- 5 Kasım 2018
- 1.096
- 1.874
- 133
- Konu Sahibi ismira_1923
-
Teşekkür ederim. Peki size birşey sormak istiyorum. Bizim binamız başka bir bina ile bitisik değil. Yani ayrı ayrı her bina tek başına duruyor . Bazı binalar da dipdibe yapışık olabiliyor. Hangisi daha güvenlidir sizce? Deprem anında bir bina yikilacakken yapışık olan binadan güç alıp yıkılması önlenebilir diyebilir miyiz. Yoksa tam tersi hiç yikilmayacak bina yanındaki bitisik binadan dolayı beraberinde yıkılma tehlikesi olur mu? Bizim binamız ayrı ve bağımsız ama yine de merak ettim. Annemlerin falan bitisik mesela.Ben inşaat mühendisiyim. Eğer kontrolleri yapılmış ve sağlam deniyorsa oturmaya devam edebilirsiniz. Zaten yeni bina, yönetmeliğe uygun yapıldığını varsayıyorum. Çatlaklar olsa bile sıva çatlağı olduğu sürece korkmanıza gerek yok.
Evet 3 katlı ve biz çatıdayız. Buna şükrediyorum.Böylesine şiddetli bir depremde evinizde hasar oluşmadıysa oturabilirsiniz ve çok katli değil 3 katli 3.katta oturuyorsunuz buda çok iyi zamanla korkularınız geçecektir daha çok yeni
Bunu yapacağız mutlaka hatta gruba yazdık bakalım apartmandaki herkesin dönmesini bekliyoruz. Karar verilecek.Bir bilirkişi bulup binayı inceletin kararınızı buna göre verin derim
Bu olayı hiç duymamıştım. Bilinen bir olay mi ? Çok üzüldüm. Yani haklisiniz olacağı varsa her yerde her şekilde oluyor gerçektenDeprem bölgesinde yaşamıyorum o yüzden hariçten mi gazel okuyorum bilmiyorum. Siz o bölgede depremi yaşadınız çok şükür bir şey olmamış bu demek oluyor ki depreme dayanıklı bir bina. Allah korusun ama başa bir şey geldi mi engel olacak hiç bir şey yok. Yıkılan bina da diş hekimine gittiği için vefat edenler de oldu, bir diğer taraftan yıllar evvel Konya'da Zümrüt Faciası yaşandı. Yaşanan bölgeyi biliyorum zenginlerin tercih ettiği o dönem için lüks denebilecek bir semt ve deprem bölgesi de değil Konya. Hiç bir sebebi yokken bir bayram akşamı yıkıldı sayıyı tam hatırlamıyorum 100 kişi vefat etti tek bir apartmandan. Diyeceğim o ki korkuya kapılmayın. Bir depremi yaşadınız gördünüz ve sağlam olduğunu test ettiniz. Allah'a sığının kaygılarını ötelemek durumundasınız yoksa başımıza her an bir şey gelecek diye yaşamak mümkün değil. Ruh sağlığımız elden gider. Allah ferahlık versin yüreğinize
Bu olayı hiç duymamıştım. Bilinen bir olay mi ? Çok üzüldüm. Yani haklisiniz olacağı varsa her yerde her şekilde oluyor gerçekten
Evet işime 10 dk ve emzirdigim bir bebegim var 13 aylık. Zaten o olmasa taşınmazdık buraya.İzmir’de büyük deprem üretebilecek tam 13 tane fay hattı varmış. Yani depremden kaçmak için Konya’ya falan taşınmayacaksanız bir faydası yok. Sağlam binada oturmak önemli o yüzden. Biz de aynı bölgedeyiz, bizim binamızda da en ufak hasar olmadı. O yüzden güvenle oturuyorum şu anda ama biz de iş yerime uzak olduğu için taşınmak istiyoruz. İşime 10dk olsa taşınmayı düşünmezdim sanırım.
Evet işime 10 dk ve emzirdigim bir bebegim var 13 aylık. Zaten o olmasa taşınmazdık buraya.
Dediginiz gibi çok fazla fay hattı var. Mesela kayalık ve çok içerde diye menderese taşınsak orada da fay hattı var ve faaliyete geçerse mendereste yıkım olur. Buca sağlam diyorlar ama izmir fayı için riskli semtlerde Buca da geçiyormuş mesela. Bu sabah googlea yazinca gordum. Konya'ya mi tasinsak gerçekten ya
Izmır gerçekten firsatcilikta istanbulu geçti. Resmen memleketimden soğudumÇok geçmiş olsun. Ben de Bostanlı da yaşadım depremi burada yıkılan bina yok ama hasarlı binalar hiç de azımsanacak gibi değil . Burası da maalesef zemin olarak tavsiye edilmeyen yerleşim yerlerinden. Benim size naçizane tavsiyem özel mühendislik şirketleri var hasar konusunda yardımcı olan binanın taşıyıcı sistemi ile ilgili görüş bildiren bu firmalarla görüşüp fikir alın . Biz öyle yapacağız . İzmir de zaten inanılmaz bir emlak rantı vardı, depremden sonra iyice coştu .
91. Saatte çıkarılan Ayda' nin anne babası çıkmak için ev arıyorlarmış. Ama maalesef nasip olmadı. Adam sabah ise gitti, öģleden sonra bütün evi darma duman oldu, karısı öldü çocukları öksüz kaldı. Ve nice hayatlar söndü. Böyle bir durumda para söz konusu bile olmamalı.Ah keske oyle yapabilsem. Eşim ters ve agresif biri değildir asla. Inatçı da değildir. Ama biraz cimridir. Yani bu eve emlakçı, depozito, nakliye, taşınma masrafı derken baya paramız gitti. Ben eminim şuan bu sebepten diretiyor. Evimiz de güzel ve ısınmıştık. Ertesi gün depremi yaşadık işte. Güzellikle çözmeliyim bu durumu maalesef
Eşimle tekrar konuştuk. Sağlam ev nereden bulacağız a geldi konu. Deprem sonrası oluşan çatlakları kapatıp bir başkasına kiraya verip vermeyecekleri ne malum diyor. Yani evet cimridir ama bana maddi sebepten bisey öne sürmedi hiç. Abartıyorsun. Bak evimizde hiçbişey yok. Korkacak bisey yok gibi şeyler söyledi. Benim tahminim maddi sebep eşimi tanıdığım icin. Siz olsanız taşınır miydiniz yani91. Saatte çıkarılan Ayda' nin anne babası çıkmak için ev arıyorlarmış. Ama maalesef nasip olmadı. Adam sabah ise gitti, öģleden sonra bütün evi darma duman oldu, karısı öldü çocukları öksüz kaldı. Ve nice hayatlar söndü. Böyle bir durumda para söz konusu bile olmamalı.
Eşiniz sivayla kapatıp tekrar kiraya verebilirler dediği kısımda haklı. Ama şu an ekipler binaları tek tek kontrol edip uygun olmayanların yıkımına karar veriyor. Sizin binanıza da muhakkak geleceklerdir. Ona göre karar verirsiniz. Veya bu işlerden anlayan bir yakınınız varsa oma danışabilirsiniz.Eşimle tekrar konuştuk. Sağlam ev nereden bulacağız a geldi konu. Deprem sonrası oluşan çatlakları kapatıp bir başkasına kiraya verip vermeyecekleri ne malum diyor. Yani evet cimridir ama bana maddi sebepten bisey öne sürmedi hiç. Abartıyorsun. Bak evimizde hiçbişey yok. Korkacak bisey yok gibi şeyler söyledi. Benim tahminim maddi sebep eşimi tanıdığım icin. Siz olsanız taşınır miydiniz yani
Haklısın canım ben bile İzmirde olmamama rağmen korkuyorum.Eşinin anlayışlı olması lazım tehlike olmasa bile senin korkmaman için taşınalım demeliydi.Korktuğunu söylemeye devam et seviyorsa kıyamaz diye düşünüyorumKızlar biz depremi en çok zarar gören semtte yani Bayraklida hissettik ve bu eve 1 hafta oldu taşınalı. Hem işime yakın hem ev çok büyük ve site içinde. Nereden bilebilirdik ki boyle olacağını? Evimizde hasar yok , 7 yıllık bina ve 3 katlı. Biz 3. Kat yani çatı katindayiz. Ama en yakini evime 500 metre uzaklıkta olmak üzere 3 4 bina yıkıldı. Bu psikoloji bile yetiyor. Kafayı yemek üzereyim. Her an sallanacak ve binamız yıkılacak gibi. Eşim yeni taşındığımız icin tekrar taşınmak istemiyor. Binada ve evde hasar yok diyor. Ama tüm basin medya uzmanlar bayraklı kaygan zemin diye uyarıyor. Ve ben taşınmak istiyorum. Eşimi ikna edemiyorum. Evde korkudan kafayı yemek üzereyim. 1 hafta sonra ise başlıcam ve evde oğlumla annem duracak. Ofisim eve 10 dk. Ofis de tehlikeli ama evde oğlum ayrı ben ayri. Taşınmak için nasıl ikna etmeliyim? Eşim hasarsız bina diyor ve abarttığımı düşünüyor. Ama bu korkuyla stresten sütüm bile kesilecek sanki. Çok kötüyüm. Akıl verin bana. Deprem korkusu çok kötü ve stresten 1 haftadır uyku uyumuyorum.
Nasıl gececek söyleyeyim=/Of çok haklisiniz ya. Ben de içimde bi yerlerde oyle düşünüyorum tabi mantıklı davranmaya çalışarak. Yakın zamanda böyle bi depremi çatlak dahi olmadan atlattik bak diyorum icimden. Ama o sallandigimiz anlar geliyor aklima...
Yemin ederim düşmanının bile başına gelmesin. Bir yerden sonra yere eğilip gözümüzü kapattık tamam gidiyoruz artık yıkılacak dedik. Ben böyle büyük deprem yaşamamıştım hiç ondan sanırım psikolojim inanılmaz bozuk. Sizin dedikleriniz çok mantıklı ama kalbim kuş gibi. Hep bi panik. Eşim mutfakta tepsi düşürdü dün büyük bi gürültü oldu. Ödüm koptu. Nasil gececek o zaman bu durum ya
Selamlar muhtemelen çok yakın oturuyoruz size yıkılan binalar bana da aşırı yakın Bayraklı diyince tüylerm kalkıyor bnm de artık bebeğim var 17 aylık bizim bina da 7 yıllık hasarsız çıktı 6. Kattayız son katta size hak veriyorum bnde uyku uyuyamıyorum etrafta çadır dolu o insanların halini görnce içim parçalanıyor ama binaya güvenin bu depremde hasar almaması bi nebze içimi rahatlatıyor kısa vadede olmasa bile uzun vadede taşınabilirim belki bndeKızlar biz depremi en çok zarar gören semtte yani Bayraklida hissettik ve bu eve 1 hafta oldu taşınalı. Hem işime yakın hem ev çok büyük ve site içinde. Nereden bilebilirdik ki boyle olacağını? Evimizde hasar yok , 7 yıllık bina ve 3 katlı. Biz 3. Kat yani çatı katindayiz. Ama en yakini evime 500 metre uzaklıkta olmak üzere 3 4 bina yıkıldı. Bu psikoloji bile yetiyor. Kafayı yemek üzereyim. Her an sallanacak ve binamız yıkılacak gibi. Eşim yeni taşındığımız icin tekrar taşınmak istemiyor. Binada ve evde hasar yok diyor. Ama tüm basin medya uzmanlar bayraklı kaygan zemin diye uyarıyor. Ve ben taşınmak istiyorum. Eşimi ikna edemiyorum. Evde korkudan kafayı yemek üzereyim. 1 hafta sonra ise başlıcam ve evde oğlumla annem duracak. Ofisim eve 10 dk. Ofis de tehlikeli ama evde oğlum ayrı ben ayri. Taşınmak için nasıl ikna etmeliyim? Eşim hasarsız bina diyor ve abarttığımı düşünüyor. Ama bu korkuyla stresten sütüm bile kesilecek sanki. Çok kötüyüm. Akıl verin bana. Deprem korkusu çok kötü ve stresten 1 haftadır uyku uyumuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?