- Konu Sahibi MeLaNqOliqH
-
Herkes her konuda çok dürüst ya burda dürüstlük doğruluk abideliği taslıyor..nEYSE benim mesaim bitmek üzere cevap yazamayacağım hepinize tşk ederim sohbet için.. Malum işte yoruldum evdede bebeğimle dinleneceğim.
ya olayı aldınız biyerden başka biyere taşıdınız
hiç de bencilce bi istek deil
çocuk istiyorum ya var mı ötesi
lütfen polemik için dik çıkışlarda bulunmayın
Birak ayda 500 TL ile gecinme mecburiyetini, hamile kalmadan önce bile kenarda bir miktar paraniz olmasi lazim. Ama üc ama bes. Yaptirmaniz gereken tesler var ve hepsini devlet hastanesinde yaptiramiyorsunuz. Ben ikili test icin Zeynep Kamil' e gitmistim ve sabah 6 dan öglen 13.30 a kadar sira beklemis olsam da bana verilen tarih hamileligin 6. ayina falan denk geliyordu. Veya ilk aylarda bazen bebekte anomali tespit ediliyor, iciniz rahat etsin diye farkli doktorlara gitmek istiyorsunuz. Ilk kizimda vardi böyle bir süphe ve elimde avucumda ne varsa doktor doktor gezmistim.
Yeni dogmus bir bebegin neredeyse her iki saatte bir bezini degistirmeniz gerekir en basit örnek. Asagi yukari ayda sadece 70-80 TL bez ve islak mendil. Bebek arabasi, oto koltugu, besigi, odasi, yatagi, kulak derecesi, gögüs pompasi... Gidin bir bebek magazasina A dan Z' ye bir bakin masrafa. Diyelim ki sütünüz az ya da hic olmadi. Günde 5-6 defa mamaya para dayanmiyor. Anne olmak her kadinin hakki ve yüce Allah'im insallah size de kismet eder. Ama herseyin bir zamani var. 27-28 yaslarda olsaydiniz hakliydiniz ama daha 22 yasindasiniz. Maddi durumunuz kötü. Esiniz bunun farkinda oldugu icin simdilik cocuk istemiyor. Kardesinin cocuklarina bile deli divane olan adam kendi cocugunu niye istemesin. En mantiklisi az geliri de olsa bir ise girmeniz. En azindan kira vermiyorsunuz, böylece kendi kazancinizdan her ay bebek icin kenara para ayirirsiniz.
Iciniz kararsin diye degil gercekci düsünün diye yazdim bu yorumu. Ufacik bebegin masrafindan ne olacak ki diye gecirmeyin aklinizdan. Görümcenizin cocuklarindan uzaklassin diye cocuk yaparsaniz kendinize edersiniz. Ama su konuda haklisiniz. Sevilecek yasi gecince kendim cocuk yapacagim demesi sacma olmus esinizin. Ben de olsam bu lafa rencide olurdum. Sizin icin yeterince hassas olan bir konuda böyle konustugu icin kirildiginizi belirtin bence.
canım seni çok iyi anlıyorum şu aralar benim de çocuk isteğim tavan yapmış durumda
5 yıllık evliyim, ilk zamanlar çalışmadığım için çocuğum olsun çok istedim
ama eşim borcumuzun çok olduğunu bebeğimize hak ettiği şeyleri alamayacağı için çok üzüleceğini ve beklemek istediğini söyledi
sonrasında borcumuz bitti fakat kayınvalidemle ciddi sorunlar yaşıyordum
psikolojim bebek için uygun değildi ve taşınana kadar çocuk yapmayacağım dedim
şimdi bakıyorum da ikimizde haklıymışız ama keşke bir bebek yapsaymışız
ama bunlara rağmen sana bebek yapmanı tavsiye etmiyorum
neden
çünkü benim yaşım 32 senin ki ise henüz 22
insan hiçbir çocuğu kendi çocuğu gibi sevemez derler, doğru olduğuna inanıyorum ama
yakın bir arkadaşım var, dünya tatlısı bir bebeği oldu
onu sevmek için şehir dışına annemleri görmeye her gittiğim de onu da görmeye gidiyordum
şimdi büyüdü kerata ama hala seviyorum
bence eşinin yeğeni olacağı için şanslısın keşke benimde yakınım da sevecek bir bebek olsa
canım bak, sende o minicik bebeği severken eşin kadar duygularını tatmin edebilirsin
sen sanıyor musun ki kan bağı var diye kendi çocuğu yerine koyacak mümkün değil
bence çocukları bu kadar seven biri bencillik ediyor olamaz
bence o da kendi çocuğu için çıldırıyordur ama şu an bakacak durumu olmadığına inanıyor
düşünsene sen bebeğine bir şey almak isteyeceksin, alamayınca üzüleceksin ve eşin de bunu sağlayamayacak
hani demiyorum 5 sene bekle ama adamın aklı rahat etsin en azından önünü bir görsün
10 yaşındaki yeğen de daha küçük kıskanabilir seni, kardeşini kıskanan çocuklar var,
benim eşimin kardeşi yeğeni boğmaya kalkmış küçükken teyzesini kıskandığı için, çocuk aklı işte
sana tavsiyem eşinle arana soğukluk sokma
bakarsın işleri çok yakın bir zaman da düzelir, ticaret bu hiç belli olmaz
hani diyorsun ya benim yüzümden mi battı diye, adamda isteyerek batmadı ya
birkaç ay öncesinde biz de acaba iflasa mı gidiyoruz dedik, elimizde hiç para kalmamıştı
şimdi çok şükür iş yetiştiremiyoruz
eşinle güzelce konuş, bebeğim olsun çok istiyorum ama seni üzmek istemiyorum
artık yeğenini severiz bol bol dersin
sonra da durumumuz düzelince bebek sözü istiyorum senden dersin için rahat eder senin de
çok uzun yazmışım, abartmışım :)
allah razı olsun güzel yorumun için ne kadar güzel tavsiyelerde bulunmuşsun
bazı şeyleri gözüme soka soka yapmazsa eger bende sabredebilirim 1 2 sene
bazı şeyler de neymiş
arkadaşlar meraba
2 buçuk yıldır evliyim 22 yaşındayım
tabiki benim de çok sorunlarım oldu olmadı değil
fakat biçok şeyi aştım
ve ilk defa çocuk istiyorum hem de deli gibi
çocuk konusunda çok hassasım
eşimi sevmediğim günler fazlasıyla oldu bitirmeyi istediğim günler fazlasıyla oldu
fakat ben tüm sorunlarımı çözüme ulaştırdım çok şükür
zaten eşime karşı içimde sevgi olmasa şuan çocugu asla ama asla düşünmem
kötü şeyler yaşattı bana orası ayrı
ama özünde çok çok merhametli çok çok iyi bi insan ve mükemmel bi baba gözünde o ışıgı her daim gördüm
sorun şu ki bizim kredi borcumuz var eşim battı 75 milyar aylık ödeme 1 600 ve 4 yıl böyle gidicek
kazancımız 2000 lira ve bize kalan 500 lira ev kayın validemlerin kira değil
eşim şuan çocuk istemiyo önümü görmeden asla olmaz 1 sene sonra ancak diyo
o zaman ne farkı olucak ki diyorum bende
şuan görümcem hamile 4 aylık aileye bi çocuk gelicek fakat eşim çok çok düşkün
hatta diyo ki yegenim olsun her gün 1 saat 2 saat işten dönünce bebeği sevip öyle gelicem eve
çok sahipleniyo kendi çocugu gibi
o onun kanı sevebilir çocuk özlemini giderebilir fakat ben ne olucam
hatta pazar günü kayınvalidemlerdeyken şöyle söyledi
yegenimin sevilme yaşı geçsin öyle istiyorum e dedim ne zaman 4 yıl sonra diyo
çok bozuldum buna zaten
bu arada çok çok kıskanıyorum bu olacak çocugu kötü anlamda değil fakat eşim yine ailesine düşkün olucak
cumartesi günü büyük yegeninin gösterisi varmış hafta içi görümcem söylemişti gelin diye geliriz demiştim
cumartesi günü görümcem arıyo geliyo musunuz yer ayırıcaz size eşim de eve yeni gelmişti yok dedim eve yeni geldi x
aradan 15 dk geçti kayınvalidem arıyo e gelin zaten babası da yok dayım niye gelmedi diye soruyo gelmeni istiyo üzülüyo yalnız olmasın çocuk
sinirlerim zıpladı ama hadi gelin yetişirsiniz diye bi ısrar kayınvalidemde görceksiniz
eşim telefonu kapattı yazık tek kalmasın babası da yokmuş gidelim mi
sen onun babası değilsin dayısısın bunun farkında mısın dedim kızdı tersledi hiç umrumda deil
pazar günü yine kayınvalidem duygu sömürüsü yapıyo keşke gelseydin oglum x çok üzüldü
bu şekilde tavırları zaten var daha çok olucak eşim de bu duygu sömürüsüne dayanamıyo
bu yüzden aramızda çok problemler olucak biliyorum
az önce arkadaşın yanından geldim siz çocuk yapın evliliğiniz daha da otururur hem evine de baglı olur kocan diyo çocuk rızlıyla gelir diyo
tavsiyeye çok ihitiyacım var şuan
arkadaşlar bişiler söyleyin
çok çok tşk ederim şimdiden
Şuraya çok uyuz oldum sana ne istediğini sormuş mu?
Benim çocuk isteğime şu cevabı veren adama 4 yıl sonra beni bulursan
istersin derim heralde..
Saçmalığın bu kadarı.
Ayrıca her gün gidip sevip eve öyle gelmek ne demek ya evlenmiş ama farkedememiş.
Yeğen sevgisi,kardeş sevgisi bir yere kadar.
Evlenmiş adam önce karısını, kendi çocuğunu sevecek arkadaşım.
Ben sorunları aştım demişsin ama senin daha aşman gereken çok dağ var gibi geldi bana.
Kolay gelsin
ben bugün uzun uzun sana birşeyler yazmıştım
ama eski konularını bilmiyordum
şimdi eski konularına bir gözattım
şimdi sana şunu diyeceğim
eşini bütün bu olanlara rağmen kabullenmişsin
ama durum böyleyken daha yeni sakinleşmişken
çocuk yapmanı kesinlikle tavsiye etmiyorum
önce evliliğinin oturmasını bekle
o sorunları aştık deme
o kadar çok sorun öyle kolay kolay aşılmaz
zamana ihtiyacınız var
sanma ki bebeğiniz olursa eşin değişecek
ve sanma ki çocuğu olursa yeğenlerini görmeyecek
yeni gelen bebek olmasa da o kolay kolay ailesinden ayağını kesecek gibi görünmüyor
sen sabırlı olacaksın
yavaş yavaş eşine neyin doğru neyin yanlış olduğunu göstereceksin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?