Seve seve yardımcı olurum. İlham kaynağı olduysam ne mutlu bana. Bana da zamanında başkaları ilham kaynağı olmuştu..
Yapıyorum tabii ki.. Kahve keyfi de yapıyoruuum, dizi de izliyorum, keyfime çoook düşkün biriyimdir ayrıca. Ama zaten anlatmaya çalıştığım da bu. İşleri düzenli ve zamanında planlı bir şekilde yaptığında kendisine daha çok vakti kalıyor insanın. Bu anlattıklarımdan bütüüüüün gün iş yapıyormuşum gibi anlaşılıyor değil mi? Hayır. Sadece zamanında yapıyorum ve sırasını çok iyi biliyorum. Neyi önce neyi sonra yapmam gerektiğini çok iyi oturttum. Ve de kendi adıma konuşayım, ben yazılı notlardan çok faydalanıyorum. Kimisine göre çok gereksiz gelebilir. Annem çok gülüyor mesela banaAma diyorum ya, herkesin kendine göre yöntemleri olmalı. Küçük bir örnek vereyim mesela. Cam silerken neler lazım olacağı liste şeklinde yazılıdır. Dış cephe balkonları olduğu için evimde, epey bir teferruatlı malzeme kullanıyorum İki saat düşünmem şunu unuttum gidip banyodan alayım bilmem ne diye. Tık tık tık hepsini hazırlar getiririm camın önüne. 5 dakika 5 dakikadır. Bu 5 dakikalar birleşince epey bir zaman kaplıyor valla gün içinde. Bebeğime çanta hazırlıyorum diyelim ki gezmeye giderken, neler almam gerektiği, emzikten oyuncağa, battaniyeden biberona heeepsi yazılıdır. Hiç düşünmem unuttuğum bir şey var mı diye. Hiçbir zaman da unutmam zaten bu şekilde. Böyle ufak ufak detaylar çok zaman kazandırıyor insana. Dolayısıyla, tertipli düzenli olunca aslında çok daha fazla zaman kalıyor insanın kendine. Önceden hem evim berbat durumdaydı, hem de o dağınıklık ve düzensizlikte herhangi bir iş yapmaya çalıştığımda 2-3 kat daha fazla yorulduğum ve zaman kaybettiğim için şimdikinden daha az boş vaktim kalıyordu. Üstüne üstlük bu durum moral bozukluğu da getiriyordu beraberinde. Şimdi hem evim temiz, düzenli, hem kendime zaman ayırabiliyorum, hem de çok mutlu ve neşeliyim, hayat doluyum
Hee, bir de dolap çoook önemli haklısın. İmkanın olduğu ölçüde dolap edinmeye bakmalısın. Benim en büyük avantajım o. Evimin her yeri dolap. Gerçi daha da çok istiyorumEşim seni dolaba doyuramadım diyo sürekli
Sormak istediğin başka şeyler olursa hiç üşenmeden seve seve cevaplarım
Tam da düşündüğüm kişisin. Kendim temizlik listesi falan hazırlamak istiyordum ama sonra saçma geliyordu hani kimse hazırlamıyor demekki gereksiz diye düşünüyordum. Sana sormak istediğim bişey var hani bebek çantası listesi var diyorsun o standart bir listemi yoksa gideceğin yere göre öncedenmi hazırlıyorsun. Senden ilham aldım evim için bir defter hazırlayacağım. Sen anlat ben okurum faydalı oldu. Teşekkürler.
Malesef ev işini hergün yapmak lazım..
Çünkü yaşanılan bir yer ve mutlaka dağılıyor hargün..
Ve hersabah rutin olarak ev işi/ev toplama yapmazsanız tabii ki ev dağınık olur siz de pasaklı/dağınık grubuna girersiniz..
Bunu yapmamanız biraz tembellikten kaynaklanyor..
Ben evde dapınıklıktan nefret ederim..
Hergün rutin olarak ev toplama/derleme vs vs işimi yaparım..
2 çocukla arkanı dönsen ev aynı hale gelse de asla dağınık bırakmam..
Odaya baktığımda gözümü yoran hçbirşey olmamalı..varsa hemen toplarım..
Hele ki mutfak her dakka toplu olmalı..tezgahüstü dolu oldu mu bana gelirler..
Ama bazı insan tembeldir eli kalkmaz yapmaz, 1 gün yapar 3 gün yapmaz,sonra da ipin ucu kaçar..
Yani asıl sorun tembellik/üşengeçlik..üzgünüm ama siz de biraz böyleysiniz..
Yani bilgisayar masasnına yiyecek içeçek götürüyorsanız yedikten snra kaldıracaksınız tabii..
çıkardığın kıyafeti neden yere atıyorsun?
Sonra da oda dağınık bilmem ne?
Seve seve yardımcı olurum. İlham kaynağı olduysam ne mutlu bana. Bana da zamanında başkaları ilham kaynağı olmuştu..
Yapıyorum tabii ki.. Kahve keyfi de yapıyoruuum, dizi de izliyorum, keyfime çoook düşkün biriyimdir ayrıca. Ama zaten anlatmaya çalıştığım da bu. İşleri düzenli ve zamanında planlı bir şekilde yaptığında kendisine daha çok vakti kalıyor insanın. Bu anlattıklarımdan bütüüüüün gün iş yapıyormuşum gibi anlaşılıyor değil mi? Hayır. Sadece zamanında yapıyorum ve sırasını çok iyi biliyorum. Neyi önce neyi sonra yapmam gerektiğini çok iyi oturttum. Ve de kendi adıma konuşayım, ben yazılı notlardan çok faydalanıyorum. Kimisine göre çok gereksiz gelebilir. Annem çok gülüyor mesela banaAma diyorum ya, herkesin kendine göre yöntemleri olmalı. Küçük bir örnek vereyim mesela. Cam silerken neler lazım olacağı liste şeklinde yazılıdır. Dış cephe balkonları olduğu için evimde, epey bir teferruatlı malzeme kullanıyorum İki saat düşünmem şunu unuttum gidip banyodan alayım bilmem ne diye. Tık tık tık hepsini hazırlar getiririm camın önüne. 5 dakika 5 dakikadır. Bu 5 dakikalar birleşince epey bir zaman kaplıyor valla gün içinde. Bebeğime çanta hazırlıyorum diyelim ki gezmeye giderken, neler almam gerektiği, emzikten oyuncağa, battaniyeden biberona heeepsi yazılıdır. Hiç düşünmem unuttuğum bir şey var mı diye. Hiçbir zaman da unutmam zaten bu şekilde. Böyle ufak ufak detaylar çok zaman kazandırıyor insana. Dolayısıyla, tertipli düzenli olunca aslında çok daha fazla zaman kalıyor insanın kendine. Önceden hem evim berbat durumdaydı, hem de o dağınıklık ve düzensizlikte herhangi bir iş yapmaya çalıştığımda 2-3 kat daha fazla yorulduğum ve zaman kaybettiğim için şimdikinden daha az boş vaktim kalıyordu. Üstüne üstlük bu durum moral bozukluğu da getiriyordu beraberinde. Şimdi hem evim temiz, düzenli, hem kendime zaman ayırabiliyorum, hem de çok mutlu ve neşeliyim, hayat doluyum
Hee, bir de dolap çoook önemli haklısın. İmkanın olduğu ölçüde dolap edinmeye bakmalısın. Benim en büyük avantajım o. Evimin her yeri dolap. Gerçi daha da çok istiyorumEşim seni dolaba doyuramadım diyo sürekli
Sormak istediğin başka şeyler olursa hiç üşenmeden seve seve cevaplarım
Canım hayatı kolaylaştıran herşeye açığım ben valla. Herşeyi de yaparım işimi pratikleştiriyorsa. Dediğim gibi annem gülüyor banaGülerse gülsün, hiç umurumda değil. Gülüyor filan ama benim 2-3 katım zamanda yapıyor aynı işi. O zaman da ben gülüyorum ona
Bebeğimin standart bi listesi var. Yani her gideceğim yere göre liste yapsam zaten bu sefer de liste yapmakla vakit kaybederim. Bu standart liste en geniş şeyleri de kapsıyor. Gideceğim yere göre, lazım değilse ben almıyorum. Sana yazayım bebeğimin listesini örnek teşkil etmesi açısından. Bez, alt açma, ıslak havlu, pişik kremi, tuvalet kağıdı (poposunu ıslak havluyla sildikten sonra kuruluyorum ben) telsiz, battaniye, yastık, ağız mendilleri, ter bezi, yedek kıyafet, yedek body, yedek çorap, yelek-hırka-mont (hava durumuna göre), şapka, atkı, bere, emzik, emzik tutucu, kirli poşetleri, buzdolabı poşetleri, suluk -biberon, diş kaşıyıcı, önlük, kaşık, yemek kavanozu, kraker, peçete, oyuncak, demir damlası, devit damla. Bu günlük gezme için. Bir de seyahatler için filan çok uzun bir listem var, onu yazmayım şimdi. İhtiyaç duyarsan seve seve yazarım elbette.
En üstten başlıyorum. Lazım olanları çantaya atıyorum, lazım olmayanları geçiyorum. Mevsime göre, yazsa bere atkı filan almıyorum tabii ki. Ya da ne biliim, eve değil de dışarıda bir yere gidiyorsak telsizi almıyorum. Uzun kalmayacaksak damlalarını almıyorum gibi. Bir de büyüdükçe değişiyor elbette ihtiyaçlar. İlk 6 ay listede yemek, kaşık, önlük gibi kalemler yoktu örneğin. Onları sonradan ekledim. Bazı şeyler de çantada sabit duruyor. Her seferinde tekrar koymak zorunda kalmıyorum. Listede duruyorlar ama ne olur ne olmaz diye. Çok gözlü bir çantam var benim. Gözlere paylaştırdım, herşeyin yeri bellidir. Elimi attığım an hangi gözde ne var bilirim. Arayıp durmam.
Daha çok şey anlatabilirim bu konularda. Ara ara aklıma geldikçe yazarım. Sen de başka sormak istediklerin olursa sor, cevaplarım canım.
MELTEMKS resmen bir derya denizsiniz. Ben de genelde her şeyi yazarak çizerek yaparım yakında evleneceğim bu ev işlerini de öyle yapayım düzenimi filan daha ilk baştan oturtayım.
Meltemks bana listelerinden bi kaç örnek gönderirmisin?
Pirayecim tabii ki gönderirim, yalnız biraz değiştirip göndereyim senin anlayacağın şekilde. Yoksa hiçbirşey anlamazsın benim listelerimden :) mesela "park" yazar. Bu park ne dersin sen, çocukların parka götürülmesi demektir o :))) Yemeklerimi yapmam lazım şimdi. Onu halledeyim, ilk fırsatta detaylarıyla yazıcam.
Herkese capcanlı, bol temizlikli bol yemekli bir gün diliyoruuuuuuuummmmm :)
Canım bu günler geçecek hepimiz yaşadık. Küçük bebekle çok zor. Biraz büyümesini bekleyeceksin yapacak birşey yok maalesef. Sağlığın da önemli. Bulduğun ilk fırsatta uyumaya bak. Zamanla oturtursun düzenini.
Allah yardımcın olsun...
Çok teşekkür ederim canım. Allah mesut etsin diyelim şimdiden :) Benim de senden öğreneceğim şeyler olur belki, sen de paylaş olur mu
Pirayecim tabii ki gönderirim, yalnız biraz değiştirip göndereyim senin anlayacağın şekilde. Yoksa hiçbirşey anlamazsın benim listelerimden :) mesela "park" yazar. Bu park ne dersin sen, çocukların parka götürülmesi demektir o :))) Yemeklerimi yapmam lazım şimdi. Onu halledeyim, ilk fırsatta detaylarıyla yazıcam.
Herkese capcanlı, bol temizlikli bol yemekli bir gün diliyoruuuuuuuummmmm :)
Çok teşekkür ederim canım. Allah mesut etsin diyelim şimdiden :) Benim de senden öğreneceğim şeyler olur belki, sen de paylaş olur mu
Siz bir kaç başlık açsanız ev düzeni , yemek yapımı , temizlik vs diye ... Biz tecrübelerinizden düzenli olarak ve hiçbir ayrıntıyı kaçırmadan yararlansakWalla foruma girer girmez ilk bakacağım yer olur Gerçekten çok ciddiyim böyle bir şey yapsanız çok mutlu oluruz forumca
Ben sizin deneyimlerinizden o kadar çok etkileniyorum ki , hatta yazdığınız bir mesajı okuyup içinden kendime alışveriş listesi bile yaptımBir de tuttum mesajı faceten anneme kopyalayıp gönderdim dedim anne kusura bakma yeni idolümü buldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?