Deprem ve taşınma konusu. Yardim edin.

Teşekkür ederim. Peki size birşey sormak istiyorum. Bizim binamız başka bir bina ile bitisik değil. Yani ayrı ayrı her bina tek başına duruyor . Bazı binalar da dipdibe yapışık olabiliyor. Hangisi daha güvenlidir sizce? Deprem anında bir bina yikilacakken yapışık olan binadan güç alıp yıkılması önlenebilir diyebilir miyiz. Yoksa tam tersi hiç yikilmayacak bina yanındaki bitisik binadan dolayı beraberinde yıkılma tehlikesi olur mu? Bizim binamız ayrı ve bağımsız ama yine de merak ettim. Annemlerin falan bitisik mesela.

Bu olayı hiç duymamıştım. Bilinen bir olay mi ? Çok üzüldüm. Yani haklisiniz olacağı varsa her yerde her şekilde oluyor gerçekten

Evet işime 10 dk ve emzirdigim bir bebegim var 13 aylık. Zaten o olmasa taşınmazdık buraya.

Dediginiz gibi çok fazla fay hattı var. Mesela kayalık ve çok içerde diye menderese taşınsak orada da fay hattı var ve faaliyete geçerse mendereste yıkım olur. Buca sağlam diyorlar ama izmir fayı için riskli semtlerde Buca da geçiyormuş mesela. Bu sabah googlea yazinca gordum. Konya'ya mi tasinsak gerçekten ya

İzmir de güvenli bir semt yok maalesef

Izmır gerçekten firsatcilikta istanbulu geçti. Resmen memleketimden soğudum

91. Saatte çıkarılan Ayda' nin anne babası çıkmak için ev arıyorlarmış. Ama maalesef nasip olmadı. Adam sabah ise gitti, öģleden sonra bütün evi darma duman oldu, karısı öldü çocukları öksüz kaldı. Ve nice hayatlar söndü. Böyle bir durumda para söz konusu bile olmamalı.

Eşimle tekrar konuştuk. Sağlam ev nereden bulacağız a geldi konu. Deprem sonrası oluşan çatlakları kapatıp bir başkasına kiraya verip vermeyecekleri ne malum diyor. Yani evet cimridir ama bana maddi sebepten bisey öne sürmedi hiç. Abartıyorsun. Bak evimizde hiçbişey yok. Korkacak bisey yok gibi şeyler söyledi. Benim tahminim maddi sebep eşimi tanıdığım icin. Siz olsanız taşınır miydiniz yani

Eşiniz sivayla kapatıp tekrar kiraya verebilirler dediği kısımda haklı. Ama şu an ekipler binaları tek tek kontrol edip uygun olmayanların yıkımına karar veriyor. Sizin binanıza da muhakkak geleceklerdir. Ona göre karar verirsiniz. Veya bu işlerden anlayan bir yakınınız varsa oma danışabilirsiniz.

Ben de size çok yakın çalışıyorum demek, ayrıca bu alanda çalışan bir mühendisim; size diyeceğim tek şey Izmirde çoğu yerde zemin olarak iyi denilebilecek bir zemin olmaması... deprem dediginiz km2leri etkileyen bir dalga, ne kdr kaçabilirsiniz Konya Karamana tasinmadiktan sonra...

Bu açıklamadan sonra yapılabilecek şeyler tabi ki var, binanızın dayanıklı olduğuna emin olun.. nasıl emin olacaksınız, yapi denetimlerden bunun detaylı çalışmasını isteyerek ki adı performans analizi oluyor... daha cumartesi günü çevre ve şehircilik bakanlığı izmir il müdürlüğü bu k9muda toplantı yaptı, bireysel yaptırılacak raporlarda fiyatları çok yüksek tutmayacaklar... yeni binaların çoğunda hasar yok hasarlilar genelde plazalar oldu bayraklida... ayrıca deprem denizde ve izmirde uzak bir noktada gerçekleşti aslinda; bayraklinin zemini, deprem dalgasının geliş açısı ve bina deformasyonları bunca zarara sebep olan... aynı deprem karada ve izmir merkezde olsa haritada izmir kalmazdı maalesef...

Teknik kısımlardan sonra gelelim evde yapılacaklara, deprem çantanız hazır ve çokta büyük olmayacak şekilde olmalı ki kaçış anında size ayakbağı olmasın. Büyük eşyaları duvarlara sabitleyin, ve ennn en en önemlisi de kendinize bir plan oluşturun; deprem anında hayat üçgeni oluşturulacak yerleri tespit edin. Ve bunları çocuğunuza tatbikat şeklinde anlatın, anlamasını sağlayın. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, aklıma gelen olursa eklerim ha keza sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım...

Haklısın canım ben bile İzmirde olmamama rağmen korkuyorum.Eşinin anlayışlı olması lazım tehlike olmasa bile senin korkmaman için taşınalım demeliydi.Korktuğunu söylemeye devam et seviyorsa kıyamaz diye düşünüyorum

Nasıl gececek söyleyeyim=/
Ara sıra sallanacak,bazen de sallanıyormuş gibi olacaksınız,
Ruyanızda deprem oldugunu görecek,sabah haberlerden gercekten de oldugunu işiteceksiniz,
Bazen içiniz gecerken uçurumdan düşüyormuş gibi sıçrayacaksınız,
Sonra sonra azalmaya baslayacak,gözlerinizi avizelerden kirişlerden alamadıgınız günler geride kalacak,fakat her nerede deprem duysanız bu günlere döneceksiniz benim gibi,o sesler,ugultular, o korku..
Bununla yasamayı ögreneceksiniz,hep öğrendik,öğrenmek zorunda kaldık 99 depremzedeleri olarak

17 Ağustosu yaşadım, sizi anlıyorum, çok geçmiş olsun
Zemin önemli, ama zemine evin nasıl yapıldığı daha önemli.. üstelik 3 katlı bina, depremi de başarıyla atlatmış..
Eşiniz haklı bence, emin olmak için inceletebilirsiniz binanızı ama sağlam zemine yapılmış çürük eve taşınmayın dikkat edin..

Çok geçmiş olsun öncelikle. Nereye giderseniz gidin bu psikolojiyi atmaniz biraz zor olacak. Ben de Elazig depremini yaşadım. Suan farkli bir sehirdeyim. Atlatmam zor oldu hatta tam atlatmak uzereydim ki izmir depreminde ayni seyleri yasiyormus gibi oldum ve basa sardım. Bu bizi uzun sure etkisinden kurtarmayacak bir durum.

Bence yaşadığınız şeyin adı travma sonrası stres bozukluğu. Başka bir yere taşınmak iyi gelebilir fakat yine de destek almanız gerekebilir.

Ev zemine göre inşa edildiyse zeminin bir önemi yok. Zaten binanız yeniymiş. Gelişen deprem yönetmelikleri ve sıkılaşan denetimler sayesinde zaten yeni binalar depremlerden hasar görmeden çıkabiliyor. Ki sizin binanız da çıkmış. Şimdi başka bir semtte bilmediğiniz bir binaya taşınmaktansa sağlam olduğunu bildiğiniz binada kalmak daha mantıklı değil mi? Zemini sağlam diye taşındığınız yerin altından fay geçiyor da olabilir.

ayni korkuyu bende istanbuldaki depremde yasadim ve evden tasindik ama bizim evimiz hasarliydi catkaklar vardi oyuzden tasindik sizde hasar yoksa oyle bi yukun altina sokmayin kendinizi belediyeden bina icin rapor isteyin iciniz rahatlar bide hem cati kattasiniz hem yeni bina hemde bina uc katli korkunuzu anliyorum ama hasar yoksa endiselenmeyin bence

Selamlar muhtemelen çok yakın oturuyoruz size yıkılan binalar bana da aşırı yakın Bayraklı diyince tüylerm kalkıyor bnm de artık bebeğim var 17 aylık bizim bina da 7 yıllık hasarsız çıktı 6. Kattayız son katta size hak veriyorum bnde uyku uyuyamıyorum etrafta çadır dolu o insanların halini görnce içim parçalanıyor ama binaya güvenin bu depremde hasar almaması bi nebze içimi rahatlatıyor kısa vadede olmasa bile uzun vadede taşınabilirim belki bnde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…