Kesinilikle çocuklarınıza eğitim vermelisiniz.Çocuğun hayatta kişiliğinin gelişeceği en önemli dönem altı yaşına kadar olan dönemdir.Çocuğa söz geçmez diyen arkadaşlarım lütfen yazın gittiğiniz otellerdeki yabancıların çocuklarını gözlemleyin.Üç yaşında çocuk kendi yemeğini yer.Daha yeni yürümeye başlayan çocuklarını kucakta taşımazlar.Çok sıkı bir eğitim verirler.Örneğin İngiliz eğitimi diye bir eğitim var.Çocuk önündeki yemeği yemiyorsa ara öğün yemek vermezler ki çocuk ilerde yemek ayırt etmesin.yemek yemezse aç kalacağını bilir.Erken yatırırlar.Bu da aslında çocukların beyin gelişimi için önemlidir.Çünkü beyin kanserinden koruyan hormon yalnızca gece salgılanır..Çocuk yaptığı bir yaramazlıkta sonucun ne olacağını bilir.Hala koca koca çocukların ağladığını,yemek ayıt ettiğini,uyumadıklarını görünce hayret ediyorum.Suç çocukta değil,onu eğitemeyen ailededir.Ve önemli olan çok çocuk sahibi olmak değil,kaliteli,ilerde sağlıklı bir psikolojisi olan,ayakları üstünde duran birey yetiştirmektir.