deli gibi çocuk istiyorum..

Allah korusun benı aılemi yalancı ve düzembaz ınsanlardan.bızım hiç işimiz olmadı olamazda böyle dalavereyle...bebeğinizide Allah bağışlasın..

biz mi ince düşünüyoruz insanlar mı ya nasip diyerek yaşıyo ben anlamıyorum, eşim de ben de memuruz 10 senedir birlikteyiz 10 aydır evliyiz aman folik asit kullanayım aman kenara para koyayım neyi nasıl yaparız diye kendimi yiyorum borcumuzda yok üstelik, aksine borçlu olanlar var

cocuk yapmanın geri dönüşü olmaz,şartlarınızı olgunlaştırmadan birde böyle bir sorumluluga girmeyin diyorum,ayrıca 2 yıllık evli olabilirsiniz ama yaşınızda küçük daha

iyi hoşta canım sen yapmaya karar versen bile sana net bir kararla gelen eşin var.cocuk için daha zamanı var dıyor..tek başınada yapamayacağın için bu bebeği nasıl olacak bu iş..isteğin kötü bişey değil eşini sahiplenmişsin bellı ki yakın ailevi ilişkilerininde bıraz had safada olması sende sınır yapıyor çünkü orada bulduğu durum sizin kendı evınızde yok.yani bır evlat eksıklığı onuda anlamak lazım fakat bu kararda bırlıkte ortak düşünüp yol almanız lazım,isteksız olarak eşine nasıl çocuk yaptırıcaksın..istemese bıle olduktan sonra zaten evden çıkmayacak emınım buna fakat suan gözü korkar bence nacizane..

ya olayı aldınız biyerden başka biyere taşıdınız
hiç de bencilce bi istek deil
çocuk istiyorum ya var mı ötesi
lütfen polemik için dik çıkışlarda bulunmayın

Birak ayda 500 TL ile gecinme mecburiyetini, hamile kalmadan önce bile kenarda bir miktar paraniz olmasi lazim. Ama üc ama bes. Yaptirmaniz gereken tesler var ve hepsini devlet hastanesinde yaptiramiyorsunuz. Ben ikili test icin Zeynep Kamil' e gitmistim ve sabah 6 dan öglen 13.30 a kadar sira beklemis olsam da bana verilen tarih hamileligin 6. ayina falan denk geliyordu. Veya ilk aylarda bazen bebekte anomali tespit ediliyor, iciniz rahat etsin diye farkli doktorlara gitmek istiyorsunuz. Ilk kizimda vardi böyle bir süphe ve elimde avucumda ne varsa doktor doktor gezmistim.

Yeni dogmus bir bebegin neredeyse her iki saatte bir bezini degistirmeniz gerekir en basit örnek. Asagi yukari ayda sadece 70-80 TL bez ve islak mendil. Bebek arabasi, oto koltugu, besigi, odasi, yatagi, kulak derecesi, gögüs pompasi... Gidin bir bebek magazasina A dan Z' ye bir bakin masrafa. Diyelim ki sütünüz az ya da hic olmadi. Günde 5-6 defa mamaya para dayanmiyor. Anne olmak her kadinin hakki ve yüce Allah'im insallah size de kismet eder. Ama herseyin bir zamani var. 27-28 yaslarda olsaydiniz hakliydiniz ama daha 22 yasindasiniz. Maddi durumunuz kötü. Esiniz bunun farkinda oldugu icin simdilik cocuk istemiyor. Kardesinin cocuklarina bile deli divane olan adam kendi cocugunu niye istemesin. En mantiklisi az geliri de olsa bir ise girmeniz. En azindan kira vermiyorsunuz, böylece kendi kazancinizdan her ay bebek icin kenara para ayirirsiniz.

Iciniz kararsin diye degil gercekci düsünün diye yazdim bu yorumu. Ufacik bebegin masrafindan ne olacak ki diye gecirmeyin aklinizdan. Görümcenizin cocuklarindan uzaklassin diye cocuk yaparsaniz kendinize edersiniz. Ama su konuda haklisiniz. Sevilecek yasi gecince kendim cocuk yapacagim demesi sacma olmus esinizin. Ben de olsam bu lafa rencide olurdum. Sizin icin yeterince hassas olan bir konuda böyle konustugu icin kirildiginizi belirtin bence.

biçok kişi aynı şeyi söylüyo sizin gibi çok çok haklısın
duygusal yaklaştım olaya
maddi yönden ne kadar külfet oldugunu biliyorum fakat gözüm görmüyo çocuk aşkından
gerçekçi olmak lazım
tşkler

eşinizi yeğenlerinden kıskandığınız için deli gibi çocuk istediğinizi düşünüyorum. çünkü yaşınız bir yıl daha beklemek için müsait. ha beklemeseniz de bir şekilde beslenecek büyüyecektir ama beklemek daha faydalı gibi.

Yorumların hepsini okumadım,konunun başına istinaden yazıyorum.
Bence 22 yaş,bu kadar güçlü duygularla çocuk istemek için çok erken.

Bana öyle geldi ki sanki görümcen hamile olmasa,hamile kalmayı bu kadar çok istemeyecektin.
Eşin yeğenini dört gözle bekliyor olabilir.Ancak kendi evladına sevgisi başka olacaktır.

canım seni çok iyi anlıyorum şu aralar benim de çocuk isteğim tavan yapmış durumda
5 yıllık evliyim, ilk zamanlar çalışmadığım için çocuğum olsun çok istedim
ama eşim borcumuzun çok olduğunu bebeğimize hak ettiği şeyleri alamayacağı için çok üzüleceğini ve beklemek istediğini söyledi
sonrasında borcumuz bitti fakat kayınvalidemle ciddi sorunlar yaşıyordum
psikolojim bebek için uygun değildi ve taşınana kadar çocuk yapmayacağım dedim
şimdi bakıyorum da ikimizde haklıymışız ama keşke bir bebek yapsaymışız
ama bunlara rağmen sana bebek yapmanı tavsiye etmiyorum
neden
çünkü benim yaşım 32 senin ki ise henüz 22

insan hiçbir çocuğu kendi çocuğu gibi sevemez derler, doğru olduğuna inanıyorum ama
yakın bir arkadaşım var, dünya tatlısı bir bebeği oldu
onu sevmek için şehir dışına annemleri görmeye her gittiğim de onu da görmeye gidiyordum
şimdi büyüdü kerata ama hala seviyorum
bence eşinin yeğeni olacağı için şanslısın keşke benimde yakınım da sevecek bir bebek olsa

canım bak, sende o minicik bebeği severken eşin kadar duygularını tatmin edebilirsin
sen sanıyor musun ki kan bağı var diye kendi çocuğu yerine koyacak mümkün değil
bence çocukları bu kadar seven biri bencillik ediyor olamaz
bence o da kendi çocuğu için çıldırıyordur ama şu an bakacak durumu olmadığına inanıyor
düşünsene sen bebeğine bir şey almak isteyeceksin, alamayınca üzüleceksin ve eşin de bunu sağlayamayacak
hani demiyorum 5 sene bekle ama adamın aklı rahat etsin en azından önünü bir görsün

10 yaşındaki yeğen de daha küçük kıskanabilir seni, kardeşini kıskanan çocuklar var,
benim eşimin kardeşi yeğeni boğmaya kalkmış küçükken teyzesini kıskandığı için, çocuk aklı işte

sana tavsiyem eşinle arana soğukluk sokma
bakarsın işleri çok yakın bir zaman da düzelir, ticaret bu hiç belli olmaz
hani diyorsun ya benim yüzümden mi battı diye, adamda isteyerek batmadı ya
birkaç ay öncesinde biz de acaba iflasa mı gidiyoruz dedik, elimizde hiç para kalmamıştı
şimdi çok şükür iş yetiştiremiyoruz

eşinle güzelce konuş, bebeğim olsun çok istiyorum ama seni üzmek istemiyorum
artık yeğenini severiz bol bol dersin
sonra da durumumuz düzelince bebek sözü istiyorum senden dersin için rahat eder senin de

çok uzun yazmışım, abartmışım :)

Son düzenleme:

allah razı olsun güzel yorumun için ne kadar güzel tavsiyelerde bulunmuşsun
bazı şeyleri gözüme soka soka yapmazsa eger bende sabredebilirim 1 2 sene

bence sen en çok da yeğenleriyle ilgili mevzudan dolayı çocuk istiyorsun.aslında haklısın bu rahatsız edici ama malesef sizin de çocuk büyütmek için maddi durumunuz müsait değil.en azından 1-2 sene bekle.bakalım zaman ne getirir.belki o zman maddi durumunuzda da değişiklik olur.hem eşinin de istekli olması lazım.gerçekten çocuk büyüytmek kolay birşey değil ve eşler arasında sanıldığı gibi bağlılık değil,baya kopukluk oluşturuyor.iki taraf da istekli olmalı.

bazı şeyler de neymiş

bebeğin dayısı değilmiş de babasıymış gibi davranırsa
ya şimdiden her seferinde diyo ki eşim çocuk olsun her gün akşam gelirken ugricam 1 2 saat sevip öyle gelicem eve
yada bana dicek ki cnm hadi ablamlara gidelim bebeği seveyim bu her gün olucak abartmıyorum
zaten eşim aiesine çok çok düşkün bi insan zor rayına oturttum herşeyi
bu bebek şimdi tekrar eskiye döndürücek herşeyi

Benim kardesim de etrafımdaki bi cok kisi de yegenleri icin kendi cocugum olsa bu kadar sevmem gibi geliyo diyo ama oyle olmuyo senin esin de yegenini tabii ki sevecek benim kardesim icime sokasim geliyor bazen diyo .. bu goze sokmak degil ki bazen oyle duygular yasariz ki icimiz icimize sigmaz esin cok sevecek yegenino sana gozune sokuyormus gibi gelecek lütfen engel olma kiskanma birak sevsin opsun koklasin.. ben de 2, çocuğu öyle istiyorum ki.. ama herseyin zamani var..

Şuraya çok uyuz oldum sana ne istediğini sormuş mu?
Benim çocuk isteğime şu cevabı veren adama 4 yıl sonra beni bulursan
istersin derim heralde..
Saçmalığın bu kadarı.
Ayrıca her gün gidip sevip eve öyle gelmek ne demek ya evlenmiş ama farkedememiş.
Yeğen sevgisi,kardeş sevgisi bir yere kadar.
Evlenmiş adam önce karısını, kendi çocuğunu sevecek arkadaşım.
Ben sorunları aştım demişsin ama senin daha aşman gereken çok dağ var gibi geldi bana.
Kolay gelsin

ben de aynen böyle düşünüyorum işaretlediğim yer gibi
cnm diyorum ya şuanlık büyük sorunlar aştım çocuk olunca tekrar başa sarıcak herşey
inan ben de o kadar üzüldüm ki o cevaba

Canım bende aynı durumdayım bir talihsizlikten dolayı eşimin yaklaşık 50bin kadar kredi borcu var ayda 1500 tl ödüyoruz ayrıca ev kira ikimiz de çalışsak da kıtı kıtına geçiniyoruz bütün ödemeleri çıktğnda kenara ayırcak hiçbişey kalmıyo ben 26 yaşndaym 2 yıldr evliyim ve inan ben de çocuğu çok istiyorum eşim de 32 yaşnda çocukları çok seviyo ama sıkıntı içnde doğsun istemiyo bzmde borç 4 yıl sürücek borç btnce o 36 olacak ben 30 o yaşta baba olsun istemiyorum ben bir de tek büyüdüm o yüzden çocuğum tek kalsın istemem asla e 2. Yi ne zaman yapcam diyorum sorular sorular içinden çıkamıyoruz ama beklemekten başka çare yok gibi senin yaşın da bana göre daha iyi 4 değil de 2 yıl bekle belki zam gelr maaşınıza ya da en azından işe girersin üç beş de kenara atarsın sen de çalışmalısın bi çıkış yolun var en azından bi sene çalış de ki al doğum param hazır bebek odası parası hazır dersin doğmdan 6 ay sonra işe devam edersin o da ne kadar istekli oldğnu görür böylece ama bnm öle bi ek gelir şansım yok çnkü İkimzde çalışyrz ztn

Kesinlikle eşiniz çok mantıklı adam.
Öyle haybeye dogsun da nasıl olsa büyür mantığında değil.
Her insan çocuğuna dört dörtlük bir yaşam sürdürmek ister.
Ama o çocuk ilerde bir şey istediğinde babası alamazsa,
sen eşinin kendi açısından alabileceği darbeyi düşünebiliyor musun?

Ayrıca 500 lira kalan ile gerçekten çocuk büyütülmez.
Büyür büyür de nasıl büyür orası tartışılır.
Eşler arasındaki en önemli sorun geçim sıkıntısıdır.
Buna bir de hiç düşünmeden yapılan çocuklar eklenince,
hiç de arkadaşınızın dediği gibi hayat güllük gülistanlık olmuyor.
Evlilikler de böyle böyle bitiyor, olan çocuklara oluyor...

ben bugün uzun uzun sana birşeyler yazmıştım
ama eski konularını bilmiyordum
şimdi eski konularına bir gözattım

şimdi sana şunu diyeceğim
eşini bütün bu olanlara rağmen kabullenmişsin
ama durum böyleyken daha yeni sakinleşmişken
çocuk yapmanı kesinlikle tavsiye etmiyorum
önce evliliğinin oturmasını bekle

o sorunları aştık deme
o kadar çok sorun öyle kolay kolay aşılmaz
zamana ihtiyacınız var

sanma ki bebeğiniz olursa eşin değişecek
ve sanma ki çocuğu olursa yeğenlerini görmeyecek
yeni gelen bebek olmasa da o kolay kolay ailesinden ayağını kesecek gibi görünmüyor
sen sabırlı olacaksın
yavaş yavaş eşine neyin doğru neyin yanlış olduğunu göstereceksin

tabi burdaki konular aynanın bi yüzü bi de yazmadığım paylaşmadığım neler var neler..
tşk ederim ilgin alakan ve güzel yorumun için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…