Daha çocuktu :(

Hem dert edip buraya yazacaksin hemde kilini kipirdatmayacaksin hemde o mu degilmi benziyordu diye kiviracaksin
Sizce uyduruk degilmi
Uyduruk evet ama insan " ya doğruysa" diyor... Bazı insanlar cidden harekete geçmiyor bana ne diyor çok gördm böyle örnekler

Yazdıklarına baştan sona katılıyorum..şuan bulunduğum çevredekilerin %90 ı böyle..okulu neden bıraktırdı aileniz diyorum biz istemedik onlar zorladı gitmeye diyorlar..bir tanesine şahit oldum öğretmen arkadaş ve ailesi çok ısrar etti başarılı bırakmasın diye kız ısrarla istemedi.çünkü çevresi hep evde çeyiz yapıyor..elbette istisnalar da çok fazladır..bilemiyorum...

Canımmm bu konu gerçek olmasa bile binlercesi var gerçek olan ne yazık ki....
Evet bende onu diyorum ama konu sahibinin yaptığı her iki türlü de yanlış... Çoğumuz bu konulara cok hassas bakıyoruz.. dogru ise şikayet etmemekle vebal alıyor yalan ise Burda bir çok kişiyi kandırarak vebal alıyor... Biz bişeyler yapalım diyoruz anca yorumlara bakıp bakıp çıkıyor... Çok sinir bozucu değil mı ?

Kesinlikle bazı kesimler de böyle maalesef...benim yetiştigim çevre ve görev yaptığım çevre arasında o kadar fark var ki.
Mesela bizde liseye giden de çocuktur.ama burada liseye giden her kız potansiyel anne.ne yazık ki böyle. E çocuklarda böyle cevrede yaşayınca ne oluyor.rol model aldiklari2insanlar annesi ablası.onlara bakıyorsun ya kaçarak evlenmişler ya zorla evlendirilmisler.bir çocuk büyüme aşamasında anne babasıyla aynı odada kalırsa ne olur peki? Evlerde genelde bir oda var kocaman ve herkez dizi dizi orda yatıyor.anne baba da!! E bu anne babanın karı koca hayatı yok mu tabiki var.ve ne yazık ki çocuklar bunların içinde büyüyor.neler var neler....

Bu kızları bu şekilde etiketlemek ve önyargıyla yaklaşmak öğretmen olmuş birinin vizyonuna yakışmıyor bence. Üstelik kendi 15 yaşınızla kıyaslıyorsunuz, herkesin ailesi kültürü gördükleri ve öğrendikleri farklıdır. Siz 15 yaşındayken bunları düşünmüyordunuz ve doğuştan mı elde ettiniz sanıyorsunuz bu özelliğinizi? Ve doğuştan onların ruhunda da rahat durmamak var öyle mi? Bu çok sığ bir bakış açısı ve ben bir öğretmene yakıştıramıyorum bunları..

Bunların tümü bir öğrenme sürecidir. "Bunlar böyleler aman anneleri de zaten öyleydi" diyip işin içinden çıkmak en kolay yoldur. Adı üstünde "çocuk" üstelik "ergenlik" döneminde dahası önünde bir modeli yok.

O zaman hiçbirimiz mücadele etmeyelim birilerini kazanmak için? Gidip gönüllü olarak onca sivil toplum kuruluşunda çalışmayalım? Nasıl olsa kızlar da rahat durmuyor diyip bırakalım. Uzaktan bakıp etiketleyip böyle ahkam kesmek bana çok bencilce geliyor.

Tesekkür ederim.

Anlattıklarınız yüzde 1 milyon doğru ve gerçek. Kız çocuğu annesinden, ablasından ne görüyorsa onu yapıyor, küçük yaşta evlenmeyi normal sayıyor. Yaşadığı şehir, ilçe de öyle, herkes böyle yapıyor, o da öyle yapıyor. Hep öyle görmüş çünkü. Okumuyor o kız, ne kadar da muhtaç olsa asla ve kat'a çalışmıyor. Sadece evlenip çocuk doğuruyor. Yapmasa zaten yadırganır ve dışlanır, iftira bile atılır niye evlenmiyor bu diye.

Aynen öyle iftira bile atılır.benim çalıştığım köyde muhtarın izni 22 yaşında evlendi.kiza demedikleri şey kalmamış.kiz anlattı bana. Niye geç evleniyor? Neden eğlenmiyor diye.halbuki kız açıköğretim okuyordu onun bitmesini bekliyordu.

Aynen öyle neden gittiğini bende anlamadım.belki de öyle sandı.ama ablasıydı.bu da bir ihtimal.

Eee şikayet edecek mısınız artık ? Yoksa verin bilgileri biz şikayet edelim... Ayrıca içinizi dökmeyin harekete geçin.
Öğretmenlik en kutsal meslekti oysa ki bize öğretilen buydu ikinci evimizdi hani neye nasıl güveneceğiz biz öğretmen cikmis diyor ki vicdanım rahat. Açık bilgi de vermiyor öğretmen böylesine önemli bir olayın resmen üstü kapatılıyor

Bu konu doğruysa ben böyle bir öğretmene çocuğumu emanet etmek istemezdim...

Ya siz ne sanıyorsunuz Allah askına ya.bu tür yerlerde polisin bile gücünün yetmediği insanlar var.Allahin sapığı öğretmeni kaçırıp dağa kaldırsa neolacak??? Öğretmenler Herşey e yetemiyor maalesef.burada herşey farklı işliyor. Bayan öğretmen muhtemelen doğu da görev yapıyor.kolay mı sanıyorsunuz.birini birine şikayet etmek.sikayet ettiğin an bütün memleket duyar.ogretmen sonra her pisliği ile uğraşır.hersey sandığınız gibi kolay değil.

Aynen öyle neden gittiğini bende anlamadım.belki de öyle sandı.ama ablasıydı.bu da bir ihtimal.
Yanlış anlamışım deyip açıklama yapabilir ama değil mı canım ? Biraz insanda bilinç olur... Gurur yapmaya ne gerek var ki? Yanlış anlamışım demek kimsenin onurundan bişey götürmez.. son bir açıklama yapar konusunu kapattirir kimse de onun hakkında kötü düşünmez... Ama şu an bu yaptığı tamamen onu kötü konuma düşürdü çünkü gelip gelip çıkıyor bakıyor gidiyor geliyor... Bugün zaten moda bu konuya bakıp cevap vermemek ... Hayırlısı...

Bu konu doğruysa ben böyle bir öğretmene çocuğumu emanet etmek istemezdim...
Canımmm öğretmenin gücünün yetmediği yerlerde var.inan polis bile sessiz kalıyor bazı durumlarda.adamlar aşiret ya hepsinin eli silahlı.bilmiyorsunz.icinde değilsiniz cubku.eminim bu öğretmende doğu da görev yapıyor ve eminim belalı bir aile.eminim buna.

Biraz sakin ol canım, şikayet etse kimse ona bu şikayet etti demez ki konu sahibi zaten eski öğrencim diyor yani o çocuga su an eğitim vermiyor başka bir yerde konu sahibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…