Dedem vefat etti ama hiçbirşey hissetmiyorum

ZmraKs

Ya ümitsizsiniz, ya da ümit sizsiniz
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Mart 2021
248
311
53
Merhaba bayanlar. Sorun bende mi bilmiyorum bugün dedem vefat etti ama ben nedense çok bir üzüntü yaşayamıyorum. Sanki benim kanımdan biri değilde herhangi biri vefat etmiş kadar üzüldüm işte diyeyim size anlayın. Merak ettiğim varmı böyle olan? Ben mi duygusuzum? Dedemi öyle çok görmedim gerçi gördüğüm zamanlarda ondan herhangi bi sevgi de görmedim. Küçüklükten beri resmen dayımın çocuklarıyla bizi ayırirdi (onları daha çok severdi) belki bundandir diye düşünüyorum bilmiyorum üzülmek istiyorum ama uzulemiyorum. Zaten yaşlıydı hastaydı vs diye düşünüyorum çok mu gaddarim acaba

sırf aynı kandansınız diye kimseyi çok sevmek ve arkasından perişen olmak zorunda değilsiniz. Çok sık görmediğiniz, sizin hayatınıza etki etmemiş, size sevgi göstermemiş... kendinizi üzülmek zorundayım diye zorlamayın. Duanızı edin, Allah'tan rahmet dileyin, annenizi yetiştirdiği için son kez ruhuna teşekkür edin vedalaşın. kendinizi de suçlamayın.

Başınız sağ olsun
Çok paylaşım yok sevgide yok ayrım yapılmış demekki içten içe bi öfke birikimi varmış
Bunun gaddarlikla ilgisi yok
Olabilir

Çok paylaşımınız yoksa normal değil mi?

Başınız sağolsun.
Normal gibi ama ne bilim kendimi kötü hissetmedim değil teşekkürler
Haklısınız aslında duasını ediyorum tabiki başka yapacak biseyim yok zaten sanırım. teşekkürler

valla bence normal çok birşey hissetememeniz. hep ayrımcılık yapmışsa ve sizi derinden sevmediyse normaldir sizin de sevmemeniz. sevmeyincede çok üzülmezsiniz

Başınız sağ olsun
Çok paylaşım yok sevgide yok ayrım yapılmış demekki içten içe bi öfke birikimi varmış
Bunun gaddarlikla ilgisi yok
Olabilir
Belkide dediğinz gibi içten içe öfke duyuyorum sanırım. Ama uzulmeyince kendimi suçlu gibi hissettim ister istemez

Benim dedem ben ufakken öldü, hiçbir paylaşımım olmadığı için ve daha küçük olduğum için ben de bir şey hisssettiğimi hatırlamıyorum. 2015’te de hayatımda iki üç kere gördüğüm dayım öldü, yine beni etkilemedi.

Başınız sağ olsun. Bir şey hissetmediğiniz için kendinizi suclamayin. Benim de ölse en ufak bir duygu kırıntisi hissedemeyecegim akrabalarım var. Tamamen birlikte gecirilen zamanla ve yaşananlarla alakalı bir durum.

Normal.
Hatta bir oyuncu vs öldüğü zaman bile daha fazla hisli olabiliyor insan zira oynadığı bir dizi bir film bile senin hayatinda ki bir dönemi hatırlatıp duygulanabiliyorsun ama böyle paylaşımın olmadığı olunca da garip tavirlara maruz kaldığın birine pek tabi bir duygu edinmeyebilirsin,istediği kadar kan bağın olsun
Sende bir problem yok bence

Belkide dediğinz gibi içten içe öfke duyuyorum sanırım. Ama uzulmeyince kendimi suçlu gibi hissettim ister istemez
Benimde çok yakınım biri vefat etti ne üzülmek nede ağlamak aklıma gelmedi
Hatta bi fatiha okumak bile halen aklıma gelmez 3 yıl oldu
Olabilir insani bir şey buda
Paylaşım olunca başka benim dedem vefat edeli 15 yıl oldu dede dendiği zaman yaslar süzülür yanağından
Bu ilgi sevgiyle alakalı bir durum
Siz duanızı edin kendinizi kötü hissetmeyin..

İnsanın, diğer insanlarda böyle hisler uyandirabilmesi için, iz bırakması gerekir. Siz de böyle bir iz yok ki, his olsun.

Pek paylaşımın olmadığı içindir belkide yine de insan üzülür bence.
Benim dedem ölünce dünyam yıkılmıştı ağlamaktan helak oldum bir ay sonra kendime geldim desem yeridir babam gibiydi hala hatırladıkça yüreğim de bir sızı ama beni ilk göz ağrım diye severdi resmimi cüzdanımda taşırmis küçükken ah şuan bile gözlerim doldu ağlıyorum bir dede nasıl en çok seviliyorsa onu öyle seviyorum canım dedem mekanın cennet olsun ruhuna fatiha

Benim anneannem çok hasta vefat etse sadece annemi çok perişan göreceğim için üzülür ve ağlarım ama annemin o haline ağlarım anneanneme değil

Üzülmek; ne kadar paylasiminiz olduguyla, ne kadar sevdiginiz ve sevildiginizle, anılarınızla bağlantılı. Dedem öldüğünde cok üzülmüştüm. Babaannem öldüğünde mutlu bile oldum. Hissettiginiz hicbir duygudan kendinizi suçlamayin. Ne yasadiginizi siz bilirsiniz.

Duygusal bir bağınız yoksa çok üzülmemeniz vs normal. Hele ki bu birey hastaysa ve ölümü bekleniyorsa daha da normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…