Dağınık ve pasaklı olmak.

Allahım resmen ilk paragraf benim hayatım.
yapabildiğim halde yapmamak.
ayy şu isteğin çeyreği bende olsun artık nolur ya rabbim.

peki dondurucudan çıkınca börekleri neyde ısıtıyorsunuz? normal fırın mı mikrodalga mı?

Sevgili zeytinağacı;

2 şekilde yapıyorum. Çiğ ya da pişmiş koyuyorum dondurucuya. Eğer çiğ koyduysam, hiç çözdürmeden, üzerine yumurta sarısını, susamını vs koyup doğru fırına, normal pişirme süresinde pişiyor ve taze sarılmıştan daha güzel oluyor

Eğer pişmiş koyduysam da, durumun aciliyetine göre, bazen mikrodalgada çözdürüyorum, zamanım varsa oda sıcaklığında kendisi çözülüyor, gerekli ise sadece ısıtmak için normal fırına ya da mikrodalgaya koyuyorum sonradan.

Sen yeter ki şu üşengeçlikten kurtulmayı başar. O zaman kendin de birsürü pratik yöntem geliştireceksin zaten emin ol..

Çok sevindim canım Azıcık da olsa faydam olduysa ne mutlu bana.

Zaten amacım buydu anlatırken. Ben de birileri anlatınca çok gaza geliyorum Hadi bakalım, erkeğin kalbine giden yol midesinden geçermiş, kocalarımıza bol bol ziyafetler çekelim

bende ikizlerim ve dağınığımda sanırım biraz
aslında eve gittim mi üzerimdekileri çıkarttım mı kirliyse kirliye değilse dolabıma kaldırır koyarım hemen ama eşim sağolsun çıkardığını içeriye koltuğa atar söledim bikaç kez baktım yapmıyo bıraktım bende çamaşır atıcam zaman topluyorum hepsini doğru makinaya o zamanda sölenio ben daha bi kere giydim kirli değil o die bende diorum kirli değilse çıkardığında katla koy dolabına kirliysede kirliye at diorum ama nerde yine aynı yine aynı bende hiççç ellemiorum hafta sonu geldi mi topluyorum başedemiorum çünkü biraz eşim yardımcı olsa belki biraz daha tertipli düzenli olucaz ama saolsun yardımcı olmadığı gibi süpürdüğüm yeri anında da batırır bende o zaman sinir oluyorum ellemiorum hep anasının yüzünden kıçını yerden kaldırmamış oğlunun şimdi ben çekiyorum

bnce işinizin bittiği şeyi yerine koyarsanır bu kadar dağınıklık olmaz yanı herşeyi olduğu ann temizlemek bne iyi bir çözüm

Malesef ev işini hergün yapmak lazım..
Çünkü yaşanılan bir yer ve mutlaka dağılıyor hargün..

Ve hersabah rutin olarak ev işi/ev toplama yapmazsanız tabii ki ev dağınık olur siz de pasaklı/dağınık grubuna girersiniz..

Bunu yapmamanız biraz tembellikten kaynaklanyor..

Ben evde dapınıklıktan nefret ederim..

Hergün rutin olarak ev toplama/derleme vs vs işimi yaparım..

2 çocukla arkanı dönsen ev aynı hale gelse de asla dağınık bırakmam..

Odaya baktığımda gözümü yoran hçbirşey olmamalı..varsa hemen toplarım..

Hele ki mutfak her dakka toplu olmalı..tezgahüstü dolu oldu mu bana gelirler..

Ama bazı insan tembeldir eli kalkmaz yapmaz, 1 gün yapar 3 gün yapmaz,sonra da ipin ucu kaçar..

Yani asıl sorun tembellik/üşengeçlik..üzgünüm ama siz de biraz böyleysiniz..

Yani bilgisayar masasnına yiyecek içeçek götürüyorsanız yedikten snra kaldıracaksınız tabii..

çıkardığın kıyafeti neden yere atıyorsun?

Sonra da oda dağınık bilmem ne?

Son düzenleme:
ne temiz ne pasaklı ikisinin ortası bir şeyim sanırım tam da ben :) Daha doğrusu düzenli tutamıyorum.Ev anında dağılıyor,mutfak bir makarna yapsam tezgah doluyor anlamadım hala :) Birde sürekli evin içinde bıkıyorum evi görmekten ama azcık dolaşsam evi geli,p teizlemek istiyorum...İlk zamanlar evlendiğimde çok daha beterdim zamanla düzelttim evet çocuk olunca pratikleşiyor insan buda bir gerçek...Ama ev işi çok nankör bitmiyor düzelmiyor,toplanmıyor...Bu şekilde devam edicez mecbur....Bu arada MELTEMKS arkadaşım çok güzel yazmış helal olsun dedim okurken...Bende hep tmm artık bugün şu gün bugün bunu yapma günü der dururumn ama bir daha htırlamam :)

Benim de büyük oğlan felaket

Allah eksikliklerini göstermesin evlatlarımızın ama bazen gerçekten çıldırtıyor beni. Yemekten sonra ellerini yıkamadan yağlı ellerle duvarlara, camlara, aynalara avucunu yapıştırıyor. Mutfak dışında herhangi bir yerde bir şey yemesini yasakladım artık. Sanki yemiyor da kırıntı ufalıyor yerlere mübarek. Çoraplarının birini bulsam diğer eşini bulabilmek için tırım tırım aranıyorum. Ama pes etmek yok, mücadeleye devam Adam edicem eninde sonunda, azimliyim

Canım seni çoook iyi anlıyorum, ben de aynıydım

Biraz daha gayret, emin ol bi gün olacak

yok valla benimki olucak gibi deil saldım artık çıkartıo çorapları kirli sepetinin önüne gidio atıo açıpta içine atmak zor gelio arkasında masada su oluo karşı koltuktan benden istio tahammül edemiorum artık dün bunun yüzünden kavga ettik zaten yine

Belli bi yaştan sonra zor bu erkek milletini eğitmek maalesef Benim avantajım hem oğlumun henüz küçük olması hem de annelik otoritemi kullanabiliyor olmam. Gerçi kullanabilip kullanamadığım tartışılır ya neyse

Allah sabır versin arkadaşım

benımde halım perısan
gercı tmam bebek var ama bebekden evvelde cok usengectım sımdı ıse soyle oldu esım yurtdısından ızne geldı gıtmekten vazgectı yaklasık 2 aydır evde baska bır yerle anlasacak
ıste hıc evden cıkmıyor ne mısafır alabılıyorum ne bız gıdıyoruz okul vs de yok kızların yattıgı kalktıgı zaman bellı degıl
bebek ekstradan durumu zorlastırıyor tabıı
kac gundur dusunuyorum evım cok dagıldı sadece yuzeysel ustten ustten yapıyorum bır duzene sokamadım
MELTEMKS hanımın yazdıkları bana ılham verdı fakat evvela benı bır temızlıkcı hanım gelıp bırkacgun paklayacak kı sonra ben o duzenı muhafaza edeyım cunku bebekle gercekten derın ıse kalkısılmıyor
cok pısmanım keske bebek yokken bu kadar salmasaydım
tum programlarımda esımın donusu ustune cunku beyefendı temız her yer kendını yorma dıyor ama ben bılıyorum battı her yer yanı ustten ustten nereye kadar olmaz kı dı mı
her sabah sunu yapmalıyım bunu yapmalıyım kuruyorum yatakda ama aynı hep
ortalıgı ve mutfagı toplu tutabılsem benden ıyısı yok
arkadaslarım var farklı farklı grup olarak gorustugum ve bebek gormek ıcın gelecekler esımın gıtmesını beklıyorlar dedım ya hep evde cıkmıyor hıc
oturma odam cok kucuk koltuk takımım sıgmadı bıle kızların odasına bolmustum esımde dayanamadı burda sıkısık oturmayalım dedı tv yı salona aldı hep derlı toplu olan salonumda ısgal edıldı son kalem dustu yanı:)
dahası ortada kablolar masanın altından fılan gecırdı ayyy gordukce hafakanlar basıyor bısı demıyorum
kızlarda memnun tabıı salonda yayıldılar babaları gıdınce onları ıkna edıp kucuk odaya nasıl gecıcez bılmıyorum
normalde buyuk kızım kucuk odayı ıstıyor dıger odayı ortanca kızımla bebege duzenlesem dıyorum bu arada bebegın kıyafetlerını kendı dolabımın bır kıyısında ıdare edıyorum sımdılık
evımız 3 oda ve 2 odayı 3 kızıma yaparsam oturma odam kalmayacak bırıde yatak odam malum
ne yapacagımı da bılmıyorum bırde kıradayım 6 ay sonra evımıze gececegız o yuzden bu evde koklu degısıklık de yapmak ıstemıyorum daha evvel sadece 1 defa yakın bır mesafeye tasındım ama cogu esyam mahvolmustu esya da almak ıstemıyorum ama alasımda var
offffff cok ısım var coookkk kararsızım

Son düzenleme:
Hay yarabbim ne çok güldüm özellikle çamaşırları askıdan alıp giymenize usenmekten yemek hazırlamamaniza.. Acayip tanidik geldi bu durumlar Tıpkı ben dedim yalnız değilim diye sevindim ama devamında uzulmedim desem yalan olur çünkü ben asla sizin gibi durumu düzeltebilecegimi sanmıyorum
10 aylık evliyim 40 günlük bir bebeğim var ve devamlı emmek istediği için kucağa alıştı hiçbir şey yapamıyorum ne yemek ne temizlik çıldırmak üzereyim.hoş bebek doğmadan önce de tembellik vardı islere karşı ama şimdi hiç değilse bi nefeslik fırsat olsa da yapabilsem diyorum .
Bir de tembellikten ziyade sizin de belirttiginiz gibi isteksizlik de var güya yeni evliyim ama çok eski bir eve gelin geldim döşemeler dolaplar kapılar... Hepsi felaket dolayısıyla temizlik yapsam da ev adam olmuyor hal böyle iken benim de içimden gelmiyor..

Keşke ben de sizin gibi tertipli ve planlı olabilsem Çok imrendim... Maşallah...

evle alakalı canım bende yasamısdım eger gonlunce bır eve gecersen nasıl hareketlenırsın bak
ama bebegınde cok kucukmu sımdı sen uyku dıye surunuyorsundur kendımden bılıyorum
yardımcı alacak durumun yok mu haftada 1 defa yarım gun bıle olsa
allah yardımcın olsun canım

Evet canım aynen öyle uyku diye sürünüyorum. Bir de şu yorumuna da katiliyorum keşke bebek doğmada önce bu kadar salmasaydim diyorum ben de..

Küçük bir beldede ikamet ediyoruz burda nasıl yardımcı kadın bulurum bilmiyorum maalesef

gayet buyuk bı keyfle okudum kendıme kızdıgımmyerler de oldu ama merak ettıgım seyler var

sen hıc oturuyormusun gun ıcerısınde kahve keyfı yapabılıyormusun yada esıne cocuklarına zaman ayırabılıyormusun ılham kaynagım oldun anlat bakalım bıraz. beımde ıkı kızım var 8 ve 5,5 yasındalar suan odaları almıs basını gıtmıs haftasonu yatılı mısafırımı gonderrdım bır hafta kaldılar ev almıs basını gıtmıs tam benım cıldırma zamanımda ıyı bı ornek oldun bıde benım evımde dolap eksıklıgım var gardrobum yetmıyo ıcır zıvırlar ıcın yer yok oyuzden sıkıntı cekıyorum

Canım bu günler geçecek hepimiz yaşadık. Küçük bebekle çok zor. Biraz büyümesini bekleyeceksin yapacak birşey yok maalesef. Sağlığın da önemli. Bulduğun ilk fırsatta uyumaya bak. Zamanla oturtursun düzenini.

Allah yardımcın olsun...

Seve seve yardımcı olurum. İlham kaynağı olduysam ne mutlu bana. Bana da zamanında başkaları ilham kaynağı olmuştu..

Yapıyorum tabii ki.. Kahve keyfi de yapıyoruuum, dizi de izliyorum, keyfime çoook düşkün biriyimdir ayrıca. Ama zaten anlatmaya çalıştığım da bu. İşleri düzenli ve zamanında planlı bir şekilde yaptığında kendisine daha çok vakti kalıyor insanın. Bu anlattıklarımdan bütüüüüün gün iş yapıyormuşum gibi anlaşılıyor değil mi? Hayır. Sadece zamanında yapıyorum ve sırasını çok iyi biliyorum. Neyi önce neyi sonra yapmam gerektiğini çok iyi oturttum. Ve de kendi adıma konuşayım, ben yazılı notlardan çok faydalanıyorum. Kimisine göre çok gereksiz gelebilir. Annem çok gülüyor mesela bana Ama diyorum ya, herkesin kendine göre yöntemleri olmalı. Küçük bir örnek vereyim mesela. Cam silerken neler lazım olacağı liste şeklinde yazılıdır. Dış cephe balkonları olduğu için evimde, epey bir teferruatlı malzeme kullanıyorum İki saat düşünmem şunu unuttum gidip banyodan alayım bilmem ne diye. Tık tık tık hepsini hazırlar getiririm camın önüne. 5 dakika 5 dakikadır. Bu 5 dakikalar birleşince epey bir zaman kaplıyor valla gün içinde. Bebeğime çanta hazırlıyorum diyelim ki gezmeye giderken, neler almam gerektiği, emzikten oyuncağa, battaniyeden biberona heeepsi yazılıdır. Hiç düşünmem unuttuğum bir şey var mı diye. Hiçbir zaman da unutmam zaten bu şekilde. Böyle ufak ufak detaylar çok zaman kazandırıyor insana. Dolayısıyla, tertipli düzenli olunca aslında çok daha fazla zaman kalıyor insanın kendine. Önceden hem evim berbat durumdaydı, hem de o dağınıklık ve düzensizlikte herhangi bir iş yapmaya çalıştığımda 2-3 kat daha fazla yorulduğum ve zaman kaybettiğim için şimdikinden daha az boş vaktim kalıyordu. Üstüne üstlük bu durum moral bozukluğu da getiriyordu beraberinde. Şimdi hem evim temiz, düzenli, hem kendime zaman ayırabiliyorum, hem de çok mutlu ve neşeliyim, hayat doluyum

Hee, bir de dolap çoook önemli haklısın. İmkanın olduğu ölçüde dolap edinmeye bakmalısın. Benim en büyük avantajım o. Evimin her yeri dolap. Gerçi daha da çok istiyorum Eşim seni dolaba doyuramadım diyo sürekli

Sormak istediğin başka şeyler olursa hiç üşenmeden seve seve cevaplarım

Aynı benim kuzenim Senden çok çok daha beterdir. Diyelim bir yere gidiyor valiz hazırlıyor. Geldiğinde o valizi öyle bırakıyor hiç boşaltmaya yanaşmıyor. Bir sonraki gideceği yere götürüyo aynen alıp

Pek hoş bi davranış değil pasaklı olmak. Hem erkekler açısından hem de gittiğin misafirliklerde. Çoğu kişi arkandan laf söyler. Memnun olmazlar evlerine geldiğine

İnşallah canım. Amin. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…