Delirten komşu

Kızım hariç diğer iki küçügü kesinlikte tek başlarına dışarı bırakmam kızımda bahçemizdeki çardakta başka bir komşumuzun kızıyla evcilik oynar ve fazla gürültü yapmazlar zaten bebeklerini çay setini filan indiir

Dediginiz gibi evim kirlenecek diye çocukları başı boş bırakanlara bende sinir olurum.büyükte olsa küçükte olsa başlarına herşey gelebilir .

Zaten pek gelenim gidenim olmaz bu yıl ablamı dahi misafir edemedim onunda iki oğlu var ve onlarda çok hareketli ikisi bile sürekli kavga halindeler kaldıki başka çocukla anlaşsınlar.Rahat edemeyeceğimizin oda farkında oldugu için ablamda kalmak istemedi

Kalmış olsaydı ne olurdu.Komşumuz benim çocukları bile didelerken onlara ne yapardı düşünmek bile istemiyorum

bizim eski oturduğumuz apartmanda 2 çocuklu bi aile vardı
çocuklar çok ses çıkartıyor diye postaladılar
nasıl rahat etmiştik bizde dünya varmış dedik

ama malesef şu anda oturduğumuz apartmanda her dairede ortalama 2 çocuk var ve
inanılmaz gürültücüler
top oynarlar,bağırışırlar,rahat rahat dinlenmek nedir bilmeyiz
çıkıp hepsini boğmak isterim..

açıkcası sizinde elinizden bir şey gelmez doğru çocuk bunlar söz dinlemezler
50 yaşındaki adamda çocukla çocuk oluyorsa yapacak bir şey yok

taşın canım ordan hergün tartışmayla geçermi yada dinsizin hakkından imansız derler susma herşeye konuşma hakkı bulmuş kendinde görgüsüzler olay yeri inceleme gibi ne o öyle ya

oda kendine göre haklı sizde

fakat adamda herşeye karışıyor sanırım sadece birşeye değil

off çekilmez öyleside

sessiz kalma canım

benim üst komşumda ilk başlarda beni sessiz görürdü tüm pislikleri yaptı

en sonunda kaptım oklavayı 2patlattım kapısına

çıkamadı bile şimdi ogünden beri çekinir benden

herkese korkuyoruz kapısının önünden geçmeye diye anlatıyormuş

sende susuma bence

Allahımm sabırr

anneme inip iftar ediyoruz oda iftara 20 dkk kala yaptıgımı alıp iniyorumm çocuklarla

annem teraviye giderken evime çıkıyorumm

İstanbuldaydım zaten bi hafta oldu geleli

Alt kat komşumuzz yinee hortladıı iki gündür neredeyse toplamda iki saat annemde oluyoruzz ondada ortalıkta dolaşan sadece küçük afacan diger ikisi tv izliyor genelde neymiş efendim evde duramıyorlarmış ses yapıyormuş çocuklar

bu gün iftara davetliydik saat 5 te gittik 11 di geldik çocuklar tam uyumak üzereydi eve geldigimizde kızımla küçük anneme girdi

bende ortancayı alıp çıktım üstümüzü değiştik çocuklar geldi yanii toplam 30 dkk olmadı eve gireli

Kapıyı kapattım yatmaya gidicektik ki bir ses bir bağırtı Yine yukarı anneme çıkmış annemde patlamış bu sefer

Ya adam ses yapıyolar tamamda daha eve gireli 30 dkk olmadı çocuklar bişeyde yapamış nasıll bişi anlamadım tahammülü yokk

konu komşu hep çıktı bağrış çağrışş

Yine tehdit ediyoo Bidaha olsun bak napıyorumm delimi nee anlamadımm

İndim bende evine sakincee ya bai geleli 30 dkk olmadıı

istanbuldaydık bi hafta oldu geleli

biz yokken ses yokmuş zatenn bebeler tepiniyomuşş 8 den sonra kendi evime çıkımmiş

Çocuk dediğin dur deyince otururmuşş bilmem nee sakin olmaya çalıştım ama

insanı çileden çıkartıyor

eşim aradı üstünee bende sinirliydim anlattım olanı bitenii bu kezde o delirdi derdi nee diyo sizi sahipsizmi sanıyoo diyo

Ya çocuklarında benimde psikolojimiz bozul du icee kızım bile diyoo anne biz daha yeni geldik eve ne yaptıkki bağırıyoo diyoo

Allahımm sabırr ver yaa

ayıp ama ya 50 yaşına gelmiş bu çocuklara anlayış gösteremiyo ne diyelim yani büyük insan yapmıyoki bukadar bağrıyo

Kesinlikle cocuklar bahane arkadasim...bence bu komsunun size bir garizi var!

Olan biten herseyi esine anlat....esin artik versin sunun agzinin payini!

Sen yine cok sabirli davranmissin arkadasim....cocuklarimi azarlayip aglatacak, bana belden asaga konusacak, kendi evimde rahatimi huzurmu bozacak......inan ben coktan kafasinda sandalye patlatmistim bunun.:mymeka:

Erkek halinle benimle kari gibi kavga yapiyorsa bende ona erkek gibi güzel bir dayak cekerdim.....terbiyesiz adi adam...

ne huysuz bi komşun var öyle
bence bir güzel haddini bildirmen lazım hatta geç bile kalmşsın
önce adam bir daha çocuklarına bişi dediğinde sert bi şekilde
bir daha çocuklarıma bişi dediğinizi duymayacağım haddinizi bilin yaşınıza hürmetim var ama sabrımı taşırıyorsunuz gibi sert bi şekilde uyar
çocuk bu ayol ne kadar dur desen de 2 dk. sonra unutur,çocuk çocukluğunu yapacak bunun başka çözümü yok
1,5 yaşında benim de bi oğlum var ne laftan anlıyo ne de başka bişi
elinde geçirdiyse balkondan atmak en büyük eğlencesi
onu yapamıyosa pat pat parkeye bişiler atıyo
çıkan ses onu eğlendiriyo

En güzeli paran olucak,alican bir müstakil ev.Ohh keyfine bakican.

Rabbim isteyen herkese nasip ensin BANADA

ayıp ama ya 50 yaşına gelmiş bu çocuklara anlayış gösteremiyo ne diyelim yani büyük insan yapmıyoki bukadar bağrıyo

Bi anlasamm derdi nee

Benimde sinirlerim icee laçkalaştı zaten bii huzurlu olamadım Annem olmasa başka eve taşınıcam Ya Mevlam saklasınn uzun ömürler versinde annem bakıma muhtaç olsa yada vefat etse o ev yine benim olacak bu sefer ne dicekk

Canımm şu mübarek günlerin hatırına yutuyorumm uysam tuttugum orucun ne manası kalacak kalp kırdıktan sonra diye düşünüyorumm ama dediğin gibi garezi bana

Apartmanda iki komşunun torunları geldi onlar oynayıp duruyolardı tam balkonunun dibinde benimkilere patlamasın diye indirmedim bile çocukları dışarıı indirsemde parka götürdüm

Diğer komşularımda bana hak veriyor biz bile korkar olduk torun trba ses ederken diyorlarr

Canım onlarıı geçtik balkona filan ççıkmıyorlar çıksalarda zaten brandaylakapattım ön tarafı bişeyde atmıyorlar artık Şimdide selerinden rahatsız oluyor

Kimsesiz değilim biliyorumm Mübarek günde o adamı Sahibime havale ettim 'O' haddini bildirsin

Kaynanam aradı çağırdı bize gilin diye gitmedim bende kaç gün kaçıcaz ses olmasın diye

Yazık kadın dayanamamış geldi kızım uyma sen diyor oğlanları aldı götürdü tatsızlık çıkmasın diyee

:a015::a015::a015:

sen gerçekten sabırlı davranmışsın dayanılcak gibi değil bizimde üst komşu öyleydi şimdi gittide rahatız çok şükür

ağzınıza sağlık

ağzınıza sağlık :) size yazacaktım kimse kızmaz alınmaz söyledikleriniz tamamen doğru çünkü. biz karı koca sabahtan akşama kadar eşşek gibi çalışıyoruz evimize gelelim kafa dinleyelim diye ama insanlar iyice umursamaz olmuş bizi büyüten annelerimize niye hiç şikayet gelmemiş bilmiyorum. ya biz çocuk değildik ya da onlar anne baba ???

Balkonunuzun kapısını ne olursa olsun kilitli tutun, öyle dalgınlığınıza gelmesin çocuklarınızın ikisi küçük, aşağı bir şey atmalarına da mani olmalısınız, balkondayken ellerine hiç bir şey vermeyin, kızın uyarın insanların kafasına geleceğini falan söyleyin. Komşunuz rahatsız olabilir ama sizin ki epey tahammülsüzmüş size öyle korunun falan demeye hakları yok hele ki 18 lik çocukları asla söyleyemez. Size çocuklarınızı terbiye etmesini söylediğinde sizde 18 lik gencin size nasıl konuştuğundan bahsederek onların çocuk terbiye etme şeklini sorgulayabilirsiniz pekala.

Son düzenleme:

Canim bu dediklerinde cok haklisin bazen sabahlari veya aksamuzerleri cok kotu migren ataklarim oluyor... Hastaliktan basimi kaldiramiyorum sessiz sakin karanlik bir yerde sakinlesmeye calisiyorum migrenim basladigimda 2 gun ila 1 hafta migren devam ettigi oluyor bazen. Ben uyurken ve hastayken tam yatak odamin penceresinin altinda cocuklar cigliklar atarak oynuyor. Hemde nasil ciglik ama anne babalarida hic uyarmiyor.Tabiki cocuk bu yapar ama hasta rahatsiz bir insanin ne kadar o sesten aci cektigi de malum.Bir cocuk kafamdan asagi su dokse balkondan cocugu degil annesini suclarim ve kziarimda cocuk diye boyle onemli birseyi es gecemeyiz bu zarar verici bir maddede de olabilir Allah korusun agir birse atilsa kafanizi dikis attirmaya gidersiniz ardindan. Bu olayda 2 yasindaki cocukmu 30 yasindaki adam mi yapmis pek onmeli olmaz ben annesini suclarim kesinlikle cocuklarini izlemek pesinden kosmak anlamasalar bile usenmeden her seferinde hayir demek gerekir. Kimse bana alinmasin ama cocuklarda anlar belli bir sure sonra o aliskanliklarini birakirlar bikmadan usenmeden hayir demek lazim. Ben apartman ortaminda bir kopek baktim buyuttum ve hic sesi cikmiyordu dusunun bir hayvani apartman ortamina uyumlu hale getirdim bazen anneler cok vurdumduymaz cocuk anlamiyor deyip saliveriyorlar kesinlikle bikmadan hayir deyip cocuklarini egitmeleri lazim.

Bu arada konu sahibinin dokulen betona cozum bulmasi gerekir elbette cocuktur yapmistir ama cocuklarimizin verdigi zarardan da biz mesuluz ve kesinlikle bu ZARARA ya engel olmamiz gerekir yada bedelini odememiz ve duzelttirmemiz gerekir. Adami o konuda hakli buldum simdi o betonu duzelttirmeniz lazim.

Son düzenleme:
Daha evvel oturduğum evde üst katımdaki komşudan bende şikayetçiydim.Sabahın en erken saatlerinde gürültüden uyanıp uyuyamamk, gece çocuğa sinirlenince bağırmasına uyanmak,beşik sesi,temizlik yapar su sesi ve takırtısı,makine çalıştırması,camları açıp gürültüyle cereyandan çarpması,evde top oynanması ve ip atlanması,koltuklardan hoplanması ,sabahın körü akşamın zifiri karanlığı gecenin sessizliği demeden çocukların koşturması vs inanın çileden çıkartmıştı bizi.Uykudan neşeyle kalkan ben sinir küpü olarak dolanır hale gelmiştim samimiyetten başlarda ses çıkarmıyordum ama nazikçe uyarıp söylememizden anlamyıp birde duydun mu? çocuk şunu yaptı ne güzel diye hoplayıp zıplamasını anlattıkça aldıkları nefesin sesine bile sinir olur hale gelmiştim.Uyku sağlığı bozulan insan olarak evdekileride kırıyordum gün içinde halsiz kalıyordum.Ama anlayan kim kendiside rahatsız olduğu ne varsa bana yaptı.Bende mesafe koydum gerekmedikçe görüşmedik.Neyse taşınıp kurtulduk ama ne yazık ki insanlıktan hiiiiç nasip almamış bir aileydi başka yönden iyi hoştular ama fazlasıyla bencil rahat düşkünü ve vurdumduymazdılar.Gerçipekte sevilmezlerdi oda ayrı yüzlerine gülüp arkalarından burun kıvıranları çok görmüştüm.Ama demekki haklılarmış .

Çocuklara eğitim verilirse evde ne yapılır yapılmaz kolaylıkla öğrenir.Zamane çocuğu,başedemiyorum ne yapayım dememk lazım.Herkes evinde huzurla oturmak ister çocuk gürültü yapar elbet ama makul ölçülerde olmalı.Günün her saati bu terbiye ile hareket etmeli.Gittiği her yerdede buna dikkat etmeli.İnsanları rahatsız etmeyelim,şöyle yapmayalım diyerek ,kişileri öcü gibi göstererk değil.Komşunuz haklı ama haklılığı söylediği sözle haksızlığa dönmüş.Ama cinnet haline gelindiyse insan sinirden ne yapacağınıda bilemez değilmi? Küçükken toplum kurallarını öğretmek lazım.Apartmanda yaşamak marifet.Evet marifet çünkü bütün komşularınıza karşı sorumlu ve yükümlüsünüz kimseye sıkıntı vermeden yaşamak gerektiriri apartman hayatı.Bunları yapamayan müstakil ev tercih etmeli edemiyorsa usulüne göre hareket etmeli.Evlerimiz huzur için mola verdiğimiz tek yerimizdir günün herhangi bir saatinde hasta olabiliriz,uyuyabiliriz vs...mecbur yapılcak işler haricinde dikkatli olmalıyız vardiyeli çalışan insanlarımızda var.Kimse ruh hastası olmadığı sürece şikayetlenmek istemez var ki bir durum şikayet ediliyor.

bende tamamen katılıyorum bu yoruma. konu sahibinin çocukları laf söz anlamıcak kadar küçük değil. ciddi bi şekilde anlatılsa, balkondan sudur başka şeydir dökülmeyeceğini, sabah erken saatte veya gece çok gürültü yapılmaması gerektiğini anlar o çocuklar. he anlamıyolarsa kusura bakmayın ama bu sizin onları yetiştirme tarzınızdan dolayıdır. gerekirse ufak cezalar vermelisiniz. delirten komşu diyosunuz ama bide onlar açısından baksanız, delirten sizin çocuklarınız olmasın? çocuğa bişey denmez bu konuda tabi asıl söz söylenmesi gereken anne. sahip çıkmasını terbiye etmesini bilmeli bence. sonuçta kimseyi rahatsız huzursuz etmeye hakkınız yok.

Konu açılalı çok olmuş umarım sorununuz halledilmiştir sizde haklısınız ama karşı tarafta haklı arkadaşım o adama şu konuda hak vermiyorum korunun çocuk yapmayın ona düşmez burda çok terbiyesiz davranmış fakat şöyle bir durum var sevgili arkadaşım eski oturdugumuz yerde evimiz 1.kattı ve üst katta oturanların çocukları ellerine ne geçerse atıyorlardı yaşlarıda kimisi küçük kimisi büyük bazen dediginiz gibi su dökerlerdi bazen ellerine cam bardak verirdi ailesi pat diye onu atarlardı birgün balkonda yemek yiyoruz ve içine pat diye ardı ardına atılan 2 adet cam su bardagı atıldı ve yemeklerin içine girdi annem kadına kızdı çocugun eline bardak verirlirmi diye hadi kafamıza gözümüze gelse ne olacaktı yemeklerin içi ve cam doldu kadın oynasın diye vermiş yine bir gün yaz günü balkonda çamaşır seriyoruz komşunun 8 yaşındaki çocugu çamaşırın üstüne suyu bir güzel boca etti annem bişey demedi aradan bir kaç gün geçti komşunun 11 yaşındaki oğlu balkondan çamaşırların üzerine işedi ve çay döktü annesinin cevabı şu benim oğlum istedigini yapar oldu ama kendi üstlerinden birisi birşey dökse kıyamati koparır bazı komşular birinci katlardaki oturanlar için herşeye mahkum görüyorlar biz yukarıdan istedigimizi yaparız anlamına getiriyorlar dedigim gibi sizde haklısınız ama karşı tarafta haklı sizin üstünüzden birisi birşey yapsa sizde rahatsız olursunuz

Ben de konu sahibini biraz rahat buluyorum. Arkadaslarin da dedigi gibi cocuklariniz laf anlamayacak yasta degil. Ayni durum sizin basiniza gelseydi ne olurdu tepkiniz acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…