- 28 Mart 2020
- 21.344
- En iyi cevaplar
- 1
- 64.785
- 598
Benim babaannem hakkında dusuncelerimi bilseniz hayret edersiniz. Valla ben merhameti, dunyada yüzümü güldürene ederim. Yaşamı boyunca beni üzmüş, annemi üzmüş biri, sırf öldü diye her seyi unutup uzulecek degilim. Babaannem şeytanla yarışır bir insandı. Ölünce her şeyi unuttular, melek mi oldu? Arkasindan bir fatiha bile okumadım, okumam da. Azabı ateşi bol olsun.Basın sağolsun canm. Aslında babannemlede öyle çok paylaşımım olmadı ama ona çok ağlamıştım mesela. Çok bir araya gelmesekte geldiğimiz zamanlarda da hissettirdi sevgisini babannem bilmiyorum belki bu yüzden ona ağladım. Ama dedem Rahmetli öyle değildi hiç sevdiğini bile hissetmedim hatta ben küçükken anneme niye kuyruk gibi durmadan bunu yanında getiriyosun dediğini bile duydum yani
Bende sanırım annemin üzüldüğünü bildiğim için üzülüyorum vede tabiki normal komşu ölse bile üzülürüm o derecede üzüntüm sadece
Haklısınız teşekkürler kendimi gaddar gibi hissettim bı an
Evet hastaydı zaten yaklaşık 5 aydır falan
Belki haklısınız. Mesele sadece fazla görüşmemek değil görüşsek bile sevgisini görmedimki ben yukarda da belirttim eskiden ben küçükken bizimle aynı şehirde oturdukları zaman giderdik bazen anneme bunu niye getiriyosun kuyruk gibi peşinde dediği de oldu hiç yüzüme gulmezdi bikere alıp sevmezdi sanki düşmanının kızı gibi hep somurtkan suratliydi neyse Allah rahmet eylesin inşallahAnneannem ve dedemden farklı ülkelerde büyüdüm, senede 1 defa 3-4 hafta görürdüm. Ona rağmen vefat ettiklerinde bağıra bağıra ağlamıştım. Halen yoklukları üzer beni, evlerinin bahçesinde otururken camdan onların baktığı günleri düşünür hüzünlenirim. Geçende kardeşimle konuştuk keşke eskidende şuanki telefonlarımızdan olsaydı, onlarla 1000lerce fotoğrafımız olurdu, eski fotoğraflar malum.
Demem o ki paylaşımla ilgisi yok, demekki siz üzülecek kadar sevmemişsiniz dedenizi.
Olabilir. Yadırgancak birşey yok.
Yinede başınız sağolsun. Mekanı cennet olsun.
Kimsenin neler yaşadığını bilemeyiz oyuzden bu konuda kıyaslamak çok doğru olmaz bence.Dün ölümlü konusu olan arkadaş kimdi? Çağıralım onu senin yerine de dertlensin.
Başın sağolsun, hayatın gerçeği ölüm. Ölüme üzülmek kendine üzülmek ya da çevresine acımaktır zaten. Her zaman karalar bağlamaya gerek yok.
Haklisiniz bencede ders çıkarmak gerek gerçektenBenim dedem bugün ölse , cenazesine bile katılmam . Pandemi var derim . Bence sizinle bir alakası yok . Ne ekersen onu biçersin . Sen hayattayken bir çocuğun başını okşama , yüzünü güldürme , ayrım yap , kötü davran bak bakalım arkandan iyi şeyler söylenir mi ?
Bu konu hepimize ders olmalı . Hayattayken etrafımızda sevilen insanlar olmaya çalışalım .
Muhtemelen bu şehirde cenaze için toplandiklarinda gittiğimde bende öyle olcam hatta belki gitmem bile küçük çocuklarım var malum pandemi bakcm artıkbenımde basıma geldı
dedem vefat ettıgınde ınanılmaz uzuldum resmen kalbımın ıcı sızladı kı hala aklıma geldıgınde uzulurum
esımın annanesı oldugunde de cok cok uzulmustum konusu acıldıgında bıle bogazım dugumlenır
ama annanem vefat ettıgınde hıc bırsey hıssetmedım cenaze evı gıbı degıldı sankı bulundugum yer normal akrabalar bır araya gelmısız gıbı hısssetmıstım ...
Bende sizin dediğiniz gibi oldum telden aldım haberi oyuzden çok bişey etkilemedi hayatımı. Duamı ettim normal yaşantıma devam ettim2018 yılında aynı şekilde dedem vefat etti annem telefonda verdi haberi gece , normal hayatıma devam ettim Allah rahmet eylesin çok çekmedi şükür dedim öyle 3-5 dk meşgul oldum konuyla cünkü gönül bağım çok yoktu
Eşimle Arkadaşımızın annesi vefat etti 2-3 gün hep ağladım ki kadını hiç tanımıyordum ama onun o anında yanındaydım ilgilendik eşimle , çok kötü olmustum
Çok yakın olmamışsınız canım size sevgisini ilgisini çok geçirememiş o yüzden normal.. pek bir paylaşımınız da olmamış doğal olarak çok üzülemiyorsunuz.. bu arada başınız sağolsun mekanı cennet olsunMerhaba bayanlar. Sorun bende mi bilmiyorum bugün dedem vefat etti ama ben nedense çok bir üzüntü yaşayamıyorum. Sanki benim kanımdan biri değilde herhangi biri vefat etmiş kadar üzüldüm işte diyeyim size anlayın. Merak ettiğim varmı böyle olan? Ben mi duygusuzum? Dedemi öyle çok görmedim gerçi gördüğüm zamanlarda ondan herhangi bi sevgi de görmedim. Küçüklükten beri resmen dayımın çocuklarıyla bizi ayırirdi (onları daha çok severdi) belki bundandir diye düşünüyorum bilmiyorum üzülmek istiyorum ama uzulemiyorum. Zaten yaşlıydı hastaydı vs diye düşünüyorum çok mu gaddarim acaba
Evet ya birde yaşarken sevdiğin kisilere çektirdikleri aklına geliyor dahada uzulesin gelmiyor ne bilim. Yinede bosverin kimsenin yaptığı zerre kadar kötülükte zerre kadar iyilikte yanına kalmayacak kötülüğün cezası iyiliğin mükafatı verilecek.Benim babaannem hakkında dusuncelerimi bilseniz hayret edersiniz. Valla ben merhameti, dunyada yüzümü güldürene ederim. Yaşamı boyunca beni üzmüş, annemi üzmüş biri, sırf öldü diye her seyi unutup uzulecek degilim. Babaannem şeytanla yarışır bir insandı. Ölünce her şeyi unuttular, melek mi oldu? Arkasindan bir fatiha bile okumadım, okumam da. Azabı ateşi bol olsun.
Benim dedem hastalandığı zamanda çok üzülmedim Allah ele avuca düşürmesin dedim hatta. ama öbür dedeme öyle bişey olsa yıkılırim mesela çok üzülürümbende kızıma dedesinin kanser oldugunu söyledim ki doğdugundan beri görür , hee sevgi yi hissediyormu bilmiyorum ,
teşhis kondugu akşam ben ağladım bana senın baban değil ki niye ağlıyorsun sana dedi , (yaş 14 )
niye sen üzülmüyormusun dedim , yoookkk hiç birşey hissetimyorum dedi ,
ben dogurdum ama şaşırdım da ,
Amiin, sizde son zamanlarda olanlardan dolayı uzaklasmissiniz ondan dolayıdır böyle olduğu zamanlar genelde ilk başlarda pek bişey hissetmiyorsun ama sonradan yaşadıginiz güzel günler aklına gelince illaki bı uzuntu burukluk hissediyorsundur canım. Başın sağolsun mekanı cennet olsunYa ben de öyle oldum, ki dedemle de bizim vardı paylaşımımız. Sadece son birkaç ayında bize cok soguk davranıyordu annemle bana, teyzem biraz dedemi doldurmuştu bıze karsı o yuzden ben de dedem bıze ötle davranınca ben de uzaklaşmıştım. Bilmiyorum ya kucukken severdim ama büyüdükçe nedense uzaklaşmıştım, bir de anneme ananeme diğer teyzeme falan biraz çektirdi yani. Bizi severdi yalan yok ama bilmiyorum. Ben de cok bir sey hissedemedim, ama yoğun bakımda gördüğümde cok kötu olmustum. Allah kimseyı O duruma düşürmesin ama hayat işte
Dedem vefat ettiğinde liseye gidiyordum. Dedem asla sevgisini göstermedi bize. Ki Kendi çocuklarına da göstermemiş zamanında. Benim için herhangi bir insandı. Ölüm haberine ben de asla üzülmedim, hatta sabah gelen telefon sesine uyanıp geri yatmışım.Merhaba bayanlar. Sorun bende mi bilmiyorum bugün dedem vefat etti ama ben nedense çok bir üzüntü yaşayamıyorum. Sanki benim kanımdan biri değilde herhangi biri vefat etmiş kadar üzüldüm işte diyeyim size anlayın. Merak ettiğim varmı böyle olan? Ben mi duygusuzum? Dedemi öyle çok görmedim gerçi gördüğüm zamanlarda ondan herhangi bi sevgi de görmedim. Küçüklükten beri resmen dayımın çocuklarıyla bizi ayırirdi (onları daha çok severdi) belki bundandir diye düşünüyorum bilmiyorum üzülmek istiyorum ama uzulemiyorum. Zaten yaşlıydı hastaydı vs diye düşünüyorum çok mu gaddarim acaba
Siz çok iyi niyetli birisiniz bence öyleki uzulmemis olmanıza bile üzülmüş kendinizi sorgulama gereği duymussunuz. Uzulmek sevilmek bunlar beynimizin bize sunduğu duygulardır. Ve maalesef istediğimiz de sevinip istediğimizde uzulemiyoruz uzulmeyisiniz sizin gaddar oluşunuzdan değil anılarınızın az oluşundan kaynaklı size hissettirdiği duygu varliginda ona karşı hissettiğiniz sevgi ile alakalı dedeniz iyi biri olabilir hatta çok iyi biri olabilir ama vakit geçirmeyişiniz anılarınızın az olması beyninizde duygusal tepkimeyi engelliyor hal böyle olunca sizde iyi niyetinizden acaba ben duygusuz muyum diyorsunuz. Başınız sağ olsun bu aradaMerhaba bayanlar. Sorun bende mi bilmiyorum bugün dedem vefat etti ama ben nedense çok bir üzüntü yaşayamıyorum. Sanki benim kanımdan biri değilde herhangi biri vefat etmiş kadar üzüldüm işte diyeyim size anlayın. Merak ettiğim varmı böyle olan? Ben mi duygusuzum? Dedemi öyle çok görmedim gerçi gördüğüm zamanlarda ondan herhangi bi sevgi de görmedim. Küçüklükten beri resmen dayımın çocuklarıyla bizi ayırirdi (onları daha çok severdi) belki bundandir diye düşünüyorum bilmiyorum üzülmek istiyorum ama uzulemiyorum. Zaten yaşlıydı hastaydı vs diye düşünüyorum çok mu gaddarim acaba
Teşekkür ederim, sizin iyi bakışınızSiz çok iyi niyetli birisiniz bence öyleki uzulmemis olmanıza bile üzülmüş kendinizi sorgulama gereği duymussunuz. Uzulmek sevilmek bunlar beynimizin bize sunduğu duygulardır. Ve maalesef istediğimiz de sevinip istediğimizde uzulemiyoruz uzulmeyisiniz sizin gaddar oluşunuzdan değil anılarınızın az oluşundan kaynaklı size hissettirdiği duygu varliginda ona karşı hissettiğiniz sevgi ile alakalı dedeniz iyi biri olabilir hatta çok iyi biri olabilir ama vakit geçirmeyişiniz anılarınızın az olması beyninizde duygusal tepkimeyi engelliyor hal böyle olunca sizde iyi niyetinizden acaba ben duygusuz muyum diyorsunuz. Başınız sağ olsun bu arada
Diğer kuzenlerim çok ağlarken benim bukadar soğukkanlı olmam sorgulatti kendimi açıkçası..hele bide adam zaten hasta kaç aydır belliydi hani olacak şey arayipta çok şaşırdık biz ,sende bizim gibi şok geçirme demeleri yokmuBenim de dedem ve babaannem vefat etti.Amcama ebeveynlik yaparken babama üvey evlat muamelesi yaparlardı dolayısıyla bize de.Öldüklerinde üzülmek aklıma bile gelmedi, cenazelere de gitmedim. Bana ben mi anormalim diye sorgulamanız tuhaf geldi.. hele gaddarlık falan ne alaka?
ne ekersen onu biçersin diye bir laf var, öldüler ve ektiklerini de biçtiler o kadar.
En fazla 1-2 gün ağlarlar. Bazen de birileri ağlarken diğeri de ağlar. Duygular bulaşıcıdır. Hatta cenazesinde haddinden fazla ağlayan varsa başka bir kaybına üzülüyordur diye düşünürüm. 2 hafta önce bir akrabam (80 küsur yaşında) vefat etti, taziyeye gittiğimizde kimse ölene ağlamadi. 1 yıl önce vefat eden kızkardeşime ağladi herkes...Diğer kuzenlerim çok ağlarken benim bukadar soğukkanlı olmam sorgulatti kendimi açıkçası..hele bide adam zaten hasta kaç aydır belliydi hani olacak şey arayipta çok şaşırdık biz ,sende bizim gibi şok geçirme demeleri yokmugaddarlik konusunda nede olsa kan bagimiz var oyuzden bilemedim sanırım..
Aynı kandan olmak çok üzülmek için bir neden değil ki. Paylaşımlar önemli. Bazen insan komşusu vefat ettiğinde onunla beraber ölesi geliyor o derece üzülüyor, anne-babasına bu tepkiyi veremiyor. Burada paylaşımlar, yaşarken birbirinize kattıklarınız, birbirinizden götürdükleriniz önemli.Merhaba bayanlar. Sorun bende mi bilmiyorum bugün dedem vefat etti ama ben nedense çok bir üzüntü yaşayamıyorum. Sanki benim kanımdan biri değilde herhangi biri vefat etmiş kadar üzüldüm işte diyeyim size anlayın. Merak ettiğim varmı böyle olan? Ben mi duygusuzum? Dedemi öyle çok görmedim gerçi gördüğüm zamanlarda ondan herhangi bi sevgi de görmedim. Küçüklükten beri resmen dayımın çocuklarıyla bizi ayırirdi (onları daha çok severdi) belki bundandir diye düşünüyorum bilmiyorum üzülmek istiyorum ama uzulemiyorum. Zaten yaşlıydı hastaydı vs diye düşünüyorum çok mu gaddarim acaba
Olur öyle, paylaşımla ilgili.Merhaba bayanlar. Sorun bende mi bilmiyorum bugün dedem vefat etti ama ben nedense çok bir üzüntü yaşayamıyorum. Sanki benim kanımdan biri değilde herhangi biri vefat etmiş kadar üzüldüm işte diyeyim size anlayın. Merak ettiğim varmı böyle olan? Ben mi duygusuzum? Dedemi öyle çok görmedim gerçi gördüğüm zamanlarda ondan herhangi bi sevgi de görmedim. Küçüklükten beri resmen dayımın çocuklarıyla bizi ayırirdi (onları daha çok severdi) belki bundandir diye düşünüyorum bilmiyorum üzülmek istiyorum ama uzulemiyorum. Zaten yaşlıydı hastaydı vs diye düşünüyorum çok mu gaddarim acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?