- 5 Kasım 2018
- 1.096
- 1.874
- 133
- Konu Sahibi ismira_1923
-
Gelmişler. Biz annemlerdeydik o sıra. Apartmanın whatsapp grubundan yönetici yazmış. Eşimin telefonundan okuduk. Sayın bina sakinleri binamız için geldiler kontrol edildi ve hasarsizdir yazmışlar sadece. Zaten gözle görülen bir çatlak vs de yok ama kim geldi nasıl incelendi bilmiyoruz. Binada da kimseyi tanımıyoruz. Gruba yaz dedim hatta. Kim gelmiş nasıl bakılmış diye. Eşim yazmadı bisey sanırım. Sonra da bi daha onun üstüne konusmadikCanım bende bayraklıdayim.Korkunu anlıyorum sanki besikteydik cok da uzun sürdüBizim müteahhit ya da belediye bilmiyorum hasar tespiti icin birilerini yolladi binamiz saglam çıktı.Sizin binaya geldiler mi?Esiniz neye göre saglam diyor?Gelirler uzman kisilerden duyarsaniz içiniz belki rahatlar yoksa bende 5 dk kalmazdim bayraklı sınırlarında
Bugün bir uzmandan dinledim. Tuzla fayının doğusunda kalan alanlar bucadan bayraklıya kadar zemin açısından aynı şekilde sıkıntılıymış.Bostanlı işime uzak olur. Aynı uzaklıkta ters istikamette karabağlar geri dönmeyi düşünebilirim ama şuan kararsizim bilmiyorum.
Buca nasıl acaba? Dayanıklılık konusunda Buca hakkında fikri olan var mı? Üniversite zamanı 5 yıl gittim geldim. Bucayı iyi biliyorum ama hiç oturmadım orada. Bucada oturan var mı kızlar aramızda ya da tanıdığı oturan? Evlerde hasar vs var mı acaba oralarda ?
Biz aslında biraz tepede kalıyoruz sanki. Bizim mahalle yukarı doğru başlayan hafif bir yokuşun sınırında biraz. Bizden 2 sokak yıkardı yokuş ve eğimli yani oyle söyleyim. O manavkuyu havzasında değiliz. Bizim sokak, arka ve ön sokakta hiç hasarlı bina yok (gözle gördügümüz) bunlar da biraz sakinleştiriyor beni. Ama yine de biraz ileride yıkılan binalar var. Yani binalar çürük raporu almış tamam.Her iki taraf da haklı. Zemin benim nazarımda çok önemli. Kaygan zemin korkutucu. Ama şu depremde en ufak bir çatlak dahi olmaması da sağlam olduğunu gösteriyor. Bilemedim.
Bizde whatsapp grubundan öğrendik ama merak etme bişey yoktur yoksa olan bitenden tutuklamalardan sonra müteahhit ya da belediye hasarli binayı göze almaz bence.Icin rahat etmiosa baski yap gerekirse tasin ama seferihisar depremiydi bu ege depremi nereyi vuracak bilmiyoruz kiGelmişler. Biz annemlerdeydik o sıra. Apartmanın whatsapp grubundan yönetici yazmış. Eşimin telefonundan okuduk. Sayın bina sakinleri binamız için geldiler kontrol edildi ve hasarsizdir yazmışlar sadece. Zaten gözle görülen bir çatlak vs de yok ama kim geldi nasıl incelendi bilmiyoruz. Binada da kimseyi tanımıyoruz. Gruba yaz dedim hatta. Kim gelmiş nasıl bakılmış diye. Eşim yazmadı bisey sanırım. Sonra da bi daha onun üstüne konusmadik
Off evet. Ama her türlü bayraklı tehlikede sanki ya. Lânet olsun böyle bir zemine ev yapanlara. Şimdi diyeceksin sen niye oyle zemini olan bir eve taşındın? Hiç aklıma gelmedi ki. Tek düşüncem işime yakın olsundu. Aslında tüm izmirliler bilir yani Bayraklı zeminini. Keşke az bisey olsa aklıma şüphe düşeydi de taşınmasaydık. Hiç düşünemedim. Halbuki deprem sehrindeyizBizde whatsapp grubundan öğrendik ama merak etme bişey yoktur yoksa olan bitenden tutuklamalardan sonra müteahhit ya da belediye hasarli binayı göze almaz bence.Icin rahat etmiosa baski yap gerekirse tasin ama seferihisar depremiydi bu ege depremi nereyi vuracak bilmiyoruz ki
Tasinirsan yukarilara gel buralar kaya artci depremleri nerdeyse hissetmedikOff evet. Ama her türlü bayraklı tehlikede sanki ya. Lânet olsun böyle bir zemine ev yapanlara. Şimdi diyeceksin sen niye oyle zemini olan bir eve taşındın? Hiç aklıma gelmedi ki. Tek düşüncem işime yakın olsundu. Aslında tüm izmirliler bilir yani Bayraklı zeminini. Keşke az bisey olsa aklıma şüphe düşeydi de taşınmasaydık. Hiç düşünemedim. Halbuki deprem sehrindeyiz
O büyük artci deprem muhabbeti neymiş acaba her yerde duydum. Oyle bisey var mı acaba? 5.1 olmuştu depremden sonraki sabah 8 mıydı 8 buçuk muydu neydi. O olmuyor mu ki ? Off offff☹Büyük artçı henüz gelmedi deniyor.
Bir kere daha sallanabiliriz. Korkmayın. Büyük artçı olduğunu bilin. İlki kadar şiddetli olmayacak. Hazırlıklı olun. Panik yapmayın. Evinizde en güvenli yeri belirleyip orada toplanın ve yaşam üçgeni oluşturun.
panik anında insan bildiklerini de unutuyor.
Biz de donup kaldık ve kapı eşliğinde ayakta bekledik. Çok yanlıştı. Ama korku işte
Gideceğimiz evin hasarsız olup olmayacağını bilemediğimiz için. Sanırım şimdilik ortalığı ayağa kaldırmadan beklemek. Ama bu korkuyla da ölür geçmez ki. Ne zaman atlaticaz acaba yaicinde oldugunuz psikolojiden dolayi böylesiniz. gayet normal korkulariniz.
ama böyle bir depremde eviniz saglam kaldi ise ozaman mantikli düsünürsek tasinmaniza gerek yok bence.
gecmis olsun
Siz kapi eşiğinde kalmissiniz gene ben 3 cocukla odanin ortasinda kaldim.Aslinda biliodum yasam üçgenini ama cocuklardan biri besikte olunca kurtaramayacagimi anlayinca Allah a bıraktım off cok felaket bir gündü.Allah beterinden korusun daha büyük küçük artci olmasinBüyük artçı henüz gelmedi deniyor.
Bir kere daha sallanabiliriz. Korkmayın. Büyük artçı olduğunu bilin. İlki kadar şiddetli olmayacak. Hazırlıklı olun. Panik yapmayın. Evinizde en güvenli yeri belirleyip orada toplanın ve yaşam üçgeni oluşturun.
panik anında insan bildiklerini de unutuyor.
Biz de donup kaldık ve kapı eşliğinde ayakta bekledik. Çok yanlıştı. Ama korku işte
Aslında bu evde de biz de hissetmedik. Akrabalarimizdan birinin yazligi var urlada. Onlar da oraya yerleşti deprem sonrası. Whatsapp grubundan her artciyi yazdılar. Sallandik yine vs diye. Ama biz hiçbirini duymadık çok şükür.Tasinirsan yukarilara gel buralar kaya artci depremleri nerdeyse hissetmedik
Off çok zor bisey cokSiz kapi eşiğinde kalmissiniz gene ben 3 cocukla odanin ortasinda kaldim.Aslinda biliodum yasam üçgenini ama cocuklardan biri besikte olunca kurtaramayacagimi anlayinca Allah a bıraktım off cok felaket bir gündü.Allah beterinden korusun daha büyük küçük artci olmasin
Iyi bari zemini saglamda demek.Sen istersen arastir daha önce bulundugunuz yerler neymiş.Yikilan yerlerin geneli bostan sulak alan tarla hatta bataklikmis çünküAslında bu evde de biz de hissetmedik. Akrabalarimizdan birinin yazligi var urlada. Onlar da oraya yerleşti deprem sonrası. Whatsapp grubundan her artciyi yazdılar. Sallandik yine vs diye. Ama biz hiçbirini duymadık çok şükür.
Sanıyorum var. 5.8 olabilirmiş.O büyük artci deprem muhabbeti neymiş acaba her yerde duydum. Oyle bisey var mı acaba? 5.1 olmuştu depremden sonraki sabah 8 mıydı 8 buçuk muydu neydi. O olmuyor mu ki ? Off offff☹
Ona bakmaya calistim internetten ama tam bi bilgiye ulaşamadım. Google a eski bayraklı harita vs bseyler yazdım ama net birşey çıkmadı. Nasıl anlarız onu acaba yaIyi bari zemini saglamda demek.Sen istersen arastir daha önce bulundugunuz yerler neymiş.Yikilan yerlerin geneli bostan sulak alan tarla hatta bataklikmis çünkü
Gideceğimiz evin hasarsız olup olmayacağını bilemediğimiz için. Sanırım şimdilik ortalığı ayağa kaldırmadan beklemek. Ama bu korkuyla da ölür geçmez ki. Ne zaman atlaticaz acaba ya
Ay 5.8e bile şuan kalbim dayanmaz. Eşim yatakta arkasını dönse uyanıyorum panikle ya. ☹Sanıyorum var. 5.8 olabilirmiş.
Çok taktım ben de 5.1 büyük artçıdır belki diye. Yunan kaynaklarından da araştırdım.
Maalesef onlar da henüz büyük artçı gelmedi hazırlıklı olun uyarısı yapıyor.
Ama bu sadece artçı ve şiddeti de çok daha az olacak.
6.8 in şiddeti ile 5,8 in şiddeti arasında çok fark oluyormuş.
Hazırlıklı olun olursa korkmayın diye yazmak istedim.
Ne yapacağınızı bilin planlayın diye. Hazırlıksız yakalanmak çok daha kötü
Evet tutundugum tek dal bu zaten. Teşekkür ederimAllah yüreginize ferahlik versin insallah. Anliyorum sizi ama korkunuzu tetiklememeye calisin. Iyi düsünün. Binaniz saglam kalmis. Bunu kendinize hep hatirlatin
Biz uyumuyoruz bile sabaha karşı kanepede sızıyoruz .Ay 5.8e bile şuan kalbim dayanmaz. Eşim yatakta arkasını dönse uyanıyorum panikle ya. ☹
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?