4 yasındakı ve 2 yasındakı cocukların hepsı camdan su dokmuyo bagırıp cagırmıyolar bızım sıtede de cocuklar var ama hıc bu sekılde bısıler yapmıyolar buda anne gorevıdır cocug ıle oyunlar oynasa oyuncaklarıyla oynamalarını gosterse cocukdur hersey yapar yerıdır derım ama bu baska ınsanları rahatsız edıcek derecede olmamalı..Ilginc.....hadi tamam 8 yasindaki bir cocuk laftan anlar....ammennah diyorum
Ama 4 yasinda 2 yasindaki bir cocuga bunu nasil anlatsin bu kadin..??
evet bekarım ve gonullu anneyım ..çocuklarımı yeterinden fazla tembihliyorum , kızıyorum sırf yanımda balkona çıkıp sesleri çıkınca bile bağırmaya başlayınca deliriyorum artık zaten daha fazla ne yapmalıyım bilmiyorum. Bekar oldugunuz yazıyor çocukları sessiz olmaları için düşündügünüz bi teoriniz varmı ben pratikte bişey bulamadımda zincire filan bağlayım ağızlarınada bi bant tam olur
kendileride üç çocuk büyüttüler ki küçüklüklerinide biliyorum öyle sakin bi evleri yoktu şimdi kendileride torun istiyorlar ona nasıl tahammül edecekler bilmiyorumdediğim gibi 15 senedir komşuyuz .
4 yasındakı ve 2 yasındakı cocukların hepsı camdan su dokmuyo bagırıp cagırmıyolar bızım sıtede de cocuklar var ama hıc bu sekılde bısıler yapmıyolar buda anne gorevıdır cocug ıle oyunlar oynasa oyuncaklarıyla oynamalarını gosterse cocukdur hersey yapar yerıdır derım ama bu baska ınsanları rahatsız edıcek derecede olmamalı..
evet bekarım ve gonullu anneyım ..
cocuklara asırı duskunum hemde asırı
cocukları susturmak denınce neden akla zıncı yada bant gelır?..
cocukların ıle oyunlar oynasınız onları eglendırcek bısıler bulsanız ..
cocukdur tabııkıde bagırıp cagırcak konuscak sımarcak ama bu alt komsuyu sıkayet etcek derecede olmamalı bence..15 senedır hep sıkayet mı edıldınız?..
kuzum cok güldüm, Allah`da seni güldürsün.
Gülsüm Sultan Almanya`dan bir misal vermis. Gercekten öyle Almanlar cok toleransli insanlar, ve gercektende söyledigi gibidir. Fakat söyle bir gercekde vardirki, Almanya`da türklerin cocuklari haric, tüm cocuklar 2 yasindan sonra kres`e giderler, zira anneler calisir.
Onun icinde bir rahatsizlik duymaz kimse.
Fakat konu acan arkadas diyorki saat 23 lere kadar cocuklar uyanik, eee kusura bakmayin ama ben alt komsunuz isem belki aksam rahat bir kitap okumak isteyecegim belki.
Sonra arkadas diyorki balkondan sumu ne atiliyormus, egitin ögretin atmasin.
Eee cocuk bu ne yapayim? Baglayayimmi? Böyle birsey kimse demedi, sadece egitin, cocuklarinizla ilgilenin dedik.
Tabiki cocuklar, tabiki özgürlükleri olacak ama bu kadarda degil.
Her cocugun düzenli yatma saatleri olur, Gülsüm Sultan bilir, madem konuyu Almanya`dan acti, bende devam edeyim. Burada cocuklar en gec saat aksam 8`de yatakdalardir. Hatta " Sandmännchen " vardir bizde tv`de cocuklar onu seyredip en gec 20`de uyurlar.
Cünkü anne ve babalar derki, cocuklar uyuduktan sonra biz karimla veya kocamla rahat etmek isteriz.
Ben senelerce cocuklu aileler icinde yasadim ama cok iyi egitildikleri icin, inanin hic rahatsiz olmadim.
Cocuklar bizim canimiz, onlar bizim hayat kaynaklarimiz. Ama egitimi düzgün olmayinca herkesde bikiyor, komsudan tutunda ögretmenine kadar cekiyoruz Masallah.
Baskalarinin özgürlük cercevesini geciyorsa bir olay, bu saygisizliktir. Birazda kendinizi karsi tarafin konumunada koyup bir düsünün.
evet bekarım ve gonullu anneyım ..
cocuklara asırı duskunum hemde asırı
cocukları susturmak denınce neden akla zıncı yada bant gelır?..
cocukların ıle oyunlar oynasınız onları eglendırcek bısıler bulsanız ..
cocukdur tabııkıde bagırıp cagırcak konuscak sımarcak ama bu alt komsuyu sıkayet etcek derecede olmamalı bence..15 senedır hep sıkayet mı edıldınız?..
Sen anlayisli davrandikca tepene biner bunlar.....anlayisli olmasi gereken onlar...
4 yasındakı ve 2 yasındakı cocukların hepsı camdan su dokmuyo bagırıp cagırmıyolar bızım sıtede de cocuklar var ama hıc bu sekılde bısıler yapmıyolar buda anne gorevıdır cocug ıle oyunlar oynasa oyuncaklarıyla oynamalarını gosterse cocukdur hersey yapar yerıdır derım ama bu baska ınsanları rahatsız edıcek derecede olmamalı..
Oyy Fuat oyy, sabahın 7 sinde balkonda avaz avaz ağlamasan, bizide sabahın köründe ayağa kaldırmasan ne olur sanki.mafoldumben
Kendi apartmanımdan yana bir problemim yok çok şükür ama yan binamızdaki Fuat'ın annesi Demet yeminle bir gün bozuşcaz senle. Çocukların erken kalkıyor olabilir, ağlıyorda olabilirler (Fuatcım 2 yaşına ana kuzusu:asigim:) ama niye Fuatı balkonda susturmak için çaba sarfediyorsun be kadın o saatte. Evinde sustur. Ver eline oyuncağı, aç bi çizgi filmi, şarkı söyle naparsan yap ama bütün mahalleyi o saatte ayağa kaldırma.
Fuatımda kurulmuş saat gibi mübarek, saat 7 dendimi balkonda Fuat ağlıyor oluyor, sayesinde işe geç kalmamış oluyorum:ecrin_bebek:
anne olmak sadece dogurmak degıldır..Tamam canim gönülü anne degilde tam manasi ile Anne oldugun zaman (allah saglikli evladlar nasip etsin) bu yazdiklarini okumani cok isterdim.
Kusura bakma ama gönülü Anne olmak ve ANNE olmak cok farkli seyler....
Mutfakta bir yigin bulasik seni bekliyorken, yemek is güc camasir hepsi duruyorken, hadi gelin cocuklar kutu kutu pense oynayalim diyemiyor insan her zaman.
Yanlis anlasilmasin, cocuklar ortaligi yiksin kimsede sessini cikarmasin demiyorum ben...kimsenin kimseye rahatsizlik vermeye hakki yok bununda bilincindeyim...
Sizin apartmaninizdaki cocuklar böyle yapmaya bilir, ama bu demek degildirki cok egitimliler cok uslular.....nerden biliyorsun belkide bütün gün tv nin önünde melül melül oturtuyor anneleri, sen ve diger apartman sakinleri rahatsiz olmasin diye.
Hem düsünki komsun senden defalarca özür diliyor, kusura bakmayin yetisemedim diyor, tamam bir daha ki sefere daha dikkatli olurum diyor.....sen kalkipta hala bu kadina hakaretli konsur el kadar cocuklari azarlarsan hic kimsede kusura bakmasin bir yere kadar o kadin sabir eder.....
davulun sesını yakından duydum kı bu konu hakkında yorum yapdım..uzaktan davulun sesi hoş gelir,bu biiir...
Her bebek ve çocuk çığlık atmayı, nedensiz bağırmayı çok severler buda ikiii..
hatta bazı çocukların ifade biçimidir...
davulun sesını yakından duydum kı bu konu hakkında yorum yapdım..
bagırsın cocukların da bagırmaya hakkı vardır!..
bence cocuklarin bu davranis bicimlerinin buyuk bir kismi aileden kaynaklanan sebeplerden.Lütfen konuyu acan ve benim gibi düsünmeyen yada cocugu hiperaktif olan arkadaslarim beni yanlis anlamasin ama cocugun istedigini bile aglayarak anlatmasi,veya tepkilerini siradisi dile getirmesi balkondan asagi su dokmesi yada toplumu rahatsiz edicek davranislar sergilemesi özelikle anne olmak uzere ailenin sucu,cocugu nasil egitirsen o öyle davranir.Eminim ki sunun kafasina bunu at veya sunu yap demezsiniz ama bir yerlerde yaptiginiz bir yanlis vardir ki 4 yada 5 yasindaki cocuk böyle davraniyordur.Size yasadigim ve sinirden dudaklarimi isirdigim bi olayi anlatiyim;bu yaz tr den donerken ucak yolculugumuzda bir sürü cocuk yolcuda vardi ve inanin cogu yasini bile doldurmamis bebeklerdi bilirsiniz ucakat abasin oldugu icin kulaklarda agri yapar özellikle bebislerde ama inanin hepsinin annesi ucak kalkarken ve inerken bebeklerine biseyler icirdiler ki yutkudukca kulaklari acilsin agri olmasin diye ama 5-6 yaslarinda bi cocuk vardi allahim canavar gibiydi,inanilmaz biseydi anlatamam ve anne babasi o kadar rahatlardi ki sanki cocuk onlarin degil biri bi koltukta obürü obür koltukta cocuk son ses bagiriyo ciglik cigliga ve inanin ucaktaki herkes ama herkes(ANNE BABASI HARIC)rahatsiz oldu ve bi sekilde bunu belli ettiler hatta hostesler bile uyardi ama ailenin umrunda degil.Simdi benim gibi düsünmeyenlere soruyorum bu cocuktan sikayet eden birine aaa ama o cocuk daha napalim agzinimi bantlayalim demek daha dogru olur yoksa daha en bastan o cocugu yanina oturtum bak oglum simdi ucuyoruz,bak burda bulutlar var deyip biseylerle onu oyalamakmi?Umarim anlatabilmisimdir
bu yaştaki insnalar böyle oluyorr
sabırsız
sinirlii
herşeye hakları oldugunu düşünütler
ama
ne kadar yaşlı bilmem ne olsada
korunun falan demesine bozuldum bende
sen kimsin saygısız labali şeyy
orda agzının payını verecektinn
nasıl konuşur böyle yalaka bir agızlaa
çocuklara gelince hepimizin başında varr hep aynılar laftan sözden anlamazlar
elinden geldigince dikkat edeceksin ama
KıMSEYEDE ÇOCUKLARINI EZDıRME
Neden anlayışlı olması gerekenler onlar anlayamadım?? Eminim o apartmandan hiç çocuk eksik olmuyodur. Biri büyür, yenisi doğar. Hepsinin gürültüsünü, balkondan atılan eşyalarını çekmek zorunda mı bu insanlar?! Unutmayın sizin özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğünün başladığı yerde biter..
anne olmak sadece dogurmak degıldır..
annelık demek kan parcandan bı parcayıı dunyaya getırmek degıldır..
annelık dogurmakla olunmuyo evet dogurmadım ama kalbımı verdım ..
evde herdaım bı cocukla bırlıkde olmadım gece her saat bası uyanmadım ..
komsumun kapısını calarım cocg ıle kesınlıkle tv basında degıldır tabı tv ızleme saatlerıde vardır ama kımse cocug sussun dıye tum gun tv basına oturtamaz..
ben cocukla kutu kutu pense oynayın tum gun demıyom ..ama cocugun bı duzenı olmalı buda yetıstırılmesıne baglıdır..benım dusuncemde bu sekıldedır..
hıc bı cocuk yasamın guzel yanlarından mahrum bırakılmamalı ama bunuda cevresındekı ınsanları rahatsız edıcek boyutta olmamalı ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?