Hayır kimse beklemek zorunda değil, ama bizim düğünümüz de bir kez oluyor, ucuz olsun diye öğlen yapalım deyip de aynı zamanda böyle şeyler olması doğru mu sizce? Kimsenin hakkını yiyemem nişanlım senin isteğin önemli benim için istediğin gün ve saatte olsun sen kimseye bakma diyor. Ama insanın hevesi, heyecanları sekteye uğruyor. Ancak yaşayan bir insan anlayabilir bunu.
Ben durumu anladim.
Oglen vakti dugun yapmanin mantigini asla anlayamam, yani fazla ucuza kacmak degil mi bu ? Yaz sicaginda ogle dugunu olmaz zaten. Yani ho$ olmamasini gectim, hava sicak olacak gelinlikle bunalmak baska, davetlilerin sicaktan baymasi da var.
Madem calisiyorsunuz, sizin de paraniz var, daha cok para harcayin, aksam olsun derim. Dugun sizin de dugununuz, nisanlinizin ailesi cimri veya maddiyati yetersiz olabilir ; bu durumda ogle dugunune razi mi olacaksiniz ? Ortaya daha cok para koyun derim.
Sizin dusuncenizi ben anladim, kizlari zaten 19 yasinda , acelesi yok (ki haklisiniz bence) onun nisanina harcayacaklari parayla size daha guzel bir dugun yapabilirler diye dusunuyorsunuz. Atladiginiz yer, bence boyle dusunmemelisiniz, kimse gelinine kizi kadar deger vermez. Dugununuzun guzel olmasi icin mutlaka siz de ortaya maddiyat koyun derim, bu insanlardan bir sey beklemeyin. 28 yasinda iki yetiskin insan, kendi dugunlerini kendileri yaparlar diye dusunuyor da olabilirler, ki bence dogrusu da bu. Sizin yasinizda calisan bir insanin karsi tarafin ailesinden dugun icin maddi yardim beklemesini anlayamadim, yazdiklariniza bakilirsa egitimli bir insansiniz. Bence nisanliniz ve siz ikiniz yapmalisiniz, aileler yardim etmek istemedigi surece maddi yardim kabul etmemelisiniz zaten.
Ben sizi kirilmakta hakli buldum, size fazla deger gosterildigini ben de dusunmuyorum. Ozet olarak bu insanlardan bir sey beklemeyin. Zaten beklememelisiniz, eli ekmek tutan, calisan bir hanimsiniz, kendi dugununuzun sorumlulugunu kendiniz almalisiniz zaten.