Dar zamanıları hiç bitmeyen eşimin ailesi

bebosss

EdeP ;MutLuLuğa SebeP...
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2015
1.085
487
73
Kızlar artık gerçekten de sabrım taşmak üzere yeter valla
Bir buçuk yıllık evliyiz.kpss çalişiyorm öğretmenlik.eşim atanmış öğretmen 3.yılı.Nişan+düğün masraflarındn tutun ev dizmeye kadar hepsini eşim çektiği krediyle karşıladı.hâlâ da ödüyoruz 2yılı var.düğün de gelen para ve takıların bir kısmını bedelliye verdik.yani sadece maaşla geçnyz cebimizde 100 lira harçlık anca kalıyor hatta bazen daha az.kömür kira iki kredi benim eğitim masraflarım vs.

Eşimle çok iyiyiz şükür ufak tefek tartışmalar dışında her evde olan.
Sever sayar el üstünde tutar.

Ama gelin görün ki ailesinden dolayı canım çok sıkılıyor.
Ailesi köyde.evleri arabaları arsaları hayvanları var.eşimin abisi evli köyde ailesiyle altlı üstlü oturuyorlr.işleri köyde

Babası mert değil düğünde az miktar yardım etti.o kadar.sorun ise şu
Her ay en az bir defa arayıp para istiyorlr.elektrik parası işte 4 kardeşi var Okuyan bi ay birine ayakkabı parası bi ay birine elbise okul kayıt parası vb. Abisi arıyor bilmem şu için borç ver bu için borç ver.babası aynı annesi aynı.istisnasz her ay ve ben artık delirmek üzereyim

Eşimle ilk ay tartıştım biraz azalttı artık yok dior.Ama benim zoruyla ve tartışmayla.eşimin dediği de şu.ben atanmışım kazanıyorm onlar dardalar,bi gün ihtiyacımz olursa onlarda bize yardım eder.bu 1.5 yılda o kadar çok dar zamanımız oldu ki bi defa bile onlarn kapısını çalmadk gitti hep arkadaşlarındn borç aldı.bunu söylediğimde de diyo paraları yok durumları yok.
Bazen görseniz arıyorlar işte acil paraya ihtiyacımz var diyorlar eşimde olmasa bile gidip başkalarından borç alıyor onlar için.

Ben de diyorum o kadar övünüyon kazanıyorm die ama bak cebinde kuruş kalmiyo.sen onlar için her türlü şekil bulurken,onlar nie öyle yapmasınlarki diyom susuyor
Çünkü biliyor cimrilerde ve ona asla yardım etmiceklr.Bunun farkında ama bana bu konuda hep onları savunuyor kabullenmiyr
Artık dilimde tüy bitti
Bu insana bu durumu nasil kabullendirecem nasıl yok demesini öğreteceğm ona

Örnek vereym.İlk ayımızda aradılr araba alcaz eksik var borç ver. Verdi ve borcumuzu eksik verdiler.yine kardeşi var üni okuyan geçen ay aramış diyo bna 1milyar borç ver atanınca vercem bırakmadm.annesi 5-6ay önce çamaşır makinesi bak bize alcam. Taksitli al her ay vercem dedi.gitti kredi kartimizla 980liraya aldı annesi 400 verdi artk bıraktı vermeyi üstüne bide geçen aramş diyo garantisini uzatcam 150liran yok mu ver.eşim yok dedi.hayret

Geçen hafta da abisi aradı acil 500 lazım.eşim verdi dün aramş diyo 400 vercem.eşim yok dedi.

Ahh kızlar içiniz şişti biliyorum ama valla artk dayanamıyorm
Eşim artık ben kızdığım için yok demeye çalişiyor

Ama istemeyerek
Parası yok diye
yoksa olsa vercek eminim.

Bu son abisinin yaptığından sonra hiç bi şey demedim. Bak işte yine senin üstüne kaldı borç veriyorz borçlu çıkıyorz dedm.ses çıkarmadı suratımı astım kalktm yanındn.
Konu açılmadı hiç
İyiyiz şuan

Ama ben artk bu konuda ciddi bir fırça atmak istiyorum yarın.
Ama ne desem ne etsem bilmiyorum
Akıl verin lütfen...:-(

Eşimin maaş matigi ve kredi kartı bende. Geçmişte benden habersiz 10 bin kredi çekince ele aldım her şeyi. Bence sen de el koymalisin duruma.

Canım bak izin verme dicem kelin merhemi olsa kendi başına sürer eşim ailesinin kredisini ödüyor ve hala ailesi askerde olan kardeşine para yolluyo ve istiyolar bunu kendi evleri var kp bide boş daireleri var bizim için biz oturmuyoruz diye kiraya da vermiyolar
Yani yapma ne yap et sen engel ol sen harca altın al geleceğe yatırım kalamasın ona

Eşimin maaş matigi ve kredi kartı bende. Geçmişte benden habersiz 10 bin kredi çekince ele aldım her şeyi. Bence sen de el koymalisin duruma.
Canım artık maaşını çekiyor hepsini getirip bana veriyor kendine biraz harçlık alıyor. Ama onlar isteyince gelip söylüyo vereyim dio. Hayır diyorum ve başliyor tartışmamız :)

Kimseye firsat verme sen buk esinin belini senin icin borc istesin milletten.
Öyle yapmaya çalişiyorum artık.araba almak istiyor ve o yüzden parasını biriktiyorum. Yakında dershaneye de kayıt olcam
Ama ben bu insanların bizi ikide bir aramalarını nasıl en en aza indircem onu düşünüyorum kara kara

Bedelliye vereceğiniz parayla şu an borçları kapatmıştınız ve birikim yapıyor olabilirdiniz de... Neyse.

Ayy kolay gelsin walla, siz darda oldugunuzu hissettirmediginiz surece daha cok cokerler.
Esin de kiyamiyor galiba, yumusak yaklasiyor.

Anlamıyorum valla
Bazılarına bakıyorum çocuklarının durumu iyi olsa da yardım ediyorlar
Bizde tersi
Bir gün babasının abisinin hal hatır için aradiğini hiiç görmedim.
Sadece bi şeye ihtiyaçları olduğunda.
Geçen apandisit ameliyatı oldum özelde.
Eşime 600 vercen dedi hastane onların yanında
Vere vere 100 lira verdi ikisi toplam eşime
Eşim olsa gider tamamını verirdi

Ayy kolay gelsin walla, siz darda oldugunuzu hissettirmediginiz surece daha cok cokerler.
Esin de kiyamiyor galiba, yumusak yaklasiyor.
Evet Canım kıyamıyor maalesef
Kendini hep borçlu hissediyor
Diyor beni okutmuşlar
E ben de diyom okutmuşlar diye onların evinide mi geçindircen

yardim etmek ayri sey iyi niyeti kotuye kullanmak ayri sey. bunlar baya baya sizi kullaniyor! bastan oyle alistirmis esiniz aslinda yapacak cok birsey de yok sanirim. yok parasiyla borc bulup onlara gonderirse onlarda sizde hep para oldugunu dusunur ve ona gore bunu kullanirlar. hayir demeyi ogrenmesi lazim esinizin. gerekirse rest cekin bizim rizkimizi onlara gondermeni istemiyorum hakkimi helal etmem deyin. bilmiyorum ise yarar mi ama....

Sen atandığında gör asıl şenliği, son yılların klişesi: siz çift maaşsınız
Nasip olursa il dışı tercih yapcam inşallah
Atanmasa da 1 yıl sonra tayin istesin diye zorlicam
Şimdiden başladım
Olumlu yaklaşıyor
En azından uzaklaşınca belki biraz azalır :)
Ama ailem de burda. Onlar hep destek bize
Onları nasıl bırakacağım bilmiyorum

Dicem valla yarın.
Hayır de yoksa var sanacaklar.
Artık anormalleştirdiler.
Böyle yapmasalardı ben kendi elimle durumumuz iyi oldukça yardım edecektim
Ama artık öyle bi heves de bırakmadılar ben de

Valla canım aynen öyle ben anlayamıyorum benim babam kira da oturuyor ve abime kredi çekti kaç kere biz çekeriz o kız çekmek zorunda değil diye abim iflas etmişti o zamanda

Valla canım aynen öyle ben anlayamıyorum benim babam kira da oturuyor ve abime kredi çekti kaç kere biz çekeriz o kız çekmek zorunda değil diye abim iflas etmişti o zamanda
Allahım sabır versin bize
Yarın okula gitsin güzel bi mesaj atcam ona
Geçen konuşmadık.Ama bu son durum artık benim sabrımın sonunu getirdi falan die
Güzel bi fırça atcam.
Öyle de seviyom kocamı.
O da beni seviyor
Ama gel gör ki bu konu ikimizin de canını çok sıkılıyor
O kendince haklı.Ben kendimce

Abisi neden para istiyor

Hadi okuyan a lazım acil makine bozuldu lazım vs

Abiye para yok

Ayrıca arabası olan ondan bundan borç almaz çocuğunu okutacak parası kalmıyorsa arabayı satıp bankaya koysun çocuklara göndersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…