dağınık olanlar ve dağınıklığından bıkanlar...

benim sırrım birşeyi kullandıktan sonra hemen yerine koymaktır

Merak eden arkadaşlar için yazıyorum 21 kuralı var 21 günde insanlar bulunduğu bütün duruma alışırlar..isteyen araştırabilir tabi..

" Sadece irade kullanarak alışkanlık değiştirme çabaları ancak kısa bir süre işe yarar. Sonra eski alışkanlıklara geri dönülür; çünkü bilinç ile bilinçaltı çatıştığında kazanan daima bilinçaltıdır. Örneğin, siz bilinçli olarak sigarayı bırakmak isteyebilirsiniz ama bilinçaltınızda sigarayla ilgili olumlu bir kayıt olduğu sürece iradenizi kullanarak sigarayı bir süre bıraksanız bile bir müddet sonra yine başlarsınız.

Bilinçli zihin dakikada dokuz düşünceyi bilinçli olarak algılayabilir; ama bilinçaltı bir dakikada yaklaşık iki buçuk milyon bilgi parçacığını işler.

Olumlu ve olumsuz alışkanlıkların, yaşam deneyimlerinin, inançların belleği bilinçaltındadır. Bir alışkanlığı ondan kurtulmaya çalışarak değiştiremezsiniz. Ama yeni bir alışkanlık yaratabilirsiniz. Kötü alışkanlıkları yok etmek, yeni bir şeyi öğrenmekten daha zordur. Yeni bir alışkanlığı yerleştirmek için 21 gün boyunca hiç ara vermeden tekrar gerekir. Çünkü yeni alışkanlığın zihinde ve hücresel bellekte kalıcı olarak yerleşmesi 21 gün sürer. Alışkanlıklar tekrarlana tekrarlana kazanılır. Yeni alışkanlığın da zihinde kalıcı sinir ağı “otoyolu” yaratması 21 gün tekrar edilerek oluşur. Zihniniz ve kaslarınız tekrar edilen bir şeyi otomatiğe bağlar. Dişinizi fırçalamak, yürümek ya da ayakkabınızı bağlamak için düşünmüyorsunuz değil mi?" alıntıdır.

cuma temizlik günüm o yüzden çarşambaya kadar gayet tertipliyim ama o 2 gün boyunca amann nasılsa cuma temizlik yapacağım diye bırakıveriyorum

bende dağınık biriyim aslında tam dağınıklık denilmez evim çok biçimsiz salon takımım salona sığmadığı için diğer odaya taşıdım bir kısmını yatak odam çok küçük mutfağım öyle eşyada çok hal böyle olunca dağınıklık oluyor daha muntazam bir eve geçsem eminim böyle olmayacak ama çok sıkıldım bu dağınıklıktan

benım Gardrobum dısında dagınıklıgım yoktur .

Gardrobum mecbur dagılıyor ,cunku aradıgımı duzenlıyken bulamıyorum

ben de her aradıgımı bulduktan sonra tekrar duzeltıyorum.

boyle gecınıp gıdıyoruz ıste.

Evet bu dertten ben de müzdaribim:) Elbise dolabım şuan berbat vaziyette.Çamaşırlar kurur 2 3 gün yerleştirmem durur öyle:) mutfak ta bir makarna bile yapsam tezgah darmadağın olur:) Kızım da bana çekmiş çok dağınık:)

Artık daha topluyum eskiye göre.elbise dolabımı saymazsam:) Evi her an toplamaya gayret ediyorum.İşleri ertelemiyorum.Ne yapayım yaa olacak o kadar:)Ev işi çok nankör.Her şey bir anda eskiye döniyor.O yüzden çok üzülmemek lazım:)

Son düzenleme:
ben dağınığımmm:)))
ama nasıl dağınığım anlatamam.Yarışmalara katılsam açıkara birinci olurum :)
ama neyseki bekarım ve öğrenci evinde kalıyorum.Odamı toplamam gerektiğinde ortalıktaki herşeyi çekyatın ve bazamın içine doluşturuyorum,kedinin tüylerini bantlıyorum,bi de halısız yere vileda attı mı
a aaa tertemiz oluyo

çamaşır konusunda aynıyım.. topladığım çamaşırların 1 hafta kaldığını bilirim...:)) ama bugünden itibaren daha toplu olmaya çalışıyorum.. mesela bugün toplayıp yarısını katladım. ütülenecekleri de yarın halledicem:):101:

Bunu denicem,21 gün nasıl dayanıcam.Allah'ım yardım et.

Dağınıklar kulübü kuralım.
Bir dağınık olarak titiz olma derdim yok.
Gel sana daha az dağınıklı olma formülümü vereyim.
Elbise dolabı karışık olabilir,bi ara bakarsın.
yatakları toplamak,bulaşık bırakmamak kafi gelir.Bundada esneklik veriyorum.
Arada evi süpür her defasında silme.
Mümkün olduğunca az eşya.
dolapta mevsim kıyafeti olsun sacece.
Ütüyü olmadı ihtayacın oldukça sepetten al.
camların iç kısmını sil,tülleri yılda iki kez yıka.
camları iki kez sil,bir kezde olur.
Bulaşık makinesi üşenme boşalt.o zaman tezgahta birikme olmaz.
koyu renk halı ve koltuk lütfen.
Temizlikle kafayı kırma.Arkadaşlarınla bol lakırtı,ölmeden önce izlemen gereken 500 film izle derim.ntv bakınız.
Kendini şımart,doğaya yakın ol.
Yaşlılara zaman ayır.iyilik yap.
çocuklarla konuş.
üret....
hayat bu!

Dağınıklığı hiç sormayın o konuda bende muzdaribim temizlik yaparım bazen hiç oturduğumu bilmem sagolsun 2 oğlum her deliğe girerler biri mutfak uzmanı digeri ise salon ve çöp çok toplarım ortalığı topladığım gibide daginigim aldığımı hemen yerine koyamiyorum ha sonra ha sonra isler üst üste biniyor bu seferde aksama kadar topla sonrada yine dağıt offffffff

ben de bu dertten muzdarip sadece benim sanırdım
ben de dagınıgım ve bu hal benim bütün enerjımı alıyor ev dagınıksa aksama kadar öylece yatasım geliyor(işe ara verdim evdeyim)
evliyim
evde fazladan 1 eşya bile yoktur toz alınacak yerler çok az koltuklar koyu renk herşey için dolabım var ortada ütü masasıdır süpürgedir yok.
ev bastan sona 3 bilemedin 3.bucuk saatte tertemiz oluyor.
buna ragmen son derece dağınıgım ve erkek cocugu gibi yaşıyorum
bugun evin büyük bir kısmını temizledim
yarın giyinme odamızı ve dolaplarımızı düzenlemeyi planlıyorum
su 21 kuralını ben de uygulamak istiyorum :)kaldı 20 gün bakalım işe yarıcak mı ayrıca bu 21 gün boyunca hergün yürüyüş yapıcam ve makyajımı temizleyip yuzumu yıkamadan uyumucam
yani inşallah:)
ha bir de düzenli yemek yapayım:)

sen ne güzel şeysin böyle:) Diline sağlık:)

bir de şöyle bi durum var ki,

Çevremde ne zaman böyle bi konu açılsa sadece bende öyleyim diyen bi ben çıkıyorum.. ya benden saklıyolar yada gerçekten doğru..

Bi ara ne kadar da pasaklıyım yahu. bi kişi bile olmaz mı benim gibi? çok ilginç" diye düşüncelerim oluyodu..

Meğersem yalnız değilmişim..
Açıkçası sizin dağınık olmanıza seviniyorum ne yalan söyliim:))

bir de şöyle bi durum var ki,

Çevremde ne zaman böyle bi konu açılsa sadece bende öyleyim diyen bi ben çıkıyorum.. ya benden saklıyolar yada gerçekten doğru..

Bi ara "ne kadar da pasaklıyım yahu. bi kişi bile olmaz mı benim gibi? çok ilginç" diye düşüncelerim oluyodu..

Meğersem yalnız değilmişim..
Açıkçası sizin dağınık olmanıza seviniyorum ne yalan söyliim:))

Ay yok yok ben de hip sizin gibi düşünüyorum ve özellikle gizleme gereği hissetmesem de yani dağınıklığımı çok mevzu açılmadıkça bahsetme gereği de hissetmiyorum artık çünkü sanki iyice kanıksamış olup hiç toparlanamaycakmışım sonunda gibi geliyor da ondan. Ama valla ben ben bakıyorum da pek çok insana temizlikleriyle asla benimle yarışamazlar. Kadın almadım hayatımda 26 yıl sürekli çalıştığım ve şu anda 46 yaşında olmama rağmen bugüne kadar hiç almadım ve her şeyi olduğu gibi bu temizlik işini de ya hiç yapmam ya da yaptığım zaman tam ve hakkını vererek yaparım. Yani temizlik konusunda bana göre bir çoğunun pasaklı olduğunu, kıyı köşe veya mutfak banyolarında kıyı köşe ve birikmişlerinin olduğunu yani fazla titiz olmadıklarını pek çok görüyorum. Ama dağınıklıklarına gelince itiraf etmeliyim ki dağınıklıktaki pasaklılığı kimseye kaptırmadığım gibi o insanların hiç bir eşyaları benim gibi ortalıkta gezmiyor valla haklarını yiyemem ben en azından kendi gördüklerimin. Oğlum 6. sınıfa mı ne gidiyordu. Birgün en ufacık bir şey bile bırakmadım ortalıkta ve sehpaların üstünde portmantoda yemek masasının üzerinde falan herşeyi hani şu başkalarının sürekli hali gibi toparladım düzelttim, kırlentler örtüler her bir şeyi de kalıp gibi yaptım. Çocuk bir müddet sonra anne ya evimiz ne biçim olmuş. Sanki burası bizim ev değil gibi, yabancı geliyor bana burası, hiç eve benzemiyor, sanki kimse yaşamıyormuş gibi, ben böyle ev istemiyorum, bir tane kazağımı filan bari şu tekli koltuğun üstüne getireyim mi odamdan alıp ne olur, diye sormuştu.

Artık varın sizin düşünün ötesini. Yani ben hakikaten ama hakikaten şu dağınıklık problemimi bir türlü çözemiyorum. Açıkçası tamam öyle seviyorum ama şu bir gerçek ki, gün içindeki her aşamayı veya günlük yaşantımızı farketmesek de aslında olumsuz etkiliyor bence gibime geliyor bu durum. Bilmiyorum sizleri de ben kesin olarak bu işe bir çözüm bulmalıyım artık. Çünkü yaşlanınca öyle hadi bir giriş herşeyleri hallediver gibi de olmuyor insanın enerjisi o yüzden benim bu işi çözmem gerekiyor kısmetse hem de hemennnnnn.

Dağınığıyla titiziyle herkese kolay gelsinnnn.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…