• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değişik iş arkadaşları

Devlet kurumlari kesinlikle ozellesmeli ve ise yaramayan ne kadar personel varsa cikarilmali.israf...uc saatte yapilacak ise o kadar personel ve maas odemek 🤦
Eee niye bu kadar insan kpss diye ölüp bitiyor sanıyorsunuz? Sırf kpss ye taktığı için yıllarca çalışmayan, mühendis olup devlette kıytırık bir kadro alabilmek için ikinci bölüm okuyan nice insan var. İş aşkından mı sanıyorsunuz? Rahat rahat yatıp devlet kurumlarını işgal etmek için.

Bu boş beleş konuşan, işten kaytaran insanları takip-kontrol eden bir amiriniz yok mu?
Kurumda saatlerce kahvaltı etmek de ne demek?
İşini hakkıyla yapan memurları tenzih ederim ama devlete kapağı atan çoğu insanın bakış açısı böyle.
Yan gel yat, aybaşında maaşını al.
Özel sektörde mümkün olamayacak işler maşallah devlet kurumlarında vakayı adliyeden.
Yine de genelleme yapmayayım ama insan kızıyor.

Müşterilerin geldiği bir kurumsa hele nüfus müdürlüğü gibi kimsenin kaytarabilecegini sanmam bu şekilde. Hele kahvaltı, çay keyfi... Ben o tür yerlere gittiğimde görüyorum kendi aralarında bile sohbet etmiyorlar vakitleri yok çünkü. Öyle yerler gerçekten yoğun oluyor.
Üniversiteyi yeni bitirmiştim. İşkura başvurmaya gittim. Birinin doğumgününü kutluyorlardı. Herkes neden geldin der gibi davranmıştı bana.

Eşim de devlet memuru. Onların orada da işten kaytaranlar varmış. Hep ben akşam yastığa kafamı rahat koyayım, aldığım maaşı gönül rahatlığıyla harcayım der. Sizin için de böyle rahat olsun.

Zaten dedikoducu tiplermiş çok da yakın olmamak daha iyi

benim tavsiyem diğerlerinin ne yaptığı ne kadar çalıştığıyla değil akşam eve gittiğinizde ben maaşımı hakettim mi sorusunun cevabıyla kafanızı meşgul edin.
ha şu da bir gerçek çalışana iş yüklenir devlet kurumlarında. onun muhasebesini de Allah görür.
esas yöneticinizin o adaleti sağlaması gerekiyor bu onun yetersizliği.
sağlık sektöründe çok duyduğum bir durum ama yapacak bişey yok malesef.

Keske masa başı bir iş olsaydı sağlık sektöründeyim koskoca bir servisi tek basına bırakıyorlar geçen gün sorumludan azar işittik alanı bırakmayın diyor ama yine aynılar birde trip atıyorlar
Sağlık sektöründe olduğunuza adım gibi emindim.gercekten sizin gibi mesleğine saygılı kişileri tebrik ediyorum.isinizi hakkıyla yapıyorsunuz.birde bu tarz yerlerde en ufak birşey desen hemen üste çıkıyorlar ben bu tarz iş ahlakında olan arkadaşlarla yapamazdım.onlarla samimi olmakta istemez gerekirse ilgili yerlere şikayet ederdim.bence kendi alanınızı ve hakkınızı koruyun derim

tayinle yeni kuruma geldim üç hafta oldu. Çok yoğun bir birimdeyim bu yüzden eleman sayısı fazla. Çok değişik insanlar. Ben yeniyim beni aralarına almalarını beklemiyorum tabiki herşey zamanla ama sürekli bir işten kaçma iş yıkma kaçma eğilimindeler. Kahvaltıyı kurumda yapıyorlar kahvaltıdan dönüp bir saat çay sohbeti dönüyor sonra yemek sonra yine çay sonrada mesai bitiyor zaten. Herkes birbirinin arkasından konuşuyor sonrada konuşmamış gibi gülüp oynaşıyorlar. Ben mizaç olarak sessiz biriyim bana sürekli sessizsin daha sakin kuruma gitseydin gibi şeyler söylüyorlar (galiba bize göre değilsin demek oluyor) ve hep bir kilo muhabbeti dönüyor. Ben kilolu biriyim ama bir süredir diyetteyim 10 kilo verdim daha da vericem. Her saat başı anlaşmışlar gibi bir biri şaf sokuyor bir biri. Ben umursamayım işime bakayım diyorum bu sefer yalnız kalıyorum mola bile veremiyorum. Ayaklarım şişiyor yorgunluktan. Birde bana işi öğren sende oturursun diyorlar sanki ben bilmiyormuşum gibi. (Yeni atanmadım kurum içi tayin oldum)

Böyle ortamları sevmiyorum kendimi ait hissetmiyorum sevine sevine gidemiyorum işime. Allahtan yaptığım işi seviyorum yoksa yapamazdım heralde.Senelerce bekledim atanmak için dört senede tayin için bekledim emeklerme hayallerime üzülüyorum. Var mı bu tarz ortamda çalışan? Nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım?
sadece isini yap cnm kimseyle muhatap olma bu arada hangi kurumdasin merak ettim bnde isimde mutsuzum😥

Back
X