dağınık olanlar ve dağınıklığından bıkanlar...

Biri beni gözetliyor.. BBG :))) Bu başlıkta söylenenler tam anlamıyla beni ifade ediyor :))

Biri beni gözetliyor.. BBG :))) Bu başlıkta söylenenler tam anlamıyla beni ifade ediyor :))

Pis değilim ama dağınığım bunu biliyorum annem rahatsız olduğu için evin temizliğini yaparım ama iş toplama kısmına gelince toplamayı hiç sevmem sileyim süpüreyim ama ortalığı annem toplasın isterim...Bi gün gelir kafayı temizlikle bozmuşumdur deli gibi temizlik yaparım ama başka gün gelir elimi bile kaldırmam eee 4,5 ay sonrada evlenincem arkamdan toplayan da olamaycak ben napıcam, valla bu konuda korkmuyo değilim yaşıyacaz görecez dağınıkmıyım değilmiyim...

canım bnnde senin gibiyim ve 4 yıllık evliyim kzımla eşimin dollabı düzenli benimki diill ya düşün minnak bebek elbiseleri bile düzenli benimki diill ama ben sorunu anladım elbiselerim kombin degil yani hangisi hangisine uyar diye düşünüyorum ama altıma ne alırsamm üstünede ona göre bişi almam lazım ve ben biraz zayflıyınca bunu yapıcam gardrobumdaki herşey çöpe yeni ve uyumlular dolaba:SD

Hani bazı insanlar karakter olarak huysuzdur, bazıları ise neşeli. Kiminin sayısal zekası gelişmiştir kiminin ise sözel. İşte bunun gibi bazı insanlar topludur bazıları dağınık... Genlerimde yok ki nasıl toplu olayım:)

kardeşim aynı sen , vallahi onla aynı evde yaşamak bana zor geliyordu, onun dağınıklıgını bile dayanamayp ben düzeltiyordum. (

Valla dağınık biri olarak ben bile kendime tahammül edemiyorum ve çok kızıyorum böyle olduğum için kendime. Öyle olunca sizin yerinizde olmayı asla istemediğimi düşünüyorum. Yani kendim derli topluyken aynı evde yaşadığım bir diğer kişinin dağınık olmasına tahammülüm çok ama çok zor olurdu sanırım. Çünkü ben ortalığı derleyip topladığım zaman oğlum ve eşimin dağınıklığı öyle batıyor ki bana, mutlaka bir şekilde sataşıyorum onlara bu konuyla ilgili. Sağolsunlar benimkiler benden bin kat dağınıklar ve çok rahatlar bu konuda. Belki aslında ben de biraz ondan önemsemiyorum. Çünkü titizlik gösterdiğim zaman onların duyarsız ve umursamaz şekilde dağınıklıkları gerçekten çok daha fazla rahatsız ediyor beni ve onlarla tartışmaya itiyor, Yok yere daha doğrusu önemli bir mesele ama değiştiremediğim ve artık değiştiremeyeceğime kanaat getirdiğim bu konu hakkında tatımızı tuzumuzu kaçırmak hoşuma gitmediği için, biraz da zaten dağınıklık konusunda kendim de pek öyle çok iyi olmadığım için ikisi karışıyor aslında, benim durumum da böyle bir şey işte. :26:

Bugun eşimle avm ye gıttık benetton magazasına gırdık outlet magaza paar yerı gıbı dedımkı cıkalım bu ne ya evet ''bızım ev bıle burdan toplu tabi bazı zamanlarda'' demesınmı şokşokşok gerısını sız dusunun

benim de en büyük derdim dağınıklık maalesef. pis değilim ama evde genelde alakasız yerlerde alakasız şeyler oluyor.
annem hep aldıgnı aldıgın yere koy derdi ama ne yazık ki bunu bi türlü öğrenemedim. kitap okusam orda bırakırım. terliklerin birini bi yerde çıkarır ötekini giyerim. üstümden çıkardıgım hırkayı az sonra arasam koltugun üstünde, mutfak sandalyesinde ya da çamaşır makinesinin üstünde bulabilirim. bişeyler yiyip içsem hemen makineye koymadıgım çok olur. dolabımı düzenlesem bile ne giyecegim derdinden hepsi biribirine geçer ve aceleyle toplamadan evden cıkarım, dolaptan parfümü taragı vs. alırım ama banyo tezgahının üstüne bırakır giderim, bi arkadaşıma albüm mü göstericem çekmeceden alırım bakarız biter ama onu yerine koymam o anda vs vs. neden neden neden böyleyim bilmiyorum. böyle olunca eşimede bişey diyemem o da aldıgını orada bırakan gillerden. geçinip gidiyoruz işte.

Vallahi ne yalan söyliyeyim bu kadar çok yazanlar oldu ama aynı beni anlatıyorsunuz sanki gibi geldi. Zaten bütün bu yaptıklarımız dağınıklık yaratmak için de fazlasıyla yeterli değil mi en düzenli yerde bile ? Allah geçim versin. Tabi ki biraz daha dikkatli olmalıyız öyle üşengeç insanlar gibi herşeyi erteleyince sonra daha çok yoruyor bizi. Ama dediğim gibi dört duvar bir çatı altında Allah huzur, sağlık, muhabbet ve ağız tatlılığı versin en ama en önemli şey de bu. Galibe size yeni bebek gelecek doğru anlıyorum değil mi yazınızın altındaki yerden öyle olduğunu düşündüm. Kısmetse inşallah eğer bu birinci bebeğinizse tabi ki başka varsa bilemediğim için inşallah ileride üç kişilik çok daha tatlı tatlı geçinip gidersiniz böyle daima. Çünkü ben 21 yıldır ve bunun 19 yılını da anne olarak biz de aynı şekilde geçinip gidiyoruz işte. Daima sağlıcakla ve sevgiyle olun ve öyle kalın.

Dağınıklıgımızın sebebi aslında tembel oluşumuz ve biz tembeller gunluk hayatımızda kendimizi tezcanlı dıye tabır ederız he tezcanlıyız ama tembel ve dağınığız.Ben mesela kola ıctım sıg ıctım kahve ıctım hepsı burda durur mutfaga gıderken elıme 1 tane 2 tane alırım 3.yu alıp bıdaha mutfaga gıtmem bıdaha gıderken götururum derım sonra aman sabah kaldırırım derım böyle böyle ev darmadagın olur.

Kesinlikle haklısınız ve evet katılıyorum aynı şeyler işte. Fakat size şunu da söyleyebilirim ki ben aslında eskiden bu kadar değildim, sonra yavaş yavaş işte bizimkilerde böyle daha arkamı döndüğümde başka biryerlerle ilgilenirken tertemiz ve düzenli banyodan duş alıp çıktıklarında sanki hiç ben ordan geçmemişim derecesinde herşeylerini kirliye bile atmak istemediği için canları öylece bırakıyorlardı falan diye öfff ya bunlara takmamalıyım hayat böyle şeylerden ibaret değil falan diye kendi kendime bir görmezlikten gelip ihmal edeyim, iki görmezlikten gelip sonraya bırakayım derken şimdi ipin ucunu kaçırdım heptennnn. Biraz da yaşlandım canım da hiç istemiyor. Eskiden olsa hiç uyumaz kaldırır derler toplar bırakırdım sabah işe giderken evden rahat ayrılayım diye, ya da kimi zaman batardı bana kaldırırdım ortalıktan birikmesin diye ama yaş gittikçe canım da istemiyor artık. Kulağımın üstüne yatıyorum biraz daha gözümü kapatıyorum ve sonuç belli. Nihayetinde ne olursa olsun yine aynı noktaya geliyoruz bu dağınık olma halimiz bizi gittikçe daha da tembel yapıyor galiba. Bir an evvel ama biran evvel hani birisi geleceği zaman ben nefes nefese zor yetişiyorum vallahi kapı çalındığında duşumu almış ve son anda tam üzerime birşeyler geçiriyor oluyorum genellikle. İşte bir an evvel hani sanki birileri gelip bizde kalacakmış zamanlardaki gibi evlerimizi derleyip toplayıp, sonra da her şeyi üşensek de yerine kaldırmalı veya işte kupaları sehpada bırakmak yerine mutfağa götürmeli ve elimizdeyken durulayıp makineye koymalı gibi şeyleri yapmalıyız. Sonuçta aslında bu ihmal ettiklerimiz hiç de zor değil fakat tembellik ettiğimizde işin içinden çıkmak daha da zor oluyor ve bence çok daha fazla stres ve yorgunluk yapıyor ayrıca diye düşünüyorum. Hepimize kolay gelsinnn.

Yaş geçtikçe demişsiniz ayıp olmazsa yaş kaç? bende eskıden toplardım sabah kalktıgımda evımı duzenlı görunce daha bır neselı ve rahat oluyordum ama benden baska kımse ugrasmıyor adam ustunden cıkanı cıktıgı yerde bırakan cınsten kırlık sepetıne atmaya gıtse ınanın sepetın ustune kapıdan dogru fırlatıp gecıyor hergun ust baş değiştirir ama öncekı gun ustunden cıkanları askıda bırakır,akşam oturdugu eşofmanlarla yatmaz yatarken degıstırır tamam temızlık guzel ama esofman dolabı var oraya bırak hayır oda olmaz eee ertesı gun nereye koydugunu unutur yada yerde dıye edılıp almaz dolaptan yenılerını alır cocuklar desen 2 erkek babalarının kopyası gıbı olacaklar allah korusun ama yınede dagıtıyorlar ben hangısıne yetıseyım bende dagıtıyorum eşime okadar özenıyorumkı sormayın sabah kalkar dusunu alır ustunu degısır ıse gıder aksam gelır dusunu alır ustunu degısır salona oturur ya bende sabah dus alıp kahvaltımı yapmak ıstıyorum mısler gıbı ama dustan cıkınca o dagınıklıkta tertemız gezmısım neye yarar dus aldıgımı bıle anlamıyorum sankı dagınıklık benım tepemde gezıyor:2::2:

Kesinlikle duygularımız ortak. Yani evet. Ama maalesef her dakika herbirşeyleri alıp alıp aynı düzenine getirsek dahi bizim ne yazık ki böyle bir lüksümüz olamıyor. Gerçi kız erkek farketmiyor benim arkadaşlarımın kimilerinin kızları var hiç umurlarında değil ama kimilerinin erkek çocukları var valla okuldan gelince bile pantolonlarını askıya asmadan bırakmıyorlar. Yani aynı şekilde eşler konusunda da kimilerinin eşleri bizimkiler gibi oooohhhh her şeyi her sabah bir de benimkiler hazır gardroptan bile almazlar da gömlek, ceket sabah böyle seslerini duyarım. Yani giyecekleri şeyi de gözönünde mesela yemek masasının sandalyesine falan koymamı bekliyorlar, bu kadar yaniii. Karıştı biraz aslında söylemek istediğim şey de şuydu. Sizin bir de hepimizin yavrularını Allah bağışlasın onları tabi ki çok seviyoruz ama iki erkek evladınız var, şu an kaç yaşındalar bilmiyorum ama eğer ikisi birden babaları gibi olurlarsa hakikaten işiniz çok zor. Ne kadar siz de biraz umursamadan kendinizce rahat olsun diye bir iki şeyi bırakarak kendinizce kendinize torpil geçip rahatlatma yöntemine gitseniz de gene sonunda çok daha fazla sıkıntı ve sinir harbi yaşayabilirsiniz buna hazırlıklı olun derim naçisane. Ben 46 yaşındayım. Oğlum 19 yaşında ve sırnaşıp işi şımarıklığa vurarak geçiştiriyor ne zaman ben başlasam söylenmeye, valla anne benim kabahatim yok bak genetik diye bir şey var aç oku, ne yapayım elimde değil babamdan geliyor genlerim falan diye şarlatanlıkla bir şekilde atıyor üstünden sorumluluğu tabi haylazlık daha rahat geliyor keratalara. Onun için eğer çocuklarınız benim oğlumdan bir kaç yaş da olsa küçükseler bile benim tavsiyem bir an evvel onlara yenik düşmeden, höpürseler de köpürseler de onlar pes etsinler ve siz pes etmeden her neyse yapmaları gereken şey onu yapsınlar, her neyse olmaması gereken yerde onlara ait eşya, onu mutlaka yerine götürsünler. Yoksa sonra iyice zor daha doğrusu imkansızzzzzz oluyor içtikleri meşrubat şişesini bile içtikleri yere bırakıyorlar, yedikleri meyvenin tabağını bile bir kere dahi mutfağa götürmüyorlar, çorapları yataklarının başucunda yerde duruyor kirli torbası yerine falan falan işte bildiğiniz malum şeyler yani.

Benım bır oğlum 11 dıgerı 5 yasında odalarını toplamak kendı görevlerı hatta ayda bır gardolaplarınıda duzelttırıyorum kendılerıne sonra onlar okuldayken ben duzenlıyorum bunu yapmaktakı tek amacım duzensızlık yaparlarsa kendılerının duzelteceklerı ama onlar bıle 2 saat fırsatı degerlendırıp dagıtıyorlar ılle masa kurulurken ve toplanırken buyuk oğlum hemen gelıp sorar yapılacak bısey varmı ve toplarkende kaldırır zaten yavrum en cok o farkında sanırım nekadar bıktıgımın hemen arkamdan dolaşmaya baslar masa toplıycam dıye.Ama ınanın evımı topladıgımda 3 gun toplu görursem sevıncten aglayasım gelıyor ben daha bu yasta bukadar salmısım sıze canım kurban

Güzel güzel siz zaten bu konuda gerekeni yapıyormuşsunuz. Ben de küçükken öyle yapardım. Yani o gidince daha düzgün haliyle düzeltirdim ama o bilmezdi. Önemli olan o toplama güdüsünü geliştirmek. Benim oğlum da mesela beni çıkarır mutfaktan sen karışma anne der kendine yumurta yapar, makarna falan yapar, kendince de bana hep yardımcı olmaya çalışır niyet olarak ama dedim ya tembellik ve rahatlık daha ağır basıyor. Bir de kendinize de bakın ben kendime baktığım için öyle diyorum daha doğrusu, hani insan rahata da pek çabuk alışıveriyormuş, ben biraz kendimi salınca anladım bunu. İşte biraz da bu yüzden bizimkiler galiba alışıyorlar rahata. Onları da suçlamamak lazım belki onları bu hale getiren de herşeyi hep baştan hazır halde ellerine veren bizleriz. Beni yakın arkadaşlarım sürekli uyarırlardı taaa ilk evlendiğimde yaaa derlerdi neredeyse ağzına yedireceksin yemeğini sonra sıkıntı yaşarsın diye sürekli eleştirirlerdi. İşte hayat müşterek hafta sonu ben de bir şeyler yapıyorum o da süpürgeyi tutuyor, ya da bazılarının eşleri kendi ütülerini bile yapıyorlarmış biz hiç ellemeyiz diyorlardı bana öyle garip gelirdi ki? Benim eşim kapıda evden bizim ütüyü götüren birini görse tanımaz elindekini, yani beş tane beyaz eşya arasına bizim çamaşır makinesini veya bulaşık makinesini koysak aralarına inanın tanıyamaz hangisi bizim. Yani değil ki ütü yapsın. Oğlum da öyle ama ileride o bari öyle olmasın diye yastık kılıfı, havlu gibi arada bir de olsa bak oğlum ütünün şu şu kademesinde yok işte buharında şöyle şöyle olur gibi bir iki kere de olsa eline verdim ütüyü. Başı sıkılırsa yapabilir eğri büğrü biraz kırışık buruşuk da olsa. Eh evlenince eşi baştan itibaren biraz ondan birşeyler beklerse, üstesinden gelebilecek kadar eli yakışıyor en azından bunu sağlamaya çalıştım. Bari onun eşi daha rahat etsin. Sonuçta olsun onların canı sağolsun. Bu arada ben de sizin yaşınızı merak ettim, sakıncası yoksa tabii.

Evet fotograftakı maviş ufak oğlum bırde abımız var ben 33 yasındayım ugrasmakla ugrasıyorum hergun.bırde okumaya basladım bu yıl yenıden baktımkı saldım gıdıyorum ev ısıyle kendımı dedım kendım ıcın bırseyler yapayım okumaya devam edeyım =)
elı ıse yakısan erkekler benım cevremdede vardı enısten vardı bıtane ablam calışmadıgı halde onunla beraber ev supurur sıler cam sıler toz alır aklınıza ne gelırse yapardı ama bu adamlar yasadıkları yerı önemseyen seven adamlar yalnıs anlaşılmasın ben evıme esya alacakken esım aman var ıste dıyor bu adamlar tablo bıblo alıp evlerıne bakıyorlar bu yasadıkları alanı sevmekle alakalı benım koca yatıp uyuyacagı bır evı yemegı utulu camasırı falan varya ona bakıyor

6 yıllık evliyim bu 5.evim her eve taşındığımda bu sefer derli toplu olucam diyordum sonra bir sürü bahaneler yok evden soğudum içimden iş yapmak gelmiyor yok eşyalar çok yok eşim de çocuk da dağıtıyor topluyorum olmuyorlar vs.. Bir ay önce yeni eve taşındım taşınmadan önce bir sürü eşyamdan kurtuldum fazladan dolaplar yaptırdım ki ortada bir şey kalmasın diye ne mi oldu??? 10 gün sonra eski ben geri döndü mutfak tezgahı full oluyor kıyafetler çamaşırlıkta üstüne yenisi gelen kadar bekliyor dolabımın içi tıkılmış vaziyette. Misafir gelicekse hemen toplama işlemleri Allahtan hızlı iş yapabiliyorum zaten her seferinde de buna güveniyorum. Şimdi ki bahanem hamileyim bunalımdayım buraya alışamadım çok mutsuzum. Bir de annem düzen hastası kadın bence onun yüzünden ben böyle oldum ailede ve arkadaşlarım arasında adım çıkmış durumda benim evime kim gelse kendini hemen işe veriyor:))) ev de toplanmış oluyor bu sayede... Ben bu konuda gerçekten çok sıkılmış durumdayım ama 21 gün kuralını okurken bile içim sıkıldı nasıl düzenli olabilirim o kadar gün diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…