deli gibi çocuk istiyorum..

valla bende senın düşüncene katılıyorum canım..adam borcumuz bitsin bi oyle düşünelim diyeceğineeee yeğeninin sevilme yaşı bitsin demiş..ala ala madem o kadar çok çocuk özlemin var biran önce durumunu düzeltte kendi çocuğunu sev..
hem konu sahibinin çocuk özlemi olabilir bunu anlayışla karşılaması gerek..
benim eşimin de yeğenleri var..kendi babaları ilgilenmiyor onun ilgilendiği kadar..dayı ayakkabı alsana dayı tablet alsana dayı telefonumu değiştirsene vs..bende kızıyorum işte bu duruma..sen babaları deil dayısısın diyorum tamam sev elbette ama bu kadara kadar da değil..bırakta bazı şeyleri babaları yapsın bi zahmet..

Ayy ben çıldırırımm.
Yeğenimin sevilme yaşı bitsin nedir ya.
Borçlar bitsin dese tamam.
Valla saldırırdım ben çok sabırlısınız..

Ayy ben çıldırırımm.
Yeğenimin sevilme yaşı bitsin nedir ya.
Borçlar bitsin dese tamam.
Valla saldırırdım ben çok sabırlısınız..

Valla canım bazen çıldırsan da kudursan da kavga olmasın,olay çıkmasın die sesini çıkarmıyosun..
ben yeğen kuzen abla kardeş sevgisine karşı değilim ama herkes üstüne düşüne yapsın yeter yani..babası gibi davranmalarına gerek yokkkkkkkkkkk....

eşim ilk başta demişti borcumuzu biraz hafifletelim öyle diye
fakat son zamanlarda yegenine karşı bu şekilde davranışları olunca öyle söyleyince çok bozulmuştum
dün akşam sordum neden böyle söyledin yegenin evladından daha mı üstün dedim
öyle şey olur mu espiri yaptım evlat olunca insanın gözü hiçbişey görmez dedi
bu şekilde konuşma o zaman inciniyorum dedim

İyi bir baba olacağına inanıyosan kazara hamile kal:) O öyle istiyosa sen de böyle istiyosun. Ama sırf ailesi ve yiğenlerine kızdığın için çocuk sahibi olmak istiyorsan hiç boşuna uğraşma 40 tane çocuk yapsan adamı ailesinden koparamazsın...

hmm anladım canım..öyle kırıcı konusmasın madem sende yanlış anlamaaa onu...
borç konusunda eşine katılıyorum

konuyu tesadüfen okudum:))

aynı dert bendede vardı eşimin yegenleri degilde çocuklarıydı sanki hiç başbaşa tatile gidemedik çocuklar eglensin babaları biyere götürmüyor vs duygu sömürüleri bayramlar okuldaki aktiviteler abartılı şekilde eşim ilgileniyordu

keşke istedigin zaman hamile kalabilsen nedemek zamanı ayarlamak rabbim bili nezman olacagını 10yıldır ugraşıyorum hala yok

ama eşimin yegenleri büyüdü artık rahatıım herkez kendi yolunda anlacagın o ilgi azalıyor çocukluktan çıkınca .

hmm anladım canım..öyle kırıcı konusmasın madem sende yanlış anlamaaa onu...
borç konusunda eşine katılıyorum

eşimle konuştum ben çocuk istiyorum diye tutamadım kendimi ağladım
e yapalım dedi
nası yapıcaz dag gibi borç var 500 lirayla neye yeticez dedim
ya ben kendime güvenmesem yapalım der miyim dedi
ama şimdi olmasın bikaç ay sonra olsun dedi
neden dedim kış çocugu olmasın onun eti kemiği incecik hassas kışın ben bile donuyorum yavrum hiç dayanamaz dedi
hem mayıs ta dogsun çocuk kendini kışa girerken toplamış olur dedi
e dedim ocakta dogan çocuk naapsın
kendi çocuguma kıyamam ben dedi

sen kendini maddi yönden nası hazır hissediyosun dedim
şuan 500 kalıyo tmm ama işimi geliştiriyorum ayrıca kasada param kalıp birikiyo böyle
birikiceğine alırım cebimde durur dedi

allahım tez zamanda çocuk nasip etsin sana cnm
ya cnm eşimin yegeni okulda düştü alnında ufak bi sıyrık o kadar
dayısı teyzesi annesi herkes okula koştu
nası üzüldü nası agladı görmeliydin
gerçi o benim canımı çok kötü yaktığı için allahım da onun canını yegenini düşürerek yaktı
orası ayrı evden kovmuştu da 2 gün önce beni

seni çok iyi anlıyorum doğumdan sonra eşinin artık yiğeninden başka bişey görmez gözü.bence korunmayı bırak eşinden gizli olarak sanki kazayla hamile kalmış gibi olur.özünde iyi biri diyosun aldırmaya kalkmayacatır o zaman hem dese bile sen karşı çıkarsın.ha eğer eşin korunuyorsa adet düzensizliği vs için doğum kontrol hapı kullanacakmışım dersin senin korunmana gerek yok dersin eminim onunda işine gelir.maddi olarakta her çocuk kendii kısmetiyle gelir bunu unutma.ve en önemli şey hamile kalayım deyince hemen olmuyor zaten aylarca hatta yıllarca uğraşmak gerekebilir o yüzden hiç bekleme...

Şu yukarıda yazdığınız yorum ilginç geldi, benim erkek arkadaşım da yeğenine böyledir. Birlikte uyurlarmış, üstünde yatarmış, hasta olunca ilaçlarını bir tek sevgilimin elinden içiyor. Hatta daha çok anneni mi seviyorsun babanı mı? tarzında saçma bir soru var ya, çocuk o soruya amcamı diyerek cevap veriyormuş.

Benim çok hoşuma gidiyor aralarındaki iletişim, birbirlerine olan düşkünlük.Yeğenini bu kadar seven çocuğunu da nasıl sever kim bilir? Çocuk isteyebilirsiniz, o duyguyu hiç yaşamadım bilmiyorum? Evet her çocuk rızkıyla doğar aç açıkta kalmaz ama eminim her anne ve baba çocuğuna iyi bir gelecek sunmak ister, istemekten ziyade uygun ortamın sağlanması bence önemli olan.

yukarıda da açıkladığım gibi paylaşma duygum yok
ayrıca bana fazla geliyo bu kadarı
yegeninin babası şehir dışında çalısıyo her daim yanında olmuyo
o eksikliği belki de tamamlamak için babası gibi davranıyo
ben de ona en sonunda sen onun dayısısın babası değil dedim

Bilmiyorum bana normal geliyor özellikle de babası şehir dışında her zaman yanında olamıyorsa..
Çocuğunuz olsa belki anlayabilirdim sizi, o da çocuğundan fazla ilgi gösterdiği takdirde.
Tabiki her kişinin düşünceleri, fikirleri farklıdır. Bana normal gelen size gelmeyebilir.

Son düzenleme:
500 lira ile hem kendi geçiminizi hem de çocuğunuzun ihtiyaçlarını karşılayabileceğinizi düşünüyorsanız bir an önce gerçek dünyaya dönmenizi tavsiye ederim size.

yanlış anlamayın,çocuk yapmayın falan demek haddim değil ama inanın çocuk büyütmek çok zor.üst baş masrafını geçeyim, hadi onu eşten dosttan bulun,bir şekilde idare edin ama

ya diğerleri? her anne emziremiyor, olası mama ihtiyacı durumunda bu paranın yarısını sadece mamaya verirsiniz.bezi,şunu bunu ayrı hikaye.

konuyu takip etmedim,son yorumlara baktığımda sanırım eşiniz razı olmuş bebek fikrine,Allah yardım etsin diyebiliyorum şu an sadece.

22 yaşına evlilik ve delicesine çocuk isteğinizi ne ara sığdırdınız bilmiyorum. Zira ben de o yaştayım ve tek çocuğum sizin gibi.

Benim annem beni 19 yaşında doğurmuş hepten, uzak değil yani bu konular bana ama ne bileyim. Bizden belki bir kuşak geride kalması gerekiyor artık diye düşünüyorum.

Ayda elime sizin kazandığınızdan daha fazla para geçiyor çok şükür, borcum harcım da yok. Ama evli olsam bile -ki değilim ve asla 5-6 sene daha olmayacağım- anne olmak aklımdan geçmezdi.

Belki çocuk yapana kadar siz de çalışabilirsiniz, hem borçlarınız daha kolay biter ve sıkıntılarınızı daha kolay atlatırsınız.

İstisnalar kaideyi bozmaz tabi ama ben çalışıp da hemen çocuk isteyene hiç denk gelmedim. Bizim iş yerinde yok en azından, Çünkü 22 yaş bizim dönemimiz için evlenip barklanıp çocuk doğurma dönemi değil de, aktif olma dönemi gibi.

Ki 500 lirayla geçinmek, bi' de çocuk sığdırmak resmen hayal. Çocuğa yazık olur. Alakasız bir örnek olacak ama geçen aylardan birinde köpeğim yattı yere acı çeker gibi ağlıyor, huysuz, mızmız. Tabi veterinere götürdüm. Tahlili, ultrasonu, taksisi, ilacı, ayrı maması derken 500 lira harcadım. Bu arada sadece gaz sancısı çıktı, oğlan mızmızmış. Demek istediğim hani bir köpeğe bile bunlar harcanabiliyorken, bi bebeğe neler gerekmez ki?

Hamile hiç kalmadım ama annelerin genelinde mesela özel hastanede, çevresindekilere doğum yaptırmış doktorlara gitmek isteyen anneler var. Hamileliğiniz süresince bile sıkıntı yaşarsınız. Özenir insan, ister istemez.

Bunlar için beklemeye değer bence. Zaten çooook gençsiniz.

Calisabiliyosaniz sizde calisin borcunuzu kisa zamanda kapatmaya calisin borc bittikten sonra maddi manevi daha iyi bakarsiniz seni anliyorum benim esimde yegenine duskundu takiiiiii oglum dogana kadar allah kolaylik versin bu zamanda zor en azindan kira derdiniz yokmus bide esinin ailesiyle cok sıkı fiki olmamakta fayda var esinizin tek lafi cok garibime gitti ne demek sevilme yasi gecsin cocuklar her zaman sevilir ayrica inan bana insanin kendi cocugu cok ama cok farkli insallah allahim dogru zamanda verir size her seyin hayirlisi

Ah canım durumun çok zor seni ancak ben anlarım benimde buna benzer hatta çok çok çok daha zor bir durumum var ne maddi nede sevgi anlamında bi sorunum yok ama insanın kendi doğurmadığı çocuklara kocasının babalık yapması çok kötü bi duygu düşünki bende 3 yıllık evliyim hiç bi sorunum yok ve korunmamamıza rağmen çocuğumuz olmuyo yaş 30 oldu (( resmen beterin beteri var durumu...

Yazılanları okumadan ilk yorumumu yaptım sonra dönüp yazılanları okuyunca bşrşey dikkatimi çekti. Neden insanlar maddi durumuna göre düşünmezler ya benim param varsa özele giderim yoksa kapı gibi devlet hastaneleri var doğuran zaten evde bile doğurur eski kadınlar gibi. Kapı süsleri bebek çikolataları özel hastaneler bebek oda takımları bir insanın bunları yapabilmesi için aylık 4000 tl geliri olması lazım lüx artık insanlarda zaruri ihtiyaç haline gelmiş okuyunca onu anladım. Bebekler zaten ilk dönemlerde emiyor biberon battaniye dediğin şey zaten bir kere alınıyor zaten öyle güzel adetlerimiz varki aile her türlü ihtiyacı özellikle ilk bebege hediye olarak getiriyor. Bebek odasıda almayı ver ne olucak şartmı 3 tane zıbınıda koy bi sepete allaha binlerce kez şükürler olsun maddi olarak fazlasıyla iyi durumum ama bak istiyorum istiyorum çocuğum olmuyor allah evlat vermişse bence lüx kısmı dert olmamalı. Yaşın gerçekten çok küçük 22 ama evlendiğine göre 2.5 senedirde yürütebildiğine göre bebekte istediğine göre eşinde okay demiş madem bence hiç masraf kısmını düşünme. Aaaay çok uzun yazdım sorry arkadaşlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…