Cüzdanı annesinde, bir garip koca meselesi...

Merhaba kızlar, yardımınıza ihtiyacım var, işin içinden çıkamıyorum...
Hızla özet geçeyim; nişanlıyım, 1 ay sonra düğün var (olursa).
Gelin görün ki 1 ay kala eteğindeki taşları dökmeye başladı nişanlımın ailesi. Ve tabii kendisi de... Kendisi 3-4 yıl boyunca her ay 1000 lira ailesinin oturduğu evin kredisini ödeyecekmiş. Buna tamam, çünkü nişandan da önce verdiği bir sözdü bu ailesine. ve 1 yıl sonunda şuan inşa ediliyor olan başka bir evi ona verecek ailesi. Tamam bunu öde, onun dışında sıfır borçla gireriz o zaman bu yola dedim, ağzındaki baklanın öteki düşüverdi ; düğün masraflarını bölüşecekler ve payına düşeni ödeyecekmiş...

Şimdi size sorum, bu işten vazgeçsem haksız mıyım? Benim 2 bin lira maaşıma güvenerek mi evlendiriyorlar oğullarını? bin lira kredi + bin lira tutacağımız evin kirası, 500 falan da payına düşen düğün masrafı ödemesi olsa, kendi maaşı bitiyor gibi bir şey zaten. Ki özel sektör, asgari ücret benimki de. Bugün var, yarın yok gibi bir şey yani... Fevri mi davranıyorum, ev geçindirmek bana mı kalıyor, ne dersiniz... Hiç hevesim kalmadı evliliğe dair... :KK51:
Aileye bağımlı bir eş....
Evliliğe bir sıfır yenik başlamak...
Evlenince oluşan sorunları saymıyorum bile iyi düşün...

Evlilikte maddiyat çok büyük sorun. Kavgalar başlayınca ne aşk kalır ortada ne meşk. Resmi olarak evi size vermedikleri sürece kabul etmeyin kesinlikle. Siz de özelde çalışıyormuşsunuz. Yarın işsiz kalmayacağınızın bir garantisi var mı? O durumda ne yapmayı planlıyor? Ve ya çocuğunuz olursa ne olacak? Geçinmeniz mümkün değil.

Bize de ev alinacakti 2 bucuk sene oldu hala alinacak. Bazi seyler evlenene kadar. Arabayi da evlenirken ogluma verecegim diyolardi kalan borcu biz odemeye devam edecektik. Ancak esimin ustune vermiyodu. Bir gundeme getirdim de oyle ustumuze oldu. Demem o ki ode ode ee sonra senin zerre soz hakkin olmayacak neye yatirim yapmis oluyosun? Hic...
Bana çok çirkin geldi. Ailesiyle bu kadar hesabi kitabi olan adam evlenip kizlarin basini yakmasin bir zahmet.
Ben şeye de karsiyim ailelerin dugun dugun diyip yeni evlenen cifte yikmalarini. Benim bildigim anne babanin gorevidir cocugunun yuvasini yapmak biz boyle gördük, boyle yetistik. Hem dugun diye tuttur sonra altinlara goz dik sonra dugun yaptim demek cok cirkin.
BENCE...

Kira artı düğün masraflarını ödeyen pek çok çift var.
Eğer ki seviyor ve güveniyorsanız bitirmek için yeterli değil bu sebepler.
Eşiniz bir başka ev ödüyor ama karşılığında sizi de kira ödemeyeceğiniz şekilde bir evde yerleştirecekler.
Başka sorunlarınız var mı yalan vs gibi..
Ara ara özel sektör hiç belli de olmaz çok yoğun evlilikle birlikte nasıl olacak kpssye mi çalışsam gibi tamamen size maddi anlamda güven duymasını engelleyin eğer çok büyük endişe duyuyorsanız

Size katiliyorum burda cogu bayan kendin yap kendin yap modunda erkek dedigin evi gecindirir nasil cocugu kadin dogurup buyutuyorsa oda erkegin gorevi. Kadin yardim etmek isterse eder simdiki erkekler gercekten uyanik ailesine yatirim yapiyorki bosanma dururmunda hicbirsey yedirmemis olacak bunu bir cok erkekten duydum
Boşanma durumunda bir şey yedirmemiş olacak ama kadının gençliğini, bedenini, ruhunu, psikolojisini yiyecek öyle mi? Yedigimizin de kat kat fazlasını ödüyoruz zaten. Ne kadar ayıp ve çok yazık. Daha evlenmeden boşanma derdinde herkes.

Gelin görün ki 1 ay kala eteğindeki taşları dökmeye başladı nişanlımın ailesi. Ve tabii kendisi de... Kendisi 3-4 yıl boyunca her ay 1000 lira ailesinin oturduğu evin kredisini ödeyecekmiş. Buna tamam, çünkü nişandan da önce verdiği bir sözdü bu ailesine. ve 1 yıl sonunda şuan inşa ediliyor olan başka bir evi ona verecek ailesi. Tamam bunu öde, onun dışında sıfır borçla gireriz o zaman bu yola dedim, ağzındaki baklanın öteki düşüverdi ; düğün masraflarını bölüşecekler ve payına düşeni ödeyecekmiş...

Şimdi size sorum, bu işten vazgeçsem haksız mıyım? Benim 2 bin lira maaşıma güvenerek mi evlendiriyorlar oğullarını? bin lira kredi + bin lira tutacağımız evin kirası, 500 falan da payına düşen düğün masrafı ödemesi olsa, kendi maaşı bitiyor gibi bir şey zaten. Ki özel sektör, asgari ücret benimki de. Bugün var, yarın yok gibi bir şey yani... Fevri mi davranıyorum, ev geçindirmek bana mı kalıyor, ne dersiniz... Hiç hevesim kalmadı evliliğe dair... :KK51:

O yeni eve girene kadar evlenme

ya ben cok sinirleniyorum boyle evlatlarina yuk olan ailelere.. siz nasil gecincekmissiniz pardon? o zaman sen borcu ode sonra evleniriz deyin bazen cadi olmak gerekiyo

Boşanma durumunda bir şey yedirmemiş olacak ama kadının gençliğini, bedenini, ruhunu, psikolojisini yiyecek öyle mi? Yedigimizin de kat kat fazlasını ödüyoruz zaten. Ne kadar ayıp ve çok yazık. Daha evlenmeden boşanma derdinde herkes.
Aynen malesef suan oyle dusunen okadar cokki nekadar seviyoruz deselerde aslinda herkes mantik evliligi yapiyor hatta buna inanamicaksiniz ben universitedyken bi grup kadin elinde liste olan bi dosyayla okula geldiler bizim tarih hocasina sordular hangisi daha cabuk atanir diye bulduklari kizlarin bolumu puani yazan bir liste atanmayan kizi almak istemiyorlarmis oglucunun parasini yemesinmis sok olmustum insallah konu sahibi boyle bi evlilik yapmaz

Ya sizce şu konumun linkini atıp okutsam mı, yalnız ben böyle düşünmüyorum bak diye... yoksa saçma mı

Hayır. Onun kafa yapısını değiştiremezsiniz

99 mesaj onu haksız bulsa, ama 1 tanesi haklı bulsa size habire onu örnek verip durur.

çok zor bir durum geçim çok zor düğün borcunuda siz ödedikten snra ne yiyip içeceksiniz. bu arada anladığım kadarıyla konu daha düğün takılarına gelmemiş bile :)

Evlenince çalışmayı düşünmüyorum desene ne diyecek. Bizde düğün ve ceyiz borçlarını bolustuk,kp re her ay 600 tl verdik vs. Ama ayriyeten 1000 kira 1000 diger kredi biraz zorlar sizi. Ki evin eksikleri evlenince cok cikiyo. Giderleri saymıyorum bile

Aynen malesef suan oyle dusunen okadar cokki nekadar seviyoruz deselerde aslinda herkes mantik evliligi yapiyor hatta buna inanamicaksiniz ben universitedyken bi grup kadin elinde liste olan bi dosyayla okula geldiler bizim tarih hocasina sordular hangisi daha cabuk atanir diye bulduklari kizlarin bolumu puani yazan bir liste atanmayan kizi almak istemiyorlarmis oglucunun parasini yemesinmis sok olmustum insallah konu sahibi boyle bi evlilik yapmaz
Kahpe bizansta cem davran' ın annesi rolundeki kadın sürekli mehmet ali erbilin ayaklarına kapanıyordu:" ona ziyafet vermeyin bana ziyafet verin. O daha çok küçük" diyordu yaa. Şimdi ki erkek anneleri daha beter. Yakında sen nefes alma ben alırım diyecekler neredeyse. :(

Allahaşkına benim vereceğim 200 tl harçlıkla onun 5 yıl ödeyeceği 50 bin lira + düğün masraf ödemesini nasıl bir tutuyorsunuz... Kaldı ki ev bitince sizindir denmiyor, tapu annesinde, emrettiği süre kadar oturulacak.

Sizinki de aile için diyorum. Ne farkı var? Adam kirayi ve SİZİN düğün borcunun yarısını ödeyecek. Siz istiyorsunuz ki düğünü ailesi ödesin, kirayı eşim karşılasın ben de maaşımla gezeyim, kardeşlerime para vereyim... Neden ortak bütçe yok? Neden eve para harcamak sizin zorunuza gidiyor? O evi vermeleri de kendi seçimleri. Adam size 1000 lira vereceğini de söylemiş. Şimdi öğrenseniz sadece bunu eleştirebilirdim.

Konu sahibi senin ve nişanlının maaşlarının toplamı bu ülkede fakirlik sınırının altında kalıyor. Sizin ailelere para vermeniz, kardeşlerinizi okutmanız, kendi maaşınızı sosyalleşmeye harcamanız falan hayal bunlar. Karşılıklı düzgünce konuşun bunları. Evlendikten sonra ekmeğe muhtaç kalırsınız bu kafalarla.

Gayet mantiklilar. Ayda 1000 liraya ev sahibi olacaksınız. Üstelik 4 yılda. O fiyata ev bulabiliyorsanız siz alın çeyiz diye. Ayrıca onlar senin maaşına güvenip niye oğul evlendirsin. Siz ikiniz kendinize güvenerek evleneceksiniz. Masrafı paylaşıyor olmaları bile lütuf.

Karşınıza alın nişanlınızı
Deyin ki; kusura bakma çekindim söyleyemedim, şimdi söylemem lazım. Ben her ay her bir kardeşime aylık 500₺ göndereceğim, aileme söz verdim çünkü.

Ayrıca çeyizim için de aileme yardım etmem lazım, ayda 500₺ de o tutuyor.

Benim bu evliliğe getirebileceğim para sadece 500₺.
Sen ek işe başla bir, bakalım ne kadar kazanacaksın. Ona göre ya evleniriz ya düğünü erteleriz.

Bu ifadeye, bu öneriye fazlasıyla katiliyorum. Nişanlına dosdoğru bir empati imkanı sunuyor. Bakalim o ne tepki verecek?

Back
X