Cüzdanı annesinde, bir garip koca meselesi...

Aynen malesef suan oyle dusunen okadar cokki nekadar seviyoruz deselerde aslinda herkes mantik evliligi yapiyor hatta buna inanamicaksiniz ben universitedyken bi grup kadin elinde liste olan bi dosyayla okula geldiler bizim tarih hocasina sordular hangisi daha cabuk atanir diye bulduklari kizlarin bolumu puani yazan bir liste atanmayan kizi almak istemiyorlarmis oglucunun parasini yemesinmis sok olmustum insallah konu sahibi boyle bi evlilik yapmaz

Ay cidden mi. Vay arkadas ya nerelere kadar düştüler. Bizde salak gibi (en azından kendi adıma) ne olacak ki evim yuvam kocam diye sonuna kadar açtım bütün gelirimi. Sonra da kazığı yedim tabiki de. Ama bu kadar da organize bir sekilde islerin yürütüldüğünü ilk defa duyuyorum.

Bu arada arkadaşım şunu da hatırlatayım sana. Demişler ya düğün masrafinin yarısını biz karşılayacak yarısını siz diye. Kendi karşılayacakları kısım i düğünde takılacak altın ve para ile karşılamayı düşünüyor olabilirler bunu da sor bir nişanlına. Yani anlıcan ceplerinden aslında hic bir sey çıkmayacağı gibi bir de esinden her ay size ev verecegiz yalanıyla bin lira alacaklar. Yani herşey senin maasina göre coktan hesaplamış durumda. Bi arkadaş yazmış ya ben aileme su kadar aylık soz verdim de diye bence bunu yap zaten niyetleri ortaya çıkacak

Ben geri kafalıyım kimse kusura bakmasın. Evi erkek geçindirir. Şimdiki erkekler yolunu bulmuş. Kendi maaşlarıyla ebeveynlerine bakıyorlar eşlerinin maaşıyla ev gecindiriyorlar bir de eşlerine harçlık veriyorlar. Bu evlilik değil maaşlı kölelik oluyor bence.

Aynen böyle oluyor arkadaşım. Uyanık kv ler simdi bunların planını yapıyorlar. Bu kızcağızın müstakbel es ailesi de aynen böyle bi yem atmışlar insaat halindeki evi size verecez diye ogulcuklarinin maasi yatırıma kizin maasi havaya

Bu arada arkadaşım şunu da hatırlatayım sana. Demişler ya düğün masrafinin yarısını biz karşılayacak yarısını siz diye. Kendi karşılayacakları kısım i düğünde takılacak altın ve para ile karşılamayı düşünüyor olabilirler bunu da sor bir nişanlına. Yani anlıcan ceplerinden aslında hic bir sey çıkmayacağı gibi bir de esinden her ay size ev verecegiz yalanıyla bin lira alacaklar. Yani herşey senin maasina göre coktan hesaplamış durumda. Bi arkadaş yazmış ya ben aileme su kadar aylık soz verdim de diye bence bunu yap zaten niyetleri ortaya çıkacak

Öyleymiş zaten altını alacaklar yazdı bana eski mesajda var. Ev de kendi üstlerine kalacakmış istelerse otur, isterlerse çık diyecekler. Ben borç şeklinde olup da ailenin ödediği kimseyi görmedim. Adamlar ellerinde olsa zaten peşin öderler ya da kenara 3 kuruş atabilseler atarlar. Altını almayınca da borç morç ödeyen yok. Bence evlenen kendi borcunu ödesin. Ana baba ödemek zorunda değil. Konu sahibi o 1000 liraya başta tamam diyerek hata yapmış. Şimdi adama 500 - 1000de ben vericem demesi havada kalır büyük ihtimal.

Öyleymiş zaten altını alacaklar yazdı bana eski mesajda var. Ev de kendi üstlerine kalacakmış istelerse otur, isterlerse çık diyecekler. Ben borç şeklinde olup da ailenin ödediği kimseyi görmedim. Adamlar ellerinde olsa zaten peşin öderler ya da kenara 3 kuruş atabilseler atarlar. Altını almayınca da borç morç ödeyen yok. Bence evlenen kendi borcunu ödesin. Ana baba ödemek zorunda değil. Konu sahibi o 1000 liraya başta tamam diyerek hata yapmış. Şimdi adama 500 - 1000de ben vericem demesi havada kalır büyük ihtimal.

Evet sonradan gördüm bende altını da alacaklar evin tapusunu da vermeyecekler olan kızın maasa olacak. Erkek kendi maaşıyla ailesini ev sahibi yapacak kız in ki havaya. Ama dediğin gibi aileler yardım etmesin eyvallah ama yeni evlenen çiflerin parasına da kimse dokunmasın su veya bu sebeple. Olan kadına oluyor

Evet sonradan gördüm bende altını da alacaklar evin tapusunu da vermeyecekler olan kızın maasa olacak. Erkek kendi maaşıyla ailesini ev sahibi yapacak kız in ki havaya. Ama dediğin gibi aileler yardım etmesin eyvallah ama yeni evlenen çiflerin parasına da kimse dokunmasın su veya bu sebeple. Olan kadına oluyor

Evlilik boyunca bir şey sahibi olmayacaklar. Bence kız da hatalı ama bakışında. Ben evlenince kursa, gezmeye giderim, kardeşlerime harçlık veririm diye düşündüm, evin tüm sorumluluğu eşimin olmalı diye bakıyor. Düğün borcunu ailesi ödesin istiyor. Bana garip geldiler toptan. Evlilik için iki taraf da uygun değil.

Bi kere oğlunu ev sahibi yapmak isteyen aile ona her ay 1000tl öde demez...Evlendikten sonra da öde diyecekler, böyle bişey kabul edilemez çünkü sadece senin maaşınla geçinemezsiniz...Yani kaç cocuklu aileler asgari ücretle geçiniyorcular da üşüşmesin lütfen...Yeni evli çift olarak hiç mi gezmeyeceksiniz? Balayına bile gidemeyeceksiniz bu durumda ve hem kira verip hem 1000tl vereceksiniz...

Size ev falan verecekleri yok...O zaman gelirse ona da bahane bulurlar...Sen cocuk yaptığında mesela iş temposuyla fazla gelirse işi bırakma özgürlüğün bile olmayacak...Ek iş yaparım zırvalık...Ne yani ailesi ev alacak diye siz fakir hayatı mı yaşayacaksınız?

Bence kesinlikle kabul etme..1000tl ödemeyelim ev de vermesinler derim ben olsam...Ev veririz emzik sadece...

Evlilik boyunca bir şey sahibi olmayacaklar. Bence kız da hatalı ama bakışında. Ben evlenince kursa, gezmeye giderim, kardeşlerime harçlık veririm diye düşündüm, evin tüm sorumluluğu eşimin olmalı diye bakıyor. Düğün borcunu ailesi ödesin istiyor. Bana garip geldiler toptan. Evlilik için iki taraf da uygun değil.

Koskoca insanlar bi oğlunu evlendiremiyorsa yani...

Düğünden önce bunlar çıktıysa, ben bu kadarla kalacaklarını düşünmüyorum. Ne çıkar bilmiyorum ama Asıl bomba evlendikten sonra patlayacak. O inşaat halindeki evide bunlara vermezler, kiraya verip parasını kendileri alır.

Kiz öyle bakmıyor madem onlar ev sahibi olacaklar ailesi bende kendi aileme vermek isterim diyor ki cok normal. Erkek tarafı tezgahı kurmuş erkegin ailesi ev sahibi yapılacak kizin maasi ev geçimine gudecek. Yani nişanlısı ailesine kiz da yeni yuvaya bakacak. Ev verecegiz olayi da yem sadece. üstelik düğün masrafları da ailesi altınları alarak karşılayacak gerisi kiz la nisanlisi ödeyecek. Ana kız tarafının yapacağı çeyiz masrafı hic dile gelmiyor nedense

Kiz öyle bakmıyor madem onlar ev sahibi olacaklar ailesi bende kendi aileme vermek isterim diyor ki cok normal. Erkek tarafı tezgahı kurmuş erkegin ailesi ev sahibi yapılacak kizin maasi ev geçimine gudecek. Yani nişanlısı ailesine kiz da yeni yuvaya bakacak. Ev verecegiz olayi da yem sadece. üstelik düğün masrafları da ailesi altınları alarak karşılayacak gerisi kiz la nisanlisi ödeyecek. Ana kız tarafının yapacağı çeyiz masrafı hic dile gelmiyor nedense

Hayır evlenince kursa giderim gezerim tozarım paramla sanmıştım şimdi ev geçindiricem maaşımla yazdı. Ev dediği de kendi evi. Sonradan aileme veririm lafı çıktı.

Aynen, tut ki işten çıktım, n'apcaz dedim, ek iş de yaparım sen dert etme diyo. Salaktım ben de:KK51: Ay doktor falan olsam içim yanmıycak, aldığım hepi topu asgari ücret. Ben de eskiden diyordum ki sosyalllik namına birşeyler için harcarım maaşımı evlenince :KK48: Meğer ev geçindirecekmişim de haberim yokmuş...

Normalde yorum yazmam, çünkü bunu baştan kabul eden kadınların sonradan çıkacak sıkıntıyı fazla fazla hak ettiğini düşünür, burda ikna için çabalayan bayanlara da helal olsun der konudan çıkarım.

Ama sen bana akıllı geldin.

Kardes yapma. Bariz belli sen çalışıyorsun diye sana odetecekler herseyi. Ama benim sana sorum başka.

Şimdi sen, o ana babasina ev alirken, senden bir ev gecindirmeni bekleyen bir adamın yanına yatıp uyuyabilecek misin?

Ben uyuyamazdim.

Ayrılın diyemem ana nişanlılık süresini uzatın. Daha iyi kararlar verebilirsiniz bu süre içerisinde

Merhaba kızlar, yardımınıza ihtiyacım var, işin içinden çıkamıyorum...
Hızla özet geçeyim; nişanlıyım, 1 ay sonra düğün var (olursa).
Gelin görün ki 1 ay kala eteğindeki taşları dökmeye başladı nişanlımın ailesi. Ve tabii kendisi de... Kendisi 3-4 yıl boyunca her ay 1000 lira ailesinin oturduğu evin kredisini ödeyecekmiş. Buna tamam, çünkü nişandan da önce verdiği bir sözdü bu ailesine. ve 1 yıl sonunda şuan inşa ediliyor olan başka bir evi ona verecek ailesi. Tamam bunu öde, onun dışında sıfır borçla gireriz o zaman bu yola dedim, ağzındaki baklanın öteki düşüverdi ; düğün masraflarını bölüşecekler ve payına düşeni ödeyecekmiş...

Şimdi size sorum, bu işten vazgeçsem haksız mıyım? Benim 2 bin lira maaşıma güvenerek mi evlendiriyorlar oğullarını? bin lira kredi + bin lira tutacağımız evin kirası, 500 falan da payına düşen düğün masrafı ödemesi olsa, kendi maaşı bitiyor gibi bir şey zaten. Ki özel sektör, asgari ücret benimki de. Bugün var, yarın yok gibi bir şey yani... Fevri mi davranıyorum, ev geçindirmek bana mı kalıyor, ne dersiniz... Hiç hevesim kalmadı evliliğe dair... :KK51:
Çalışan bayan olunca böyle sömürüyorlar insanı

Back
X