Daha erken mi?

hemen evlenmeyecekseniz aileler tanışsa ne olacak? şimdi tanışsalar 6 ay nişanlı kalsanız 22,5 olacaksınız evlenmek için yine erken. aileniz 3 sene nişanlı kalmanıza ses etmeyecek mi?
Ben bana ciddi bir adım atmadı diye üzülüyorum. Eğer bu yaz tanışsalar zaten 23 oluyoruz diğer yaza falan düğün olsa desek 24 25 oluyoruz.

Evet haklısınız ama bana kesin bir şey demiyor. Evet şunu bekliyorum şu şöyle olsun falan demiyor. Ne desem tez zamanda inşallah olur inşallah deyip duruyor.

E seni oyaladigini düşünmediğini de söylüyorsun bi taraftan da sana kesin bisey söylesin istiyorsun. Zaten söyleyemez ki. Ne zaman atanacağını bilmiyordur muhtemelen. Bence sen bu konuya çok fazla takma kafani. Yasin gerçekten çok erken. Tadını çıkar bu gunlerin, sevgili olmanın... Sen atanmaya harcamalısın enerjini bence. Belki bu onu da kamçılar. Branşlarınız ne? Bazı arkadaşlar atanmayı beklerseniz işiniz zor diyor ama bu durumda evlenmeniz ya da ciddi adım atmaniz daha zor. Ben de öğretmenim. Henüz oturmuş bir iş düzeniniz Yok, haklarınız Yok, para biriktirmeye çalışacaksınız ama yeterince gelir henüz yok. Işler ciddiye binince kpss calisma motivasyonu düşecek, hele evlilik olursa tamamen ortadan kalkacak. Sen bebek olunca çalışamayacaksın sonrası zaten artık çocuk iyice büyüyene kadar çok zor senin için. Tatmin edici bir iş hayatı olmayınca evlilikteki ya da ilişkideki sorunlar da daha büyük gelecek gözünüze. " ben zaten hemen evlenelim demiyorum ki" diyorsun her seferinde ama yasin küçük olduğu için nişanlı olmak çok iyi olacak özgür olacağız sanıyorsun Belki, belki de ilişkide 1 level atlamak heyecanlandırıyor seni. Güven bana hayatım. Tecrübe konuşuyor. Erkek gayretli olsun işini eline alsin. Sonrası daha güzel daha kolay. Sen de bu arada çok gayret et

Benim bölümüm felsefe onun matematik. Haklısınız artık oluruna bırakmak lazım.

Ben atandınız işiniz elinizde sandım. Atanmadan evlenmeyin kesinlikle. Ben de öğretmenim esim de öğretmen. Ben atandim yillarca eşimin atanmasını bekledim evlilik icin atanamadı gene de evlendik. Başka is yapiyor. ama cidden işin icine gecim derdi vs girince düzenli gelir olmayınca evlilik ten hiçbirşey anlamazsin

Benim bölümüm felsefe onun matematik. Haklısınız artık oluruna bırakmak lazım.

Eğitim fakültesi mezunsunuz degil mi? Fen edebiyat degil?
Bak bolumleriniz de güzel. Guzel kardeşim benim. Burdaki kadınların dertlerini görüyoruz hep. Ah isim olsa, ah eşinin imkanları daha iyi olsa derdinde herkes. Evlendiğin gun aşkla giriyorsun eve. Kocan o eve maddi olarak yetiyorsa ilişki de güzelse kadın yıpranmıyor ve o aşk büyüyor. Ama adam yapamıyorsa bunu o aşk da saygi da uçup gidiyor. Koleje başvuracak diyorsun. Ah çok konuşuyorum biliyorum ama arkadaşlarımın düştüğü hataya siz gençler düşmeyin istiyorum. Belki bir ışık yakar bunlar yolunuza. Kolejde insanı ne yaparlar biliyor musun? Kanının son damlasına kadar calistirilirsin, bu yetmez okul sonrası programlar kurslar eğitimler, hafta içi bitinsin. Yetmez! Hafta sonu kos mac var, toplantı var program var, çocukların sınavı var okulun prestiji söz konusu calis! Haftasonu da bitti mi? Eline geçen kuş kadar para. Onu bile harcamaya fırsat yok. Yaz tatili diye bir olay da yok. Okul tanıtımları, sınavları olan çocukların ekstra çalıştırılması, senin alman gereken seminerler vs. Vs. Kadın öğretmensen çocuk doğurmaya fırsat yok doğuracaksan işin yok artık, çocuğun varsa ilgilenecek vakit yok. Kpss ye çalışmak mi? Bu şartlarda? Sen hesap et. Özel okula hadi boş durmayayım diyen onlarca arkadaşımdan sadece 1 tanesi atanabildi. O da ben erkeğim atanmak lazim. Evlendiğinde bu tempoda çalışamam dedi. 1 sene sıktı dişini. Ablan olarak lütfen lütfen diyorum. Kapatın kendinizi eve 1 sene. Atanın.

Hay ağzına sağlık. Gençler bilinçli olsun.

Evet erken, görüşme süreniz önemli değil. Yaşlarınız küçük ve hayatlarınızı oturtmamışsınız. Atanmanız şart bence. Nişanlanıp evlenip senelerce uğraşacağınıza bir kaç sene beklemek daha mantıklı. Rahat gezip tozmak için nişanlanılmaz. Herkese de tavsiyem nişan evresini uzatmamaları yoksa aileler işin içine girince tadı kaçıyor. Ne zaman evlenecekseniz ona yakın tarihte nişanlanın.

Üç yıl az bir süre değil. Ve haklısınız sanki yanlış bir şey yapıyor gibi gizlenmek saklanmak çok yıpratıcı. Bu durumun seni ne kadar üzdüğünü uygun bir şekilde anlat bence o da hak verecektir. Belki de İnşallah tez zamanda olur dediğine göre bir şeyler planlıyordur :) Şimdiden mutluluklar dilerim...

Çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…