Dedem vefat etti ama hiçbirşey hissetmiyorum

Benim babaannem hakkında dusuncelerimi bilseniz hayret edersiniz. Valla ben merhameti, dunyada yüzümü güldürene ederim. Yaşamı boyunca beni üzmüş, annemi üzmüş biri, sırf öldü diye her seyi unutup uzulecek degilim. Babaannem şeytanla yarışır bir insandı. Ölünce her şeyi unuttular, melek mi oldu? Arkasindan bir fatiha bile okumadım, okumam da. Azabı ateşi bol olsun.

Belki haklısınız. Mesele sadece fazla görüşmemek değil görüşsek bile sevgisini görmedimki ben yukarda da belirttim eskiden ben küçükken bizimle aynı şehirde oturdukları zaman giderdik bazen anneme bunu niye getiriyosun kuyruk gibi peşinde dediği de oldu hiç yüzüme gulmezdi bikere alıp sevmezdi sanki düşmanının kızı gibi hep somurtkan suratliydi neyse Allah rahmet eylesin inşallah
Kimsenin neler yaşadığını bilemeyiz oyuzden bu konuda kıyaslamak çok doğru olmaz bence.
Haklisiniz bencede ders çıkarmak gerek gerçekten
Muhtemelen bu şehirde cenaze için toplandiklarinda gittiğimde bende öyle olcam hatta belki gitmem bile küçük çocuklarım var malum pandemi bakcm artık
Bende sizin dediğiniz gibi oldum telden aldım haberi oyuzden çok bişey etkilemedi hayatımı. Duamı ettim normal yaşantıma devam ettim

Çok yakın olmamışsınız canım size sevgisini ilgisini çok geçirememiş o yüzden normal.. pek bir paylaşımınız da olmamış doğal olarak çok üzülemiyorsunuz.. bu arada başınız sağolsun mekanı cennet olsun

Evet ya birde yaşarken sevdiğin kisilere çektirdikleri aklına geliyor dahada uzulesin gelmiyor ne bilim. Yinede bosverin kimsenin yaptığı zerre kadar kötülükte zerre kadar iyilikte yanına kalmayacak kötülüğün cezası iyiliğin mükafatı verilecek.

Benim dedem hastalandığı zamanda çok üzülmedim Allah ele avuca düşürmesin dedim hatta. ama öbür dedeme öyle bişey olsa yıkılırim mesela çok üzülürüm

Amiin, sizde son zamanlarda olanlardan dolayı uzaklasmissiniz ondan dolayıdır böyle olduğu zamanlar genelde ilk başlarda pek bişey hissetmiyorsun ama sonradan yaşadıginiz güzel günler aklına gelince illaki bı uzuntu burukluk hissediyorsundur canım. Başın sağolsun mekanı cennet olsun

Dedem vefat ettiğinde liseye gidiyordum. Dedem asla sevgisini göstermedi bize. Ki Kendi çocuklarına da göstermemiş zamanında. Benim için herhangi bir insandı. Ölüm haberine ben de asla üzülmedim, hatta sabah gelen telefon sesine uyanıp geri yatmışım.
Sizin için anlam ifade etmeyen biri kan bağı da olsa pek üzmüyor, gaddar değilsiniz.

Paylaşımın, duygusal bir bağin olmadığı için normal.. Üstelik paylaşımın bile olsa çok üzülmeyebilirsin. Belirli bir yaşın üzerinde ve beklenen ölümler (hastalık vs) insanları daha az üzüyormuş...kimse yanlış anlamaz umarım beni.. Annem, kardeşim, yeğenlerim ve eşim dışında kimsenin ölümü beni üzmez..ne teyze ne hala ne amca ne dayı ne kuzen ne de arkadaş...

Siz çok iyi niyetli birisiniz bence öyleki uzulmemis olmanıza bile üzülmüş kendinizi sorgulama gereği duymussunuz. Uzulmek sevilmek bunlar beynimizin bize sunduğu duygulardır. Ve maalesef istediğimiz de sevinip istediğimizde uzulemiyoruz uzulmeyisiniz sizin gaddar oluşunuzdan değil anılarınızın az oluşundan kaynaklı size hissettirdiği duygu varliginda ona karşı hissettiğiniz sevgi ile alakalı dedeniz iyi biri olabilir hatta çok iyi biri olabilir ama vakit geçirmeyişiniz anılarınızın az olması beyninizde duygusal tepkimeyi engelliyor hal böyle olunca sizde iyi niyetinizden acaba ben duygusuz muyum diyorsunuz. Başınız sağ olsun bu arada

Teşekkür ederim, sizin iyi bakışınız

Benim de dedem ve babaannem vefat etti.Amcama ebeveynlik yaparken babama üvey evlat muamelesi yaparlardı dolayısıyla bize de.Öldüklerinde üzülmek aklıma bile gelmedi, cenazelere de gitmedim. Bana ben mi anormalim diye sorgulamanız tuhaf geldi.. hele gaddarlık falan ne alaka?
ne ekersen onu biçersin diye bir laf var, öldüler ve ektiklerini de biçtiler o kadar.

Diğer kuzenlerim çok ağlarken benim bukadar soğukkanlı olmam sorgulatti kendimi açıkçası..hele bide adam zaten hasta kaç aydır belliydi hani olacak şey arayipta çok şaşırdık biz ,sende bizim gibi şok geçirme demeleri yokmu gaddarlik konusunda nede olsa kan bagimiz var oyuzden bilemedim sanırım..

En fazla
En fazla 1-2 gün ağlarlar. Bazen de birileri ağlarken diğeri de ağlar. Duygular bulaşıcıdır. Hatta cenazesinde haddinden fazla ağlayan varsa başka bir kaybına üzülüyordur diye düşünürüm. 2 hafta önce bir akrabam (80 küsur yaşında) vefat etti, taziyeye gittiğimizde kimse ölene ağlamadi. 1 yıl önce vefat eden kızkardeşime ağladi herkes...

Aynı kandan olmak çok üzülmek için bir neden değil ki. Paylaşımlar önemli. Bazen insan komşusu vefat ettiğinde onunla beraber ölesi geliyor o derece üzülüyor, anne-babasına bu tepkiyi veremiyor. Burada paylaşımlar, yaşarken birbirinize kattıklarınız, birbirinizden götürdükleriniz önemli.
Mekanı cennet olsun inşallah.

Üzülmemeniz çokta önemli değil bence.arkasından dua edin yeter.bu gidenler için daha önemli.

duygusal yakinliginiz olmayan biri oldugunde derin bir aci uzuntu yasamamaniz cok normal .
ayni kandan olmanizla bir ilgisi yok .

Olur öyle, paylaşımla ilgili.

Babaannem vefat etti, açıkçası babam için çok üzüldüm ben. Babaannemi de severdim de bir paylaşım olmayınca.. insan herhangi bir kayba üzüldüğü kadar üzülüyor.

Onun öncesinde bir aile dostumuzu kaybettik, çok üzülmüştüm ona. Hala da üzülürüm, anarım kadıncağızı sık sık..

Allah bütün kayıplarımızın mekanını cennet etsin..

Normal. Eşim de babannesi vefat ettiğinde bu şekilde olmuş, aynı bahsettiğiniz olaylardan dolayı :) Başınız sağolsun, mekanı cennet olsun diyelim.

bu yaşıma kadar öğrendiğim en önemli şey kan bağı çokta bir anlam ifade etmiyor.

bende sizin gibiyim bu konularda.

ne kadar ekmek o kadar köfte:) paylaşım yok ilgi yok emek yok ee yabancıdan ne farkı var. kasmaya gerek yok

sırf akraba olduğu için kendini parçalamak zorunda değilsin ki. Bir yakınlığınız yokmuş neden üzülesin öyle aman aman?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…