daha nişanlıyken, görümcenin nişanı

Ucuza kacma harcanirsin..
Zora sokmicam diye cirpinma aksine zora sok ki kiymetin bilinsin..

Hic bir sey ogrenmediysem bile su kk bana bunu ogretti..

Not: Daha denemedim..
Evlenemiyorum cunku

Yorumlarınızı ölçülü yaparsanız sevinirim;
birincisi elbetteki istediklerini alırlar ben istediklerini alabilsinler diye aileye çalıştığım paradan para veriyorum, görümceme ihtiyaçlarını alıyorum. Burada bir insanın benim gibi yapmayacağından eminim babası nişanlıma düğün için yardım yaparken kızına da yapabilecekmi yoksa biz almayalım bu parayı diyorum. Konu asla para mevzusu değil, görümcemi de kaçar diye korkularına nişanlamıyorlar görücü usülü bir evlilik bu 19 yaşında.

sizin sorununuz kızın yaşının küçük olması ve yanlış bir evlilik yapma endişenizmi.
eğer öyleyse sadece bunu diyebilirdiniz. konuda bu olurdu.

Sana ne kızın nişanından anlayamadım?

Kesinlikle böyle bir endişem var fakat ailesinin ve kendinin kararı saygı duyuyorum.
Hazmedemediğim noktalar ayrı, kız o yaştayken ve bizim böyle bir durumumuz varken aile apar topar kızını sözleyip nişanlaması 15-20 gün içinde ki görücü usulü...
O benim kişiliğim ile ilgili laf eden insanlar veya kıskandığımı söyleyen insanlar; benim nişanım olurken, 15 yıl önce evlenen yengem abime, ama sen bana tektaş takmadın sen bana 130 tane gül almadın diye benim yanımda söyledi. Lütfen biraz gerçekçi olun der miyim bunları aklıma getirmeyi istemiyorum diye??? Fikirlerim hakkında istediğiniz gibi yorum yapabilirsiniz, ama kimse kimsenin kişiliğine saldırıda bulunamaz.
Sen olsan ne yapacaktın demiş bir taneside benim nişanımdan 20 gün önce ablamın oğlunun sünnet düğünü oldu ayıp olur takıda insanları zora düşürmeyelim diye annem hiç kimseyi nişanıma çağırmadı. Sevdiğim, akrabam neredeyse kimse yoktu yanımda.

belki kızın nişanlısı çok özeldir. ailede bu kısmeti kaçırmak istememiştir. yani o yüzden olabilir.

Iyi de canim senin nisaninla gorumceninkinjn hic alakasi yokki?

Kiskanacak bi durum da yok ?

Sizin nisanda erkek tarafiydilar , simdi kiz tarafi?
Kendi kizlarina yaptiklari masrafa kesinlikle bise diyemezssiniz
. Gorumcene onun nisanlisinin yaptigi masrafa da bise denmez,
kiz ne desin, bizim geline bu alinmadi bana da almayin mi desin?
Erkek tarafi ne yaparsa yapar sizle alakasi yok?

Zaten bi aile kiz alirken daha cok masrafa girer (yani sizin olayiniz daha masrafli olur onlar icin ) .

En cok soyle bir durun goze batabilir;

Sizin nisanda sizin istediginiz seyleri ypmazlar veya almazlar, ama kizlari icin karsi taraftan cok sey isterler aldirilar filan.

Siz gorumcenizin nisanlisinin yaptiklarina yada aldiklarina bakip kiskanclik yaparsaniz
( kafamdan bazi seyler gecer sogurum diyosunuz bu kiskancliktir)
e komsunuzun kizini da kiskanin o zman, arkadsalrinizi da kiskanin,?

Milleti kiskan kiskan bitmez valla isin zor

aynen öyle bencede o yüzden çok iyi bir kısmet olduğunu düşünüyorlar... istenirken bile çağırmadılar biliyormusun? ilk sözde gördüm kendini ve ailesini, şimdide ayıp olmasın diye çağırdılar nişan alışverişine,herşeyini almışlar birkaç parça birşey kalmış annesi de diyorki başka işlerin vardı onları hallet istersen gelme... aslında çok iyi insanlar ama bu konu hakkında neden böyle davranıyorlar bilmiyorum

sizin için hayat bitmeyebilir evet haklısınız, burada herkes bilgisayarın başında başkalarına yaptığı yorumlardan kendi düşüncelerini ortaya koyuyor, yazın farketmez

sizin için hayat bitmeyebilir evet haklısınız, burada herkes bilgisayarın başında başkalarına yaptığı yorumlardan kendi düşüncelerini ortaya koyuyor, yazın farketmez
Çok beklentiye girme bence çok üzülürsün, demek ki çocuğu kaçırmak istemiyorlar sen istediğin hiçbirşeyden vazgeçme fedakarlık yapma mecbur değilsin

Aslında çok iyi insanlar ama bu konu hakkında böyle davranıyorlar diyorsun..

Bu kadarını anladıktan sonra gerisini de anlamışsındır..

Apaçık ailecek hissetmişler senin dolduğunu, kendi kendine rakip gördüğünü..

Şöyle iyi görünmek için o olmasın bu olmasın diyip sonradan "ay ben hiç bişey istemedim bak ona yapıyorlar" demeyin..

Ve evet bu düpedüz kıskançlık.

Oğlan onun kız onun. İstediğini istediği zaman nişanlar. 28 yaşında bi kadının 19 yaşında bi kadınla yarışması, kendinden dem vurup kısıtlama istemesi, kısıtlanmasını beklemesi daha doğrusu..

Sen heves edersin durumumuz yok der aldırmazlar düğününü baştan savarlar vs anlarım.

Vay efendim neden nişanını sizin düğünden önce yapmış.

6 senede nişanınız olmuş bi 6 senede düğününüzü mü beklesinler?

Bırakın milletin hayatına kendi arzularınız doğrultusunda yön vermeyi..

Ayıpladım ve mana veremedim..

19 yaşında da görümceniz reşit olmakla beraber, aile de razıysa eğer; sizin "19 yaşında ama görücü usülü yapıyolar" diyip kraldan çok kralcı olmanız da ayrıca garip ve yersiz.

Yanlış anlamadıysam ihtiyaçlar görülsün diye para veriyorsun.Sen niye kendi parandan veriyorsun ki ? Yapabilirlerse yaparlar yapamazlarsa boş ver.Erkek ailesine para verme nişanlısın daha.Bunu da söylemek istedim.

Cevaplar hosunuza gitmedi diye konuyu kivirip duruyorsunuz konu sahibi. Neredeyse sadece o kizi dusundugunuz icin bunu dert ettiginize inandiracaksiniz bizi. Ama yapmayin allasen. Cevaplarinizi okudum, ve sizin sadece isin parasinda oldugunuzu dusundum. Yegeninizin sunnetiyle ilgili annenizin yorumu bile hep parayla ilgili. E bu nisan da basbayagi para tam size gidecekken simdi paylasilacak diye acilmis besbelli. Ama malesef, bu isler boyle. Kismet isleri baskasinin planini beklemek zorunda degil.

Gorumcenizi bu kadar dusunuyorsaniz, hic merak etmeyin, 19 yasinda resit kiz. Okuyacagi olsa okurdu. Alan razi satan razi. Millet nisan hazirliklarinda. Anasi babasi da basinda. Siz rahat olun.

Görümcenizin nişanı ve eksikleri için neden erkek tarafına para veriyorsunuz?

İsteklerimden vazgeçtim masraf olmasın diye demişsiniz, HATA 1.

Para vermeniz, HATA 2.

yorumlari olculu yapin demissin de, 'yardim yaptim, burda kimse benim gibi yapmazdi, eminim' gibi biseyler diyorsun, sen nerden biliyosun ki burdaki insanlarin yaptiklari/yapabilecekleri fedakarliklari.. ben de seni haddini bilmeye ve olcuye davet ediyorum
ha bi de, lafini edeceksen zaten verme o parayi, kiymeti kalmiyo hani..

hiçkimseye kendimi ispatlamak zorunda değilim, hayatta sevinmek,üzülmek, kıskanmak herşey insanlar için,böyle bir durum yok kıvırdığım hiç yok nişanlım da durumun farkında sonuna kadar haklı olduğumu düşünüyor. Bunu düşünmekle kalmıyor fiiliyatta da yanımda, hiçbirşey söylemesem de..
kraldan çok kralcı olacak hiçbirşey yapmadım ağzımı açıp tek kelime etmedim kimseye. İsteyen veriyor isteyen oraya gidiyor bundan bana ne, mesajları okumuyor musunuz okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz? Bu haddime düşen birşey değil diye baştan yazdım zaten
lütfen seviyenizi koruyunuz. Sevgili admin; pek forumlardan anlamam ama burada herkes istediğine istediği biçimde onur kırıcı, şahsiyetine yönelik yorumlarda bulunabiliyorlar mı ???

İnsanlar yaza kadar sözü-nişanı mı bekletmeliler peki?

ben birisi sende yardım et dediği için zaten ediyorum anlamında dedim.

Etme işte.

Sanane görümcenin çeyizinden. Neden maddi destek veriyorsun? Daha nişanlısınız, evli değilsiniz. Ayrıca kendi isteklerinden vazgeçme. Evlilik bir kere oluyor böyle heyecanla, istekle. Ne diye masraf olmasın diye vazgeçiyorsun ki?

Sen kendi istediklerini gönlünce yap. Maddi durumun zaten var. Kimseye de maddi destek verme. Kötülüğüne söylemiyorum, kendini koru diye söylüyorum. Ha gerisi de onları ilgilendirir. Ne yaparlarsa yapsınlar kızlarına. Hiç üzerinde durma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…