Daha çocuktu :(

Şikayet edin direkt madem öğretmenisiniz bu size düşer. Şikayet etmekten korkmayın polisler şikayet eden kişinin kimlik bilgilerini adini paylaşmaz zaten
Siz sanıyor musunuz ki? Polis hemen aileyi hapise gönderiyor kızı evlendirmiyorlar.boyle bir ülkede yaşamıyoruz arkadaşlar.kzi 15 yaşında ise aile izni varsa.yasal olarak evlenmesine izin veriliyor.bu bir yasa.maalesef ki bundan sonra polisinde hakiminde yapacağı bisey kalmıyor.!!! Yanı sanıyor musunuz ki hemen ceza veriliyor.maalesef ki tecavuzculerin bile dışarda gezdiği bir ülkede yaşıyoruz.vatanimi milletimi seviyorum o ayrı konu.ama şuan bahsettiğim tamamen ayri

Bilmiyorum yaptılar mı ama belki de bir tesiste tedavi görmeliydi. Allah kimseyi evladıyla sınamasın, amenna. Psikiyatrlar da bu yüzden varlar. Bazen bizim elimiz kolumuz bağlanıyor ama onlar bunun tedavisini biliyor. "Götür bunu evlendir, akıllanmayacak" demek çözüm değil, evladımızı bile bile ateşe atmaktan farkı yok. Aslında ateşe atmaktan daha da kötü, bir pedofilin eline bırakmak çünkü onları evlendirmek.

Son düzenleme:
ah vah yapmayıp çözüm isteyen insanlar çıkınca konunun kapatılmasını istediniz gibi geldi bana. bence biraz daha detaylı araştırın. kaçış kolay iş
Hem tepkili görünüp hem de vicdan rahatlatmanın en kolay yoludur sanal alem.
Bir de ağıta dövünmeye 3-5 kişi katılırsa tadından yenmez. "Bugünde icsesimizi bastıracak kadar sovduk çok şükür." Anafikir budur esasen.

Karşı bi argümanım yok tabiki benimde kız evladım var.hangi aklıbaşında insan o yaşta bi çocuğun evlenmesini onaylar.ama gerçekten bazen aklı başında bi ailenin öyle bi çocuğu oluyo ki aile okusun diye çırpındıkça çocuğun yapmadığı kalmıyo bunu çevremde bende gördüm o yüzden hoca hanıma katılıyorum.sonuçta 16 yaşında bi kızı ayağından eve zincşrleyemez.bu seferde kaçıyorlar.rabbim kimseyi evladıyla terbiye etmesin.çocuğunu küçük yaşta evlendirenlerede akıl fikir versin.

Bunların yaşandığını ben de biliyorum ama mesele yaşanmasından ziyade bizim yaşananları nefretle kınayıp, lanetlemiyor oluşumuz. Bir şekillde içinde bulunulan bu kabullenişin yanlış olduğunu söylüyorum.

Ayrıca 15 yaşında aile rızasıyla evlenme mümkün değil, 17 yaşı doldurulunca mümkün yasalar gereği. 15 yaş altı kaçırmalarda, birlikteliklerde ise çok daha ağır cezalar mevcut zaten. Yeter ki şikayet edilsin. Aman adı çıkmasın, aman baş göz edelim de başımız ağrımasın denilmesin.

Ekleme: Ben şahsen asla kabul etmiyorum. Allah ömür verdikçe de pedofilinin, her türlü çocuk istismarının karşısındayım.

Bu neye benziyor biliyor musunuz, bıçakla oynamak icin çok ağlayan iki yaşındaki bir çocuğa sırf ağlıyor diye bıçağı vermeye.
Bu ne kadar yapılabilirse, çoluk çocuk evliliği de oyle.

sosyal hizmetlere haber verebilirsiniz. çocuk daha reşit değil. burdan ah vah etmek bi işe yaramaz.

16 yaş dolduruluncaymis kanunu okudum.kazai rust sayılıp evlendirilebiliyor maalesef.bu bile çok acı değil mi? Bende karşıyım tabiki .

ah vah yapmayıp çözüm isteyen insanlar çıkınca konunun kapatılmasını istediniz gibi geldi bana. bence biraz daha detaylı araştırın. kaçış kolay iş

Ben konu sahibinin sirf sikayet isine bulasmamak icin konuyu cevirdigini dusunuyorum. Basligi acarken cok emindi cunku. Iyice de sikisinca "ay konuyu kapatalim bari"... Oldu...

Ben konu sahibinin sirf sikayet isine bulasmamak icin konuyu cevirdigini dusunuyorum. Basligi acarken cok emindi cunku. Iyice de sikisinca "ay konuyu kapatalim bari"... Oldu...
Eğer böyleyse ortada sessiz kalınan bir suç var demektir. Suç olmadığını kesinleştirebilmek için yapabileceğimiz bir şey var mı? Belki konu sahibi size özelden durumun doğruluğunu katılayabilir? Mune

Evet yazdıklarımdan öyle anlaşılıyor olabilir.Ama benim anlamadığım şikayet etmekten neden korkayım vicdanım rahat şuan.Başlığı açarken bişeyden emindim hergün böyle olaylar oluyor biryerlerde kadının adı yok diye bir sayfa vardı dün gece bi paylaşımını okudum üzerinede böyle birşey yaşadım direk içimi dökmek adına yazdım.

Aile izni mi
Bu konu şikayet edilmeli yayın kuruluşlarına varana kadar medya ya taşınmalı sessiz kalırsak tabii ceza alamaz böyle cahil insanlar. Öğretmen yazmış vah vah taşısın bu konuyu yargıya medya ya bak bakim noluyor

16 yaş dolduruluncaymis kanunu okudum.kazai rust sayılıp evlendirilebiliyor maalesef.bu bile çok acı değil mi? Bende karşıyım tabiki .
"Olağan üstü bir durum" ibaresi yer alıyor 17 yaşından gün almış bir kız çocuğunun evlenebilmesi için yasada. Yine de bu evlilik onayı da Yargıtay tarafından reddedilebiliyor. Belki bundan 10 yıl öncesinde bile emsal teşkil eden Yargıtay kararları var. Günümüzde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu konularda çok başarılı çalışmalar yapıyor ve karar alıyor takip ettiğim üzere.

Dediğim gibi yine bizlerin elinde önüne geçmek. Sessiz kalmamak.

İçimi dökmek nedir hocam bu konu kişisel degil farkındaysanız toplumsal

Evet kesinlikle.ozellikle kadın hakları savunucuları.bu kanunlar kaldırılmalı! Tecavüze uğrayan kızı tecavuzcsu ile evlendirilmesine sebep oluyor bu kanun mesela.!

Evet kesinlikle.ozellikle kadın hakları savunucuları.bu kanunlar kaldırılmalı! Tecavüze uğrayan kızı tecavuzcsu ile evlendirilmesine sebep oluyor bu kanun mesela.!
Maalesef öyle biliyorum bu durum cok aşağılayıcı kadını kadınlıktan çıkaran masum kız çocuklarının geleceğini çocukluğunu calan bi kanun. Ne yazıktır ki bizler toplumda değer görmüyoruz bu kanunlarla daha ne kadar sessiz kalabiliriz en yakınımızın basına bişeyler gelene kadar mii ?

aile izniyle evlendirilebiliyor. malesef

Eee şikayet edecek mısınız artık ? Yoksa verin bilgileri biz şikayet edelim... Ayrıca içinizi dökmeyin harekete geçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…