Öyle canım işte aileleri kıyamıyorlar işte suç isteyen tarafta malesef o tarafa engel olamayınca eşlerimize engel olmaya çalışıyoruz otur güzelce yüz yüze konuş elbet anlar seni hiç değil çocuğumuz olucak ona para biriktirelim deAllahım sabır versin bize
Yarın okula gitsin güzel bi mesaj atcam ona
Geçen konuşmadık.Ama bu son durum artık benim sabrımın sonunu getirdi falan die
Güzel bi fırça atcam.
Öyle de seviyom kocamı.
O da beni seviyor
Ama gel gör ki bu konu ikimizin de canını çok sıkılıyor
O kendince haklı.Ben kendimce
Nasip olursa il dışı tercih yapcam inşallah
Atanmasa da 1 yıl sonra tayin istesin diye zorlicam
Şimdiden başladım
Olumlu yaklaşıyor
En azından uzaklaşınca belki biraz azalır :)
Ama ailem de burda. Onlar hep destek bize
Onları nasıl bırakacağım bilmiyorum
İnşallah canımÖyle canım işte aileleri kıyamıyorlar işte suç isteyen tarafta malesef o tarafa engel olamayınca eşlerimize engel olmaya çalışıyoruz otur güzelce yüz yüze konuş elbet anlar seni hiç değil çocuğumuz olucak ona para biriktirelim de
Kızlar artık gerçekten de sabrım taşmak üzere yeter valla
Bir buçuk yıllık evliyiz.kpss çalişiyorm öğretmenlik.eşim atanmış öğretmen 3.yılı.Nişan+düğün masraflarındn tutun ev dizmeye kadar hepsini eşim çektiği krediyle karşıladı.hâlâ da ödüyoruz 2yılı var.düğün de gelen para ve takıların bir kısmını bedelliye verdik.yani sadece maaşla geçnyz cebimizde 100 lira harçlık anca kalıyor hatta bazen daha az.kömür kira iki kredi benim eğitim masraflarım vs.
Eşimle çok iyiyiz şükür ufak tefek tartışmalar dışında her evde olan.
Sever sayar el üstünde tutar.
Ama gelin görün ki ailesinden dolayı canım çok sıkılıyor.
Ailesi köyde.evleri arabaları arsaları hayvanları var.eşimin abisi evli köyde ailesiyle altlı üstlü oturuyorlr.işleri köyde
Babası mert değil düğünde az miktar yardım etti.o kadar.sorun ise şu
Her ay en az bir defa arayıp para istiyorlr.elektrik parası işte 4 kardeşi var Okuyan bi ay birine ayakkabı parası bi ay birine elbise okul kayıt parası vb. Abisi arıyor bilmem şu için borç ver bu için borç ver.babası aynı annesi aynı.istisnasz her ay ve ben artık delirmek üzereyim
Eşimle ilk ay tartıştım biraz azalttı artık yok dior.Ama benim zoruyla ve tartışmayla.eşimin dediği de şu.ben atanmışım kazanıyorm onlar dardalar,bi gün ihtiyacımz olursa onlarda bize yardım eder.bu 1.5 yılda o kadar çok dar zamanımız oldu ki bi defa bile onlarn kapısını çalmadk gitti hep arkadaşlarındn borç aldı.bunu söylediğimde de diyo paraları yok durumları yok.
Bazen görseniz arıyorlar işte acil paraya ihtiyacımz var diyorlar eşimde olmasa bile gidip başkalarından borç alıyor onlar için.
Ben de diyorum o kadar övünüyon kazanıyorm die ama bak cebinde kuruş kalmiyo.sen onlar için her türlü şekil bulurken,onlar nie öyle yapmasınlarki diyom susuyor
Çünkü biliyor cimrilerde ve ona asla yardım etmiceklr.Bunun farkında ama bana bu konuda hep onları savunuyor kabullenmiyr
Artık dilimde tüy bitti
Bu insana bu durumu nasil kabullendirecem nasıl yok demesini öğreteceğm ona
Örnek vereym.İlk ayımızda aradılr araba alcaz eksik var borç ver. Verdi ve borcumuzu eksik verdiler.yine kardeşi var üni okuyan geçen ay aramış diyo bna 1milyar borç ver atanınca vercem bırakmadm.annesi 5-6ay önce çamaşır makinesi bak bize alcam. Taksitli al her ay vercem dedi.gitti kredi kartimizla 980liraya aldı annesi 400 verdi artk bıraktı vermeyi üstüne bide geçen aramş diyo garantisini uzatcam 150liran yok mu ver.eşim yok dedi.hayret
Geçen hafta da abisi aradı acil 500 lazım.eşim verdi dün aramş diyo 400 vercem.eşim yok dedi.
Ahh kızlar içiniz şişti biliyorum ama valla artk dayanamıyorm
Eşim artık ben kızdığım için yok demeye çalişiyor
Ama istemeyerek
Parası yok diye
yoksa olsa vercek eminim.
Bu son abisinin yaptığından sonra hiç bi şey demedim. Bak işte yine senin üstüne kaldı borç veriyorz borçlu çıkıyorz dedm.ses çıkarmadı suratımı astım kalktm yanındn.
Konu açılmadı hiç
İyiyiz şuan
Ama ben artk bu konuda ciddi bir fırça atmak istiyorum yarın.
Ama ne desem ne etsem bilmiyorum
Akıl verin lütfen...:-(
Abisi serbest meslek ama köyde de çalişiyorAbisi neden para istiyor
Hadi okuyan a lazım acil makine bozuldu lazım vs
Abiye para yok
Ayrıca arabası olan ondan bundan borç almaz çocuğunu okutacak parası kalmıyorsa arabayı satıp bankaya koysun çocuklara göndersin
Ve aleyykümm selamm :))))
Aaaaaaaa benn !!!!! Bi ara tüm bunları kendim yazdım sandım yaa. .
Tüm erkek ailesi mağdurlarına selamlar. .
Benimkiler de beni okuttudogurduk, büyüttük, okuttu, evlendirdik....
Şimdi o da bize baksin....
sömürülecek bir evlat vakasi daha...
nedir bu evlatlardan istedikleri yeter be
V
Ve aleyykümm selamm :))))
Bak hele yaa ne kadar düşüncesiz bu insanlar yaaValla kardeş aynısı bende. . Daha dün eve geldim işten, ''kardeşim 8 bin TL kredi çekmemi istiyor.'' dedi. Dedim ''başımızda bin tane şey var, bi bu eksik. .'' ( Eşimin üzerine yüklü miktarda kredi var da, ailesi için çekti, ev aldılar.) Biz de yeni evliyiz ve borç harca batmışken hala bir yerlerden çıkıyorlar. Tabi eşim çekmedi. . İzin de vermezdim. .
Yazık bana valla desene :)Azalmaz canım,havale eft kaç dk lık iş,uzaklık buna çözüm değil yani
bu darlık nedense hep erkek ailesinde var.bizdede durum aynıydı.şükür kurtulduk.
İnşallah canımbu darlık nedense hep erkek ailesinde var.bizdede durum aynıydı.şükür kurtulduk.darısı sizlere inş.
İnşallah canım hakkımızda hayırlısıAynen valla yaa. . Benim de ailem beni okuttu, büyüttü, tonla çeyiz verdiler de o çeyizlere çok şükür ki bizi kurtardı. Çünkü yoksa her türlü masrafı eşim kredi çekip yaptı. Annemin çeyizleri kurtardı bizi. Ailesi ise ellerini ceplerini sürmediler yok diye. Kaynana biz evledikten sonra arayıp kendi diktiği perdenin parasını istedi. . Şu an işe yeni başladım. Az kazanıyorum ama inşallah yeter bize de kurtuluruz darlıktan. Sonra yine bizden bi şeyler koparmaya bakarlar. Ama yok maalesef tükan kapalı
Canim bankadan eft/havale yap derler. Ayri sehirlerde olmaniz durumu kurtarmaz bence.Nasip olursa il dışı tercih yapcam inşallah
Atanmasa da 1 yıl sonra tayin istesin diye zorlicam
Şimdiden başladım
Olumlu yaklaşıyor
En azından uzaklaşınca belki biraz azalır :)
Ama ailem de burda. Onlar hep destek bize
Onları nasıl bırakacağım bilmiyorum
Ona da bi çözüm bulmaya çalışcam mecbur :)Canim bankadan eft/havale yap derler. Ayri sehirlerde olmaniz durumu kurtarmaz bence.
Kendimden biliyorum cunkusu
eşinin maaş kartını al, ödemeleri sen yap, eşie de harçlık ver tek çözümü bu... ama rahat gecınmek ıstıyorsan sende bır ıse gırıp çalış derim, çalışırkende ders çalışabılırsın, bır ogretmen maasıyla hem borc öde, hem ailenın bırcların ustlen hem ev gecındır zor yanı...Kızlar artık gerçekten de sabrım taşmak üzere yeter valla
Bir buçuk yıllık evliyiz.kpss çalişiyorm öğretmenlik.eşim atanmış öğretmen 3.yılı.Nişan+düğün masraflarındn tutun ev dizmeye kadar hepsini eşim çektiği krediyle karşıladı.hâlâ da ödüyoruz 2yılı var.düğün de gelen para ve takıların bir kısmını bedelliye verdik.yani sadece maaşla geçnyz cebimizde 100 lira harçlık anca kalıyor hatta bazen daha az.kömür kira iki kredi benim eğitim masraflarım vs.
Eşimle çok iyiyiz şükür ufak tefek tartışmalar dışında her evde olan.
Sever sayar el üstünde tutar.
Ama gelin görün ki ailesinden dolayı canım çok sıkılıyor.
Ailesi köyde.evleri arabaları arsaları hayvanları var.eşimin abisi evli köyde ailesiyle altlı üstlü oturuyorlr.işleri köyde
Babası mert değil düğünde az miktar yardım etti.o kadar.sorun ise şu
Her ay en az bir defa arayıp para istiyorlr.elektrik parası işte 4 kardeşi var Okuyan bi ay birine ayakkabı parası bi ay birine elbise okul kayıt parası vb. Abisi arıyor bilmem şu için borç ver bu için borç ver.babası aynı annesi aynı.istisnasz her ay ve ben artık delirmek üzereyim
Eşimle ilk ay tartıştım biraz azalttı artık yok dior.Ama benim zoruyla ve tartışmayla.eşimin dediği de şu.ben atanmışım kazanıyorm onlar dardalar,bi gün ihtiyacımz olursa onlarda bize yardım eder.bu 1.5 yılda o kadar çok dar zamanımız oldu ki bi defa bile onlarn kapısını çalmadk gitti hep arkadaşlarındn borç aldı.bunu söylediğimde de diyo paraları yok durumları yok.
Bazen görseniz arıyorlar işte acil paraya ihtiyacımz var diyorlar eşimde olmasa bile gidip başkalarından borç alıyor onlar için.
Ben de diyorum o kadar övünüyon kazanıyorm die ama bak cebinde kuruş kalmiyo.sen onlar için her türlü şekil bulurken,onlar nie öyle yapmasınlarki diyom susuyor
Çünkü biliyor cimrilerde ve ona asla yardım etmiceklr.Bunun farkında ama bana bu konuda hep onları savunuyor kabullenmiyr
Artık dilimde tüy bitti
Bu insana bu durumu nasil kabullendirecem nasıl yok demesini öğreteceğm ona
Örnek vereym.İlk ayımızda aradılr araba alcaz eksik var borç ver. Verdi ve borcumuzu eksik verdiler.yine kardeşi var üni okuyan geçen ay aramış diyo bna 1milyar borç ver atanınca vercem bırakmadm.annesi 5-6ay önce çamaşır makinesi bak bize alcam. Taksitli al her ay vercem dedi.gitti kredi kartimizla 980liraya aldı annesi 400 verdi artk bıraktı vermeyi üstüne bide geçen aramş diyo garantisini uzatcam 150liran yok mu ver.eşim yok dedi.hayret
Geçen hafta da abisi aradı acil 500 lazım.eşim verdi dün aramş diyo 400 vercem.eşim yok dedi.
Ahh kızlar içiniz şişti biliyorum ama valla artk dayanamıyorm
Eşim artık ben kızdığım için yok demeye çalişiyor
Ama istemeyerek
Parası yok diye
yoksa olsa vercek eminim.
Bu son abisinin yaptığından sonra hiç bi şey demedim. Bak işte yine senin üstüne kaldı borç veriyorz borçlu çıkıyorz dedm.ses çıkarmadı suratımı astım kalktm yanındn.
Konu açılmadı hiç
İyiyiz şuan
Ama ben artk bu konuda ciddi bir fırça atmak istiyorum yarın.
Ama ne desem ne etsem bilmiyorum
Akıl verin lütfen...:-(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?