bence adamın lafları terbiyesiz olmuş.
ama darılmayın size de bir yorum getireceğim. eve misafir gelince çocuklarını başıboş bırakan kadınlardan hiç hoşlanmam.rahat rahat muhabbet edebilsinler diye saldım çayıra mevlam kayıra yapıyorlar. bekarlığımda da anneme gelen ve çocuğunla ilgilenmeyen misafire çok kızardım. nasıl olsa başkasının evi, ne yaparsa yapsın modunda oluyor bazıları.
bence çocuklarınız o kadar küçük yaştaysa biraz daha dikkatli olmalısınız. siz misafirlerinzile ilgilenirken çocukların bahçede herşey başına gelebilir. biri kaçırabilir Allah korusun herşey olabilir, devir kötü. sonra siz olursunuz. ayrıca çocuklar küçük laftan anlamıyorlar mazeretine katılmıyorum. ne olursa olsun çocuklarımıza terbiye verebilemeliyiz. umarım yanlış anlamamamışsındır, senin iyiliğin için söylüyorum. malum bu aralar çok izliyoruz çocuğunu evinin önündeki bakkala salıyor geri gelmiyor. hem bakın sizin bariz düşmanınız da varmış, Allah korusun bu devirde cinnet geçiren geçirene. çocuklarınızı yalnız bahçede bırakmayın, bu adam da başkası da zarar verebilir.
Kusura bakmayin ama benimde kafama birsey düsse rahat rahat balkonumda otururken bende kizardim.
Beyefendi dogru söylemis saat 23`de cocuklar hala uyumamissa ve etrafi rahatsiz ediyorlarsa bunu dile getirdiklerinde lütfen sizde biraz anlayisli olun. Kimse cocuklarinizi cekmek zorunda degil.
benim yazlık komşum her sabah kapıya gelirdi.çocuklarım çok erken uyanıyomuş da.onun tabiriyle lap lap yürüyomuşuz da.ya bu çocuk.kalkış saatini sen belirleyemezsin ki.yürümeye gelince kücücük çocuğun ayak sesinden ne olur.kadın sürekli kapıdaydı.niye biliyomusun hata bizim.özür diliyoruz her seferinde sanki suçluymuşuz gibi.adamlar da bizim hatalı olduğumuzu sanıyor,tepemize çıkıyo.sen de onları azarla.8 yaşındaki çocuğu uyarsan bile beş dakka sonra unutuyolar zaten ne yapabilirsin ki.asıl o kotayı aşmış hem de saygı kotasını.tersle her sefer bak nasıl düzeliyo.gerçi ben yapamadım ama sen yapabilirmisin bilmem
Bende balkonda oturuken kafamdan aşağı bir çocuk su dökse aman boşver demem harelde
Aslında hiç kimse demez..
Artık adam nasıl bıkmışsa çocuklardan
Ki yaşlı amca biraz ağır konuşmuş ama HAKLI
Sizin çocuklarınızı bizim apartmandaki çocuklara benzettim
Ve ben hiçte sakin biri değilimdir böyle konularda
Bi balkona otururuz
Rezil ederler insanı
Bazen elime bi sopa alıp dövmek geliyor o çocukları
Ama işte adı üstünde çocuk laftan anlamıyorlarki , dayaktan anlasınlar.. Ama neyseki benden korkuyorlar.. Çekemem ben birde kimsenin çocuğunu..
Hele bi binaya girişleri var aman allahım nasıl gürültü yapıyorlar
Televizyonun sesini bile bastırıyorlar
Aşağıdaki top oynar , yukardakiler su döker birşeyler atarlar
Bizim apartmanda ben hala delirmediğime şaşırıyorum
Kusuruma bakmayın ama apartmanda oturuyorsanız şayet kurallara uymak zorundasınız..
Kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yok..
canım eşi var mı bu adamın.in bir güzel konuş aklıllarını başlarına alsınlar.çocuk bunlar sonuçta.gitsinler tek daireli binaya ozaman.hoşgörüyü onlar göstermezlerse senin çocukların nasıl anlayacaklar.in konuş bakalım dertleri ne.bu şekilde milletin için de sana laf söylemeye hakkı yok ki canım.
bazen insanlar kendi gürültülerinin farkına varmayabiliyor , normal gibi düşündükleri sesler alt kata öyle geliyor ki inanamazsınız ......annemlerin üst katında çok sevdiğim bir teyze var , kadıncağızın bütün telefon konuşmalarını sanki annemlerin evden yapıyor gibi dinleriz o farkında değil, namaz kıldığında kaç rekat kılmış sayarız öyle bir patırtısı var ki secdeye kapanınca ağız burun kırıldı sanıyorum bazen ama o elbette farkında değil olsa yapmaz .......
yani demek istediğim kimse durduk yere komşu ile yüz göz olmak istemez belki de adamcağızın çok canı yanmıştır olamaz mı ?
bu tarz rahatsızlıklar ara sıra oluyorsa kimse ses çıkarmaz, sabır gösterir ama süreklilik halini almışsa her insanın bir sabır çizgisi vardır normal olarak taşar ...
bu anlattığın olayları gözümün önünde canlandırdığımda rahat bir anne ve bu rahatlıktan daha da çok rahatlamış çocuklar görüyorum..belki öyle olmayabilirsin bilemem ama anllatığın şeyler bu profile uyuyor açıkçası.çocuk bile olsalar biraz durdan kalktan sustan anlayacaklar..size tavsiyem geçte olsa çocuklarınıza bu bilinci aşılamanız...
keşke yan dairemize geçen sene üniversite için taşınan ve gece saat 3te arkadaşlarıyla beraber halay çekmeye kalkışan genç arkadaşların annelerine de buradan ulaşma imkanım olsaydı...kulaklarını epey çınlatıyoruz......bir apartmanda yaşadığnı başkalarını rahatsız edebileceği bilinciyle büyütülmemişse böyle oluyor maalesef..
zeger ust katımda komsum olsa allahdan yokk..
bu sekılde bende tepkı verırdım ben evımde rahatca baısmı dınlemek ısterım .
tepemden cocular su dokucek bısıler atıcak bagırıp cagırcaklar tahammul edemem..
bu bıgun degıl ıkı gun degıl cunku...
bence sız cocuklarına bunu anlatmalısınız ..asagıda yaslı rahatsız ınsanlar var sesız olun az dıye..
zeger ust katımda komsum olsa allahdan yokk..
bu sekılde bende tepkı verırdım ben evımde rahatca baısmı dınlemek ısterım .
tepemden cocular su dokucek bısıler atıcak bagırıp cagırcaklar tahammul edemem..
bu bıgun degıl ıkı gun degıl cunku...
bence sız cocuklarına bunu anlatmalısınız ..asagıda yaslı rahatsız ınsanlar var sesız olun az dıye..
Bizim de üst katımızdaki komşumuzun çocuğu çok gürültü yapardı ama küçüktü; 4-5 yaşlarndaydı. Annesi sürekli yapma diye uyarırdı. Biz de olağan saatlerdeki gürültülerini anlayışla karşılayabileceğimizi ama geç saatlerde dikkat etmelerini söylerdik. Zaten belli bir saatten sonra çocuk uyumuş olurdu. Kapıda veya balkonda da gördüğümüzde severdik "aferin uslu durduğun için" diye pasta, kurabiye filan verirdik. Bu yaptığımız çocuğu da hoşuna gitmeye başlad bir süre sonra. Ne oldu? Ne biz komşumuzla kötü olduk ne de herhangi bir sıkıntı yaşadık. Bence karşılıklı HOŞGÖRÜ çok önemli. Sonuçta bir çatı altnda yaşıyorsunuz; küsüp kötü olmanız hoş değil.
Elbette. Anlık öfke ve sinir yine kişinin kenidisine zarar verir ki. Bizim de çok sinirlendiğimiz zamanlar oldu ama hiç birini yansıtmadık. İyi ki de öyle yapmışız. Çünkü çocuk da zamanla yaptığının doğru olmadığını anlamaya başladı. Bence bu sorunlar karşılıklı olarak konuşmayla çözülebilir. Allah böyle dertler versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?