dağınık olanlar ve dağınıklığından bıkanlar...

canım seni kırmak istemem ama, dağınıklığın temelinde üşengeçlik yatıyor işler hep erteleniyor, sonraya bırakılıyor. e tabi ki etraf da bir anda dağılıveriyor. işin ucu bir kez kaçınca da yakalaması zor oluyor

9 yıldır ailemden ayrı yaşıyorum. annemden öğrendiğim, yapılması gereken herhangi bir işi sonraya bırakmamak. mesela yemek mi yedim? bir tabak bir tencereden ne olur demeden hemen yıkayıp, kurulayıp yerine kaldırıyorum. bakıyorum çöp mü dolmuş? amaan sabaha hazırlarım demeden hemen boşaltıp, çöp kutusunu yıkayıp yeni poşet koyuyorum. çamaşır mı yıkadım? hepsi biriksin sonra ütülerim demiyorum, ütüleyip kaldırıyorum, ütü masasını da hemen yerine yerleştiriyorum. akşamdan ertesi gün giyeceğim kıyafetleri hazırlıyorum, kapı arkasına asıyorum. sabahları da banyoya girmeden önce hemen yatağımı toparlıyorum, camı açıyorum havalandırıyorum. alışverişten geldiysem, nefes alacak kadar dinlenip kıymayı, eti, tavuğu buzluğa, banyo ürünlerini banyoya, bakliyatları bakliyat dolabına hemen yerleştiriyorum. sonuç olarak evin toparlanmasına ekstra bir zaman ayırmamış oluyorum. bir misafir gelse, evi bir hafta süpürmemiş bile olsam dağınık olmadığı için göze batmıyor. haftada bir de öğleye kadar evimi silip süpürüyorum.

ama ablam dağınıktı annem çok üzülür, sürekli kızım bak evlenince zahmet çekersin der uyarırdı. evlendiğinde gerçekten çok zorluk çekti. çünkü eşi çok düzenli, k.valide, görümceler hepsi düzenli. iki sene kadar inanılmaz bocaladı, hatta bu yüzden eşiyle arası bile açıldı alışkanlıklar 40 günde kazanılır derler. ablam da baktı evde çok sorun çıkıyor, biraz dikkatle bu huyunu bıraktı. yine de dolaplarının içi fazla düzenli değil ama, en azından ütüsü salonun baş köşesinde durmuyor :)) biraz dikkatle bence sorunu çözebilirsin canım :)

Ben şöyle bir yöntem geliştirdim kendimce çünkü dağınıklık, alışverişi becerememek filan aslında organizasyon eksikliğinden kaynaklanıyor. Evdeki bütün dolaplara içlerinde neler olduğu yazan bir liste yerleştirdim. Mesela bakliyat dolabının üstüne hangi refta ne olduğunu yazan bir liste yapıştırıyorum böylelikle birşey ararken tüm rafları boşaltıp sonra gelişigüzel yerleştirmiyorum. Aynı şekilde evdeki bütün ıvır zıvır çekmeceleri, hatta giysi dolapları da böyle hangi kıyafetimi hangi rafta tuttuğum yazıyor böylelikle ne giyeceğimi ararken bütün kıyafetlerimi ortalara dökmüyorum. Hem o listeler gözümün önünde olduğu için sürekli alışverişe gidip gereksiz şeyler almıyorum, kıyafetlerimi daha çabuk kombinleyebiliyorum vs. vs.

evliyim 8 aylık.. Eşim bazen dile getiriyo ama ben onun karşısında kabul etmiyorum.. Yiğitliğe toz kondurur muyum

aynuı ben valla 5 senelki evliyim daha şu evi bir iki gün boyunca toplu görmedim.anında dagıtıyorum ya yok böyle bişi.
ama benim olayım biraz şeyden sanırım eşyalarımı seçmeye ben gelememiştim evlendigimde o yüzden eşim gitmiş hiç kullanışı olmayan şeyler almış tabi degiştiremiyoruzda.bende evimi sevmedigim için dagınık biri oldum hiç toplamak temizlemek gelmio içimden herşey egreti gibi...

dağınıklıktan rahatsız olmak lazım toplamak için.
derlitoplu evde odada huzurlanıyorum ama dağınık olmasından rahatsız olmuyorum. bazen bi buhran geliyo şıp şıp düpdüzenli yapıveriyorum. güzel bi duygu o.
toplamaktan mı üşeniyorum dağınıklıktan mı rahatsız olmuyorum, o geldi aklıma şimdi?

bende aynen öyleydim işim hiç bitmiyordu alay konusu oluyodum artık bir haftadır başardım baya bi düzenliyim yani inş hep böyle olurum :)

darısı başımızaaa valla :))) bazen evin düzeninden falan acaip sıkılıyorum dip köşe temizliyorum halılarrı bilem yıkıyorum düşün en fazla yine bi gün sürüyooo :))))

Şu hayatta en muzdarip olduğum konu dağınıklığım..

Kaç defalar eşe dosta rezil olmuşluğum vardır. Artık birde yüzsüzleşmeye başladım ki sormayın. Nasıl olsa benim dağınıklığımı gördüler diye hepten salıveriyorum yetmiyor ben böyleyim, çalışıyorum, çozuklu ev vs. vs. bahanelerin ardına gizleniyorum. Tabi eşime bunu asla yutturamıyorum çünkü her halimi biliyor. Aslında böyle kabullendrmeye çalışmam hepsinden kötü..
Arada bir gaza gelsemde gaz bitince herşey eski halini alıyor. Eşim çok tertip düzen delisi değil hatta oda dağınık sayılır ama ben ondan beş beter olduğum için sabrı son noktaya geldiğinde hep kavga ediyoruz ve o bir yandan bana laf sayıp bir yandan toplar yada çeker gider..
Evde 2,5 yaşında bir canavar var. Ben ne zaman yetti canıma artık temiz ve düzenli olcam desem onun her yaptığı gözüme batıyor vazgeçiyorum. Evin her köşesine soğan kabukları ufalanmış, yer gök kırık paramparmça oyuncaklarla dolu.. İlaçlar kremler hatta parfümler dolap tepelerinde, çantalar, kirli mi temiz mi belli olmayan çamaşırlar etrafta..
Yemek masasının üzerinden hiç kalkmayan masa örtüsü.. Bardaklar, tabaklar tezgah üzerine dizilmiş. Kullanmadığım odada tavana erişmesine ramak kalmış ütülenecek çamaşır yığını..Offf sayarken bile içim şişti..

Hadi düzenli olcam desem 21 gün boyunca hangi birini yapıcam diye düşündüm bir an. Bir ara evde hergün bir iş yapma kuralı koydum, mesela çarşamba pazar ütü günü, salı cumartesi banyo temizliği, pazar ve perşembe süpürge günü vs.. Hiç yaptım mı hayııırr.. br gün yapmadığımı hep diğerine erteledim..

Benim sorunum belli tembelim, üşengeçim, dağınık ve uyuşuğum hepsinden kötüsü bahanelerim var..
Daha kaç kere gelen giden misafire rezil olacağım bilmiyorum..

Onca sayfa yazıyı okudum. Arada ben söyle temizim böyle derli topluyum yazılarını görünce de gıcık olup hadi bee sende derken buldum kendimi insan örnek alır değil mi ? Pehh..
Evde iş kaynasa ben yine az o kanepede az bu kanepede, kah bilgisayarda, kah TV başında o günü bitirir ama o işi yapmamak için elimden geleni yaparım.. Çalışırkende böyleyim evde oturduğum zamanlarda..

Allah beni bildiği gibi yapsın..

canım minik canavarını Allah bağışlasın, bejarkende mi böyleydin? başka bir sıkıtnı vs var mı? bi depresyon hali falan bitanem? ya da evini eşyalarınımı sevmiyosun tatlım?

herkes yazmis bende geri kalmiyim bari,

bende aslinda cok titiz olmak isteyenlerdenim, hep bunun icin ugrasiyorum, ama belirli bir günden sonra pilim bitiyor.

böyle konulari okuyup gaza geliyorum, iyide oluyor aslinda.

ama yapimda tembellik var, ne kadar kabul etmesemde

bide en sinir oldugum sey, evi günlerce temiz tutarim, bir gün ögleye kaliyor temizligim, o arada biri ugrayiveriyor, evide öyle gördülermi sinir oluyorum, temizken kimse basmiyor, azcik temizlige gec kalayim ziiirt zil.

o zamanda sanki hep öylemis gibi oluyor.

insan evi hergün azicik bile düzenlese, diger gün de caucak toplaniyor, aslinda ipin ucu kacmassa bütün evi yarim saatte toplayabilirsin. bide cam silme, ütü, yerleri süpürmek, camasir asmak, dolap ici düzenlemek gibi seyleri yapmadan önce evini toparla, buda kolaylik oluyor.

ben misal evi toparlamadan ütüyü asla yapmam. bi arkadas aniden gelse bile ev temiz nede olsa sen ütünü ginede devam yapabilirsin, utanip slkllmdan.

canım minik canavarını Allah bağışlasın, bejarkende mi böyleydin? başka bir sıkıtnı vs var mı? bi depresyon hali falan bitanem? ya da evini eşyalarınımı sevmiyosun tatlım?

Sağol canım, bekarkende böyleydim 5 yıllık evliyim zerre bir düzelme yok bende hele ki çocuk var birde evde artık.. Bir depresyon falan yok yan genel halm bu benim genetik olabilirmi bilmiyorum ama ben hep böyleydim karakterime kazınmış gibi sanki.. Evimi yada eşyalarımı seviyormuyum sevmiyormuyum hiç düşünmedim ama eskileri atıp yenileri alsamda bu evn hanımı ben olduğum sürece sonuç aynı olacak..

Bu gidişle kocam beni atıp yenisini alıcak wallahi..

ayyy nasıl açık yüreklilikle ve eğlenceli yazmışsın

ben de dağınığım. nedense kullandığım bişeyi yerine koymak o anda aklıma gelmiyo.. eşim de tam tersi çok tertipli çok düzenlidir.. elbise dolabında milim kayma yoktur tişörtleri kazakları pantolonları hepsi yerliyerinde ve katlıdır ama benim tam tersi. ne giycem diye düşünürken dağılıyo. işe geç kalmayım diye de tıkıştırıyorum... dolap konusunda değil de ewin içi konusunda bazen sataşıyo eşim bana. buzdolabımızın içindeki domatesler bile dizilidir eşim aşırı düzenli...

ya ama napabilirim ki düzenli olunca aradığım şeyi bulamıyorum.. çünkü gerçek yerinin neresi olduğunu hatırlayamıyorum. ortalıkta gözümün önünde olsa ne güzel olur :)

o yüzden evimde hiç öyle incik boncuk dantel biblo falan istemem.. isteyemem zaten sonra onlar da dağılır bişey olur fırça olarak eşimden geri döner bana :)

sıkılıyorum düzenli olmaktan napimm..

BEN DE YAZAYIM BARİ.

Ben çok düzenli sayılmam.
bence çok dağınık da değilim.

En nefret ettiğim tuvalet banyo yıkamak.

Genelde eşim halleder o işi sağolsun.

Atladığı gün de mecburen yapıyorum.

Napıyım.
2 tane küçücük kızım var.Onlarla ilgilenmekten vaktim kalmıyor.
Onların dağıttıklarını toplamaktan eve süpürgeyi zor tutuyorum.
Ben süpürürken biri bir yerde diğeri başka yerde bağırarak ağlıyor.
Devamlı onların yanında oturmamı bekliyorlar.

Kardeşim ço düzenli.

Geldiği zaman beraber onun verdiği aşkla bir güzel temizlik yaparız.

Bundan sonra çok ama çok düzenli olacam derim kendi kendime.

Zaten çok dağınık değilim de.Toz almayı sevmiyorum mesela.

Üşeniyorum herhalde.Elimde tozbeziyle dolanmaya.

Toz alana kadar kk ya iki bakayım diyorum kızlar uyuyunca.
Bir bakıyorum kızların biri uyanmış geliyor.

Uyanma saatleri gelmiş.

tam benlik bi konu, malesef ki malesef kıyafetlerimi maşamı düzleştiricimi makyaj malzemelrimi sabah nasıl kullandım öyle bırakırm ve akşamda hiç toplamam çok nadir bi ikisini kaldırırım o da yatack yer kalsın diye ama ayda bir falan bi titizliğim tutar bi iştah gelir tüm kıyafetleri döker yıkarım çoraplara kadar ütüler herşyi ayrı ayrı bölümlere yerleştiririm en fazla bir hafta sonra tekrar pırrrrttt

desenize bu konuda muzdarip olan bi ben değilim.. ama şükür ki yavaş yavaş aşıyorum bu durumu. öğrencilik hayatım boyunca hiç düzenli olamadım ilkokul orta okul lise üniversite... hatta üni. deki arkadasım dalga geçerdı ilerde sana geleceğim zaman bi hafta önce haber vermem lazım diye. şimdi tek başıma kalıyorum yazın evleneceğim bu yüzden kendimi bu konuda olabildiğince sıkıyorum. genellikle işten gelince kıyafetlerımı cıkarıp yatağın üzerıne koyarım o orda bı kaç gün durur. ama son zamanlarda zorla da olsa ( belkı cıkardıktan 1 kac saat sonra ama) onları yerıne yerleştırıyorum . bilgisayar basında ya da tv izlerken birşeyler yediysem ve onun işi bittiyse genellikle yaptığım su oluyurdu içerideki odaya mı gideceğim eğil al demı onu ordan yok üşeniyordum ve onu almadan içeri gidiyordum . ama şimdi ayağa kalkıyorum üşensemde ( sankı savaşır gibi ) eğiliyorum ve onu alıp mutfağa koyuyorum ya da çöpe atıyorum. bulaşıkları muhakkak yemek sonrası yıkıyorum yoksa yemekten sonra yediğim tatlı yada meyve tabağıda öleeee ertesı güne kadar benı beklıo oluo.ve son zamanlarda en çoık savaştığım konu: ÇAMAŞIR ve ÜTÜ ... inşallah en kısa zamanda onların da üstesınden gelirim. artık kurur kurumaz çamaşırları toplayıp belli bi günde de (örneğin pazar) ütülerimi yapmam lazım. ağustosa kadar nasıl bi düzene girerse öle devam eder inşallah. :)

benden sana tavsiye üşeniyorsan ve üşendiğinin farkındaysan ne yap ne et kendini uyar kız kendine zorlada olsa yapman gereken o an hangi işse onu yap kendiliğinden düzelip gidecektir.

Ben de hiçbir şeye yetişemeyip, sonra da stres yapanlardanım. Çalışıyorum, yüksek lisans yapıyorum, evliyim. Ama çocuğum yok, yani sağlam bahanem yok. Ben bir eğitimci olarak şunu düşünüyorum: ilkokul öğretmeniniz neyse siz de osunuz... Benim ilkokul öğretmenim bize bir düzen tertip vermedi. Yata yata yaptık her şeyi... şu anda çalıştığım okulda birkaç tane sınıf var, öğretmenleri mükemmel insanlar. Sonuç olarak da çocukların tamamı derli toplu, düzenli, sorumluluk sahibi, sınıfları tertemiz. Bir ödev ya da görev verdiğimde hiç teslim tarihini sektirmiyorlar... Herkes ilkokul öğretmenlerini ya da ilkokul yıllarını bir düşünsün bakalım, tezimi teori yapabilecek miyiz? :)

Ben aksine derli topluyum ama 11 seneyi geride bıraktıktan sonra tabi:)
Daha zamanı var bence eve alışmak benimsemek gibi,
Şuan yerde bir çorap görsem çıldırma sebebim,
Bence biraz zaman,zaman sana alışkanlık yapacaktır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…