isveçte ne kadar günde verdiniz? geri aldınız mı? valla kulağa çok hooş geliyor.
ben yapsam zaten sporumu elden bırakmam.
çok aç kalınıyor mu?
selam tatlım
ya ben belli kalıplardaki özellikle meyve-sebzeden yoksun protein yoğun diyetlere şahsen karşıyım
yıllardır bu konuları okuyorum en mantıklısı GI diyeti bana göre ki bu düşük glisemik indekse dayalı beslenme şekli ve amaç pankreası yormayıp fazla insülin salınımını engellemek... bu genel olarak glisemik indeks diyeti (GI Diet) diye geçiyor tabii bunu şimdilik ikiye ayırmak gerekiyor: Karatay ve Montignac diye... ikisinin de mantıklı gelen yönleri var ama bana daha mantıklı gelen Montignac...
onun haricindeki özellikle yüksek proteinli diyetleri faydalı bulmuyorum, bunu yıllardır okuyup ne nedir az çok ögrenmiş hala da araştıran biri olarak söylüyorum. Neden mi? Yüksek protein, senin de yaşadığın gibi kabızlık sorununa yol açmakla birlikte yan etki olarak ileride gastroenterolojik sıkıntılara neden olabilir (mide-bağırsak sorunları yani...)
buna artı olarak da, gut denilen özellikle yüksek protein içeren fazla et tüketimine bağlı olarak ürik asit birikmesi sonucu böbreklerde taş ve/veya böbrek hastalıklarına yol açabilir. yani düşünsene vereceğin belki 10kg ama sana mide, bağırsak, böbrek ve idrar yollarında sıkıntı olarak geri dönebilecek yan etkiler... tercih elbette senin... ama tavsiyem daha düzenli ve dengeli bir beslenme planıyla, uzun vadede az da olsa yavaşça kilo vermek... bizim dikkat ettiysen genel olarak ilkemiz, " az olsun kalıcı olsun"...
ve bu diyeti yaparken biz 2lt su ile idare edebilirken senin en az 2,5-3 lt su içmen gerekir ki bu proteinler ürik asit olarak böbrekte birikmesin ve bağırsakların biraz daha düzenli çalışsın..
hint yağını bir dönem ben de kullandım dr. vermişti hatırladıkça içim kalkar, iğrenç bir tadı var ben 12 yıl oldu en son kullanalı ama hala tadı ve iğrençliği hatırımda....
bence bunu doğal yollarla bol sebze ve suyla ya da ceviz, fındık, fıstık gibi yağlı ama aynı zamanda proteinli olan gıdalarla halletmelisin
uzun oldu ama yazmadan edemedim, içim razı gelmedi bu tür sağlıksız programlar uygulayıp sağlığını bozmana...
umarım az da olsa bir faydam dokunur
sevgiler...
İsveç Diyetindeki 6. günüm
sabah 1 kesme şekerli 1 fincan kahve içtim
öğle 2 haşlanmış yumurta (baharatladım ancak öyle yiyebildim. hatta birinin beyazını attım) 2 dilim incecik peynir yedim
akşam 200 gram tavuk aldım yağsız tavada baharatla ızgara yaptım + bir tabak marullu taze soğanlı salata + bir küçük kase yoğurt + 1 küçük baş kırmızı soğan (çok severim de:))
gün boyunca 1,5 litre su içtim
gece boyunca da 1,5 litre içmeyi planlıyorum
yeşil çayım ve beşi bir arada çayımı da tv izlerken içeceğim
neler yedigini yazmışsın bile not edeyim..
tabi katılabilirsin ama önce kilon kaç yaşın kaç boyun kaç söyle ki sana diyet listesi seçiminde yardımcı olalım
Ben İsveç diyeti yapıyorum
çok sağlıklı da sayılmaz
sen bilgilerini yaz da konuşalım
boy : 1.63
kilo : 61
6 aylık bi bebegm var yeni dogum yaptm... 50 kiloyla hamile kaldım..
suan 57 kilo olmak istiyorum..
pişşşt! ben geldim:) varsa bir fincan yeşil çay alayım..tatlı,kurabiye,bisküvi falan da olabilir..diyete yarın başlıyorum çünkü:)
bir şey soracaktım..tickerını nasıl ekledin siteye? ben eskisini silip yenisini ekleyemiyorum:26:
Allah analı babalı büyütsün
vermen gereken 4-5 kilo
bence hiç kasma
hem belki emziriyorsundur
benden sana tavsiye sadece ekmeği azalt
çavdar ekmeği ye
akşam 7 den sonra yeme
ve mutlaka salata ağırlıklı beslen
günde 2-3 bardak yeşil çay iç
tatlıyı da sınırla (yeme demiyorum emziriyor olabilirsin.emzirmiyorsan yeme bir süre:))
bir de günde yarım saat spor yap yeter
walla bence daha da düşünecek bişey yok senin için
ben eklemeyi bile bilmiyorum...
nası ekleniyoki şu alttaki şey dmi..hemen yazınızın altında cıkan resim.:44:
pişşşt! ben geldim:) varsa bir fincan yeşil çay alayım..tatlı,kurabiye,bisküvi falan da olabilir..diyete yarın başlıyorum çünkü:)
bir şey soracaktım..tickerını nasıl ekledin siteye? ben eskisini silip yenisini ekleyemiyorum:26:
ülkerin çekmeceli çikolatası vardır ya hani
küçükken dedem alırdı bana
okulda ödül olsun diye öğrencilere dağıtmak için almıştım
1 paketinde 8 tane var toplamda 33 gram 188 kalori
6 tane vardı içinde
dayanamadım yedim
walla pişman değilim :)
o kadar olsun ya dimi ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?