bu arada benim eşim de daha önce evlenmiş ve iki çocuğu vardı babam "seni boşanmış ve iki çocuklu bir adama vermem" diye çok diretti hatta araya diğer büyükler de girdi ama bir cevabım onların hepsini susturdu "hiç evlenmemiş biriyle evlendiğim taktirde bana mutlu olabileceğimin garantisini verebilir misiniz?" diye...sonuçta ikimiz de belli bir yaşa gelmiş (ben 29 o da 37 yaşında idi) ve iş güç sahibi aklı başında insanlardık .... ikimizde yeri gelir çatır çatır savaşsak taevlilik konusunda doğru kararı vermişiz :))
herşeyi geçtim dinimize evlenmek kadar boşanmak ta , boşandıktan sonra yeniden yuva kurmak ta helal.. ama maşaallah o kadar samimi müslümanlarız ki Allahın helal kıldığına burun kıvırıyoruz sanki harammış gibi davranıyoruz.... Allah bunun hesabını sormaz mı.....
teşekkür ederim umarım ben neye sinirlendiğimi neye üzüldüğümü anlatabilmişimdir ben beni kabul etmiyor falan derdinde değilim ya da olmadı falan değil. bana yazdıklarını sindiremedim. ama cevaplarımı da verdim en sonunda öyle kalakaldı açıklama da yapamadı. çocuk oyuncağı sandı ya da çok beğendiği için gönül mü eğlendirecekti bilmiyorum. ama ben öyle gelemem anne baba işlerine..
bir de diyor ki anneme sorucam annem okey dese bile bir de benim kabullenme durumum var onu da aşmam lazım diyor.
sanki ben zorla gel beni al dedim ben yalvardım sanki. 20 gün boyunca gitti geldi haber yolladı bende dedim ya bu durumumu biliyor bu kadar da kararlıysa eh görüşelim bari dedim yoksa benim karşıma hiç mi kimse çıkmadı ondan başka. çıktı elbet.. herkesin çıkar.. sinirlendiğim konu tekrar ediyorum boşanmış olmamı çirkin şekilde ifade etmesiydi...
bizim işyerinde çalışmıyor bizim işyeri ile ticaret işi yapan bir firmanın personeli kendisi.. ve bana haber gönderdiğinde arkadaşımla ilk gönderdiğim haber durumumun bilinmesine dairdi.. herşey 20 gün boyunca izah edildi söylendi habersiz değildi. okey dedik yine kendi ağzımla da anlattım ilk kelimem bugün okey dediğin şeyler yarın sorun olacaksa burada kalsın dedim yine sorun değil dedi... görüştük k1-2 sefer işte sonrada bu muhabbetle gerçek niyatler düşünceler çıktı ortaya...
çok şükür ben hçççç kimseye ne hyalan söyldim ne de kandırmaya kalktım ama, dersimi de aldım öyle her dalkavukla konuşmak yok hele hele böyle hevası hevesine vitrinime gelen hiç prim yok...
merak ediyorum işyerine gelince nasıl bakacak nasıl yüzü tutupta gelecek.. çünkü benim cevaplarım bayağı bir koydu. ben olsam valla bakamazdım kimsenin yüzüne..ama annımca o bakar...
en sevdiğim huyumsa bu tip adamlara çok güzel cevaplar veriyorum vücut dilimle.. bu konuda meşhurum yani....
Yalan söylediniz kandırmaya kalktınız demedim bunu düşünmedim bile arkadaşım. Sadece ayrılmış olduğunuzu bile bile geldiği halde bu kadar densiz davranması insana atlanan bir şeyler mi oldu acaba dedirtiyor. Gerçi atlanan bir şeyler olmasına gerek yok adam tamamen kafadan çatlakmış.
Her şeyden önce kadına değer vermeyi bilmeyen adamdam adam olmaz. Kadın olarak sadece anneciğine değer veren erkekten hiç bi nane olmaz. Hepimizin annesi var hepimiz değer veriyoruz ama yeri gelince vazgeçmeyi bilen, kendi kararlarımızı kendimiz veren gerektiğinde ailelerimizi karşımıza alan yine bizleriz.
Kadın olmak başlı başına bir dert zaten. Evlenirsin mutsuz mu olacak diye gözünün içine bakarlar, evlenmezsin bir sorunu mu var acaba diye düşünürler, ayrılırsın namusunla uğraşırlar.
Dört dörtlük bir konum asla yok. Onun için "topluluğun gözü önünde eşek kuyruğu kırkılmaz" diyorum, herkesi boşvereceksin.
teşekkür ederim :) bu lafı sevdim şeğin kuyruğu kırkılmaz:)) ya geçen iletilerimde de yazdım bunların hepsinin tutulduğu bir mizan var gelecek önümüze.. inşallah güzel şeyler gelsin bizlerin önüne..
dünden beri konunu takip ediyorum cnm. iki çift laf da ben söleyim dedim çünkü çok kızdım bu adamao dar beyinli adamın ne deddiğini ne düşündüğünü hiç takma arkadaşım. o daracık beyniyle bu kadar kalır o dahada bir adım bile ilerleyemez.zaten bunlar her haltı yerler sonrada bakire kız arıyorum derler. gerçek imanlı inançlı hiçbir kimseye lafım sözüm yok saygım da sonsuz ama bu ve bunun gibiler bu kisve altında ve bunu kullanarak her türlü şeyi yapmaya hak görürler kendilerine. uzak dursun senden
Konu içeriği nedeniyle" Aşk hikayelerimiz/Dertlerimiz" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.
teşekkür ederim
zaten dediğim gibi o insan geldi geçti zarar vermeden ama güven sarsılması kötü şey..
arkadaşlar bir kaç gün önce bir konu açmıştım benimle tanışmak istediğini söyleyen biri var diye. herneyse ben kabul ettim görüştük anlaştık ben durumu anlattım başta sorun değil senin nasıl biri olduğun önemli falan dedi.
5 vakit namazlı abdestli biri aklı başında olgun biri gibiydi.
fakat bir tutukluk vardı neyse ben sorun etmedim. ama dün akşam msn de konuşurken mezheplerden konuşurken mezheplerimizin farklı olduğu çıktı ortaya bu benim için sorun değil dedim ama ona bunu sormuş olamamdan başladı ve konu benim boşanmış olmama geldi ve ben sana baştan ilk başta söyledim gizlemedim dedim o da kaç gündür düşünüyorum bir evin bir oğluyum ailemle sorun çıkar ben yapamayacağım dedi.
ben de tamam dedim
helallik istedi kapattık msni.
tabi daha kötüye giden kelimeleri de kibarca söyledi cevabını verdim ama inanın hem çok sinirlendim hem üzüldüm.
sen bir evin bir oğluysan bende kızıyım
en başta ben insanım
neden yaşadıklarımla ben ikinci insan sınıfına giriyorum.
ben mi istedim bunu yani.
bana diyor ki bir de keşke ilk karşına ben çıksaydım herşey mükemmel olurdu ama bu benim için önemli dedi.
bende uzatmadan tamam neyi önemsiyorsan Allah onu nasip etsin sana dedim.
o kadar sarsıldım ki içten içe üzüldüm.
ha sevdimde mi üzüldüm kesinlikle ona değil üzüldüğüm sırf boşandım diye insanlığımın yok sayılmasıydı...
Eski konunu okurken dikkatimi çekmişti aylar aylar önce bile boşandım diye istemezse filan demişsin birilerinden bahsederken, acaba korktuğunu mu çekiyorsun chelik? Korkmasan?:93:
Boşanmış bir erkekle bekar bir kız evlenmeyi planlasa sonradan düşününüp vazgeçse aynı cevabı verirdiniz.
sizde onun yerinde olsanız..... "bunu aileme yapamam"...
denk olmamız lazım dı...
Boşanmış bir erkekle bekar bir kız evlenmeyi planlasa sonradan düşününüp vazgeçse aynı cevabı verirdiniz.
sizde onun yerinde olsanız..... "bunu aileme yapamam"...
denk olmamız lazım dı...
ailesine yapacak olduğu haksızlık nedir tam olarak???
denklik derken.....?
kafa denkliği,belki yaş denkliği..
başkaca hayati önemli bir denklik gelmedi benim aklıma,iki insanın birbirini sevmesi, evlenmesi ve mutlu olması için..
yani sokakta,üniversitede nikah olmaksızın yaşanan cinsellik,arada nikah olmadığı için,henüz bekar olunduğu için başka yorumlanacak (o henüz bekar bir kız!)
evlenmiş ayrılmış olunduğu için,''ama o boşanmış biri' diye mi düşünülmeli..
yani kızlık kontrolü mü yaparak evlenilsin..
aileye haksızlık yapmamak için başka nelere dikkat edilsin???
sevmişsen,onunla bir hayatı istiyorsan,evleneceksin..
bu,bu!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?