dekolman plasenta nedeniyle bebeğini kaybedenler

Evet canım sağol desteğin için moral verdin yazdıklarınız çok iyi geliyor gerçekten yeni arkadaşlar ediniyorum burada destekçiler. Allah razı olsun

Arkadaşlar yazmistim bende buraya nisanda 16 haftalik bebegimi plensantanin assagida olmasindan sancilarim.basladi dogum.yaptim
Suan 9 haftalik hamileyim korkuyorum
Kese etrafinda kanama vardi ilac iğne vede yatiyorm surekli dua edin nolur bu gecelererin hürmetin rabbim bebek.isteyenlerin kucagini bos birakmasın yasayan Bilir yokluğunu
Müminin mümin kardesine ettiği dualar kabul olurmus rabbim.hepinizin yardimcisi olsun

Ne güzel vesileki görmeden tanımadan birbirmizi ayni acilari yasadigimizdan icten dualar ediyoruz birbirimize
Dua edenlerimiz çok olsun inşallah
Bende hepiniz için dua edeceğim

Canım geçmiş olsun bebeğin sağlıkla doğsun inşallah

Canm allah sabir versin.ben de aynı durumu yasadim.defalarca dr erken gelsem anlaşılır mıydı diye sordum.dr hastanede olsan bile ben seni bir dk oncesinde bile muayene etsem dekolman olacagini tahmin edemezdim dedi bunu hicbir dr onceden bilemez.kendini hic boşuna suclama demisti.ben de dekolmandan bikac saat once bi sancı hissettim sonra geçti hicbirseyim yoktu.dekolman olunca şiddetli bi ağri oluyo ve ancak o zaman anlıyorsun mecbur dr geliyorsun demisti doktorum.o zaman da benek icin yapacak bisey kalmıyor demisti.dekolman yaşadığımda ben kontrol icin tesadüfen hastanedeydim.hiçkimseye benim kadar hızlı mudahele edilmemistir.bebek esinden kiptu yirmi dk icinde sezarysn oldum.bebek alindiginda kalbi bile atiyormus.ama yine de kurtulamadi bebegim.hersey allahtan canm.yasayacagi varsa evde tek başına bile dogursan yaşardı.nasip hu işler gercekten.ben doğumdan. Dokuz ay sonra tekrar gebe kaldm.cok şükür bu defa kucağıma aldm.bebeğim ondört aylık oldu bile rabbim sizlere de tesellisini kardesini hemrn gondersin

Canım bu yazdıkların gerçekten çok önemliydi benim için çok teşekkür ederim acını tekrar yaşamak pahasına beni rahatlattın. Allah bağışlasın bebeğinizi maaşallah hayırlı ömürler versin inşallah. İkinci gebelikte nasıl bir yol izlediniz peki sağlıklı doğum olabilmesi için ?

-

Diğer konuda yaşadıklarınızı okudum .ne kadar da benzer seyler yasamisiz.aynı heyecanli bekleyis ve sonrasında aynı acı ben de dogum yaptığım gün bana söylemediler.bütün gün kızımı bekledim.kötü biseyler olduğunu cevremdekilerden de anladim.ama gercek olan seye inanmak istemenistim.dogum yapıp kucaği bos hastaneden çıkmak....bos besigin başında ağlamak ...görenlerin bebegi sormasi...akan sütüne bakıp aglamak...bunlar cok acı ama allahin imtihanı.sizinle aynı seyleri yasadm.tek farkı zamanimiz.ben iki yıl once yasadm bunlarisiz şimdi.simdi benim başka bi evladım daha car cok şükür.insallah iki yıl sonra sizin kucagiminzfa ds kardesi olur.

Ben ilk bebegime cok gec gebe kalmistim.tam iki yıl bekledim bebegimi.üç tane catlatma ignesi ve bir aşılama yaptk gebe kalamadm.asilamadan sonraki ay beklemedigim bi zamanda hamile oldugumu öğrendim.hep diyorum beklemediğim bi anda geldii bebegim beklemedigim bi zamanda gitti..gebelik suresince hicbirsorun hicbir sıkıntım yoktu.normal dogumu bekliyordum sonra 39. Haftamn bittgi gün kontrol icin hastanedeydim..doktor fis alirken aniden bi sancı girdi karnima ve aynı anda kanamam başladı. Bes dk icinde dr odasındaydm muayene etti. Hatta bebegin kalp atışlarını bile duydum acil sezaryan dedi.doguma girdim çıktım bebeğim yoktu.o gece yogun bakımda dediler kandirdilat beni.meger amelyathaneden sag cikmamis kuzum.sonrası aci gözyaşı ve gep dua gel sabır istedim allahtan.iki yıl sa gebe kalamamisken bir daha gebe kalamama korkusu ve ayni seyleri yasama korkusu.alti ay sonra bütün korkularima ragmen tekrar bebek düşündük.cok şükür üç ay icinde gebe kaldım ve bu defa sağlıkla kucagima aldm bebegimi.aciyi sabri gösteren rabbim şükür etmeyi de nasip etti.her karanlığın arkasinda bi aydınlık vardr.ins sen de kavusursun o aydinliga.ben gebelik öncesi trambofoli paneli diye bi testi yaptrdm.dr düşük düzeyde pihtilasma var dedi.ilk bebegi bu yüzden kaybettin diyemeyiz dedi.ama önlem olarak ikinci gebelikte kan sulandirici igne kullndm.doktorum baska alabilecek önlem yok dedi.hatta bem ilk hamile oldugumh öğrendiğimde aglayarak doktora tekrar hamileyim dedim.o da ilk bebegi unut aynı şey olacak diye korkar ve düşünürsen hu bebek dokuzuncu aya kadar karnında durmaz dedi.her gebelik farklı demisti bana.farzet ki sen bi ucaga bindin ve o ucak kaza yapti düştü dedi.bundan sonra bindigim her ucak düşecek diye korkma demisti.nasıl her insann bindigi ucak düşme ihtimali varsa ger hamile kadının karnında bebeğini kaybetme dekolman ihtimali var demisti.her gebedeki kadat riskin vatr fazlası yok senin icin demisti.uzun uzadıya yazdm çünkü bu sözler beni com rahatlatmisti.bu sekilde sıkı kontrollerle dualarla hergün igne vurunarak ikinci bebeğimi kucağıma aldm.bir de klasik demir hapi folik asit bi süre icmistim.son aylarda kasilma agri hissrttikce de magnezyum icmistim.

Canım okurken ağladım aynı şeyleri yaşamışız gerçekten. Tek fark sen hastanedeymişsin ama ona rağmen kurtulamamış bebeğin. Aklımdaki sorulara da cevap oldu bu yaşadıkların. Hep hastneye erken gitseydim kurtulur mutdu diye düşünüp duruyorum kendimi yiyip bitiyorum ama işte takdiri ilahi olduğunu unutuyoruz bazen sanki. Ol derse herşey olur. Hayırla büyüt bebeğini inşallah. Ve inşallah duaların kabul olur da biz de bebek sevme büyütme tadını yaşarız.

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz icin.ins sizin de buyuteceginz evladnz olur.ben ilk dogum yaptgimda burda yazilanlari okuyunca umudum artyordu.bu acıyı yaşayan bilir gercekten.sizin de güzel haberlerinizi buradan duyarz ins

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz icin.ins sizin de buyuteceginz evladnz olur.ben ilk dogum yaptgimda burda yazilanlari okuyunca umudum artyordu.bu acıyı yaşayan bilir gercekten.sizin de güzel haberlerinizi buradan duyarz ins
İnşallah canım

Arkadaşlar merhaba, acılarınızı tekrar hatırlatmak istemiyorum ama yardıma ihtiyacım var. Ben 32 gün önce genel anestezi ile sezaryen doğum yaptım. Dekolman sebebiyle bebeğimi kaybettim. Buraya yazmıştım zaten.

Şimdi farklı bir sorunum var; benim kanamam çok aşırı derecede olmadı hatta bazen bitti gibi oldu tekrar başladı falan ama dört gündür bitiyor sonra birden aşırı şekilde geliyor 10 dk sonra bitiyor 6-8 saat hiç yok sonra yine aynı şekilde. Ve bugün son gelişinden beri hiç kesilmedi normal adet kanaması gibi devam etti. Bir de diğer bahsettiğim kanamalarda renk farklı yani sanki taze kan gibi, koyu ve pıhtılı değil.

Doktor ultrasonla baktı herhangi bir parça kalmamış ama bu kanama normal değilmiş. Serum taktılar pıhtılaşma için ve ilaç verdi. Sizde böyle bir durum oluşmuş muydu? Dekolman yüzünden böyle bir sıkıntı olabilir mi? Yoksa bu yaşadığım adet kanaması mı? Başka doktora da gideceğim ama aklıma takıldı araştırmaya çalışıyorum bulamadım birşey.

17 eylül gecesi 39+5 te sancılarim basladi.1.5 saat boyunca evde sancimin duzenli hale gelmesini bekledim.1 oglum var sezeryan ile dunyaya geldi.Bu gebeligimde sezaryan sonrasi dogal dogum yapacaktim.Sancilarim iyice arttı fakat duzene girmedi.2 saat sonra bulunduğum ilçedeki devlet hastanesine gittim.Ebe,nst de bebeğin kalp atışları düşük seni asla bu şekilde gönderemem doktoru arayacagim dedi.Cok endişelendi.Nobetci doktor dışarıdan gelecekti,o gelene kadar ben kendi doktoruma ulaşırım dedim.1.5 saatlik mesafedeydik imza attım, yola çıktık, ebeyi korkunc yuz ifadesiyle geride biraktim.yolda sancılarım şiddetlendi rahmim surekli kasılıydı.Kanama başladı kanamayı da nişan ya da normal zannettim.Kusmaya ve fenalasmaya başladım.Hastaneye ulaştığımda doktorum kapıda bekliyordu.Ulastigimizda bebekte kalp atışı yoktu.Acil ameliyata alındım.Sebebi plesanta dekolman.Once ruptur sanıldı.Ameliyat esnasında ne oldugu anlaşıldı.Ultrasonda bakacak zaman yoktu .Bebegim ölü doğmus 15 dk kalp masajıyla geri döndürülmüş.üniversite hastanesine sevkedip özel bir hücre soğutucu cihaza bağladılar ve yoğun bakımda.Ne kadar hasar aldığını bilmiyoruz.Tekrar kalp durması,vefat etme ihtimali ve özürlü kalma ihtimalleri yari yarıya diyorlar.Ufak bir ihtimal de hiç sorunsuz hayata tutunması.Sizlerden bu ufacık ihtimal için dua istiyorum güzel kalpli anneler.Beni en iyi siz anlarsiniz.Aklim karmakarisik ben hasarın büyük olduğunu tahmin ediyorum çünkü çok zaman kaybettim ve uzun süre oksijensiz kaldı tahminime göre.. Oğlum öyle güzel ki...3 yasindaki abisi de onu bekliyor...Umarim bana birşeyler yazarsınız

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun.Bebeğinizin durumu nasılUmarım hayata sorunsuz şekilde tutunur.Hakkınızda hayırlısı olsun.Ben de 2014 yılında dekolman sebebiyle 37.haftada oğlumu kaybettim.Geri döndürülmeye çalışıldı ama olmadı.Dönse de ya bir süre sonra kaybetme ihtimalimiz olacaktı ya da oksijensiz kaldığı için beyin hasarı yüzünden problemli olacaktı sanırım.Rabbim size bağışsın evladınızı

Merhaba,ben de dune kadar çok daha umutluydum.Beyin hasarı çok yoktur diye düşünüyordum ama dün ilaçlarını kesip uyandirdiklari halde uyanmadı.Yani komada.Sebebi orta-agir beyin hasari dedi dr.Peki dedim ne olacak?Sorumun cevabi henuz net degil.Makina desteği olmadan kendisi nefes alıp veriyor ama..Dediginiz gibi yaşarsa da sıkıntılı olacak.Ben yaşamasını çok istiyorum benim evladım, canımın parçası...Arada kalmak çok zor..Eşim beyin hasarını çok düşünüyor.Icten içe ölmesini tercih ediyor anlıyorum.Ama ben anneyim.Öyle düşünemiyorum.Belirsizlik korku acı içindeyiz.Bugun 1 hafta doldu.Anne sütü veriyorlar mideye sondayla

Sizin de başınız sağolsun.Doğum esnasında mi kaybettiniz sonrasında mi

Çok üzücüAllah yardımcınız olsun.Herşey olacağına varacak.Hayırlısı ne ise o olsunYaşadıgımız olay gerçekten çok tehlikeli, önceden tespiti olmayan nadir rahatsızlıklardan.Aniden olup bitiyor.Ben de ayrılma çoktu,vajinal kanama olmadı,gizli kanama oldu.Sadece çok şiddetli dayanılmaz ağrım oldu.Hastaneye gittigimizde ölmüştü.

Melek anneleri bende yavrumu dekolmandan kaybettim 35.haftamda. şimdi yeniden hamileyim inşallah bende sağlıkla sıhhatli yavrumu kucağıma alabilirim Rabbim o günleri göstersin inşallah kimsenin kucağını boş koymasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…