Daha erken mi?

123pembehayal

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2018
135
181
23
Merhaba hanımlar. Haftalardır kafamı kurcalayan bir şeyler var. Kendi kendime nerde yanlış yaptığımı anlayamıyorum. Sizlere danışmak istedim. 3 yıllık bir ilişkim var. Güzel gidiyor çok şükür. Aileler kültürler uyuyor. Onun tüm ailesi biliyor benim annem biliyor. Ve ben artık aileler tanışsın aramızda resmî bir şeyler olsun istiyorum. Bunu en çok istememin sebebi her dışarı buluşmaya çıktığımızda annemin aman kimse görmesin falan diye uyarmaları annem böyle deyince üzülüyorum. Zaten çok görüşmüyoruz ve sanki kötü bir şey yapıyoruz gibi böyle tembih etmeler. Aynı şekilde onunda annesi böyle tembihlerde bulunuyor. Bu benim çok zoruma gidiyor. Asıl demek istediğim ben sanki onu zorluyor gibi hissediyorum. Evlilik söz nişan muhabbetini hep ben açıyorum o hep inşallah tez zamanda olsun deyip duruyor. Annemde bu böyle olmaz artık gelsinler bi tanışalım dedi bunu ona da dedim ama o yine inşallah filan demeye başladı. Ve ben öncesinde bir evlilik teklifi bekliyorum öyle uç şeyler değil. Sizce çok şey mi istiyorum

3 yıl olmuş erken değil de 3 yıldır az görüştüğünüz birini ne kadar tanıyabildiniz önemli olan o.

3 yıl olmuş erken değil de 3 yıldır az görüştüğünüz birini ne kadar tanıyabildiniz önemli olan o.
Az görüşmek derken ikimizde çalışıyoruz o yüzden denk getirebildiğimiz zamanlarda görüşüyoruz. Ve annemin öyle sorun çıkaracak kadar çok gezip tozmuyoruz demek istedim

İnsan ister. Bundan doğalı yok.
İlişkiden beklentilerini karşı tarafa söylediğin zaman “baskı kurmuş” olmuyorsun. Aksine kendine ve isteklerine saygısı olan her insanın yapması gereken şey bu.
“3 yıldır birlikteyiz. Seni çok seviyorum ve ilişkimizde ciddi bir adım atmak istiyorum.” demek utanılacak bir şey olmamalı. Keşke herkes ne istediğini bilip dile getirebilse. Erkekler evlilikten korktukları için onlara ürkek birer ceylan gibi yaklaşılmasını anlamıyorum. “Aman korkutma” “aman baskı yapma” “aman dur kaçırırsın” Bu ne ya? Bizim isteklerimiz ne olacak??

Her olgun kadın ne istediğini bilmeli ve arkasında durmalı. Bu evlenmek de olabilir, sonsuza kadar bekar kalmayı seçmek de. Yalnız karşı taraf beklentileri karşılamıyorsa güle güle demeyi de bilmek lazım..

Öyle beklentiyle ya da lafın ucunu göstererek olmaz. Ciddi ciddi oturup konuş. Aileleri tanıştıralım mi artık ne düşünüyorsun? Diye konuya girebilirsin mesela. Bu işler genellikle tıkır tıkır rayina girer gider genellikle karşı taraf girişimlerde bulunur ama iste erkek arkadaşının niyetini anlayabilmek için ciddi ciddi konuşman lazim. Öyle hadi gelin isteyin havası yaratmayacaksın. Ne düşündüğünü soracaksın ki ben bilmem annem bilir mi havası var yoksa beklemek mi istiyor anlayasın.

Şartlar uygunsa neden olmasın? Yani ben evlilik konusunda biraz temkinliyim ama aileniz tutucuysa, rahat edemiyorsanız işin adını koymak istemeniz doğal. Ama şartlar uygun değilse mecburen uygun şartları oluşturana kadar beklemeniz lazım. Yangından mal kaçırır gibi evlenenler benim tuhafıma gitmiştir her zaman.

Sordum aynen dediğiniz gibi konuştuk. Ama o işten dolayı tam kesin bir işim olsun tüm düzenim olsun ondan sınra diyor. Ama zateb ben hemen yarın evlilik demiyorum ki. Aileler tanışsın istiyorum

Evet çok haklısınız. Bnde bir an önce evlenelim demiyorum. Sadece ondanda bir adım bekliyorum hiç olmazsa rahatça görüşebiliriz.

Bende acaba çok mu ısrar ediyorum evlilik meraklısı gibi mi görünüyorum diye kendimi geri çektim. Ama üzülüyorum bir evlilik teklifi bekliyorum en azından

Evet çok haklısınız. Bnde bir an önce evlenelim demiyorum. Sadece ondanda bir adım bekliyorum hiç olmazsa rahatça görüşebiliriz.

Açıkça söyleyin o zaman annem böyle söylüyor ben rahatsız oluyorum evlilik olmasa dahi en azından ailelerimizin bir an evvel tanışmasını istiyorum diye. Belli ki dolaylı laflardan anlamıyor (ya da anlamamazlığa geliyor)

İkimize e

ikimizde 22 yaşındayız. Mezun olduk öğretmenlik yapıyoruz. Ama ben hemen evlilik demiyorum Zaten tanışma olsun bir söz olsun en azından
İşiniz gücünüz varsa bi engel yokmuş o zaman. İnşallah en kısa zamanda olur deyip konuyu kapatıyor mu yani? Sanki sizin evlenmeniz başkalarına bağlıymış gibi.

İşiniz gücünüz varsa bi engel yokmuş o zaman. İnşallah en kısa zamanda olur deyip konuyu kapatıyor mu yani? Sanki sizin evlenmeniz başkalarına bağlıymış gibi.
Aynen öyle yapıyor. Bnden çok kimse istemeyemez hemen yuva kurmayı falan diyor. Ama hiç konusunu açmıyor. Mesela önce konuştuk Ağustos'ta söz filan yapalım dedik geçen bana Aralık'ta yapalım tanışma tarihimizde diyor. Ama bunu ağustos olarak konuştuk diyorum aa öyle mi diyo

E öğretmenmiş çalışıyormuş işte daha ne istiyor?
Kpssden atanmayı falan bekliyorsa daha çok bekleyeceksin sen.
Herkesin garanti işi yok ki asgari ücretliler evlenmezdi o zaman hiç.

E öğretmenmiş çalışıyormuş işte daha ne istiyor?
Kpssden atanmayı falan bekliyorsa daha çok bekleyeceksin sen.
Herkesin garanti işi yok ki asgari ücretliler evlenmezdi o zaman hiç.
Aynen atanmayı bekliyor. Ki ailesinin onu evlendirmeye gücü olduğunu da söylüyor. Hani beni oyalıyor desem değil biliyorum istediğini ama sanki çekimserlik var. İş olsun araba olsun bu olsun deyip duruyor.

Sordum aynen dediğiniz gibi konuştuk. Ama o işten dolayı tam kesin bir işim olsun tüm düzenim olsun ondan sınra diyor. Ama zateb ben hemen yarın evlilik demiyorum ki. Aileler tanışsın istiyorum

Yaşınız daha erken. Anladigim kadarıyla henüz atanmadınız. Erkek arkadaşın çok haklı. Once düzenini oturtmalı. Öyle aileler tanışınca herşey güllük gulistanlik olacak diye birşey yok. Aileler de bu ilişkiye dahil olacak. Şu şöyle yapılır, adeti budur. Ayıptı, yanlıştı, aman aramadı, hediye almadı, hatır sormadı gelmedi gitmediler de işin icin de olacak. Farzet ki atanmaniz 3-4 yılı buldu. 3-4 nişanlı sözlü kalmak çok zor ve yıpratıcı olabilir, nişanlın aranmadıkça bunun stresi sizin bütün ilişkinizi etkileyebilir. Zamanla soğuyabilirsiniz bile birbirinizden çünkü aşkını 2 kişilik yasayamayabilirsin. Onun için sakin!sakin! Erkek arkadaşının düzenli bir işi olmadan işi resmiyete dökme. Yıpratmayın kendinizi de ailelerinizi de. Sıkın dişinizi 1 sene gerekirs3 az görüşün atanın. Sonra bir ömür sizin olsun ( insallah)

Evet haklısınız ama bana kesin bir şey demiyor. Evet şunu bekliyorum şu şöyle olsun falan demiyor. Ne desem tez zamanda inşallah olur inşallah deyip duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…