Dağınık ve pasaklı olmak.

Tam da düşündüğüm kişisin. Kendim temizlik listesi falan hazırlamak istiyordum ama sonra saçma geliyordu hani kimse hazırlamıyor demekki gereksiz diye düşünüyordum. Sana sormak istediğim bişey var hani bebek çantası listesi var diyorsun o standart bir listemi yoksa gideceğin yere göre öncedenmi hazırlıyorsun. Senden ilham aldım evim için bir defter hazırlayacağım. Sen anlat ben okurum faydalı oldu. Teşekkürler.

Canım hayatı kolaylaştıran herşeye açığım ben valla. Herşeyi de yaparım işimi pratikleştiriyorsa. Dediğim gibi annem gülüyor bana Gülerse gülsün, hiç umurumda değil. Gülüyor filan ama benim 2-3 katım zamanda yapıyor aynı işi. O zaman da ben gülüyorum ona

Bebeğimin standart bi listesi var. Yani her gideceğim yere göre liste yapsam zaten bu sefer de liste yapmakla vakit kaybederim. Bu standart liste en geniş şeyleri de kapsıyor. Gideceğim yere göre, lazım değilse ben almıyorum. Sana yazayım bebeğimin listesini örnek teşkil etmesi açısından. Bez, alt açma, ıslak havlu, pişik kremi, tuvalet kağıdı (poposunu ıslak havluyla sildikten sonra kuruluyorum ben) telsiz, battaniye, yastık, ağız mendilleri, ter bezi, yedek kıyafet, yedek body, yedek çorap, yelek-hırka-mont (hava durumuna göre), şapka, atkı, bere, emzik, emzik tutucu, kirli poşetleri, buzdolabı poşetleri, suluk -biberon, diş kaşıyıcı, önlük, kaşık, yemek kavanozu, kraker, peçete, oyuncak, demir damlası, devit damla. Bu günlük gezme için. Bir de seyahatler için filan çok uzun bir listem var, onu yazmayım şimdi. İhtiyaç duyarsan seve seve yazarım elbette.

En üstten başlıyorum. Lazım olanları çantaya atıyorum, lazım olmayanları geçiyorum. Mevsime göre, yazsa bere atkı filan almıyorum tabii ki. Ya da ne biliim, eve değil de dışarıda bir yere gidiyorsak telsizi almıyorum. Uzun kalmayacaksak damlalarını almıyorum gibi. Bir de büyüdükçe değişiyor elbette ihtiyaçlar. İlk 6 ay listede yemek, kaşık, önlük gibi kalemler yoktu örneğin. Onları sonradan ekledim. Bazı şeyler de çantada sabit duruyor. Her seferinde tekrar koymak zorunda kalmıyorum. Listede duruyorlar ama ne olur ne olmaz diye. Çok gözlü bir çantam var benim. Gözlere paylaştırdım, herşeyin yeri bellidir. Elimi attığım an hangi gözde ne var bilirim. Arayıp durmam.

Daha çok şey anlatabilirim bu konularda. Ara ara aklıma geldikçe yazarım. Sen de başka sormak istediklerin olursa sor, cevaplarım canım.

ayy tam benm kafadan başka konuda da diyorlar nasıl buluyorsun enerjiyi valla eger bulmazsan ev alır başını gider sonrada daha çok enerji gerekir rutin olarak yapılırsa ev işleri aslında çok kısa zamanda pırıl pırıl olur

bende çok düzenli temizimdir haftada 1 genel 2 günde bir normal temizlik yaparım normalde neolduysa buhafta hiç birşey yapasım gelmiyor ama şimdi kalkıp evi temizleyeceğm kararlıyım piskolojim bozuluyor evi görünce hertaraf toz olmuş yaz günü hertaraf açık hergün toz almassan 3gün sonra heryer berbat koltuklarımda siyah sağolsun temizledikten 3 saat sonra aynı toz içinde kalıyor bütün tozu üzerine çekiyor siyah renkten tiksindim koltugum yüğzünden herşeyim siyah beyaz heryer hemen toz oluyor karolarımda açık renk 2 gün temizlik yapmassam hertaraf toz pislk oluyor bu ev ve eşyalar beni çok yıprattı yaaaaa temizlik yapmaktan soğudum temizleyence süper görünüyor ama 2 gün sonra tozlar hücummmmm

Kizlar ben de daginim maalesef.esim cok duzenli isten eve geldigimzde o taki. Elbisesi asar hemen dolaba kirli gomlek ve corabini kirli sepetine.ben yatagin ustune atarim ne cikardiysam ki zaten onceden atilmis seylwe olur ise giderken deneyip deneyip olmadi dedigim..hatta odada bi sandalye var evse fazlalik diye koymustum.resmen onu da daginikliga eslik etsin diye koymusum.evimi cok severim daha 1 yillik evliyiz ozene bezene dosedik cok begenir arkadaslarimiz gelince ama bilmezlee ki normalde o ev ne halde! Ani misafire hic hazir olmaz evim.eger biri gelcekse eyvah krize gieerim sagolsun esim yardim eder.kiyamaz yine ama hep kendin dagitysun sonra boyle zorda kaliyosun der:) e hakli..amaaaa bazen biseler gelir bana bi toplarim temzilerim ki off off.mahvolurum yorgunluktan tum gunum bosa gider hep oyle hissederim.esimle vakit gecircegime neden bunlarla ugrasiom diye isyan ederim..sana oneride bulunamiyorum gordugun gibii canimm:))

Teşekkür ederim canım. Benim için örnek oldu. Kendi listemi hazırlarım bende. Ne güzel anlatmışsın. Senin temizlik düzeninde bellidir, zahmet olmazsa ondanda bahsedersen sevinirim.günlük, haftalık, aylık temizlik listem olsun istiyorum. Ufkum açılıyor okudukça:))

MELTEMKS resmen bir derya denizsiniz. Ben de genelde her şeyi yazarak çizerek yaparım yakında evleneceğim bu ev işlerini de öyle yapayım düzenimi filan daha ilk baştan oturtayım.

MELTEMKS resmen bir derya denizsiniz. Ben de genelde her şeyi yazarak çizerek yaparım yakında evleneceğim bu ev işlerini de öyle yapayım düzenimi filan daha ilk baştan oturtayım.

Çok teşekkür ederim canım. Allah mesut etsin diyelim şimdiden :) Benim de senden öğreneceğim şeyler olur belki, sen de paylaş olur mu

Meltemks bana listelerinden bi kaç örnek gönderirmisin?

Pirayecim tabii ki gönderirim, yalnız biraz değiştirip göndereyim senin anlayacağın şekilde. Yoksa hiçbirşey anlamazsın benim listelerimden :) mesela "park" yazar. Bu park ne dersin sen, çocukların parka götürülmesi demektir o :))) Yemeklerimi yapmam lazım şimdi. Onu halledeyim, ilk fırsatta detaylarıyla yazıcam.

Herkese capcanlı, bol temizlikli bol yemekli bir gün diliyoruuuuuuuummmmm :)

bende örnek istiyorum lütfen.. yazını okudum birden çok heveslendim bende :))

Canımmmm o listeden bende istesem???

Çok teşekkür ederim canım. Allah mesut etsin diyelim şimdiden :) Benim de senden öğreneceğim şeyler olur belki, sen de paylaş olur mu

Sağolun öncelikle. Yok canım siz kaç yıllık evlisiniz evi çekip çeviriyorsunuz düzeninizi oturtmuşsunuz biz sizden püf noktaları öğreniriz ancak. Son bir yıldır yemek tarifleri dosyası yaptım kendime yemek bloglarında et yemekleri, tatlılar, çorbalar, salatalar filan diye tarifler deniyorum oradan .

Şimdiden teşekkür ederim canım. Heyecanla bekliyorum. Bana çok eğlenceli gelir yazdığım şeyleri yapmak. Oyun gibi.

İstiyoruz istiyoruz bütün listeleri istiyoruz!!!!

Meltemks yazını çok zevkle hiç atlamadan okudum:) Ben de deli gibi herşeyin listesini yaptım ama 1 yıldır açıp da bakmadım
Yemek listemi oturtamadım ama,çok çeşit var hepsine göz gezdirmek istiyorum ama gözümde büyüdü..

Son düzenleme:

Siz bir kaç başlık açsanız ev düzeni , yemek yapımı , temizlik vs diye ... Biz tecrübelerinizden düzenli olarak ve hiçbir ayrıntıyı kaçırmadan yararlansak Walla foruma girer girmez ilk bakacağım yer olur Gerçekten çok ciddiyim böyle bir şey yapsanız çok mutlu oluruz forumca

Ben sizin deneyimlerinizden o kadar çok etkileniyorum ki , hatta yazdığınız bir mesajı okuyup içinden kendime alışveriş listesi bile yaptım Bir de tuttum mesajı faceten anneme kopyalayıp gönderdim dedim anne kusura bakma yeni idolümü buldum

Sana katılıyorummmmm nokta:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…