daha nişanlıyken, görümcenin nişanı

siz şimdiden böyle düşünüyorsanız düğünde daha beterini düşünürsünüz onun düğününde şöyle oldu benim düğünümde böyle oldu die.. kıskançlığı bırakın derim ve madem ne güzel çalışıyorsunuz kıskançlık yapmadan kendi istektediklerinizi kendiniz alın daha huzurlu olursunuz. yada madem o kadar dert ediyorsunuz demişsiniz ya fazla masraf olmasın diye istemedim diye o şekil düşünmeyi bırakıp istediğinizi alın.

Benim cok yakin bir kiz arkadasim buna benzer bir durum yasadi. 5 senelik bir iliskisi vardi. Gecen sene icin dugunlerini planlamislardi ancak sevgilisinin kizkardesinin dugununu araya sikistirip, arkadasiminkini ertlediler, beklediniz biraz daha bekleyim dendi ve bu ilkbaharda evlendi.
Gelelim asil meseleye kiz arkadasim ben beklerim dedi cunku biz kiz evlendirecegiz masrafimiz olacak o altini takamayiz, bunu alamayiz sunu aliriz muhabbetine girdiler ki arkadasim cogu seyini kendi aldi. Ama ister istemez sorunlar oldu. Nisanlisi dediki benim kardesim karsi tarafa yuk olmamak icin ucuzundan gelinlik giydi, yok dugun degil nikah yapildi. Onun kina elbisesini giye kadar vardirdilar, sizinkinin kiskanclik oldugunu sanmiyorum.

Endiselerinizde haklisiniz bir kiyasa girebilirler, dilerim gonlunuzce olur her sey. Birde onlardan once ciktiniz bu yola az beklesin, kocalar kacmiyor bir yere.

İyi de kızı evlenecek başka oğlu değil hani eltime benden fazla masraf yaparlar mı deseniz tamam da kız yani annesi çeyizini bohçasını yapacak tabii ki ama düğünü gelinliği ev döşemesi vs. Kocası yapacak görümcenin yani ne alaka ailesi kayırır mı diyorsun. Sana da erkek aikesi olarak onlar üzerlerine düşeni yapacaktır. Ben bekliyorum o evleniyor ben karambole gidicem diyorsunuz galiba ama dediğim gibi o kız annesi ne yapması gerekiyırsa yapacak sana bişi yapamayız dememişler ki düğünde de para çıkmıcak ceplerinden kaldı ki kariyerim var diyorsunuz bukadar beklentili de olmayın.

sana zararları yoksa sende kafaya takma.kızlarına yaptıklarını sana yapmazlar bu bi gerçek.sen aşkına,kuracağın yuvana konsantre ol gerisini düşünme

Daha evlenmeden görünce derdine düşmüşsünüz, kime ne herkes kızını 19 da verir 20 de verir. Size yıllardır düğün yapamayız bekleyin mi dedi eşinizin ailesi, sanırım sizin tercihinizdi, okul, iş derken uzatmışsınız bu sizi ve nişanlınızı bağlar..

Kaç yaşında evlendiği kimseyi ilgilendirmez. Herkes okuyacak değil. Okumak zorunda değil. Tabi siz yıllardır beklediğiniz için biraz hassassiniz bence. :) hiç takmamanizi zaten çalışan bir kadinsiniz ne istiyorsaniz butceniz elverdiğince almanizi dilerim. Mutluluklar :)

Bunca yıl içinde size düğün yapmayıp onlara nişan yaptılarsa sinir bozucu olabilir.

Saçmalık.. Ailesi üstüne düşen görevi tabiki en iyi şekilde yapmalı.. Kızına özen gösterdiği gibi ,oğlunada göstermeli. Sende alış verişte ne ucuza kaç, nede pahalı ya..
orta karar en iyisidir..
Çarşu konusuna gelince herkes kendi zevkine göre gönlüne göre alnalı

Amaaan, ne takılıyon beya.
Başkasının düğünü gündemdeyken onun nişanı araya sıkıştığından asıl o kötü hissediyor olmalı.
Senin tuzun kuru, düğünün zamanı belli, şeyi belli, Sen kendi düğününe odaklan.
Çarşıya pazara çağırırlarsa da görümcesi ve de ablası olarak da mutlaka git, yanlarında bulun. Hiç de takma kafana, al ver, görümcene can ver.
Ablalık yap. Ablalık sende kalsın.

düpedüz kıskanmışsın işte. Sana ne o kızın ne aldırıp ne aldırmayacağından...

düpedüz kıskanmışsın işte. Sana ne o kızın ne aldırıp ne aldırmayacağından...

Valla arada bir çağ atlatacak kadar ayrı dönemlerde evlenen eltiler bile kıyas yapıyor , kıskanıyor. O yüzden konu sahibinin kıyasa girmesi çok olağanüstü bir durum değil bence. İnsan ister istemez bir kıyasa sokabilir kendini.

Siz evlenmek istiyorsunuz da para yok biraz daha mi bekleyin diyorlar? Anlamadim ben hicbir sey. Kiskanir miyim acaba, diye dusunup dert etmek sacma degil mi?

Nisanda kyaslamaya giremezsiniz çünkü nişanı kız tarafı yapar herşeyiyle. Size anneniz herseyi almış yapmıştır onada annesi. Bohçaya gelince o gönülden ne gelirse koyarlar hediyedir laf etmeye hakkınız yok. Düğünde de kiyaslayamazsiniz onun erkek tarafı yapacak sizin esiniz.sartlar yine aynı olmayacak. Kadının kızına yaptığı ceyizide göze koymayın artık ne isterse alır sizede anneniz alsın. Kısaca kiyaslanacak hiç bir durum yok sorun yaratmayın. Ayrıca bende olsam kızıma daha özen gosterirdim gelinede olmasi gerektiği kadar onada annesi özen gösterir çünkü. Bu işler boyle

Birazcık olgunlukla aşılmayacak şeyler değil bunlar. Bir de "araya kız kardeşinin nişanını sıkıştırdılar" demiş. Herkes hayatını onların düğününe göre ayarlamak zorunda değil ki. Dünya konu sahibinin çevresinde dönmüyor yani :) Bir de alışverişten bahsetmiş. Aile kızının nişanında elbette elinden geleni yapacaktır buna kafayı takmak bana çok tuhaf geliyor. Biraz da karakter meselesi tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…