Daha kötü mü olacak

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.518
173
Kızlar eşimle kava eden bir çift değildik aslında eşim genel anlamda bana yardımcı anlayışlı bir eştir. Fakat kızımla beraber evde bir şeyler değişti mesela ben birçok şeye üşenen birisi oldum sonra tedirgin aşırı kızına düşkün her şeyi kızı için mükemmel yapmaya çalışırken çok şeyi yıkan böyle değişik birisi oldum eşim bazen çok ters tepkiler verdi vs tartıştık hiç tartışmadığımız kadae kırdık özür diledik böyle böyle geçti fakat şuan hamileyim 1 ay sonra doğum inşallah. Mesela ben hala temizlik yapmaya üşenen yemek bazen uyduran kızıma anca bir şeyler yapan birisi olmaya devam ettim eşim pek ses etmedi ara ara yakınsa da yardım eder etmez bir şeyler ilerledi. Fakat durum şu bugün eşim kızı la ilgili bir konu oldu ve bana sabah '' hayatım, canım karım artık kendine gel benimde sabrımın nir sınırı var Allah aşkına gel kendine yoksa bir doktora gidelim sen iyi değilsin aslında doğru düşünemiyorsun'' dedi bu canım karnım vs derken dişlerinş sıkıyor givi geldi sevgi sözcüğünden çok kendini zorlama gibi yani. İşe gitmek için kapıya yöneldi ve devam etti artık bir silkelen kendine gel sen bu değilsin diye ekledi gerekirse bir destek alalım senin için dedi o dediğinden beri kendimi hasta gibi hissediyorum. Çocuk sorumluluğu mu fazla geldi acaba bana yani her şeyi onlar için yapmaya çalışan onun dışında boşvermiş bir kadın mıyım acaba. Hatta şunu düşünüyorum ikinci bebek gelince daha mı kötü olacak ki. Biz kavga eden bir çift mi olacağız hatta daha mı fazlası yani ne yapmalı bilemedim. Eşimde bugün resmen beni üzmek istemeyen ama kendisini zorlayan bir adam gördüm

Bir de erkeğin soğuması ile kadının soğuması aynı olmuyor
Biz kadınlar evim yuvam çocuklarım diyoruz her evlilik aşktan geberdiğimiz için sürmüyor yani
Soğusak da sürdürüyoruz
Ama erkekler öyle değil
EviM yuvam çocuklarım diyen bu sebeple soğuduğu kadınla evli kalan erkek ben görmedim
Onu da o hale getirmeyin olmaz mı

Eşiniz sanırım sizi uzun süre Tolere etmiş beklemiş ama umduğunu bulamamış
Yardım alma fikri bence de iyi bir fikir
Sakın bunu hakaret algılamayın
Ve yardım alın
Aslında ben sürekli kızımla ilgili tedirginim eşim ayağıma dolaşıyor ve hep bir kaybetme korkusu yaşıyorum. Bunda hamilelikte ki söylenen durumlardan kaynaklı aslında bunun dışında eşime karşı sorumluluklarım hep devam etti ev işi ayrı tabi. Eşim dışında da kimse böyle düşünmüyor maddi konular üstümde ev her şey beni sorumluluğumda aslında belki de bu yük beni kızım dışında bir şey yapmamaya itiyor

Ama bu kadın bu adama her türlü destekçi yıllardır ve bebeği varkende birkaç işte çalışan şuan sırf sıkılmasın diye part time çalışan bir kadın ve çocukları için en iyisini istiyor

Adam cok sabretmis galiba.
Bebekten sonra muhtemelen daha kotu olacaksiniz.
Bebek bakmak kolay degil. Hem cocuk, hem yenidogan bebek. Daha agressif, surekli uyumak isteyen, bitkin olacaksiniz.
Kendinizi toplamak zor olacak malesef

Bilmiyorum inançlı mısınız ben öyle olduğunuz var sayarak cevaplıyorum
Başımıza rabbimizin takdir ettiğinden başla bir şey gelmez
Elbette dinimizde tevekkül var
Bu nedir
Önlemleri alır gerisini Allah’a bırakırız
Eğer (rabbim esirgesin bin kere korusun) şu gün şu saatte şu kaza olacak diye tayin edildiyse siz ben ve hatta bütün dünya hatta tüm yaratılanlar bir olsak engel olamayız
Evvela bunu düşünüp evladınızdan bu yersiz kaygılarınızı çekiniz
Ki bu şekilde emin olun ona da zarar verirsiniz
Bakın size yemin ederim bir arkadaşımın kızı “ anne ben ya yürürken düşer ayağımı kırarsam naparız o zaman dimi anne” diye kaygılanıyordu şok içinde kalmıştım çünkü arkadaşımda kaygı zaten had safhadaydı
Bilmiyorum bana saçma geliyor
İnşallah yazdıklarım işe yaramıştır
Rabbim yardımcınız olsun
Ama tekrar etmek istiyorum lütfen yardım alın

Ama bu kadının gördüğü
Bakın adam öyle görmüyor
Ne diyor
Sabrım doldu taşacak diyor
Değil mi

Annem üşenen insanın oğlu kızı olmaz derdi ama olmuş valla şaka bi yana eşiniz sabırlı biriymiş ve iyi niyetle uyarmış sizi. Gidin destek alın ayıp değil. Daha sağlıklı daha güzel günleriniz neden olmasın

Hangi psikoloji ile peki yani sizce nasıl bir psikoloji içindeyim.
Bıkmış tükenmiş gibisiniz. Depresyonda da olabilirsiniz. Cunku icinizde hicbir istek kalmamis. Dogumdan sonra belki lohusaliktan, belki cocuk sorumlulugundan olabilir. Kendinize tam biraz zaman ayiracakken ikinci geliyor.

Adam cok sabretmis galiba.
Bebekten sonra muhtemelen daha kotu olacaksiniz.
Bebek bakmak kolay degil. Hem cocuk, hem yenidogan bebek. Daha agressif, surekli uyumak isteyen, bitkin olacaksiniz.
Kendinizi toplamak zor olacak malesef
Aslında bir yardımcım var annem sağolsun ama ne kadar yanımda olur bilemiyorum bırakmayacağını hep destek olacağını söylüyor ama ne kadar etkilenirim bilemiyorum. Eşim normalde çok titiz bir insandır ama şuan baya kırdı ve ses ermiyor belki de bu bile etkiliyor onu

Teşekkür ederim yazdıklarınızda haklısınız aslında doğru ve bu dediklerinize inanıyorum ama şu var mesela ben normalde çok rahat birisiyim her konuda ama beni kızım hakkında bu duruma getiren başta eşim oldu şimdi de bu durumdan şikayetçi. Başta kızım başını tutamıyordu eşimin ailesi eşimi tedirgin etmiş bana başlıyordu hasta mı acan diye sonra emmiyorsa kızım eyvah kesin şurasında şu var diye diye bu hale getirdiler şimdi de ben bir anda düşünüyorum bunu yapıyor neden. Ayrıca en iyisi olsun derken oluyor bunlar eşim kızım için hep mükemmeli istiyor hem ben bir tablo oluşturun a tedirgin olup eli ayağına dolaşan oluyorum normal olmadığını durumun farkındayım ama bana bunu yaptıran da şikayet edende kendisi

Evet biz kadinlar cok zorluk cekiyoruz ama erkekler de zorluk cekiyor
Eve geliyor ev daginik, bebek agliyor, sicak yemek yok, kadinin suratindan mutsuzluz, yorgunluk, halsizlik akiyor ve durmadan sorunlarini anlatiyor.
Afalliyorlar hemen.
Bir de bize yardim etmiyorlar diye sikayet ediyoruz.
Tabii ki, yardim etmeliler, bebek bakmak sadece kadinin gorevi degil.
Aslinda yardim etseler biz kadinlar fazla zorlanmayiz ama yardim etmedikleri icin kendilerini de mahdur ediyorlar,.bizleri de

Güldüm. Bu durumu düşünüyorum ama şu da var benim böyle olmamı kşmlar sağladı acaba onlara da bakmak laızm

Bıkmış tükenmiş gibisiniz. Depresyonda da olabilirsiniz. Cunku icinizde hicbir istek kalmamis. Dogumdan sonra belki lohusaliktan, belki cocuk sorumlulugundan olabilir. Kendinize tam biraz zaman ayiracakken ikinci geliyor.
Haklısınız bıkmış gibiyim hep maddi düşünmek zorunda olmaktan bıktım mesela hep yarını hesap etmek kızlarıma en iyisini vermeye çalılmak için gece gündüz çalışıp birde benden ev işi temizlik vs beklenmesi den yoruldum ve yapmak istemiyorum çünkü bunları yaparsam yoruluyorum ve kızıma zaman ayıramıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…