü erteleriz.

tabak canak nevresim havlu vs vs bir suru sey daha aliniyor. kiz aliyor veya ailesi aliyor. bunlar hic dile gelmiyor. dugune gelince ortak yapin deniliyor.

bana sorarsaniz tum masraflar icin kredi cekin. tabak canaktan eve alinan bir iğneye kadar. dugun masraflari arti dugunde toplananlar da size ait olacak. ayrica verecekleri ev yerine kendiniz krediyle ev alin. hem kimseyle ugrasmazsiniz hem hesebiniz kitabiniz net olur.

2 kız kardeşim var, ikisi de üniversiteye başlayacak bu sene. Ben çalışıp, onlara harçlık göndermeyi isterdim, ev geçindirmeyi değil. Sevmek yetmiyormuş, babamla konuşacağım artık bu konuyu. Haberi bile yok, duysa çoktan bitmişti...

Sizinki de normal bir bakış açısı değil kusura bakmayın. Çalışıyorsanız, eşinizle beraber bir hayat kurarsınız. Geçiminizi sağlar da yardım edecek durumda olursanız o zaman kardeşlerinize yardımınız olur.

Ama nisanlınızın şartlarında evlenmek şuan için lüks. Hem kredi ödeyip hemde evlilik yoluna girmek aldığı maaşla mantıksız elbette. Ailelerin haberi olsun, ya krediyi ödemesin yada düğünü şimdilik erteleyin.

Eger düğün olayina çok hevesli değilseniz, madem biz ödeyeceğiz düğün istemiyorum nikah yeterli deyin.
Evin tapusu bize ait olmayacaksa evi de istemiyorum deyin.
Evi geçindirecek kişi ben olacaksam evliligi de istemiyorum deyin :)

Evliliği bitiren nedenlerden, maddiyat başı çeker ve siz para yüzünden kavga ederken bu paranin başkalarına gidiyor olması aranızda ciddi sorun olur.
Biz eşimle ikimizde doğru düzgün iş bulamiyoruz uzun zamandir. Ekmek yerine birbirimizi yiyoruz :)) arada paramiza göz koyan aileler yokken ustelik.

Allah yardımcınız olsun. Umarım nisanlinizinda gözü açılır. Ailelerin böyle sömürdüğü erkeklere üzülüyorum.

Gelin görün ki 1 ay kala eteğindeki taşları dökmeye başladı nişanlımın ailesi. Ve tabii kendisi de... Kendisi 3-4 yıl boyunca her ay 1000 lira ailesinin oturduğu evin kredisini ödeyecekmiş. Buna tamam, çünkü nişandan da önce verdiği bir sözdü bu ailesine. ve 1 yıl sonunda şuan inşa ediliyor olan başka bir evi ona verecek ailesi. Tamam bunu öde, onun dışında sıfır borçla gireriz o zaman bu yola dedim, ağzındaki baklanın öteki düşüverdi ; düğün masraflarını bölüşecekler ve payına düşeni ödeyecekmiş...

Şimdi size sorum, bu işten vazgeçsem haksız mıyım? Benim 2 bin lira maaşıma güvenerek mi evlendiriyorlar oğullarını? bin lira kredi + bin lira tutacağımız evin kirası, 500 falan da payına düşen düğün masrafı ödemesi olsa, kendi maaşı bitiyor gibi bir şey zaten. Ki özel sektör, asgari ücret benimki de. Bugün var, yarın yok gibi bir şey yani... Fevri mi davranıyorum, ev geçindirmek bana mı kalıyor, ne dersiniz... Hiç hevesim kalmadı evliliğe dair... :KK51:

Aynen düşündüğün gibi arkadaşım. Aci ama gercek artik erkek aileleri gelinlerin maaşıyla ev gecinmeyi hesap ediyorlar. Malesef böyle bir durumda evin tum gecimi sana kalacak ve açıkçası beb insaat halindeki evin size verileceğinden de şüpheliyim. Şimdilik yem atıyorlar gibime geliyor. Iyi düşün taşın. Bence acik acik nisanlia konus bu kadar ödeme arasinda evi nasıl gecindireceksin diye sor zaten bu sorundan anlar senin bir seye karismak istemedigini hatta bana sorarsan bizde erkek evi gecindirir kadında isterse diğer yatırımlara yönlenir gibisinden bir seyler söyle gor bak niyetleri ortaya cikar. Ha ben bunlara razıyım diyorsan yine de sen bilirsin

Ben olsam mesafe koyarım beklemeye atarım çünkü ileride daha büyük sorunlar olur ,ortada hiçbir hazırlık yok düğün kolay mı kendi payına düşeni ödeyecekmiş çok itici

İki bin lira ile geçim çok zor olur o zaman düğünü erteleyelim sen ve ailen düğün için biraz para biriktirin ondan sonra evleniriz dersin. Veya nişanlınızı çok seviyorsanız düğün yapmayın.

Back
X