dağınık olanlar ve dağınıklığından bıkanlar...

Ben de dağınığım, kızım da eşim de dağınık öyle geçinip gidiyoruz. Evde günlük rutin işleri yapıyorum ama maalesef dağınıklığa engel olamıyorum. Zaten kafam da dağınık, işte de aynı şekildeyim ama işte sorun olabiliyor tabi. Bir ara yardımcı bayan geliyordu yine alacağım galiba. En azından o geliyor diye evi bir güzel topluyordum

Bence bu sonradan kazanılan bi alışkanlık değil. 6 aylık evliyim,sürekli temizlik yapan bi insan değilim ama düzene çok önem veririm,evim hiçbi zaman dağılmaz.
Mesela çamaşır asmışsam onları kurur kurumaz ütüleyip yerlerine kaldırırım biriktirmem.
Bulaşık makinesinde yıkama biter bitmez tabak çanağı yerlerine yerleştiririm.
Kullandığım bişeyi işim bitince hemen yerine kaldırırım.(Eşimi de bu şekilde alıştırdım.)
Üzerimi değiştiğimde hemen o anda katlayıp dolaptaki yerine koyar ya da kirliyse kirli sepetine atarım.( Eşimi buna da alıştırdım o da aynısını yapar.)
Gece yatmadan önce tüm evin toparlı olduğundan emin olmadan yatmam.
Ve son olarakra ben evimi öyle çok fazla incik cıncıkla doldurmadım,kullanmıycağım hiçbi detay yok evimde.Bunun da çok faydası oluyo.Ev pazar yeri gibi olmuyo.

Bunlar benim uyguladığım taktikler,umarım yardımcı olur sizlere de. Önemli olan biriktirmemek.Çamaşır olsun,bulaşık olsun,ütü olsun ne olursa olsun birikti mi insanın gözü korkuyo hiç yapası gelmiyo

Herkese kolay gelsin

bence bizim gibilerine hergün yabancı birileri gelmesi lazım anca öyle toparlanıyoruz en azından ben öyleyim:)

Evet siz de benim gibi işte. Şu bir güzel toplama işini hep birileri için ve zoraki olarak yapıyorum. Ama açıkçası güzel de oluyor yani şöyle derli toplu. Her aradığın düzenli bir şekilde yerinde. Ama ben asıl o zaman daha çok zorlanıyorum. İşte de öyle evde de öyle hepsi birarada olunca öyle veya böyle bir şekilde bulunuyor aranılan şey. Fakat düzenli olunca ben düzenlerken kendimce yaptığım dizaynları ve aldığım kararları sonradan unuttuğum için zaman zaman hiçbirşeyleri dahada çok bulamayabiliyorum.

Dağınık değilim,dağınıklığa tahammülüm yok.Eşim dağıtırsa da toplamam,bilir huyumu.Artık o da dikkat ediyor.Bebeğimiz olunca elbette hareketlendiği zaman evi dağıtacak.O zaman da ona engel olacağımı sanmıyorum.Çocuk bu ,karıştıracak,dağıtacak...Oyuncaklarını odasında dağıtsın yeter.Şimdiden plan yapıyorum,ama o zaman ne yaparım bilemiyorum.

Son düzenleme:
bence bizim gibilerine hergün yabancı birileri gelmesi lazım anca öyle toparlanıyoruz en azından ben öyleyim:)

Aynen canım ama o zaman da stres basıyor beni. Eşimin ailesi aşırı titizler mesela onlar gelmeden 1 ay öncesinde temizlik harekatını başlatıyorum:) Gerçi onlar için kendileri dışındaki herkes dağınık, pis evi çamaşır suyuyla boydan boya yıkasan burun kıvırabiliyorlar. Allah tan eşim öyle değil.

Eve misafir gelecekse stres oluyorum ama dediğin gibi ev şöyle toparlanıyor ya içim açılıyor. Düzenlediğim yerde nereye ne koyduğumu ben de hep unuturum çünkü işi yapmış olmak için yapıyorum içimden gelmiyor. İşyerinde çekmece gözlerine nerde ne evrak var diye sticker yapıştırdığımdan beri işim kolaylaştı ama evde abes kaçar tabi:)

canım enbüyük tavsiyem sana şu...evini yedi yirmidört pırıl pırıl yapmak zor evet..zaten çok titiz olmak lazım öyle bal dök yala olabilmek için... önemli olan düzenli olmaktan geçiyor...bende çok incik cıncık titiz değilim mesela hergün tuvalet lavabo sürtmem... böyle günlük sürtenler var evet...ama bu hastalık bence...temiz olmak düzenli olmaktan geçiyor...evde düzen yoksa akşama kadar tezmilesen toparlanmaz.... annem derdi hep bize kızım evini temiz tut misafir gelir, kendini temiz tut ölüm gelir diye...çok doğru gerçekten... evdeki fazlalılardan kurtul önce ıvır zıvır biblo tablo kıl tüy hesabı işte..yok etmekle başla...ev ferahlar bak göreceksin... sonrada biriktirme...asla biriktirme...mesela bulaşık mı var hemen hallet beklesin diğer öğünle bir ykkarım deme..diğer öğünde eklenince üşeniyo insan....veya çamaşır kurudu ise hemen katla..şimdilik dursun dedinmi günlerce kalıverir orada.... gercekten en öenmliside gece yatmadan önce şöyle bi etrafı kolaçan et...toparla kabada olsa topla... çünkü ertesi gün darmadağın bir evi toparlamak zor gelir...ama geceden halllolmuş bir ev kolayca derlenir...insanın ruh hali dakik değildir canım...yani beş dakkan beş dakkayı tutmaz...şuan neşelisindir aman dursun dersin...ama beş dakka sonra canın bişeye sıkılır sonra o dağınıklık gözüne batar....moralini bozar....biriktirme huyundan vazgeç...en öenmlisi bu...silinip süpürülmemiş bi ev dikkat çekmez ani bi misafir gelse belki sezemez bunu...ama dağınık bi ev çeker...anlatabildimmi bilmiyorum...

valla hiç plan yapma lrirk güzelcim...çocuk oldumu planlar hesaplar tutmuyor malesef...bende bi ufaklık var canavar diyebilirim...odasında oynasın gibi hayale kapılma..çünkü onlar için dağıtmak bi oyun.. temzilik ttizlik bi tarafa artık...

Dağıtsın dursun değil mi ama?Bana benzerse uslu olur,dağıtmaz,tek dileğim o. :)) Plan yapmamak lazım doğru,hayal edeyim yeter. Allah bağışlasın senin ufaklığı da.
Sokakta vs görüyorum da,yeni yeni yürümeye başlayan çocuklar bir o yana,bir bu yana...Arkasında da anne,baba artık kim varsa kuyruk gibi dolaştırıyorlar hınzırlar...

bende daginikliga gelemem sinir basiyor beni titizim birde.kardesim geldimi bikiyor orayi dagitma surayi topla

kardeş mi?

benim kardeşimle kavgalarımız bile olmuştur dağınıklığım yüzünden. Malum ikimizde bayan olarak aynı odayı paylaşıyorduk. çok seviyodum beraber yaşamayı da tek dezavantajı istediğim gibi dağıtamıyordum:)

Hep derdi nasıl evlenceksin bilmem? ben seni o zaman görürüm:)

geldi gördü:) eskisine göre az da olsa değişim warmış:)

o da birisi gelir korkusundan:)

allah versin aratmasın canım....öyle dua et...varsın dağıtsın...o dağıtacakki çocuk olduğu belli olsun :) uslu uslu otursa hiç bişey yapmasa öyle yatsa dursa...ozaman üzülmezmisin bu çocuk niye böyle diye...:)işte nankörüz canım yaa...:) hepimiz aynıyız...dağıtsın oğluşum razıyım...sağlıklı olsun rabbim sıhhatini bozmasın...dağıtsın toplarım..:)

Canım kızım da çok yaramaz hareketli ve şimdiden dağınık olacağı belli yani. İnan markete gittik bugün raflarını bile dağıttı yani o kadar diyeyim.

bence en önemli kural evdeki eşyaların az olması. eğer temizlikte pratik değilseniz ya da hevesli değilseniz, evde fazla eşya bulundurmamak gerekiyor. yaşam alanınızı sadeleştirin. böylece daha fazla göz yormayıp bu sayede de daha az temizlik yaparsınız.
hem dağınıklığı daha pratik yollarla halledersiniz.

Selam kızlar
Bende çok dağınığım yaa aslında eskiden böyle değildim
Çalışmaya başladım dağınıklığım başladı
Canım yapmak istemiyor
Ve Ağustosta düğünüm var evlenince umarım böyle dağınık olmam
Eşimde tersime çok tertipli düzenli

Ben fazlalık bulundurmuyorum evimde.Elime ne geçse kullanmadığım kıyafet vs veriyorum.Atılacak şişe,kavonoz vs hiç bekletmem.Bu yaz da halıları vereceğim birilerine,alerjimiz var ve halı sevmiyorum evde.Bakteri,mayt yuvası ne kadar temiz olursa olsun. :// Artık evim halısız olacak .

odam çok dağılıyor, özellikle gardrobum
her sabah kıyafet arıcam derken bi bakıyorum katlı olan bütün çamaşırlar ayağa kalkmış..
fazlalıklardan kurtulmak lazım önce, sonrada kendimize bi düzen kurmalı ve uymalıyız.
söylemesi kolay tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…