- 1 Ekim 2009
- 18.530
- 1.705
- 448
- Konu Sahibi sevgilimbursa
-
selam kızlar,
Başlıktan da anlaşıldığı üzere dağınığım ve bu durumumdan da şikayetçiyim..
Dağınık evimi toplamak saatlerimi alıyor ama dağıtmak ise sadece 5 dakika
kendime çekidüzen vermeye çalışıyorum ama bi süre sonra başa dönüyorum haydiiii...
aranıuzda benim gibi olupta bunu başarabilenleriniz var mı?
Sırrınızı merak ediyorum:):26::26:
bırı benden mı bahsettı
o kadar dagınıgım kı su anda bıle tum kıyafetlerım açıkta, kanepelerın ustunde....
Evet bu dertten ben de müzdaribim:) Elbise dolabım şuan berbat vaziyette.Çamaşırlar kurur 2 3 gün yerleştirmem durur öyle:) mutfak ta bir makarna bile yapsam tezgah darmadağın olur:) Kızım da bana çekmiş çok dağınık:)
Artık daha topluyum eskiye göre.elbise dolabımı saymazsam:) Evi her an toplamaya gayret ediyorum.İşleri ertelemiyorum.Ne yapayım yaa olacak o kadar:)Ev işi çok nankör.Her şey bir anda eskiye döniyor.O yüzden çok üzülmemek lazım:)
Merak eden arkadaşlar için yazıyorum 21 kuralı var 21 günde insanlar bulunduğu bütün duruma alışırlar..isteyen araştırabilir tabi..
" Sadece irade kullanarak alışkanlık değiştirme çabaları ancak kısa bir süre işe yarar. Sonra eski alışkanlıklara geri dönülür; çünkü bilinç ile bilinçaltı çatıştığında kazanan daima bilinçaltıdır. Örneğin, siz bilinçli olarak sigarayı bırakmak isteyebilirsiniz ama bilinçaltınızda sigarayla ilgili olumlu bir kayıt olduğu sürece iradenizi kullanarak sigarayı bir süre bıraksanız bile bir müddet sonra yine başlarsınız.
Bilinçli zihin dakikada dokuz düşünceyi bilinçli olarak algılayabilir; ama bilinçaltı bir dakikada yaklaşık iki buçuk milyon bilgi parçacığını işler.
Olumlu ve olumsuz alışkanlıkların, yaşam deneyimlerinin, inançların belleği bilinçaltındadır. Bir alışkanlığı ondan kurtulmaya çalışarak değiştiremezsiniz. Ama yeni bir alışkanlık yaratabilirsiniz. Kötü alışkanlıkları yok etmek, yeni bir şeyi öğrenmekten daha zordur. Yeni bir alışkanlığı yerleştirmek için 21 gün boyunca hiç ara vermeden tekrar gerekir. Çünkü yeni alışkanlığın zihinde ve hücresel bellekte kalıcı olarak yerleşmesi 21 gün sürer. Alışkanlıklar tekrarlana tekrarlana kazanılır. Yeni alışkanlığın da zihinde kalıcı sinir ağı “otoyolu” yaratması 21 gün tekrar edilerek oluşur. Zihniniz ve kaslarınız tekrar edilen bir şeyi otomatiğe bağlar. Dişinizi fırçalamak, yürümek ya da ayakkabınızı bağlamak için düşünmüyorsunuz değil mi?" alıntıdır.
Dağınıklar kulübü kuralım.
Bir dağınık olarak titiz olma derdim yok.
Gel sana daha az dağınıklı olma formülümü vereyim.
Elbise dolabı karışık olabilir,bi ara bakarsın.
yatakları toplamak,bulaşık bırakmamak kafi gelir.Bundada esneklik veriyorum.
Arada evi süpür her defasında silme.
Mümkün olduğunca az eşya.
dolapta mevsim kıyafeti olsun sacece.
Ütüyü olmadı ihtayacın oldukça sepetten al.
camların iç kısmını sil,tülleri yılda iki kez yıka.
camları iki kez sil,bir kezde olur.
Bulaşık makinesi üşenme boşalt.o zaman tezgahta birikme olmaz.
koyu renk halı ve koltuk lütfen.
Temizlikle kafayı kırma.Arkadaşlarınla bol lakırtı,ölmeden önce izlemen gereken 500 film izle derim.ntv bakınız.
Kendini şımart,doğaya yakın ol.
Yaşlılara zaman ayır.iyilik yap.
çocuklarla konuş.
üret....
hayat bu!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?