Delirten komşu

Glikoz

DİNE
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2008
604
1
316
44
Ankara
Birinci katta oturan aynı zamanda yöneticimiz olan komşum zıtlaşmaya başladı sorunsa çocuklarım kızlar delirmek üzereyim bana akıl verin nasıl davranayım Haklı oldugu konular da var ama tavır ve davranışları gün geçtikçe sertleşiyor ve onun yüzünden 8 yaşındaki kızım balkona bile çıkmaktan korkar oldu

Kısaca anlatayım bu apartmandakileri 15 senedir tanırım son üç yıldırda babam vefat ettikten sonra annemin üst katında boşalan daireyi kiraladım Annemin alt katında oturan komşularımızlada geçen yıldan beri yaz aylarında özellikle sorun yaşıyoruz çocuklarım küçük biri 8 biri 4 biride 2 yaşında küçük olgum ne kadar dikkat etsemde bi fırsatını bulunca ya su döküyor yada elinde ne varsa aşşaya atıyor
Sözüm ona uyarıyor bağırarak ‘kızım şu çocuklarına BAKSANA bi gün kafamızı kıracaklar balkonda rahat oturamıyoruz ‘ diyor tamam her defasında ‘amca özür dilerim haklısın ama çocuklar küçük nekadar dikkat etsemde bi fırsatını bulunca yapacaklarını yapıyorlar diyorum
Yada binadan inerken çıkarken çocuklar ne kadar uyarsamda ses yapıyor elimden geldigince çabuk bir şekilde ya binayı terk ediyorum yada evime çıkıyorum .

Sataşmalarına aldırış etmemeye çalışıyorum ama artık tahammülüm kalmadı 50 yaşındaki adam bana. Güya şaka yapıyor ‘ aman korununda başka çocugunuz olmasın ‘yada ‘apartmanda üç çocuk kotası var aman kotayı aşmayın ‘ çocuklarıma da bağırıp çagırıyor delirmek üzereyim
İki hafta önce babalarını ugurladıgımızda biraz balkonda oturduk çocuklarla üzüldüler haliyle sakindiler saat 11 di aşşadan bağırıyor siz daha uyumadınızmı bu saatte çocuk uyanık olurmuymuş hemen gidin yatagınıza gelmeyim oraya vs vs
Bu gün se iyice delirtti kızımın sınıfından velilerden ikisi bu gün bize geldi çocuklar dışarda oynuyordu çay doldurmak için mutfaktaydım yine kükremeye başladı ne oluyor demeye kalmadı bizim çocuklar dün bahçenin yan tarafına atılan betonu kazmışlar ama nasıl bağırıyor anlatamam arkadaşlarla aşşa indi çocukları yukarı getirmeye bizede bağırdı çaırdı
Ugraşmışlar bisürü beton atmışlar şimdi ne olacakmış siz yapacaksınız ben anlamam
Arkadaşlara mahcup oldugumamı yanayım
Yoksa çocukların korkudan ağlamalarınamı üzüleyim bilemedim Tamam haklı yapılmaması gereken bişey ama bunu yapanda daha 8 yaşında üç çocuk ve oyun oynuyorlarmış kendilerince kızımı ağlaya ağlaya yukarı çıkarttım çok korkmuş

İşiniz zor, ama sonuçta bunlar çocuk, ne bağırmakla nede cezayla bir şey elde edemezsiniz. Biz çocukken yeni dökülen betonlara ayaklarımızla basar üstünede ismimizi yazardık. Biraz anlayışlı olmalarında fayda var.
Aslında dikkat etmeniz gereken tek şey çocukların balkondan bir şeyler atmalarıdır. Çünkü bir kaza olabilir bu konuda önlem alın bence.
Ama çocuklar gürültü yapıyor, oynuyor diye bağırılmasına da müsade etmeyin. Bunlar çocuk ve çocukluklarını yaşayacaklar. Bir daha bağırdığında cevabını yapıştırın.

Sataşmalarına aldırış etmemeye çalışıyorum ama artık tahammülüm kalmadı 50 yaşındaki adam bana. Güya şaka yapıyor ‘ aman korununda başka çocugunuz olmasın ‘yada ‘apartmanda üç çocuk kotası var aman kotayı aşmayın ‘
yuh adam düpedüz terbiyesizlik yapıyor hala agzının payını vermedinzmi?çok sabırlısınız Allah yardımcınız olsun.yönetici sonuçta ew sahibiniz değil ona göre davransın bulmuş sesini çıkarmayan bi komşu bagırıyorda bagırıyor.eşinize söyleseniz acaba biraz sert bir dille uyarsa adamı olmazmı.çocuklarınız için çekiniyorum daha bu yaşta baskı altında kalıyorlar orası onların evi sonuçta.avukata falan danışılsa bişey çıkarmı acaba

ahhh cnm yaa kolay mı 3 çocuk büyütmek.50 yaşına gelen bi adam bunu anlamıyosa ne yapsan ona yaranamazsın.baksana herşey rahatsız eder olmuş adamı.sen sakinliğini korumaya çalış.canını sıkma hayatım.

Ben yanlarında değilken balkonda yanlız bırakmıyorum ama dalgınlıgıma geldiyse ve balkonu kitlemediysem olan oluyor zaten

OO amca bey stres atma yöntemini bulmuş.Sanki çocuğuna evladım yapma dese dinlemeyecekAdam kendine meşgale bulmuş belli.
Bence terslemenin zamanı geldi bizim apartmandakiler camımıza zift döker biz sesimizi çıkartmayız.Sizinki de her seferinde bağırıp çağıror sanırsam hiç altan alayım demez heralde..

Ben yanlarında değilken balkonda yanlız bırakmıyorum ama dalgınlıgıma geldiyse ve balkonu kitlemediysem olan oluyor zaten
o şekilde bir önlem alabilirsiniz ama ya çocuklarınıza bagırması ne oluyo kim ki o ne diye bagırıyo ve siz buna nasıl müsade edersiniz diyemedinizmi haklı bile olsanız çocuklarıma bagıramazsınız diye.siz sustukça adam üstünüze geliyor ben ondan çekiniyorumm:teselli:

cocukların agızlarını bantlayamazsınız ya. adı üstünde cocuk onlar.

sakinligimi koruyorum ama dedigim gibi artık patlama noktasındayım
Eşim işi dolayısıyla evde olamıyor burada bi annem , bide ben varım eşime söylemiş olsam çatar kavga çıkar o gidince yine ben muhatap olmak zorunda kalırım o yüzden elimden geldigince sakin olmaya çalışıyrum

geçen yılda aynıydı 18 yaşındaki oğluda 'bakamayacakmışım neden doğuruyomuşum ' diye laf edince patladım ailecek saygısızlar bulaşmak istemiyorum ama dayanamıyorum artık

yaz geldi kabusum yine başladı

Al bizim apartmanı vur sizinkine... Bizde de öyle çok çocuk var ki anlatamam. Ve biz de yöneticiyiz her gün biri kapımızda.

1.Çocuklarınızın gerçekten de aşağı birşey atmasına engel olmalısınız. Düşünsenize siz balkonda oturuyorsunuz. Mesela bir de misafiriniz var. Pat diye su dökülde misafirinizin kafasından aşağı o sinirle bunu iki yaşında çocuk yaptı boşverelim demezsiniz bence. ınsanların balkonda rahat rahat oturma hakkı var.

2.Apartmanda özellikle sabah 09.00dan önce akşam 22.00dan sonra kesinlikle gürültü yapılmaz. Bu bir toplu yaşama kuralıdır.

3.Çocuklarınız oynarken gürültü yapıyorsa elbette buna yukarıda saydığım saatler dışında kimse karışmaz. Karışan varsa da yapıştırın cevabı.

4. Sizin çocuklarınız oynuyor olabilir ama yandakinin çocuğu uyuyor olabilir. Alttaki hasta olabilir. Kimsenin kimseyi rahatsız etme lüksü yoktur.

Bu söylediklerime eminim darılacaksınız ama bana göre olması gerek bunlar. Ha o korunun diyen de saçmalamış. Ona da "size ne" deme hakkınız var. Ama beton konusunda apartman haklı sizin çocuğunuz bozduysa sizin yaptırmanız gerek. 8 yaşında bir çocuk (ki ben ilkokul öğretmeniyim) Apartmana zarar verilmeyeceğini bilir. Bunu zevk için ya da arkadaşlarına uyup yapmışsa sizin kızmanız gerekir.

60 yaşındaki adamın'kota'espiriside çok enteresan doğrusuCADIARZU
amcamız internetten baya bi anlıyo kanımca
bu tarz hitapları ^^şaka^^dahi olsa çok laubali ve yılışıkça buluyorum,hiç hoşlanmam böle konuşma tarzından
kimsenin uçkuru onu ilgilendirmez!bence bi güzel ağzının payını verin

Söylediklerinizde haklısınız ama şu varki

oraya beton atıldıgını bilmiyorduk daha öncede oynadıkları bi yerdi beton atılmış diyor ama 3 gün önce atılan betonun kurumuş olşması ve zarar verememesi gerekirdi gidip baktım o söylemeseydi beton atıldıgını bende fark etmezdim sanırım üzeri düzleştirilmiş toprak gibiydi
verilen zararı karşılama konusunda bi lafım yok telafisi var ama o kadar bağırması ve kızımın şu anda ses çıkartmaya korkmasının telafisi nasıl olacak
kızımı uyardım zaten yeterince korktugu için çok üzerine gitmedim

o konuda ağzının payını aldı zaten

ne söyledigini bilmeyen saygızsız bi insan fazla muhatap olmuyorum zaten

ne hadsiz adam.ne hakkı var bangır bangır çocuklara bağırmaya ve size korunun demeye.kimse bağıramaz sizin çocuklarınıza eşinize söyleyin gitsin konuşsun.o yaşa gelmiş çocuk ne yapar nasıldır bilememiş hayret.çocuk bu ya oyun oynar zıplar bağırır.24 saat tepinmiyo ya bu çocuklar tepesinde.hoşgörüsüz adam.klava:

Allahtan hemen üst katında değilim annemin dairesi var arada
Bağırmaya hakkı yok bunu bende biliyorum ama öyle anlarda yasabır deyip uzaklaşıyorum kırıcı olmak tartışmak istemiyorum sonuçta yüzyüze bakıyoruz daha fazla zıtlaşıpta tatsızlık çıksın istemiyorum ama daha ne kadar sabrederim Allh bilir

bence adamın lafları terbiyesiz olmuş.
ama darılmayın size de bir yorum getireceğim. eve misafir gelince çocuklarını başıboş bırakan kadınlardan hiç hoşlanmam.rahat rahat muhabbet edebilsinler diye saldım çayıra mevlam kayıra yapıyorlar. bekarlığımda da anneme gelen ve çocuğunla ilgilenmeyen misafire çok kızardım. nasıl olsa başkasının evi, ne yaparsa yapsın modunda oluyor bazıları.
bence çocuklarınız o kadar küçük yaştaysa biraz daha dikkatli olmalısınız. siz misafirlerinzile ilgilenirken çocukların bahçede herşey başına gelebilir. biri kaçırabilir Allah korusun herşey olabilir, devir kötü. sonra siz olursunuz. ayrıca çocuklar küçük laftan anlamıyorlar mazeretine katılmıyorum. ne olursa olsun çocuklarımıza terbiye verebilemeliyiz. umarım yanlış anlamamamışsındır, senin iyiliğin için söylüyorum. malum bu aralar çok izliyoruz çocuğunu evinin önündeki bakkala salıyor geri gelmiyor. hem bakın sizin bariz düşmanınız da varmış, Allah korusun bu devirde cinnet geçiren geçirene. çocuklarınızı yalnız bahçede bırakmayın, bu adam da başkası da zarar verebilir.

Kusura bakmayin ama benimde kafama birsey düsse rahat rahat balkonumda otururken bende kizardim.
Beyefendi dogru söylemis saat 23`de cocuklar hala uyumamissa ve etrafi rahatsiz ediyorlarsa bunu dile getirdiklerinde lütfen sizde biraz anlayisli olun. Kimse cocuklarinizi cekmek zorunda degil.

benim yazlık komşum her sabah kapıya gelirdi.çocuklarım çok erken uyanıyomuş da.onun tabiriyle lap lap yürüyomuşuz da.ya bu çocuk.kalkış saatini sen belirleyemezsin ki.yürümeye gelince kücücük çocuğun ayak sesinden ne olur.kadın sürekli kapıdaydı.niye biliyomusun hata bizim.özür diliyoruz her seferinde sanki suçluymuşuz gibi.adamlar da bizim hatalı olduğumuzu sanıyor,tepemize çıkıyo.sen de onları azarla.8 yaşındaki çocuğu uyarsan bile beş dakka sonra unutuyolar zaten ne yapabilirsin ki.asıl o kotayı aşmış hem de saygı kotasını.tersle her sefer bak nasıl düzeliyo.gerçi ben yapamadım ama sen yapabilirmisin bilmem

Bende balkonda oturuken kafamdan aşağı bir çocuk su dökse aman boşver demem harelde
Aslında hiç kimse demez..
Artık adam nasıl bıkmışsa çocuklardan
Ki yaşlı amca biraz ağır konuşmuş ama HAKLI
Sizin çocuklarınızı bizim apartmandaki çocuklara benzettim
Ve ben hiçte sakin biri değilimdir böyle konularda
Bi balkona otururuz
Rezil ederler insanı
Bazen elime bi sopa alıp dövmek geliyor o çocukları
Ama işte adı üstünde çocuk laftan anlamıyorlarki , dayaktan anlasınlar.. Ama neyseki benden korkuyorlar.. Çekemem ben birde kimsenin çocuğunu..
Hele bi binaya girişleri var aman allahım nasıl gürültü yapıyorlar
Televizyonun sesini bile bastırıyorlar
Aşağıdaki top oynar , yukardakiler su döker birşeyler atarlar
Bizim apartmanda ben hala delirmediğime şaşırıyorum
Kusuruma bakmayın ama apartmanda oturuyorsanız şayet kurallara uymak zorundasınız..
Kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yok..

canım eşi var mı bu adamın.in bir güzel konuş aklıllarını başlarına alsınlar.çocuk bunlar sonuçta.gitsinler tek daireli binaya ozaman.hoşgörüyü onlar göstermezlerse senin çocukların nasıl anlayacaklar.in konuş bakalım dertleri ne.bu şekilde milletin için de sana laf söylemeye hakkı yok ki canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…