Db55' in Diyet Günlüğü

• Konu Sahibi Konu Sahibi db55
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

db55

Guru
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2012
2.942
640
363

67-68 kilodan 50 kiloya nasil mi indim ?
Cogumuz farkinda olmadan kilo aliriz. Bunu dert etmeyiz. Bizi sevenler vardir, guzelizdir sadece makyajla one cikartmiyoruzdur bunun gibi dusunceler vardi bende de. Beni rahatsiz etmeyen kilom cevremdekilerin diline dolaniverdi mi beni rahatsiz etmeye uzmeye basladi.
Boylece rejime basladim. Tek basina rejimin etkili olmadigini anladim spor da gerekliydi. Spor yapmaya da basladim. Spor yaptikca mutlu oldum , yemek yeme istegim azaldi boylece kilo vermeye basladim. Her gun gram gram kilo vermek beni motive etti hala da ediyor.
Gelgelelim nasil kilo verdim neler yaptim:

1. Her sabah tartildim
2. Gunde almam gereken kalori miktarina ve ideal kiloma baktim.
3. Yediklerimin kalorilerine baktim.
4. Gunluk kalori ihtiyacimdan 200 kalori daha az aldim.
5. Her gun kahvalti yaptim ve de sabahlari yumurta yedim( tok tutuyor).
6. Umudumu kaybetmedim.
7. Fazla yediysem 5 km yurudum. Bu kacamak yapmak istedigim zaman dusunmeme neden oldu.
8. Pilav, kizartma, yi hayatimdan cikardim.
9. Borek tatli yedigimde yuruyus yaparak kalorimi dengeledim.
10. Muhakkak her gun spor yaptim.
11. Aksam yemeklerimi hep erken saatlerde yedim 7 den sonra agzima bir sey koymadim.

Boyum 158 kilom 50 hedefim 49 kiloya inmek. Buradan neler yedigimi ve yaptigim egzersizleri yazarak sizlerle paylasmak buyuk bir zevk olacak :) Kullandigim yontem kalori sayimi yontemi. Ilginizi cekerse sizde kilonuza ve boyunuza gore gunde almaniz gereken kalori miktarini hesaplarsiniz. Hesapladiginiz kalori miktarindan ne kadar asagida gunu tamamlarsaniz o kadar kalori verirsiniz. Yaptiginiz sporla da kilo vermenizi desteklersiniz.

Dogum yaptım ve haliyle vermem gereken kilolarimi vermek icin burdayim hedefim 8 kiloyu vermek.

Son düzenleme:
Evet uyandim. Gune egzersizle baslayacagim karin kaslarimi calistirici hareketler ya da bir muzik esliginde oynamak gibi.

sabah kahvaltim:

1 dilim kepekli ekmek
3 tane zeytin
Cok az bir peynir
Delight salam
1 Salatalik
1 Domates

Oglen:

firinda tavuk
1 kepekli ekmek
yogurt

aksam:

Corba
salata

Acikirsam salatalik yiyecegim. Ben cok fazla su tuketen biriyim gunde 3 litre su iciyorum. Her gun mutlaka en az 3 km yuruyorum. Beniu bugunlerde zorlayacak olan regl donemime yaklastigim icin tatli yemek arzusudur. Onu nasil asacagim bilmiyorum. Meyveler kesmiyor beni.

Evet arkadaslar kahvaltimi dedigim gibi yaptim sonra 2 km yurudum kalori miktarlarina gelicek olursak:

1 dilim kepekli ekmek : 55 kalori
3 tane zeytin : 24 kalori
delight salam 12 ( 100 gr da 90 kalori)
pinar light ucgen peynir:32.5( 100 gr da 260 kalori)
1 salatalik: 11 kalori
1 domates: 14 kalori

TOPLAM: 148.5 ona biz 150 diyelim
YURUYUSTE HARCADIGIM KALORI:125 (2km hizli tempoda)

ogle yemeginden sonra gorusmek uzere

Çok iyi başarılar :)

tesekkur ederim Simdi de gelelim ogle yemegine menude biraz degislik oldu .

ogle yemegi:

Firinda tavuk: 328 kalori
1dilim kepek ekmegi: 55 kalori
yogurt:75 kalori
salatalik tursusu: 20 kalori

TOPLAM KALORI: 478 ona 480 diyelim.

birazdan yurumeye gidicem yaktigim kaloriyi de yazarim.

Aksam zeytinyagli fasulye 1 dilim ekmek salata yemeyi dusunuyorum onlar da 445 kalori olacak

kendimi tutamadim ve eti burcak klasikten 3-4 tane yedim ve toplam 200 kalori aldim :18:

Biraz moralim bozuk ama yine de gunlugume yazacagim

Aksam yemegi:
Zeytinyagli fasulye: 200 kalori
pinar light yogurt : 50
coban salata: 114
asure: 100
TOPLAM KALORI: 520

SPORDA HARCADIGIM KALORI: 190

Son düzenleme:
Evet gunlukte 2. gunum bugun moralim bozuk oldugu icin gec yaziyorum.

sabah:
1 hashasli tava boregi 500 kalori
1 salam 12 kalori
beyaz peynir 100 kalori
3 zeytin 24 kalori
1 tane salatalik 11 kalori

ara ogun:
eksili brokoli 70 kalori

toplam kalori: 720 kalori
1 km yuruyus 60 kalori

Aksam yemegi:
mercimek corbasi: 270 kalori
kavurma: 410 kalori
asure: 165 kalori

toplam kalori: 845 kalori

gun icinde aldigim toplam kalori: 845+720= 1565 kalori

Aksam yemegi:
mercimek corbasi: 270 kalori
kavurma: 410 kalori
asure: 165 kalori

toplam kalori: 845 kalori

gun icinde aldigim toplam kalori: 845+720= 1565 kalori
mercimek corbasinin kalorisini yanlis girmisim 180
toplam kalori: 1455 kalori

SABAH:
patates kizartmasi: 500
2 dilim kepekli ekmek: 110
2 zeytin: 16
1 salam: 12
peynir: 100
domates sos: 50

toplam kalori: 790 kalori

OGLE:
brokoli salatasi : 70

AKSAM:
mercimek corbasi: 183
salata: 50

GUN ICINDE ALACAGIM TOPLAM KALORI: 1093

Spora gelecek olursak 5 km yuruyus yapmayi bilanliyorum o da 300 kalori yakar

Her gun tartiliyorum 1 gram bile oynasa acayip motive oluyor insan.
Bu arada boyum 156 BMI degeri yanlis hesaplattim galiba oradaki deger kadar dusuk degil 23 kusur bisey

Son düzenleme:
canımcım bu çok zor bir diyet seni karataycı olmaya davet ediyorum .istersen bir gözat belki kafana yatar

canımcım bu çok zor bir diyet seni karataycı olmaya davet ediyorum .istersen bir gözat belki kafana yatar

Kısa sürede başarılı olsada uzun sürede geri alıyor liste liste diyet yapanlar en önemlisi beslenme düzenini oturtmak ben herkesin uyguladığı diyetlere karşıyım şahsen karatay, dukan, 5 günde 5 kilo verdiren tüm diyetlere karşıyım. Ama tercih meselesi herkes kendi düzenine göre uyguluyor en güzeli her şeyden yemek azar azar, kalori takibi yapmak ve spor yapmak.

Biliyorum karatay diyetini aslinda ben kalori sayim diyetiyle karatay diyetini harmanladim yepyeni bir diyet olusturdum.
Gunluk listem yok sabah kalkinca planliyorum. Spor yapiyorum. Karatay hocanin dedigi gibi gunde en az 5 km yurumeye calisiyorum ama ortalama 3 km oluyor bu.

Simdi kilo vermeye nasil karar verdigimi anlatmak istiyorum:
Arkadaslar ben 53-54 kilo bir kizdim. Sonra sinava hazirlanma surecinde cok fazla hareket edemedim ve istahim artti. Enerji iceceklerini de cok fazla tukettim( uykum gelmesin diye) Haliyle kilo aldim. Sonra calisma hayatina basladim. Ayri bir ev ayri bir yasam...Kendimi bi biraktim devamli abur cubur...
Sonra evlendim. Evlendigimde 67 kiloydum. Ama dert etmemistim bunu kendimi hala zayif goruyordum. Sonra her memlekete gidisimde su laflari duydum: Aaaa cok sismanlamissin; kilo mu aldin sen . Hep ayni seylerdi onlara kizardim hep kendilerine baksinlar derdim.
Sonra bir kadin dogum doktoruna bir sey danismak icin gittim. Gitmez olaydim. Bana obez muamelesi yapti." Bu kiloyla sakin hamile kalma. Onceden kac kiloydun. Demek o kadar kilo aldin hastaligin mi var." Ben ask olsun o kadar da demeyin 67 kiloyum dedigimde bana DAHA FAZLA GOSTERIYORSUNUZ dedi.
Cok moralim bozulmustu esimin yaninda bunlari demesi.
Gelelim beni uzen asil konuya. Arkadasimin esi benim icin sisman demis. Ona mi dusmustu benim sismanligim. Baktim herkesin gozune batiyor ben de hirslandim arkadaslar da rejime girdi. Yaris halinde daha cabuk kilo verdigimi anladim. Simdi 56.8 kiloyum boyumu nda 158 saniyordum gecenlerde olctum 156 cikti.:26:
Iste boyle arkadaslar artik bana sismanlamissin diyemiyecekler. Dikkatimi ceken bir sey de zayiflayinca kimse zayiflamissin demiyor da sismanlayinca akbaba gibi herkes yorum yapma hakkini kendinde buluyor. Iste benim hikayem de bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…