daha nişanlıyken, görümcenin nişanı

Uzak duuuur.Nasılolsa O senin herşeyine karışır.

Hayır kimse beklemek zorunda değil, ama bizim düğünümüz de bir kez oluyor, ucuz olsun diye öğlen yapalım deyip de aynı zamanda böyle şeyler olması doğru mu sizce? Kimsenin hakkını yiyemem nişanlım senin isteğin önemli benim için istediğin gün ve saatte olsun sen kimseye bakma diyor. Ama insanın hevesi, heyecanları sekteye uğruyor. Ancak yaşayan bir insan anlayabilir bunu.

Shining doğru söylüyorsun, insanın kendi heyecanlarından isteklerinden hele böyle düğün gibi önemli mevzularda 3.şahıslar için vazgeçmemesi gerekir. ama nişanlımı seviyorum onun dışında olan ufak tefek mevzuları da görmemezden gelebilsem hiç bir sorun kalmayacak.
Bu konuda da kararımı verdim, kulaklarımı tıkayıp uzakta durucam, annesi hep sen onun ablasısın sen benim kızımsın der, demek öyle bir dünya yokmuş ben kendimi çok kaptırmışım birşey lafta oluyorsa icraatta da olmalı.
Tüm yorum yapanlara teşekkür ederim en azından başka arkadaşlarıma anlatmamam gerektiğini öğrettiniz. Çünkü insan istediği gibi, düşüncelerinin el verdiği ölçüde veya anlamak istediği gibi yorum yapıyor.

Bu arada kişilerin mesajlarının sağ alt kısmındaki "cevapla" butonunu kullanırsanız alıntı yapmış olursunuz ve bildirim giderek o kişi de cevapladığınızı görür.

Yani nişan ile düğün çok farklı şeyler ama. Kimse oğlumun düğünü var kızım da 7-8 ay beklesin söz-nişan için demez...Maddi durumları da ikisini lüks içinde karşılamaya yetmiyor olabilir gerçekten. Bence siz onu yokmuş gibi davranıp ne istiyrsanız ne düşünüyorsanız söyleyin. Madem iyi insanlar diyorsunuz, iyi niyetlerine güvenerek ve nişanlınızla alakasız konularda problem çıkarmayarak devam edin.

Bende seviyorum nişanlımı. Ama düğün için beklentilerimden vazgeçmem. Tamam zaten Çırağanda evlenelim demiyorum ama benimde hayallerim var yani. Sende vazgeçme. İlerde ne kadar sevsende bugünleri hatırlayıp keşke diyebilirsin.

Ayrıca sana öğlen yapalım düğünü dediklerinde, ben akşam istiyorum, başka türlüsü olmaz diyemiyor musun?

Ha bir de asla kendi kızı gibi olmazsın. Mesafeni iyi ayarla, maddi olarakta destek olma.

kim senin onurunu kirdi? somut ornek?

Sizde istiyorsaniz aldirsaydiniz birseyleri,masraf olacak filan diye bir tasaniz olmasaydi,acaba siz ben istesem almazlardi,ama kizlari icin yapamayacaklari yok.boyle mi dusunup,stres oluyorsunuz acaba.

Shining çok haklısınız. Derim ama kırarım diye demekten çekiniyorum öyle olsun varsın diyorum sonrada bunu kendime dert ediyorum,ya demek lazım ya üzerinde bir daha düşünmemek... dediklerinize hak veriyorum.

Siz diye konuşuyorum dikkat ederseniz, çocukça olduğunu düşünüyorum yorumlarınızın sırf siz istediniz diye somut, soyut örnek arayışına girmeyeceğim
benim yorumlarim mi cocukca
camur atarsan somut ornek isterim, icini dolduramayacagin seyi atma ortaya o zaman..
ve bence SEN cok tehlikeli bi insansin.. surekli laf arayan, ureten, kiskanc ve isine gelmeyince lafi ordan ordaya surukleyip hakli cikamayinca camur atan birisin, her yorumunda bu cok net..
SENin, ay pardon, sizin icin hayirlisini diliyorum..

sen şöylesin böylesin dediğin için şöyle cevap verebilirim ki insan psikolojisinden biraz anladığımı iddia edebilirim akademisyenim, 60 küsur yaşlarında tonla öğrencim var. Biraz kanun ve yönetmelik okursanız söylediğiniz kelimelerle size söylediğim hiç birşey yokken verdiğiniz cevaplara hukuksal bir boyut kazandıracağımı da bilirdiniz. Ama sizin dediğiniz hiçbirşeye cevap vermeyeceğim çünkü vakit kaybı..Hayatta başarılar dilerim

iyi ki cevap vermedin : ) sagol.. akademisyenligin ne alaka anlamadim ben de belirteyim o zaman
egitimciyim, pedagojik egitim aldim ve insan psikolojisinden anladgim icin yaptim bu cikarimlari sen insan pskolojisnden anliyorsan, kimseyi yorumlarin cocukca diyerek tahrik etmezsin ve bilirsin ki tahrik de suctur..
ve buraya yazmissin, cikarimda bulunuyoruz.. tehdit ederek komik duruma dusmeyelim..

Son düzenleme:
Bunlar nasip kısmet işleri tatlım, nasip ertelemeye veya abiyi beklemeye gelmiyor. hiç kıyasa girecek bir durum yok. Sen olgun bir kadınsın o çok daha genç. Zaten istekleriniz zevkleriniz oldukça farklı olacaktır. Onun tutturduğu bişeyi sen gereksiz göreceksin mesela. Böyle şeyler için nişanlın ve ailesine karşı doldurma kendini

Bence onlar gencecik evleniyorlar sizse 28 yaşınıza kadar beklemişsiniz diye kıskanıyorsunuz. He bu arada 28 yaş geç bir yaş değil, siz öyle düşünüyorsunuz diye dedim.

Siz neden görünce biz için para veriyorsunuz ki ailesine. Nisanlı biz versin siz içiniz sen gelirse ufak bi hediye alırsınız o kadar. Siz kendi ihtiyaçlarınızı karşılayın.

Nişanlıma bir şey söylemedim diyorsunuz ama ilk mesajda tepki veriyorum nişanlımla aram bozuluyor dediniz hangisine inanalım?

19 yasinda nisanlanmak veya evlenmek yasa disi olmadigina göre, daha 19 ama araya nisani sokusturuyorlar demeye hakkiniz yok.
Maddi ve manevi gücleri yeterse bir kac aya dügün bile yapabilirler sizin dügünden önce (mantik cercevesini tartismiyorum).
Bariz kiskanmissiniz ama itiraf edemiyorsunuz.
Su durumda size izleyip karismamaktan baska bir hak ve care kalmiyor.
Zamanla alisirsiniz.

Sizi rahatsız eden sizi nişan alışverişine yarım ağız çağırmaları mı? Çünkü ben yazdıklarınızdan rahatsız olunacak şey olarak bir bunu gördüm. Önce "Gel" deyip sonra "Ama sen başka işlerini hallet" demeleri hoş olmamış bence. Keşke baştan hiç çağırmasalarmış. Eğer iç çamaşırı filan alınıyorsa kızcağız herkesin görmesini istememiş olabilir. Ki ben olsam ben de istemezdim. Bir diğer sebep de şu olabilir: Damadın maddî durumu kendi durumlarından iyidir. Dolayısıyla onların size alabildiklerinden daha pahalı eşyaların alınacağı bir alışveriş olacaktır. Kayınvalideniz de sizin bunu görüp üzülmenizi -ya da kıskanmanızı- istememiş olabilir; hakkınızda nasıl düşündüğünü bilemiyorum tabii.

Ama koca kadınsınız, zaten "Bana bunları almamışlardı ama kızlarına gelince aldırıyorlar" demezdiniz herhalde, değil mi?

Hakikaten, sizi rahatsız eden, nişanlınızla tartışmanıza sebep olan tam olarak ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…