- 19 Haziran 2012
- 30.174
- 38.362
- 598
- 35
Çalışmayı düşünüyodum canım ama sınava az kaldı. Dershaneye de başlayacağım çok sıkı ders çalışmam lazım o yüzden çalışamam :-(eşinin maaş kartını al, ödemeleri sen yap, eşie de harçlık ver tek çözümü bu... ama rahat gecınmek ıstıyorsan sende bır ıse gırıp çalış derim, çalışırkende ders çalışabılırsın, bır ogretmen maasıyla hem borc öde, hem ailenın bırcların ustlen hem ev gecındır zor yanı...
adamın yuku zaten cok fazla, aıle de bellıkı somurucu aıle modelı...
barı sende destek olursun hem borc harcta cabuk bıter..
Geçen dayanamayıp söyledim.Sizde yokken birde gidip onlar için başkalarından borç alması can sıkıcı
haklısın,size mi güvenip yapmış o kadar çocuk
erkekler nedense aılelerıne karsı pek söz söyleyemiyorlar, benimkide parasını savurmayı pek sever, bu zamana kadar hep onun borclarını odedık , hala da az bırsey borc var...Çalışmayı düşünüyodum canım ama sınava az kaldı. Dershaneye de başlayacağım çok sıkı ders çalışmam lazım o yüzden çalışamam :-(
Böyle devam ederse o karta bi şey olcak zaten :)
erkekler nedense aılelerıne karsı pek söz söyleyemiyorlar, benimkide parasını savurmayı pek sever, bu zamana kadar hep onun borclarını odedık , hala da az bırsey borc var...
ama maşamı gösterdım kendısıne artık dıkkat edıyor, sımdı ev alma planımız da var..
peşin peşin anlaştık ben krediyi ödücem, kalan maaşım harçlığım olacak ve doğacak bebişin masraflarını üstlencem..
ondanda her ay faturalar için para alacagım 500 tl kadar.
birde pazar ve market alışverişini yapsın, geri kalan maaşıyla da ne isterse yapabilir[
Valla ne iyi yapmışsınız öyle olmak lazımerkekler nedense aılelerıne karsı pek söz söyleyemiyorlar, benimkide parasını savurmayı pek sever, bu zamana kadar hep onun borclarını odedık , hala da az bırsey borc var...
ama maşamı gösterdım kendısıne artık dıkkat edıyor, sımdı ev alma planımız da var..
peşin peşin anlaştık ben krediyi ödücem, kalan maaşım harçlığım olacak ve doğacak bebişin masraflarını üstlencem..
ondanda her ay faturalar için para alacagım 500 tl kadar.
birde pazar ve market alışverişini yapsın, geri kalan maaşıyla da ne isterse yapabilir
Karşı taraf hep doyumsuz.Allahim ilk nisanladigimda ewlendigimde bi benm basimda sanirdim ayni demek ki ewlendirmesinler ogullarini bu kadar paralarina meraklilarsa bizimkiler bi de benle kus konusmuyolar ogullarini hic aramazlar benle evlendi die esim evlenirken bankaya 10000 koymus onlara sikinti cekmesinler die biz 60000 borc altinda iken gecen gorumcem aramis kendileri surekli gezmedeler ama elimiz dar yegenlerine biseyler alcam para yolla die ama 7000 lik ankastre set begenmis yanimda esine diyo o alinacak calistigim halde 3000 lik ankastreyi kabul ettiremedim adama ne gerek var die insanlardaki lukse bak ya hep ayni laf siz cift maassiniz bencift maasim ama benm babam bize geldiginde bi aylik market masrafi goruyo annem surekli biseyler alir
Bunların zor durumu hiç bitmiyor ki..Vermeyin arkadasim..gerekirse sert olun bu ne boyle..yillarca cebini ailelerine kapatmayan arkadaslarim var hala ev sahibi olamadilar.Elbette saglik ve ya cok zor durumda olurlar verilir ama heray duzenli odeme ne ya.
Kızlar artık gerçekten de sabrım taşmak üzere yeter valla
Bir buçuk yıllık evliyiz.kpss çalişiyorm öğretmenlik.eşim atanmış öğretmen 3.yılı.Nişan+düğün masraflarındn tutun ev dizmeye kadar hepsini eşim çektiği krediyle karşıladı.hâlâ da ödüyoruz 2yılı var.düğün de gelen para ve takıların bir kısmını bedelliye verdik.yani sadece maaşla geçnyz cebimizde 100 lira harçlık anca kalıyor hatta bazen daha az.kömür kira iki kredi benim eğitim masraflarım vs.
Eşimle çok iyiyiz şükür ufak tefek tartışmalar dışında her evde olan.
Sever sayar el üstünde tutar.
Ama gelin görün ki ailesinden dolayı canım çok sıkılıyor.
Ailesi köyde.evleri arabaları arsaları hayvanları var.eşimin abisi evli köyde ailesiyle altlı üstlü oturuyorlr.işleri köyde
Babası mert değil düğünde az miktar yardım etti.o kadar.sorun ise şu
Her ay en az bir defa arayıp para istiyorlr.elektrik parası işte 4 kardeşi var Okuyan bi ay birine ayakkabı parası bi ay birine elbise okul kayıt parası vb. Abisi arıyor bilmem şu için borç ver bu için borç ver.babası aynı annesi aynı.istisnasz her ay ve ben artık delirmek üzereyim
Eşimle ilk ay tartıştım biraz azalttı artık yok dior.Ama benim zoruyla ve tartışmayla.eşimin dediği de şu.ben atanmışım kazanıyorm onlar dardalar,bi gün ihtiyacımz olursa onlarda bize yardım eder.bu 1.5 yılda o kadar çok dar zamanımız oldu ki bi defa bile onlarn kapısını çalmadk gitti hep arkadaşlarındn borç aldı.bunu söylediğimde de diyo paraları yok durumları yok.
Bazen görseniz arıyorlar işte acil paraya ihtiyacımz var diyorlar eşimde olmasa bile gidip başkalarından borç alıyor onlar için.
Ben de diyorum o kadar övünüyon kazanıyorm die ama bak cebinde kuruş kalmiyo.sen onlar için her türlü şekil bulurken,onlar nie öyle yapmasınlarki diyom susuyor
Çünkü biliyor cimrilerde ve ona asla yardım etmiceklr.Bunun farkında ama bana bu konuda hep onları savunuyor kabullenmiyr
Artık dilimde tüy bitti
Bu insana bu durumu nasil kabullendirecem nasıl yok demesini öğreteceğm ona
Örnek vereym.İlk ayımızda aradılr araba alcaz eksik var borç ver. Verdi ve borcumuzu eksik verdiler.yine kardeşi var üni okuyan geçen ay aramış diyo bna 1milyar borç ver atanınca vercem bırakmadm.annesi 5-6ay önce çamaşır makinesi bak bize alcam. Taksitli al her ay vercem dedi.gitti kredi kartimizla 980liraya aldı annesi 400 verdi artk bıraktı vermeyi üstüne bide geçen aramş diyo garantisini uzatcam 150liran yok mu ver.eşim yok dedi.hayret
Geçen hafta da abisi aradı acil 500 lazım.eşim verdi dün aramş diyo 400 vercem.eşim yok dedi.
Ahh kızlar içiniz şişti biliyorum ama valla artk dayanamıyorm
Eşim artık ben kızdığım için yok demeye çalişiyor
Ama istemeyerek
Parası yok diye
yoksa olsa vercek eminim.
Bu son abisinin yaptığından sonra hiç bi şey demedim. Bak işte yine senin üstüne kaldı borç veriyorz borçlu çıkıyorz dedm.ses çıkarmadı suratımı astım kalktm yanındn.
Konu açılmadı hiç
İyiyiz şuan
Ama ben artk bu konuda ciddi bir fırça atmak istiyorum yarın.
Ama ne desem ne etsem bilmiyorum
Akıl verin lütfen...:-(
Öyle olacak galiba sonunda :)Madem esin bisey diyemiyor sen diyeceksin bir gun.
Onlar için gidip başkalarından borç alıyor canım cebinde parası yoksaBen anlamadım ki her ay elinizde 100 lira kalıyor,
fakat eşiniz ne 100 'ler ne 500'ler dağıtıyor,
Nasıl iş bu ?
Çocuklar atanıp iş güç sahibi olunca milyoner gibi görüyorlar galibaNe kadar arttı bu düğünlerde yardım etmemeler. Artık herkes kendi düğününü kendi yapıyo kimden duyduysam.
Aynilar bizimkiler once ben soguklar dedigimde esim iletmis nasil kizmislar bi daha duymaym fln dedi kv sonra kendi dedi seni hic sewmedim sewmiycemde dieKarşı taraf hep doyumsuz.
Eşimle atandığı ilk yıl tanışmıştık 6 7 ay sonrasında nişan yaptık.Ailesi istemiyordu.
Annesi açık açık diyordu biz şu an evlenmesini düşünmüyorduk Hatta tam eşimin bizi açıklayacağı dönem traktör almışlardı çok pahalıya
Kadın bunu dedi düşünsene
Şimdiden dedim atanırsam yada çalişirsam benim maaş ellenmeyecek ev araba kredi borçlarımız vs.için birikeceksiz çalışmaya başlayınca daha rahat yaşayacaklar demektir bir de onları geçindirmek için uğraşacaksınız.
Benim eşim de diyor onların huyu öyle soğuklar.beni bile işleri düşmedikçe aramazlar diyor :)Aynilar bizimkiler once ben soguklar dedigimde esim iletmis nasil kizmislar bi daha duymaym fln dedi kv sonra kendi dedi seni hic sewmedim sewmiycemde die
O
Onlar için gidip başkalarından borç alıyor canım cebinde parası yoksa
Ama azalttı biraz bu sonlarda ben kıza kıza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?