daha nişanlıyken, görümcenin nişanı

Okudum tekrar okudum.Senle,müstakbel görümcenin nişanlanması ve problemin ne olduğu konusunda fikir yürütemedim.

Eğer nişanlın size alınacakları almayıp ya da kuracağınız yuva için para harcamayıp kardeşine yardım ediyorsa, yani ailesi oğullarına maddi olarak güveniyorlarsa haklısın. Ancak, ailesi kendi bütçesiyle nişan yapıyor ve sizede üzerlerine düşeni yapmışlarsa, haksızsın. Siz kendi hayatınıza bakın.

Öncelikle sizin düğününüzle onların düğünü çok farklı olabilir. Bu fikre kendinizi alıştırın. Misal onların düğününü erkek tarafı yapacaksa, erkek tarafı da varlıklıysa ya da düğün için kesenin ağzını açacaklarsa sizinkinden bağımsız bir şekilde düğünleri çok farklı ve şaşalı olabilir. O yüzden insan ister istemez kıskançlık ya da imrenme hissedebilir ama bunun üzerinde durmamaya ve kendi düğününüze odaklanmaya çalışın.
Sizin düğününüzü kim yapıyor? Madem çalışıyorsunuz onların masrafına biraz da siz katın ve misal öğlense akşam olması için uğraşın.

Ben durumu anladim.

Oglen vakti dugun yapmanin mantigini asla anlayamam, yani fazla ucuza kacmak degil mi bu ? Yaz sicaginda ogle dugunu olmaz zaten. Yani ho$ olmamasini gectim, hava sicak olacak gelinlikle bunalmak baska, davetlilerin sicaktan baymasi da var.

Madem calisiyorsunuz, sizin de paraniz var, daha cok para harcayin, aksam olsun derim. Dugun sizin de dugununuz, nisanlinizin ailesi cimri veya maddiyati yetersiz olabilir ; bu durumda ogle dugunune razi mi olacaksiniz ? Ortaya daha cok para koyun derim.

Sizin dusuncenizi ben anladim, kizlari zaten 19 yasinda , acelesi yok (ki haklisiniz bence) onun nisanina harcayacaklari parayla size daha guzel bir dugun yapabilirler diye dusunuyorsunuz. Atladiginiz yer, bence boyle dusunmemelisiniz, kimse gelinine kizi kadar deger vermez. Dugununuzun guzel olmasi icin mutlaka siz de ortaya maddiyat koyun derim, bu insanlardan bir sey beklemeyin. 28 yasinda iki yetiskin insan, kendi dugunlerini kendileri yaparlar diye dusunuyor da olabilirler, ki bence dogrusu da bu. Sizin yasinizda calisan bir insanin karsi tarafin ailesinden dugun icin maddi yardim beklemesini anlayamadim, yazdiklariniza bakilirsa egitimli bir insansiniz. Bence nisanliniz ve siz ikiniz yapmalisiniz, aileler yardim etmek istemedigi surece maddi yardim kabul etmemelisiniz zaten.

Ben sizi kirilmakta hakli buldum, size fazla deger gosterildigini ben de dusunmuyorum. Ozet olarak bu insanlardan bir sey beklemeyin. Zaten beklememelisiniz, eli ekmek tutan, calisan bir hanimsiniz, kendi dugununuzun sorumlulugunu kendiniz almalisiniz zaten.

Son düzenleme:
Bence konunun sizinle hic ilgisi olamaz olmamali. Sizin fikrinizi alacak degiller. Insanlar yillarca gorusup evleniyorlar adam degisti taniyamamisim diyorlar. Kisa surede olmasida ayni sey bence.

görümcenin 19 yaşında nişanlanması senin sevgilini uzun yıllardır tanıyıp beklemenle ilgisi yok bence. demek ki o erken evlenmek istiyor sizde 6 yıl beklemeseydiniz. maddi olrak da bi beklentin olmasın bana şu yapıldı ona bu yapıldı diye kıyaslamalara sakın girme. aklı başında çalışan bir kadınsın böyle para il ilgili adetleregirip de nişanlınla aranı saçma saçma şeyler için bozma

Bence sizin tek derdiniz o sene içerisinde evlenen tek aile bireyi olmak . Uzun süre tek kalmak. Masraflar ikiye bölünmesin filan o zaman daha lüks eşyalarınız olur tabi. Ama bırakın görümceniz de mutlu olsun. Kimsenin kısmetine karışmayın yahu.

Nişanlınız da sizde çalışıyorsanız neden düğünü kendi imkanlarımızda yapmıyorsunuz? O kız muhtemelen çalışmadığı için ailesi yapmak zorunda. Düğünü ucuz olsun diye öğle sıcağında yapacağıma kredi çekip akşam Olmasını tercih ederim. 6 Yıldır birlikte olduğunuzu düşünerek birikmiş paranız vardır diye düşünüyorum. Aileleri karıştırmazsanız (mali anlamda) çok daha rahat edersiniz.

Not: Admin'e şikayet etmenizi de Öğretmene şikayet eden ufak çocuklara benzettim. Şahsen çok ağır ya da hakarete varan bir yorum yapıldığını düşünmüyorum.

tüm yorumları okumadım ama siz görümcenizinde nişanlanmasıya düğün masraflarının 2 ye bölüneceğinden şikayetçisiniz size örnek veriyorum 10 bin tl düğün parası ayırdıysalar 5 e düşecek diye kaygılanıyorsunuz...

Gereksiz hassasiyetiniz... Görümcenin nişanlanmasıyla senin hiç bir alakan olmaz... İstediği zaman nişanlanır.... Bu konuda senin nişanlınla aranda sorun olmasınıda hiç anlamadım...

Durumları varsa yapabilirler. İkinizi peş peşe de evlendirebilirler. Genelde bu tip şeylerin olmaması maddi olarak çok ağır olduğundandır. Bir düğün biter diğeri maddiyat düzeltilince yapılır. Ama durumları iyi ki böyle bir taşın altına ellerine sokabiliyorlar. Bu durumda da sizi ilgilendirmez bir durum ortaya çıkıyor. 19 yaş erken diyenlere kesinlikle katılıyorum ama evlatlarını ne zaman baş göz edeceklerini onlar bilir, size laf düşmez. Nişanlınızla aranızda gereksiz bir gerginlik yaratmayın bence çünkü her yaptığınız yorum ve davranışta suçlu taraf siz görüneceksiniz. Kısacası bunlara takılmayın sadece kendi düğününüze odaklanın.

ayy öyle de lafı döndürmüş durmuşsunuz ki .... bunun içi kıskançlık işte, yok şimdi kıskanmıyorum da yok ileri de kıyaslarım da, yok ya ileri de kıskanırsam?:) kaç yaşına gelmiş kadınsın halbuki, haa bir de niışanlınla da aranız açılmış bu konudan ötürü, ay ama pardon sen kıskanmıyorsun fazla hassssasiyetlisin ve çooooK iyi niyetlisin anca kendini kadır. İyi niyetli olun be kardeşim be mert olun şu dünyada, kadın gibi kadın olun. Nokta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…