Konumun kapatılmasını istiyorum lütfenMune
Siz sanıyor musunuz ki? Polis hemen aileyi hapise gönderiyor kızı evlendirmiyorlar.boyle bir ülkede yaşamıyoruz arkadaşlar.kzi 15 yaşında ise aile izni varsa.yasal olarak evlenmesine izin veriliyor.bu bir yasa.maalesef ki bundan sonra polisinde hakiminde yapacağı bisey kalmıyor.!!! Yanı sanıyor musunuz ki hemen ceza veriliyor.maalesef ki tecavuzculerin bile dışarda gezdiği bir ülkede yaşıyoruz.vatanimi milletimi seviyorum o ayrı konu.ama şuan bahsettiğim tamamen ayriŞikayet edin direkt madem öğretmenisiniz bu size düşer. Şikayet etmekten korkmayın polisler şikayet eden kişinin kimlik bilgilerini adini paylaşmaz zaten
Bilmiyorum yaptılar mı ama belki de bir tesiste tedavi görmeliydi. Allah kimseyi evladıyla sınamasın, amenna. Psikiyatrlar da bu yüzden varlar. Bazen bizim elimiz kolumuz bağlanıyor ama onlar bunun tedavisini biliyor. "Götür bunu evlendir, akıllanmayacak" demek çözüm değil, evladımızı bile bile ateşe atmaktan farkı yok. Aslında ateşe atmaktan daha da kötü, bir pedofilin eline bırakmak çünkü onları evlendirmek.Canım bak ben şahidim eşimin halasının götürmediği psikolog kalmadı.herşeyi yaptılar.zaten daha öncede 14 yaşında başka biriyle kaçmaya yeltendi son anda buldular kaçacağı çocuktan şikayetçi oldular.en sonunda şimdi evlendiği çocukla birlikte olmuş.ailesi ona rağmen evlendirmek istemedi tek okulunu bitir diye çırpındılar resmen ama yok evlencem diye tutturdu.allah kimseyi evladıyla terbiye etmesin.ama laf anlamayınca bi yerde ailede bişey yapamıyo.şimdiki çocuklar herşeyi çok erken öğreniyor maalesef.
Hem tepkili görünüp hem de vicdan rahatlatmanın en kolay yoludur sanal alem.ah vah yapmayıp çözüm isteyen insanlar çıkınca konunun kapatılmasını istediniz gibi geldi bana. bence biraz daha detaylı araştırın. kaçış kolay iş
Karşı bi argümanım yok tabiki benimde kız evladım var.hangi aklıbaşında insan o yaşta bi çocuğun evlenmesini onaylar.ama gerçekten bazen aklı başında bi ailenin öyle bi çocuğu oluyo ki aile okusun diye çırpındıkça çocuğun yapmadığı kalmıyo bunu çevremde bende gördüm o yüzden hoca hanıma katılıyorum.sonuçta 16 yaşında bi kızı ayağından eve zincşrleyemez.bu seferde kaçıyorlar.rabbim kimseyi evladıyla terbiye etmesin.çocuğunu küçük yaşta evlendirenlerede akıl fikir versin.Hmmm konu çocukların evlendirilmesi.
Bu başlık altında böyle bir mesaj neden yazılır?
Üstelik ne anladığım sizi neden ilgilendiriyor? Karşı argümanınız varsa buyrun tartisalim. Yoksa ne anladığım konusunda hocamla paylaşım yapıyoruz zaten. Yorulmayin.
Bunların yaşandığını ben de biliyorum ama mesele yaşanmasından ziyade bizim yaşananları nefretle kınayıp, lanetlemiyor oluşumuz. Bir şekillde içinde bulunulan bu kabullenişin yanlış olduğunu söylüyorum.Kesinlikle hak veriyorum.psikologa başvurulmasi gerektiğini de düşünüyorum.ne olursa olsun 18 yaş altı çocukların evlenmemsi gerektiğini düşünüyorum.20 yaşın bile erken olduğunu düşünüyorum.ben yasanilanlari anlattım.gorduklerimi şahit olduklarımı anlattım.her olay acı.kirsal kesimlerde (genelleme yapmıyorum asla) eğitim eksikliği çok fazla.biz her ne kadar ailelere bunu aşılamaya çalışsak bile maalesef kimse gelenek göreneklerinden vazgecmiyor(onlara göre bu gelenek gorenek) bazı aileleri de görüyorum çok çaresiz kalıyorlar.bazi aileleri görüyorum kızlarının hayatlarını mahvediyorlar.benim anlatmaya calsitigim iki kesim var.ben bunu anlatmaya çalıştım.
Gördüklerimi şahit olduklarımı anlattım.
Bu neye benziyor biliyor musunuz, bıçakla oynamak icin çok ağlayan iki yaşındaki bir çocuğa sırf ağlıyor diye bıçağı vermeye.Karşı bi argümanım yok tabiki benimde kız evladım var.hangi aklıbaşında insan o yaşta bi çocuğun evlenmesini onaylar.ama gerçekten bazen aklı başında bi ailenin öyle bi çocuğu oluyo ki aile okusun diye çırpındıkça çocuğun yapmadığı kalmıyo bunu çevremde bende gördüm o yüzden hoca hanıma katılıyorum.sonuçta 16 yaşında bi kızı ayağından eve zincşrleyemez.bu seferde kaçıyorlar.rabbim kimseyi evladıyla terbiye etmesin.çocuğunu küçük yaşta evlendirenlerede akıl fikir versin.
16 yaş dolduruluncaymis kanunu okudum.kazai rust sayılıp evlendirilebiliyor maalesef.bu bile çok acı değil mi? Bende karşıyım tabiki .Bunların yaşandığını ben de biliyorum ama mesele yaşanmasından ziyade bizim yaşananları nefretle kınayıp, lanetlemiyor oluşumuz. Bir şekillde içinde bulunulan bu kabullenişin yanlış olduğunu söylüyorum.
Ayrıca 15 yaşında aile rızasıyla evlenme mümkün değil, 17 yaşı doldurulunca mümkün yasalar gereği. 15 yaş altı kaçırmalarda, birlikteliklerde ise çok daha ağır cezalar mevcut zaten. Yeter ki şikayet edilsin. Aman adı çıkmasın, aman baş göz edelim de başımız ağrımasın denilmesin.
Ekleme: Ben şahsen asla kabul etmiyorum. Allah ömür verdikçe de pedofilinin, her türlü çocuk istismarının karşısındayım.
ah vah yapmayıp çözüm isteyen insanlar çıkınca konunun kapatılmasını istediniz gibi geldi bana. bence biraz daha detaylı araştırın. kaçış kolay iş
Hem tepkili görünüp hem de vicdan rahatlatmanın en kolay yoludur sanal alem.
Bir de ağıta dövünmeye 3-5 kişi katılırsa tadından yenmez. "Bugünde icsesimizi bastıracak kadar sovduk çok şükür." Anafikir budur esasen.
Eğer böyleyse ortada sessiz kalınan bir suç var demektir. Suç olmadığını kesinleştirebilmek için yapabileceğimiz bir şey var mı? Belki konu sahibi size özelden durumun doğruluğunu katılayabilir?Ben konu sahibinin sirf sikayet isine bulasmamak icin konuyu cevirdigini dusunuyorum. Basligi acarken cok emindi cunku. Iyice de sikisinca "ay konuyu kapatalim bari"... Oldu...
Evet yazdıklarımdan öyle anlaşılıyor olabilir.Ama benim anlamadığım şikayet etmekten neden korkayım vicdanım rahat şuan.Başlığı açarken bişeyden emindim hergün böyle olaylar oluyor biryerlerde kadının adı yok diye bir sayfa vardı dün gece bi paylaşımını okudum üzerinede böyle birşey yaşadım direk içimi dökmek adına yazdım.Ben konu sahibinin sirf sikayet isine bulasmamak icin konuyu cevirdigini dusunuyorum. Basligi acarken cok emindi cunku. Iyice de sikisinca "ay konuyu kapatalim bari"... Oldu...
Aile izni miSiz sanıyor musunuz ki? Polis hemen aileyi hapise gönderiyor kızı evlendirmiyorlar.boyle bir ülkede yaşamıyoruz arkadaşlar.kzi 15 yaşında ise aile izni varsa.yasal olarak evlenmesine izin veriliyor.bu bir yasa.maalesef ki bundan sonra polisinde hakiminde yapacağı bisey kalmıyor.!!! Yanı sanıyor musunuz ki hemen ceza veriliyor.maalesef ki tecavuzculerin bile dışarda gezdiği bir ülkede yaşıyoruz.vatanimi milletimi seviyorum o ayrı konu.ama şuan bahsettiğim tamamen ayri
Bu konu şikayet edilmeli yayın kuruluşlarına varana kadar medya ya taşınmalı sessiz kalırsak tabii ceza alamaz böyle cahil insanlar. Öğretmen yazmış vah vah taşısın bu konuyu yargıya medya ya bak bakim noluyorSiz sanıyor musunuz ki? Polis hemen aileyi hapise gönderiyor kızı evlendirmiyorlar.boyle bir ülkede yaşamıyoruz arkadaşlar.kzi 15 yaşında ise aile izni varsa.yasal olarak evlenmesine izin veriliyor.bu bir yasa.maalesef ki bundan sonra polisinde hakiminde yapacağı bisey kalmıyor.!!! Yanı sanıyor musunuz ki hemen ceza veriliyor.maalesef ki tecavuzculerin bile dışarda gezdiği bir ülkede yaşıyoruz.vatanimi milletimi seviyorum o ayrı konu.ama şuan bahsettiğim tamamen ayri
"Olağan üstü bir durum" ibaresi yer alıyor 17 yaşından gün almış bir kız çocuğunun evlenebilmesi için yasada. Yine de bu evlilik onayı da Yargıtay tarafından reddedilebiliyor. Belki bundan 10 yıl öncesinde bile emsal teşkil eden Yargıtay kararları var. Günümüzde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu konularda çok başarılı çalışmalar yapıyor ve karar alıyor takip ettiğim üzere.16 yaş dolduruluncaymis kanunu okudum.kazai rust sayılıp evlendirilebiliyor maalesef.bu bile çok acı değil mi? Bende karşıyım tabiki .
İçimi dökmek nedir hocam bu konu kişisel degil farkındaysanız toplumsalEvet yazdıklarımdan öyle anlaşılıyor olabilir.Ama benim anlamadığım şikayet etmekten neden korkayım vicdanım rahat şuan.Başlığı açarken bişeyden emindim hergün böyle olaylar oluyor biryerlerde kadının adı yok diye bir sayfa vardı dün gece bi paylaşımını okudum üzerinede böyle birşey yaşadım direk içimi dökmek adına yazdım.
Evet kesinlikle.ozellikle kadın hakları savunucuları.bu kanunlar kaldırılmalı! Tecavüze uğrayan kızı tecavuzcsu ile evlendirilmesine sebep oluyor bu kanun mesela.!Aile izni mi
Bu konu şikayet edilmeli yayın kuruluşlarına varana kadar medya ya taşınmalı sessiz kalırsak tabii ceza alamaz böyle cahil insanlar. Öğretmen yazmış vah vah taşısın bu konuyu yargıya medya ya bak bakim noluyor
Maalesef öyle biliyorum bu durum cok aşağılayıcı kadını kadınlıktan çıkaran masum kız çocuklarının geleceğini çocukluğunu calan bi kanun. Ne yazıktır ki bizler toplumda değer görmüyoruz bu kanunlarla daha ne kadar sessiz kalabiliriz en yakınımızın basına bişeyler gelene kadar mii ?Evet kesinlikle.ozellikle kadın hakları savunucuları.bu kanunlar kaldırılmalı! Tecavüze uğrayan kızı tecavuzcsu ile evlendirilmesine sebep oluyor bu kanun mesela.!
18 yaşından önce evlendirilemez ki suç bu, çocuk gelinlere hayır diye boşa mı yapıldı o kadar şey. Ağlayıp dövünmeyin, sosyal medya elinizin altında, haber merkezlerinin whatsapp ihbar hattı var. Uçan Süpürge Derneği'yle direkt temasa geçebilirsiniz. Siz geçemiyorsanız verin çocuğun ve ailesinin bilgilerini ben geçeyim, buna izin verilemez yani ağlayıp sızlanarak olmaz.
Eee şikayet edecek mısınız artık ? Yoksa verin bilgileri biz şikayet edelim... Ayrıca içinizi dökmeyin harekete geçin.Evet yazdıklarımdan öyle anlaşılıyor olabilir.Ama benim anlamadığım şikayet etmekten neden korkayım vicdanım rahat şuan.Başlığı açarken bişeyden emindim hergün böyle olaylar oluyor biryerlerde kadının adı yok diye bir sayfa vardı dün gece bi paylaşımını okudum üzerinede böyle birşey yaşadım direk içimi dökmek adına yazdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?