Delirten komşu

bazen insanlar kendi gürültülerinin farkına varmayabiliyor , normal gibi düşündükleri sesler alt kata öyle geliyor ki inanamazsınız ......annemlerin üst katında çok sevdiğim bir teyze var , kadıncağızın bütün telefon konuşmalarını sanki annemlerin evden yapıyor gibi dinleriz o farkında değil, namaz kıldığında kaç rekat kılmış sayarız öyle bir patırtısı var ki secdeye kapanınca ağız burun kırıldı sanıyorum bazen ama o elbette farkında değil olsa yapmaz .......
yani demek istediğim kimse durduk yere komşu ile yüz göz olmak istemez belki de adamcağızın çok canı yanmıştır olamaz mı ?

çocuktur tamam ama sizde daha dikkatli olun apartmanda yaşıyorsanız çocuğunuza fazla gürültü yapmaması gerekliliğini anlatmanız gerekiyor. arasıra misafir geldiğinde bizde kızmıyoruz ama hafta sonu doğal olarak geç kalkıyoruz gürültü yapıp beni uyandırırlarsa bende kızıyorum açıkcası veya balkonda çamaşırlarıma su dökmelerine. apartmanda yaşamanında kuralları vardır bunuda unutmayalım.

bu tarz rahatsızlıklar ara sıra oluyorsa kimse ses çıkarmaz, sabır gösterir ama süreklilik halini almışsa her insanın bir sabır çizgisi vardır normal olarak taşar ...
bu anlattığın olayları gözümün önünde canlandırdığımda rahat bir anne ve bu rahatlıktan daha da çok rahatlamış çocuklar görüyorum..belki öyle olmayabilirsin bilemem ama anllatığın şeyler bu profile uyuyor açıkçası.çocuk bile olsalar biraz durdan kalktan sustan anlayacaklar..size tavsiyem geçte olsa çocuklarınıza bu bilinci aşılamanız...
keşke yan dairemize geçen sene üniversite için taşınan ve gece saat 3te arkadaşlarıyla beraber halay çekmeye kalkışan genç arkadaşların annelerine de buradan ulaşma imkanım olsaydı...kulaklarını epey çınlatıyoruz......bir apartmanda yaşadığnı başkalarını rahatsız edebileceği bilinciyle büyütülmemişse böyle oluyor maalesef..

Inanilir gibi degil...alman diyoruz, gavur diyoruz yeri geldimi....

Benim 2,5 asindaki kizim bagirdigi zaman inanki tüm apartman inliyor...helede dis cikardigi zamanlari hatirliyorum gece 1 den 3 e kadar ciglikla agliyordu...8 yasinda bir kizim daha var...bir gün tebessir ile tüm evin dis cephesini boyamis....
Ertesi gün bir kova su ve firca ile asaga indim temizlemek icin baktim komsum coktan tertemiz yapmis bile.....gittim tesekkür ettim, zahmet ettiniz dedim, rica ederim, sizin cocuklariniz kücück her zaman vaktiniz olmaz, iki dakika temizledim iste ne olacak dedi.

Komsularimin hepsi alman, coguda yasli....bir günden bir güne gelipte nedir bu ses be kadin yeter artik gibi bir sikayetde bulunmadilar...
Aksine karsilastigmiz zaman, ben kusura bakmayin dedigimde....Bu zamanlarinizin tadini cikarin....keske benimkleride hep cocuk kalsaydida bagirsalardi diyorlar....üzmeyin kendinizi bizim anlayisli olmamiz gerek diyorlar.

Ne oluryor bu türk insanina anlamiyorum....ne hosgörü kalmis, ne anlayis, nede merhamet...

Ayip Ayip, cocuk bunlar ac kapa dügmeleri yok...Bu kadarda olmaz.
Bence bu denli sakin kalma arkadasim....uslubunu bozmadan ver cevaplarini.

Sen anlayisli davrandikca tepene biner bunlar.....anlayisli olmasi gereken onlar...

gelen arkadaşların ve benim küçük olan çocuklarımız evde 8 yaşında olan büyükler dışardaydı onlarda öyle gürültü yapacak şımaracak çocuklar değiller bende hoşlanmama öyle salayım çocukları ne yaparsa yapsınlar.
bu sürekli olanbi hadisede değil zaten apartmanda başka çocuklarda var onlarda çıkıp oynuyor bağırışıyorlar ama sorun benim çocuklarımda

eleştiriye açıgımdırda bu nasıl bir üslup anlayamadım . Ben öyle çocukları başı boş bırakıp rahat oturan biri değilim ki . her dakika bişeyler atılmıyo aşşagıya bu kapı neredeyse sürekli kilitli .

bende bilmiyorum ama sanırım sonunda o olacak

elbette toplum içinde uyulması gereken kurallar oldugunu ve kimseyi rahatsız etme lüksüm olmadıgını biliyorum ve çocuklarımıda sürekli tembihliyorum
Ama ya aksilik yada başka bişey mutlaka bişey oluyor çocuklarımda tedirgin

TAmamen haksız demiyorum zaten ama bu aralar iyice çığrından çıktı terbiyesizlikte yoktum 3 gün yeni geldik sayılır .Arkamızdan laf ediyor bu da insanın kulagına gelince pek hoş olmuyor

Kendiside pek sessiz biri değildir yüksek sesle konuşur kapıları sorunlu yaptırmaktansa sert bi şekilde kapamayı tercih ederler , oğluyla , yada eşiyle tartışmalarında sesi ta benim eve gelir ettigi küfürleri telaffuz bile edemem
misafirleri gelir gece 3-4 oturur muhabbet ederler oyun oynarlar ( tavla okey ) kahkahaları hiç durmaz

yani kendiside sütten çıkmış akl kaşık değil

eleştiriye açıgım tamamda bu söyledikleriniz çok can yakıcı ki ben öyyyyyyyle rahat bi insan da değilim rahatsız olmasınlar diye neredeyse yaz günü cam pencere açmayacagım ama adam gıcıklaştı , çocuklarıma yeterince terbiye verdigimi düşünüyorum ki kızıma o kadar bağırmasına ragmen çocuk ağzını açıp tek laf söylememiş özür dilemiş etrafımda bende görüyorum pişkin terbiyesiz çocukları ağza alınmayacak küfür edenide var saygısızlık edip sanane diyenide var

zeger ust katımda komsum olsa allahdan yokk..
bu sekılde bende tepkı verırdım ben evımde rahatca baısmı dınlemek ısterım .
tepemden cocular su dokucek bısıler atıcak bagırıp cagırcaklar tahammul edemem..
bu bıgun degıl ıkı gun degıl cunku...
bence sız cocuklarına bunu anlatmalısınız ..asagıda yaslı rahatsız ınsanlar var sesız olun az dıye..

Ilginc.....hadi tamam 8 yasindaki bir cocuk laftan anlar....ammennah diyorum

Ama 4 yasinda 2 yasindaki bir cocuga bunu nasil anlatsin bu kadin..??

söylediklerim canınızı yaktıysa özür dilerim.anlattıklarınız üzerine fikir vermeye ve yol göstermek için buradayız bunlarda benim fikirlerimdi ve sizinle paylaştım üstelik belki öyle olmayabilirsin ama ben bunları anladım diye de belirttim kırılmamanız için...
amacım can yakmak değildi çok üzülürüm eğer sözlerimle canınız yandıysa ....

çocuklarımı yeterinden fazla tembihliyorum , kızıyorum sırf yanımda balkona çıkıp sesleri çıkınca bile bağırmaya başlayınca deliriyorum artık zaten daha fazla ne yapmalıyım bilmiyorum. Bekar oldugunuz yazıyor çocukları sessiz olmaları için düşündügünüz bi teoriniz varmı ben pratikte bişey bulamadımda zincire filan bağlayım ağızlarınada bi bant tam olur

kendileride üç çocuk büyüttüler ki küçüklüklerinide biliyorum öyle sakin bi evleri yoktu şimdi kendileride torun istiyorlar ona nasıl tahammül edecekler bilmiyorumdediğim gibi 15 senedir komşuyuz .

söylediklerim canınızı yaktıysa özür dilerim.anlattıklarınız üzerine fikir vermeye ve yol göstermek için buradayız bunlarda benim fikirlerimdi ve sizinle paylaştım üstelik belki öyle olmayabilirsin ama ben bunları anladım diye de belirttim kırılmamanız için...
amacım can yakmak değildi çok üzülürüm eğer sözlerimle canınız yandıysa ....

hatam vardır belki eleştirilmeye razıyım hatamıda kabul ederim ama dikkat etmeme hatta bu konuda çocuklarımı fazlasıyal sıkmama bazen hırpalamama ragmen suçlanıyor ve agır bi dille neredeyse azarlanıyorum zaten
dikkat etmesem bu konuda umurzamaz rahat olsam zaten böyle bi konu açma gereği bile duymaz çok rahatsız oluyorsan çık git derdim o adamada

hemen üstümde yasli bi cift torunu geldimi sanki deprem olur
hemen onun yaninda üc ufak cocuklu nezaman eve girip ciksalar kizlar bas bas bagirip agliyorla bina cinliyor
birgün bile sikayet etmedim, kadinda nezaman görse beni cocuk iste ama susturamiyorum, cok ses geliyormu diyor, takma kafana cocuk onlar diyorum

o yasli amcanin ogluda cocukdu birzamanlar acaba onun cocugu hic aglamamis oynamamis yaramazlik yapmamiski, ne cabuk unutur millet kendi gürültülerini

hosgörü hosgörü.....

yalniz cocuklarina kesinlikle balkondan biseyler atmalarina izin verme ve cezalandir misal bugün tv izlemek yok gibi vs....

Aslında sizin bir suçunuz yok. Çünkü annesiniz ve çocuklarını korumak istiyorsunuz. Annelik güdünüz belki mantıklı düşünmeye izin vermiyor.

Bizim karşı komşumuz şuan çok fazla rahatsızlık veriyor apartmana. Onun da 2 çocuğu var ve apartmanda gürültüden durulmuyor. Onun alt katında karı koca vergi dairesinde memur olarak çalışan bir çift var. Kadın diyor ki "ya ben sabah 8de işe gidiyorum. Erken uyumak zorundayım. Akşam da eve geldiğimde huzur bulmak isterim çünkü zaten 4-5 saat oturuyorum akşam evde." diyor. Sadece pazar günü çalışmıyor. Pazar günü de uyumak istiyorum diyor ama ne mümkün." Bence bu kadın daha haklı. Ne yapsın bir gün değil iki gün değil.

Bizim de üst katımızdaki komşumuzun çocuğu çok gürültü yapardı ama küçüktü; 4-5 yaşlarndaydı. Annesi sürekli yapma diye uyarırdı. Biz de olağan saatlerdeki gürültülerini anlayışla karşılayabileceğimizi ama geç saatlerde dikkat etmelerini söylerdik. Zaten belli bir saatten sonra çocuk uyumuş olurdu. Kapıda veya balkonda da gördüğümüzde severdik "aferin uslu durduğun için" diye pasta, kurabiye filan verirdik. Bu yaptığımız çocuğu da hoşuna gitmeye başlad bir süre sonra. Ne oldu? Ne biz komşumuzla kötü olduk ne de herhangi bir sıkıntı yaşadık. Bence karşılıklı HOŞGÖRÜ çok önemli. Sonuçta bir çatı altnda yaşıyorsunuz; küsüp kötü olmanız hoş değil.

Ne kadar güzel bir davranis.....taktir ettim sizia.sa.s

Iste dedigniz gibi Hosgörü cok önemli! Siz kalkip komsunuza bagirip cagirsaydiniz o cocugu azarlasaydiniz mutlaka yok yere komsunuzla kötü olacaktiniz öyle degilmi!

Elbette. Anlık öfke ve sinir yine kişinin kenidisine zarar verir ki. Bizim de çok sinirlendiğimiz zamanlar oldu ama hiç birini yansıtmadık. ıyi ki de öyle yapmışız. Çünkü çocuk da zamanla yaptığının doğru olmadığını anlamaya başladı. Bence bu sorunlar karşılıklı olarak konuşmayla çözülebilir. Allah böyle dertler versin

Glikoz'cum senin adına çok üzüldüm..
Sanırım sizin komşular bayağı bir öküz,diicem kusura bakmayın..
ne demek korunun başka çocuğunuz olmasın...sinir oldum feci şekilde..

Asla izin verme bu şekilde konuşmalarına..Sanırım fazla hoşgörüde iyi değil..

Sende birazcık,onların anladığı dilden konuş veya tepki ver..

Ayrıca hiç kimse benim çocuklarıma benim iznim olmadan bağıramaz..ınan Aslan kesilirim o zaman
..

Dogru söylüyorsun....ama malesef insanlar öyle bir duruma gelmis ki...konusmadan etmeden anlamaya calismadan direkt saldiriya geciyorlar.

Bak sana konu sahibesi arkadasa bile tanimadan etmeden, sanki cocuklarinla ilgilenmeyen sahip cikmayan saldim cayira mevlam kayira misali bir Anne gibi davraniliyor.

Glikoz arkadasimiz zaten diyor...komsularimda hakli...elinden gelenide yapiyor zaten. Ama biraz olsun diger taraflarda anlayisli olmasi gerek.

Cocuk bu....istedigin zaman sesini kisabilecegin bir cihaz degilki!

lCok laf edıyorlarsa al sen bak de ayol kaydirigubbakcemile3
şaka bı yana ben hatırlıyorum annem benı dısarı salmazdı ınsanları rahatsız ederız dıye.Kelebege katılıyorum 9-22 arası soylenenlere kulak ardı edın ama cocugunuzunda balkonda olmamsını saglamaya calısın kı onların da cenelerı tıkansın.

gürültüden bıkan insanlar da bi zamanlar çocuk büyüttü ama üstünden zaman geçince unutuluyo sanırım.benim kızlarım geçen yıl 4 ve 2 yaşlarındaydı.küçük her sabah mutlaka yedide ayaktaydı.büyük de sekşiz civarı ağlayarak kalkardı.ben bu çocukların ağzına bant mı yapıştırayım.gönüllerini yapıp ağlatmamaya çalışsam da uyuması için ayağımda sallasam da o ağlamak istediği kadar ağlar ve susardı.şimdi anne ne yapsın.yani bunu da anlamış değilim.4 ve 2 yaşındaki çocuklar ne kadar anlayabilir ki sözden.biri zaten yeni konuşmaya başlamıştı.onun o minik ayaklarından ne kadar ses çıkar.üstelik ev içinde ayakkabı hatta terlik bile giymiyolardı sıcaktan.
yani demek istediğim,kimse başkasını rahatsız etmek istemez.bunu da isteyerek yapmaz.ama bazı durumlarda olaylar sizin dışınızda gelişir özellikle de çocuklarla birlikte.
aynı çocuklarla burda da oturuyorum.alttaki ve üstteki komşularımı ne zaman görsem,gürültüden dolayı özür dilerim.çocuk gece rüya görüyo saatlerce ağlıyo.ağzına bant mı yapıştırcam.onlar da çocuklarımın çok küçük olduğunu,bunların önemsiz olduğunu söylerler.ama yazlıktaki hanım asla anlayışlı olmadı.defalarca özür dilememe ve durumu anlatmama rağmen

Oyy Fuat oyy, sabahın 7 sinde balkonda avaz avaz ağlamasan, bizide sabahın köründe ayağa kaldırmasan ne olur sanki.mafoldumben

Kendi apartmanımdan yana bir problemim yok çok şükür ama yan binamızdaki Fuat'ın annesi Demet yeminle bir gün bozuşcaz senle. Çocukların erken kalkıyor olabilir, ağlıyorda olabilirler (Fuatcım 2 yaşına ana kuzusu:asigim:) ama niye Fuatı balkonda susturmak için çaba sarfediyorsun be kadın o saatte. Evinde sustur. Ver eline oyuncağı, aç bi çizgi filmi, şarkı söyle naparsan yap ama bütün mahalleyi o saatte ayağa kaldırma.

Fuatımda kurulmuş saat gibi mübarek, saat 7 dendimi balkonda Fuat ağlıyor oluyor, sayesinde işe geç kalmamış oluyorum:ecrin_bebek:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…